Vajon leülnénk-e kártyázni egy partiba, ahol már a játék elején mindenki tudja, hogy az egyik partner cinkelt lapokkal játszik? Részt vennénk-e olyan futóversenyen, ahol csapatunk tagjainak lábaira öt-öt kilós súlyok vannak erősítve, a többiek viszont szabadon futhatnak? Beszállnánk-e olyan versenybe, ahol még el sem kezdődött a versengés, de már győztest hirdettek? Versengenénk-e a győzelemért olyan körülmények között, amikor ellenfelünk még a célegyenesben is változtathatja a verseny feltételeit? Józan megfontolások alapján nemcsak azért nem szállunk be ilyen feltételek mellett a versengésbe, mert eleve esélytelenül indulnánk, hanem azért sem, mert ez éppen azt öli ki a versengésből – az egyenlő esélyeket, a tisztaságot és a győzzön a jobb szellemét –, amiért egyáltalán érdemes részt venni bármilyen versenyben. Részvételünkkel valójában a csalást legitimálnánk. A Fidesz által törvénybe foglalt, majd az elmúlt évek során éppen aktuális politikai érdekeinek megfelelően...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@peterkelemen: Ne haragudj,de nem értek egyet.
Aki otthon marad a fityiszre szavaz.
Tessék elmenni és véleményt alkotni a szavazó fülke magányában.
Az pedig foglya a száját aki nem megy el szavazni.
Pl. elmegy orvoshoz vagy ne adj Isten olyan baja van amihez kórházi kezelés szükséges s látja az állapotokat, de annyit sem tesz,hogy elmegy szavazni holott nem tetszik a látvány.
Mi ez a bojkott ha nem baromság?
A fityisz hívők nem fogják bojkottálni a szavazást vagyis elmennek.
Mi történik?
Egyetlen ellenzéki párt sem fog bekerülni a Parlamentbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Ezt mondom és szorgalmazom már régóta. Totális bojkott kellene, de ehhez az összes ellenzéki pártnak egyet kellene értenie ebben. Például Venezuelában is bojkottálta az összes ellenzéki párt a választást. Üljön a parlamentben Maduro diktátor egyedül a saját pártjával. Le kell mezteleníteni a "királyt" az egész világ előtt, hogy mi zajlik valójában. Ebből is látható, hogy nálunk nincsenek valódi ellenzéki pártok csak megélhetésiek, akiknek így is jó hisz szintén a nép pénzén élősködnek és eljátsszák az ellenzékit Orbán látszat demokráciába csomagolt diktatúrájában. Magyarországon is ezt kellene és azt azért ne mondja senki, hogy nem figyelne azonnal ránk az Unió. Az Unió amúgy is bűnt követ el hisz egy diktatúrát pénzel holott már régen be kellett volna fagyasztani az összes uniós pénzt. Bűnözőkkel nem szabad együttműködni semmiben, mert ők maguk is cinkostársakká züllenek. Jelenleg azt hazudja az összes álellenzéki párt, hogy le lehet váltani egy diktatúrában egy diktátort, de nem lehet. Egy diktátort a nép erejével lehet leváltani és megbüntetni. Ehhez első lépésként a bojkott lenne a minimum.
simmering73
@peterkelemen: A regnáló hatalommal kollaboráló ellenzéki pártok vannak. Pénzért eladják a népet, az országot, a saját anyjukat, a lelküket.
koszpeko
@peterkelemen: Ne haragudj,de nem értek egyet.
Aki otthon marad a fityiszre szavaz.
Tessék elmenni és véleményt alkotni a szavazó fülke magányában.
Az pedig foglya a száját aki nem megy el szavazni.
Pl. elmegy orvoshoz vagy ne adj Isten olyan baja van amihez kórházi kezelés szükséges s látja az állapotokat, de annyit sem tesz,hogy elmegy szavazni holott nem tetszik a látvány.
Mi ez a bojkott ha nem baromság?
A fityisz hívők nem fogják bojkottálni a szavazást vagyis elmennek.
Mi történik?
Egyetlen ellenzéki párt sem fog bekerülni a Parlamentbe.
Madácsi Pali
@peterkelemen: a DK már 2016. 10. 10-től bojkottálja a főg^ci rabló kiraly, a hazugság fejedelme játszótermét. A többivel egyet értek
peterkelemen
@koszpeko: Látom nem érted, hogy egy diktatúrában nincs esélyed. Ez egy látszat demokráciára épített diktatúra ha még ez nem esett le nálad, akkor semmit sem értesz, hogy mi zajlik ma Magyarországon Orbán vezetésével. Javaslom olvasd el a teljes cikket és akkor jobban megérted >> 168ora.hu/velemeny/vasarhelyi-maria-valasztasi-bojkottra-fel-14468
Madácsi Pali
@simmering73: a DK nem kollaborál, ők bojkottálnak.
peterkelemen
@Madácsi Pali: A DK soha nem bojkottálta a választási rendszert és szintén felesküdött Orbán fabatkát sem érő alaptörvényére, de ne zavarjon. Ja egyébként oldalukról törlik a bojkottra felszólító hozzászólásokat. Cirka annyira demokratikusak, mint a fideSS. Hidd el mind álellenzéki geci.
Peller Anikó
@peterkelemen: sajnálom Péter, de ez úgy hülyeség ahogy van. Ha nem mész el szavazni akkor a fidesz nem 4/5-el nyer hanem 100 %-al.

Az ellenzék képtelen bármiben is megegyezni, főleg nem abban, hogy ne menjenek el szavazni a híveik. Ha meg tudnának egyezni valamiben akkor az a választási szövetség kell legyen. A bojkott csak egy újabb megosztó "párt" lenne.

El tudod képzelni, hogy a jobbik azt mondja ne menjetek el szavazni, főleg ne rám?
El tudod képzelni, hogy az elempé azt mondja ne menjetek el szavazni, főleg ne rám?
El tudod képzelni, hogy a szocik azt mondják ne menjetek el szavazni, főleg ne rám?

Nem, ezért légyszíves felejtsd el ezt a butaságot, mert még ha mindenki bojkottálja a választást akkor is a fidesz nyer 150%-al, tehát teljesen értelmetlen amit írsz.
papa.49
@peterkelemen: Ebben nem értünk egyet, gondold csak át, mi akik utáljuk a fütyiszt nem megyünk el szavazni, mondjuk senki sem, az kb. 3.5-4 millió szavazó, viszont a fütyisz mozgósította tömeg szavaz természetesen a fütyiszre !!! Az eredmény a lakosság 25-30 % megszavazza a fütyiszt, mi meg szophatjuk tovább a ,,hosszúcicit !!!
Az percig se okoz gondot a fütyisznek hogy érvénytelen lenne a szavazás a kevés résztvevő miatt, ebben ne ringasd magad azt úgy is lehazudják !!!
Az én álláspontom szerint menjünk el szavazni minél többen, és bárkire adod a szavazatod csak ne a fütyiszre !!! Így elkerülhető az újabb 2/3 mert ha az meglesz megnézhetjük magunkat, tavaszra igaz lesz a GÉZA mondása ,,40 kiló, legel, mi az , te te marha tavasszal,, !!!
Peller Anikó
@papa.49: úgy van, egy ilyen érvénytelen szavazás semmit nem ér, mert legjobb esetben megismétlik a szavazást és akkor már egyszerű többséggel lehet nyerni.

Ha meg sem ismétlik akkor meg te nyertél.

Teljes választási szövetség kell, hallod Simicska-Vona, Molnár-Karácsony, Gyurcsány-Szél, mindenkire szükség van. Még a kutyákra is.
Yoda69
@peterkelemen: Most olvastam valahol hogy 400 partot regisztraltak a jovo evi valasztasokra. Ahhoz hogy a bojkott sikeres legyen mind a 400-nak, kiveve persze a fideSS-t el kellene fogadni a bojkottot. Gondolod hogy ez lehetseges? Meg egy osszefogast se tudnak osszehozni rendesen 2, 3 vagy 4 part kozott, nemhogy 400 megegyezen a bojkottban.
Nem veletnelenul talalta ki ezt a fideSS, hiszen ha mar egyetlen part is indul a fideSSen kivul, akkor a valasztas legitim. Ugyhogy ezt a bojkott dolgot el lehet felejteni.

Az egyetlen megoldas ami segithet, hogy letrejojjon a szeleskorul megallapodas. Az MSZP-DK mar letette az alapokat. Remelhetoleg meg tobben csatlakoznak hozzajuk az uj esztendoben. A lenyeg hogy a 106 korzet tobb mint felet megnyerjek. Ez nem lehetetlen. Ha ez sikerul, akkor mar megdol fideSS abszolut hatalma, sot egy kis szerencsevel meg a valasztast is elbukhatjak.
Csizmás Kond
Választási bojkott...navazzee...már választani sem akarnak egyesek ???
peterkelemen
@Peller Anikó: Elmehetsz szavazni csak tudod azzal semmit nem érsz el. Egy diktatúrában hiába akarsz te szavazgatni, mert a diktátor mindig a befutó. Azzal annyit érsz el, hogy legitimálod a diktatúrát és a diktátort ahelyett, hogy legalább felhívnád a figyelmet arra nemzetközileg is, hogy mi zajlik ami Magyarországon. Gyávasággal nem mész semmire. Bűnözőkkel és azoknak a játékaiban az vesz részt, akik maguk is bűnözésre hajlamosak. A bojkott nem megoldás, de kezdőlépésnek mindenképp jó. Hiába tiltakozol, mert rajtam kívül egyre többen emelett vannak.
Peller Anikó
@peterkelemen: én nem tiltakozom, hanem az itt szóló többekkel együtt állítom, hogy ez az út járhatatlan. A nemzetközi figyelmet egy ilyen hülyeséggel nem tudod felhívni és ha fel is hívtad a nemzetközi figyelem leszar téged. Mert a fidesz nyer 16/3 -al és kész.

Yoda is, papa is, koszpeko is jól, értelmesen leírta mi várható ha nem mész el szavazni.

A fidesz elmegy és máris röhög rajtad. Értsd meg ez egy baromság

Lehet nyerni de csak és kizárólag teljes összefogással. Nem vitás erre kicsi az esély.

A bojkottnak viszont nulla. Nagyon káros és teljesen értelmetlen.
dr. prédikátor
A legnagyobb hülyeség ez a bojkottra való felhívás!!! ez csak a geci fityfasznak kedvez!!!Mindenki menjen el szavazni és vigyen magával még egy embert!!!Csak így lehet legyőzni a cigus fecalicust és csürhéjét!!!SZAVAZÁSRA FEL!!!
Mézike
@Csizmás Kond: www.youtube.com/watch?v=fSCHV_NmXUQ
Monnyuk mikor Szörényi Bródi ezt összehozta, remekül, nem gondolta volna hogy majd 30 év múlva is aktuális lesz.
kokopelli
@peterkelemen: megértelek,mivel teljesen mindegy,hogy a Parlament hány
százalékát tölti ki a "narancs baggage" ! 55-60-65-70%...nem nyóc?
Ha a szavazók aránya a "pincébe esik",akkor legalább a külföld figyel fel a"lejmos,
tolvaj orbáni szerkezetre"!A törvényeket úgy formálják ahogy akarjá,és az EU rá-
kérdezésére a nagyon praktikus szlóügent rántják elő "Báncsák a magyarokat!
Magasabb szintű szlógent egy Német Sz-tól egy Kósa L-tól stb. csak a még hülyéb-
bek várhatnak el! Természetesen a 2/3 megtörése sem lenne rossz,de jönne a vá-
lasz rögtön arra is! Róka fogta csuka,vagy csuka fogta róka?
..melyik ujjad harapod meg? :-((
karma1
@peterkelemen: Az egyik legnagyobb kedvencem vagy ezen az oldalon, de most az egyszer nagyon nem jo, amit ide ideztel a 168.hu-bol...
Mar nagyon sokszor levezettem, talan elkerulte a figyelmedet...
De azert megismetlem, talan egy kicsit akkor megerted a helyzetet:
Van kb. 8 millio szavazasra jogosult egyen - ebbol massziv 1.5 millio futyiszes. Ezek MINDENKEPPEN elmennek szavazni, mert vagy meg vannak felemlitve, vagy meg vannak jol fizetve, vagy csak egyszeruen sotetek, mint a teli ejszaka.
Ha bojkottra hivod az embereket, akkor nem teszel semmi mast, csak engeded, hogy ez a masfel millio lelki nyomoronc legalizalja a csuti elmebeteget, mert a resztvevok 100 %-a a futyi$$-re fog szavazni - hurra! Vagyis jol elintezted, hogy meg a veletlenul se nyerhessen mas, mert nem engedned az embereket szavazni.
HA VISZONT arra kapacitalnad a nepet, hogy igenis menjen el a santa, a felszemu, a jarokeretes, szoval MINDENKI, aki el es mozog es szavazati joga van, es BARKIRE huzza be az X-et, kiveve a futyi$$ es a kdnp, akkor megjelenik 8 millio ember, akibol CSUPAN 1.5 millio szavaz a futyiszre, ami a 8 millionak 23,7 %-a, vagyis meg a megjelentek EGYNEGYEDET sem eri el a fidesz...! Es akkor ugye hogy lesz 2/3-a??? Sehogy!
Ha viszont megis valamilyen csalasba kell nyulniuk ahhoz, hogy egyaltalan ez a masfel millio osszejojjon, akkor azert az ellenzek mar rendesen beraghat, joggal, mivel az osszes ellenzeki part tagsaga es partoloi elmentek szavazni, es mar nem hagyjak, hogy 23 %-kal orban fenyes gyozelmet hazudhasson.
Hogyha mindenki elmegy szavazni, de nem tudja leadni a szavazatat jo szivvel senkire sem, akkor huzzon be akarhova egy oriasi X-et, vagy rajzoljon ra egy f@szt, mindegy, MERT AZ OSSZESITESBEN AZ ERVENYTELEN SZAVAZATOK IS BELESZAMITANAK!!!
ES EZ NAGYON FONTOS!!!
Inkabb most minden ellenzeki partnak arra kene hajtania, amire Gyurcsany hajt: senki se szavazhasson hatarokon tulrol, es foleg ne ugy, hogy a szavazatszamlalasnal ne legyen jelen ellenzeki politikus
Csizmás Kond
@Mézike: ...nem akarlak kiábrándítani, de akkor sem volt aktuális...
Mézike
@Csizmás Kond: Osztán mé? nem kelletett a redszerváltoztatás?
Csizmás Kond
@Mézike: ...de igen ..de nem részegen kiénekelve...mert úgy képes bárki bármire...
..na és mije volt az angyalnak ?
Mézike
@Csizmás Kond: ... na és mije volt az angyalnak??, :-)
Húúúú 3 lába.
Csizmás Kond
@Mézike: ...na az kemény...:)...na és kemény ?
Mézike
@Csizmás Kond: Az attól függ ki találja meg. Mármint az angyalt...:-)
Eladott Ország
@koszpeko: A bojkott azért sem jó, mert a fidesz a 400 bejegyzett pártból elindít vagy kettőt közpénzből és telibeszarja a demokráciát. A szarkeverés minél több párt a fidesz sajátja. Ne feledjük, Orbán és bandája bűnözők szervezete.
Csizmás Kond
@Mézike: ...most akkor még keményen találtad vagy nem ...?
...na de nem is ez a lényeg...hanem a hogy jól vagy...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Előbb az angyalt kell megtalálni...képzeld el a szerencsétlent.
letaszítják . leesik a nagy semmibe. nem hogy nem kemény neki asse tuggya hun van...kába + minden. :-) Aztán jön egy kiskutya. Angyalunk + még jobban összezavarodik...
Jól vagyok. Attól hogy néha ilyeneket írok nem vagyok beteg! :-))
Csizmás Kond
@Mézike: ..kutya...na ne...az leharapja..
...és még írj ilyeneket...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Nem harapja le neki...:-)
Oké! Ha megtalálom kéred a kéziratot?
Peller Anikó
@karma1: A szavazásra "érett" emberizingek túlnyomó többsége nem jár el választani.

Most arra buzdítani az embereket, hogy mégkevesebb menjen el szavazni az mármár a hülyebéla szellemi színvonalának felel meg aki azért kampányol már évek óta itt, hogy majd a gyurcsányozós pártja egyedül fog győzni a maga 5% -jával.

A bojkottnak akkor sem lenne semmi értelme ha valami csoda folytán senki más nem menne szavazni csak a fidesz és a kádéempé. Láttuk mi történik a bojkott felhívással, néhányan nem mentek el a szavazásra és így nem lett érvényes a szavazás.

És? Érdekelt ez valakit? A fidesz büszkén hirdette, hogy mekkora győzelmet aratott az idióta kérdéseivel.

Totális választási szövetség kell. Nincs más út.
peterkelemen
@karma1: Látom te sem érted. Olvass több történelem könyvet és főleg nézd meg mit tesznek más országokban. Diktatúrában a diktátor nyer érted vagy nem érted ez van. Azzal, hogy az álellenzéki pártok kényelmesen elvannak ott Orbán körül és szintén a nép pénzén élősködnek úgy, hogy érdemben semmit nem tesznek minden marad a régiben sőt egyre rosszabb lesz, mert további értelmesebb milliók fogják elhagyni az országot. Bojkott kell és nekik menni. Ezen mit nem lehet megérteni? Minden egészséges és bátor nép ezt teszi egyetlen egy nép nem teszi ezt : a magyar amelyik olyan gyáva és olyan buta, hogy az orránál fogva simán vezetik négyévente. Ez egy látszat demokráciára épített diktatúra. Egyelőre puha ahonnan már csak egy ugrás a kemény diktatúra.
Peller Anikó
@peterkelemen: igazad lehet a magad módján, mint a hülyebélának.

Menj nekik. Nekik mész egy maroknyi nagyonbátor öngyilkossal. Erre várnak. Legalizálod vele a totális diktatúra bevezetését, mert itt az Únión belül, az Únió csecsén lógva ezt ilyen bolondok nélkül nem lehet bevezetni. Pont te kellesz ehhez.

És ehhez nem kell bojkott. Mert az úgy hülyeség ahogy van.

Szerintem értjük amit mondasz. Most választások lesznek, de ez nem lesz így mindig, mert később nem lesznek. Most kell választani és most kell abbahagyni ezt a bojkottos hülyeséget.

Mert most még hülyeség, sőt rettenetes bűn. Fogd fel. Néhány fecske nem csinál nyarat.
peterkelemen
@Peller Anikó: Mondom elmehetsz szavazni, de nincs értelme. Ehhez értelem kell, hogy felfogd egy diktatúrában, csalásokra felépített választásokon bár szavazhatsz, de nincs értelme csak legitimálod a további diktatúrát. Majd emlékezz amit ide írtam 2018-ban is a választások után. Az álellenzéki pártok ismételten átverik a népet.
Peller Anikó
@peterkelemen: ha nincs összefogás akkor valóban nincs értelme.

De az összefogástól függ és nem a bojkottól. Nem nehéz megjósolni, hogy a fidesz nyer, ráadásul szabályosan.

Áruld már el mit teszel ha senki más nem megy el szavazni csak a fidesz, a kádéempé és a románok, következésképpen a fidesz nyer 100 %-al, légyszíves.
wpym
@peterkelemen: Nem, nem baratom, ide nem bojkott kellene, ugyanis az, az alapproblemat nem oldja meg. Ide sokkal durvabb megoldas kell, amely utan ujra kellene inditani az orszagot!
karma1
@Peller Anikó: 15.07-re: Szerintem is. A bojkott egyenlo az ongyilkossaggal. De sokan ezt nem akarjak megerteni.
wpym
@koszpeko: Marpedig en most sem megyek. A fene tudja, mikor voltam utoljara szavazni.
Teljesen mindegy kire, mire szavazaol, mindegyik kozonseges, koztorvenyes bunozo! Mindossze annyi a lopas, rablas merteke valtozo, viszont ezen az alapon nem lehet valasztani.
Hogy is lehetne? Szavazzunk a kisebb rosszra! Ez nem igy mukodik. Az en lelkiismeretem nyugodt lesz, mert semmirekello erdemtelen meggazdagodasahoz sem asszisztaltam.
Ha majd lesz ertelme, akkor megyek szavazni, de addig ez az alkotmanyos jog, szamomra egy kalap szarral egyenlo, hiszen 4 evente egyszer van ram szukseguk azert, hogy a husos fazekhoz ferjenek.
Es nem kussolok: annak ellenere, hogy nem mentem el szavazni, nem fogom be a pofam, hiszen itt elek en is, ergo minden nepnyuzo aljassag, amit az eppen hatalmon levo politikai rablobanda kitalal, engem is erint. Akkor is ha nem ra szavaztam es, akkor is, ha el sem mentem.
F_Viktor
@Peller Anikó: Írod:
"... egy ilyen érvénytelen szavazás semmit nem ér, mert legjobb esetben megismétlik a szavazást és akkor már egyszerű többséggel lehet nyerni."

2012-től, a szavazás érvényességéhez már NEM szükséges 50 százalék feletti részvétel.
karma1
@peterkelemen: Kedves Peter! Abban igazad van, hogy a mostani ellenzeki partok pont az al-demokracia biodiszletei a Parlamentben - ebben igazad van. (Kivetel a DK, mert ok nem akarnak resztvenni ebben a bolhacirkuszban).
A jovo evi valasztas verre megy: ez lesz az UTOLSO olyan lehetoseg, amikor az atlag magyar honpolgar kinyilvanithatja a velemenyet, valahogy.
A bojkott nem ilyen. Es ha meg veletlenul felteve - de meg nem engedve - hogy igazad lenne a bojkott kerdeseben, hol latsz Te itt olyan embereket, akik a bojkottban meg tudnanak egyezni? Mert a bojkottnak a lenyege, hogy MINDENKI EGYUTT BOJKOTTALJON, kulonben az egesz szart sem er, - excuse my french.

Minden bojkott a vilagon csak felmegoldas, pont ugyanugy, mint egy sztrajk. Ahogy nem tudsz egy tokeletes bojkottot mutatni nekem a vilagban, ami valaha is mukodott, ugy egy igazi sztrajkot sem tudsz mutatni, mert olyan sincs.
Nezd meg: az EU altalanos bojkottot hirdetett Oroszorszag ellen, Ukrajna miatt. Mi lett az eredmeny? Meghirdettek, 27 orszag talan betartja, mi, magyarok viszont boldogan uzletelunk az oroszokkal, szamunkra megnyilt az orosz piac (ujra).
Mi van egy orszagos sztrajk alkalmaval? Meghirdetik, 8 nagyvarosban betartjak, ugy ahogy, egyeni feltetelekkel, de 15 masik nagy telepulesen meg nem, mert ott jarnak a vonatok, a Volan buszok, stb. Vagy ha netan megiscsak egyseges lenne egy orszagos sztrajk, akkor a futyisz beveti a sztrajktoroket, oszt jonapot.
Ha senki nem menne el szavazni jovore, attol a fideszesek, kdnp-sek meg teljes letszamban el fognak menni, - efelol legyel egeszen biztos, ha masert nem, felelembol, penzert, vagy csak az agymosas eredmenyekent, - es akkor a valasztas utan orban kijelenti, hogy a felelos igaz magyarok meghoztak a dontest: nem kell nekik mas, csak a fidesz , 100 %-ban, igy szepen ki is rakja az ellenzeket a parlamentbol, kilepteti az orszagot az uniobol, es putyin keblere borul. Tenyleg ezt akarod?
division
@karma1: Kedves Péter, az egyik legnagyobb kedvencem vagy ezen az oldalon...
Menten elolvadok:-))))
F_Viktor
@peterkelemen: Véleményem, hogy bojkott esetén külföldön három napig lenne téma a magyar választások, a fityesz kommunikálná, hogy az ellenzék szarik a választókra, esélytelenként inkább nem éltek demokratikus jogukkal.
Parlamentet elfoglalná a fityesz, miniszterekhez a kérdéseket majd az M1 riporterei intéznék. Hurrá! Kinek?

@Peller Anikó:
Nézzük a te verziódat:
Létrejönne az összefogás, s 54 százalékos eredménnyel nyerne az ellenzék.
Mit várnál, milyen kormányzást feltételezel ezután?
Ne feledd, hogy posztján maradna a legtöbb közjogi méltóság (sicc, hánynom kell!), polt és a többiek...
division
Bojkottálhattok vagy mehettek is szavazni, kinek hogyan tetszik, a Fidesz simán nyerni fog.
karma1
@division: Van meg egypar... :o)) ne haragudj, Te nem vagy koztuk...:o))
Most irigykecc?
karma1
@F_Viktor: En azert hallottam mar olyanrol, hogy valaki valasztasi egyezseget kot, es a valasztasok utanra hagyja a kormanyalakitas kerdeset.
polt sem maradhatna tul sokaig a szekeben, hiaba van hivatalosan a helyen szinte elmozdithatatlan pozicioban, hogyha ra tudjak bizonyitani, hany ugyet sikalt el orbannak, akkor azert erosen megkerdojelezodik a pozicioja. Marpedig nehany elszant ember, mint Juhasz Peter, Hadhazy, Vona, es nem utolsosorban Gyurcsany igencsak gyujtogeti a rosszpontokat polt ellen, amit egy ellenzeki gyozelem eseten azonnal beelesitenenek.
Es persze arrol se feledkezz meg, hogyha az ellenzek nyerne valami csoda folytan, akkor orban az ellenzekben pon olyan g*ci marad, mint a hatalmon volt.
(es amekkora g.ci volt az elozo kormanyok idejen, ellenzekben. A mostani lagymatag ellenzek tanulhatna abbol, ahogy orban ellenzekben viselkedett: semmit nem hagyott szo nelkul, mindent megvetozott, ha kellett, felgyujtotta fel Budapestet. Hol latod ezt a mostani ellenzeknel? Magasra feldobott labdakkal se tud mit kezdeni, csak ME jeloltek keresgelesevel toltik a fo munkaidejuket)
human
Én mentem már el úgy biliárdozni pénzért, hogy tudtam veszteni fogok. Tudtam ki ellen játszunk. De a haver erőltette. Elvesztettük az első kört és ennek ellenére mégis befizettünk a másodikra. Aztán persze soha többet, de ehhez kétszer kellett házhoz menni a pofonért.
human
@division: Már 2014-ben is 600 ezerrel kevesebben szavaztak rájuk, mint 2010-ben, de mégis 2/3-uk lett. Vajon most hány százezerrel kevesebb szavazat mellett lesz megint 2/3-uk?
Kész röhej.
karma1
@peterkelemen: A 15.50-es bejegyzesedre: Valoban, a DIKTATURABAN valoban a diktator gyoz. (Lasd a hulyegyerekfrizuras eszak koreai idiotat, vagy az azeri alijevet, vagy mas, afrikai zsebdiktatort. ) De ott mar latszat-demokracia sincsen, latszat - szavazassal.
Akarhogy is alakult eddig - sajnos nagyon rosszul - a politikai elet, orban meg mindig nem mondhatja, hogy NE legyen szavazas, - bar erosen dolgozik rajta.
Ha ugy fogja latni, hogy nem lesz mas modja a nyeresre, csinal eghy kis tuzijatekot, amire azonnal bevezeti a szuksegallapotot, es az idevonatkozo torvenyek alapjan NEM LESZ MAR UTOLSO LEHETOSEG SEM A DEMOKRATIKUS (nak titulalt) VALASZTASRA, mert szuksegallapot idejen nincs gyulekezesi szabadsag, kijarasi tilalom van, es a kormanyfo AUTOMATIKUSAN marad az uralomban, eloszor 6 honapig, amit meg egyszer (azt hiszem , csak egyszer, valahol olvastam errol, de mar nem emlekszem a meghosszabbitasi lehetosegre) meghosszabbithat ujabb 6 honappal, es csak utana kell ujra a Parlament ele vinnie a problemat. (Ja, es asszem, szuksegallapotban a Parlament sem ulesezik, egyszemelyes kezivezerles van).
Komolyan ezt akarod?
F_Viktor
@karma1: Írod:
"polt sem maradhatna tul sokaig a szekeben, hiaba van hivatalosan a helyen szinte elmozdithatatlan pozicioban, hogyha ra tudjak bizonyitani, hany ugyet sikalt el orbannak..."

Addig bőven pozíciójában maradna, míg a fityesz-katonák megbuktatnák az új kormányt.
karma1
@F_Viktor: Az attol fugg, melyik ellenzeki formacio nyerne a valasztasokat?
Mert szerintem ha a - joggal - beduhodott JObbik extrem szarnya kopogtatna be polt irodajaba, akkor azert megneznem, meddig maradna abban a szekben?
karma1
@division: 23.08-ra: Te kepes voltal egyenkent bepotyogni a hsz-emet???
Nahat, ez igazan figyelemre melto!...:o))))
human
@F_Viktor: Ahogy hallottam a legfőbb ügyészt senki nem vizsgálhatja. Ő a csúcsa az igazságszolgáltatásnak. Le kellene mondania vagy saját magát kellene feljelenteni bíróságon. Ennek a rendszernek ugyanis az a hibája, hogy túl európai. Azaz feltételezi, hogy legalább a főügyész van annyira szakember és tiszteli annyira a szakmáját, hogy nem korrupt. Hát, de.
division
@karma1: Soha senkire nem voltam irigy, de nem is volt rá szükségem...ill. de, azt vettem észre hogy Peti fiam messzebbre tud pisilni mint én. Hiába, csak öregszem:-) Egyébként meg ne aggódj, isten ments hogy a listádon szerepeljek, én más körökbe járok...
division
@human: Akkor szerinted mi a megoldás? Bojkott felesleges, szavazni nem mennek el a legtöbben...Akkor? Demokratikus úton?
karma1
@division: Pedig a listam kivalo! Elhiheted...:o))) A pisiles miatt ne szomorkodj, a legbiztosabb ulve, meg a fiuknak is,...:o))) (Ejszaka direkt elony, mert a celozgatashoz meg a szemedet se kell kinyitnod...:o)))))
division
@karma1: Neked biztosan kiváló, számomra inkább ...mindegy. Nem szomorkodom, én tisztában vagyok azzal hogy nem fiatalodom, a nők gondolják azt állandóan magukról hogy az idő műlásával szebbek, érettebbek, okosabbak lesznek, holott...:-)
human
@karma1: Nem dőlök be a vécéülőke lobbinak. Az a férfiasságom szabadságának korlátozása lenne.
karma1
@human: Dolj be nyugodtan, senki sem latja,...:o))) Nagyon praktikus,... A ferfiassagod szabadsagaban pedig semmi kar nem esik, ne felj,...:o)))
karma1
@division: Semmi "holott" - ez igy van...:o)))
division
@karma1: Ezerből talán egynél, mondjuk a nejem beletartozik:-))
division
@human: A férfiasság korlátozása egészen másban merül ki:-)))))))))
human
@division: Ezt nem én fogom kitalálni. Ülnek ott olyanok akik havonta az én fizetésem sokszorosát viszik haza, hogy ilyen kérdésekre megtalálják a választ. Bármit is lépjen az ellenzék már most tudniuk kell a választ arra, hogy "Jó, és utána akkor hogy lesz?".

Azért mégis három esetet tartok elképzelhetőnek (valószínűségi sorrendben)
A/ Lemegy a választás úgy ahogy a fidesz akarja. Az ellenzék azt hiszi, majd megerősödik ellenzékben a következő 4 évben. Valójában fel lesznek darálva eljáratásokkal, diszkriminatív törvényekkel.
B/ Utolsó hetekben bejelentik az összellenzéki összefogást, de mindenkivel. Ha megvan a megfelelő többség új választási törvényt írnak, a főügyész hatáskörét átruházzák egy új intézményre és az új szabályok alapján új választásokat írnak ki.
C/ Távol maradnak a választásoktól és végre elkezdik végig járni az országot házról, házra úgy ahogy a fidesz is tette 2010 előtt. Az így megerősödő mozgalmak és a mozgósított tömeg lemondatja a kormányt.
division
@human:
Lemegy a választás úgy ahogy a fidesz akarja: Ez fog történni.
Utolsó hetekben bejelentik az összellenzéki összefogást, de mindenkivel: Ki van zárva, a hatalom mindennél előrébb való.
Távol maradnak a választásoktól: Ez a része igaz.
verőce21
Ismét gumicsontot rágtok, kedves blogtársaim.
Már hogyan lehetne bojkottot hirdetni a parlamenti választásokra? Úgysem tartaná be senki az ellenzékiekből. A képviselőik újra be akarnak kerülni a Parlamentbe. Ott érzik jól magukat.
Elsősorban az ellenzéki pártok vezetői akadályoznák meg a bojkottot! De a DK mindenképpen ellene tenne, mert ilyen könnyen soha nem válna "az ellenzék vezető erejévé."
Továbbá csak népszavazásokra igaz az 50%+1 szavazó részvétele az érvényességhez, ez a parlamenti választásokra nem igaz.

"Bojkott" esetén csak a Fidesz csapkodná a térdét a röhögéstől. :)
Peller Anikó
@human: No lám, van lehetőség a választások lenyerésére.

Mindenkivel össze kell fogni. De természetesen a betonszilárdságúra összegyúrt fideszista rablóbanda eltakarítása nem lesz egyszerű feladat még győzelem esetén sem.

De a bojkott a legnagyobb baromság ami csak eszébe juthat a csökkentértelmű nyomorultaknak.
peterkelemen
@karma1: Már leírtam, de látom nem olvastad el. A bojkott LEHET nem megoldás, de kzdőlépésnek, figyelemfelhívásnak is nagyon jó. Mind nemzetközileg, mind a magyaroknak, hogy eddig és ne tovább! Valamit el kell kezdeni hacsak nem akar a magyar nép 60 év kőkemény diktatúrát, mert abban további milliók fognak leszakadni és nem csak a mostani szegények, de azok, is akik azt hiszik ők nem, pedig tévednek. KI KELL végre lendíteni a gyávaságból a magyarokat. Gyáva népnek nincs hazája, se igazsága, se jövője! Ezt kell megérteniük és tettekre kell a szavakat cserélniük.
karma1
@peterkelemen: A bojkotthoz nem batorsag, hanem rendkivul jo organizacio kellene. Ha az osszefogasban nem tudnak megegyezni meg az egymashoz nagyon kozelallok sem, akkor hogy tudnanak kozos megegyezest elerni bojkott-ugyben?
A magyaroknak EZ az egyetlen lehetosege van a valasztasra, NINCS TOBB!
Hidd el, a kulfold nagyivben leszarja, hogy Magyarorszagon egy elmebeteg tonkretesz 9 millio embert - mert szerintem mar nem el annyi ember Magyaorszagon, nincs 10 millio a rengeteg elvandorlas miatt, na meg a szuletes-halal szammutatoi miatt sem. Az, hogy tomjenzsoti folavatta az 1 milliomodik romant, az csak annyi, mint egy nonek a szivacsbetetes melltarto. Kozmetika, semmi mas.
Nincs mod probalkozasra, nincs lehetoseg semmilyen mas lepesre: ebben a pillanatban kizarolag a valasztas van, mint velemenynyilvanitas - es ha ez nem sikerul, mert a lusta 42 % szavazni nem akaro fotelban poffeszkedo szarjanko nem megy el az Istennek sem szavazni, akkor mar csak a polgarhaboru marad, ha a magyarok tobbsege nem akar kilepni az uniobol. Marpedig nem akar, barmennyire is szepitik a statisztikakat orbanek: a gondolkodo magyar Europahoz es nem putyinhoz akar tartozni...
Nem kell velem egyeterteni, de a valasztasok utan nagyon szivesen elbeszelgetek Veled az eredmenyrol, - ha addig lesz meg otthon internet.
Latod, az EU-ban MINDENKI tudja, mekkora g*ci orban - joerzesu ember mar nem is all vele szoba, ismerve a dolgait.
Annyira biztam en is aprilis vegen abban, hogy na, most az EPP kihivja magahoz orbant, es remeltem, hogy kirugjak ezt a bomlaszto elemet a partjuk soraibol, es nem rongalja tovabb a levegot ott. Nem igy tortent. Remenykedtem, hogy az EU el tudja erni - teljesen legalisan, hatastanulmanyokat keszittetve, fuggetlen szakertokkel - hogy Paks2-t leallitsak, mert semmi nincs rendben a szerzodes korul. Nem tortent meg ez sem.
Ekkor ertettem meg vegleg, hogy az EU elengedte Ma.o. kezet, nem fog segiteni, pedig megtehette volna.
Yoda69
@verőce21: Nagy ritkan, de most egyetertek veled, sot like-oltalak is :)
karma1
@peterkelemen: Egyebkent pedig minden irasodat elolvasom, mert erdekel a velemenyed.

OK. Tegyuk fel, hogy lesz bojkott. Ket eselyes a dolog: ha bejon, akkor halleluja, ES HA NEM???
Gondoltal mar arra, hogy hogyan tovabb, ha a bojkott nem jon be?
(Mert azt most boritekolom, nmint ahogy mar irtam is, akkor attol meg a szavazasra elmegy az a masfel millio fidesz-fan, es senki mas...Tudod, ez mit jelent? 100 %-os fidesz gyozelmet,. amit az ellenzek meg csak nem is tamadhat meg, mert maga dontott ugy, hogy nem megy el szavazni.
orban repesne az oromtol, ha ma azt mondanak az ellenzekiek, hogy nem is jatszunk veled, orban, mert csalsz, ezert mi most elmegyunk a homokozobol, jol megbuntetunk, jatsszal egyedul ezutan! Es tudod, mi tortenne? orban pezsgot bontana, es nyugodtan jatszana tovabb a homokozojaban ugy, hogy meg csak nem is kell osztoznia a kisvodren meg a lapatkajan, mert a hulye durcas Pistike MAGATOL elhagyta a homokozot! orbannak meg csak meg sem kell kinalnia a tizoraijabol a durcas Pistiket, mert magatol ment el.
orban rettenetesen fog orulni, hogy az ellenzeknek meg fizetest sem kell adnia ezutan, mert maguktol mentek el.
Ezert hozta letre azt a teljesen uj tobb mint 200 partocskat, hogy minel jobban fel legyenek osztva az ellenzekiek.
Osszesen 400 part akar indulni jovore, tudod mennyi penz ez? Mert persze minden partocska eppen csak annyi penzt kap a budzsetol, amivel a kovetkezo 4 honapot ellebecolja, es a valasztasok utan el sem kell szamolnia ezekkel a penzekkel.
Mert orban fizeti ezeket a partokat, es majd reklamkoltsegkent szamolja el, amit senki se kerhet szamon orbanon.
Mar most rohog a markaba, ha a bojkottrol olvas.
Szoval, szerinted ez az elso lepes, a bojkott.
Szerinted milyen kovetkezo lepest kell megtenni orban megdontesere?
Komolyan kerdezem, mert ha idaig eljutottal a gondolkodasban, akkor biztosan tovabb is gondoltad a dolgot, remelem.
Komolyan varom a velemenyedet. Nagyon fontos ...
Yoda69
Szerintem ezt a bojkott oruletet a fideSS hintette el. Ezzel is csak a megosztast szolgalja, ami neki hoz hasznot, hisz minel kevesebben mennek el szavazni, annal nagyobb aranyban nyer.
emerencia
@Mézike: tegnap 12:29-re Gratulálok! Megtaláltad a választásra való buzdításhoz a megfelelő dalt.

Bródy szövege ma is aktuális:

Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget
Mondd, te kit választanál?
Valakinek holnap át kell írni a régi meséket
Ó, mondd, te kit választanál ?
Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot
Mondd, te kit választanál? Valakinek holnap le kell tépni magáról a láncot
Ó, mondd, te kit választanál?

: Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, ó segítsetek
Segítsetek, (ó) segítsetek :

Ó, mondd, te kit választanál?

Valakinek holnap le kell mondani hivataláról
Mondd, te kit választanál? Valakinek holnap át kell venni a korona ékszert
Mondd, te kit választanál?
Valakinek holnap le kell tennie végül a fegyvert
Ó, mondd, te kit választanál?
Valakinek holnap meg kell válni az életétől
Ó, mondd, te kit választanál?

: Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, ((ó))segítsetek
Segítsetek, (ó,) segítsetek :

Ó, mondd te, kit választanál?

Segítsetek,EEEEEEJ
Segítsetek, ó, segítsetek
Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, ó, segítsetek
Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, EEEEEEEJ
Segítsetek, segítsetek

Oly nehéz a választás
peterkelemen
@karma1: Ha nem jön be akkor hogyan lesz tovább. Most ezt komolyan kérdezed amikor napról-napra szorul a hurok mindenki nyakán? Ez cirka olyan mintha azon filozofálnál, hogy mi lesz ha megszúrom a rám támadót? A jelenlegi helyzet szar és még szarabb lesz így ezen nincs mit filozofálni a szavakat tettekre kell most lecserélni. Ez lenne az ellenzéki pártok feladata, hogy meggszervezzék és támogassák anyagilag is.
karma1
@peterkelemen: Kedves, hidd el, nem viccelek, nem is vagyok tul boldog, mert kivulrol borzaszto latni, hogy mi folyik az orszagban. Ha nem lennek napi kapcsolatban a csaladommal, barataimmal - koztuk Veletek is -, akkor lehet, hogy el kene fogadnom a Duna Tv muskatlis -bo gatyas- csikosch-gulasch- erdelyi faragott templomos propaganda musorat, mert csak abbol tudnek tajekoazodni, fuggetlen sajto , media nem leven Ma.o.-n.
Hat hogy a banatba ne kerdeznem komolyan? Es nem gunyolodva, nem karorvendve, mert ahhoz nekem tul sok tonkreteheto baratom el otthon.
Ezt Te irtad:" A bojkott LEHET nem megoldás, de kzdőlépésnek, figyelemfelhívásnak is nagyon jó. Mind nemzetközileg, mind a magyaroknak, hogy eddig és ne tovább! Valamit el kell kezdeni hacsak nem akar a magyar nép 60 év kőkemény diktatúrát, mert abban további milliók fognak leszakadni és nem ..."

Szoval ebbol mertem feltetelezni, hogy van B terv, vagy folytatas, vagy valami strategia!
A csatamezon sem eleg, ha a vezer eluvolti magat, hogy "Utanam" es belerohan a csataba, mert abbol semmi jo nem sul ki.
A bojkottal az ellenzek sajatmagat fosztana meg a tovabbi torvenyes lepesektol: ha bojkott van, akkor a bojkott kovetkezmenyeinek teljes odiumat kell vallalnia az ellenzeknek, amibe beletartozik, hogy elvesziti a fellebbezesi jogat, vagy barmilyen mas jogorvoslat lehetoseget is.
Mondhattad volna nekem azt is, hogy legyen bojkott, akkor meglesz a fidesz-kdnp-nek a masfel millios szavazata - a mienkbol ugye egy sem, lesz nehany ervenytelen, es akkor megvarjuk, mit mond a fidesz az oriasi folennyel MEGNYERT valasztasok utan: felajanl valami lehetoseget a mar teljesen szetvert ellenzeknek - vajon kinek? Ki fog megmaradni barmilyen formaban is? Vagy mar semmi masra nem fog koncentralni, hanem a mielobbi uniobol valo kilepesre - 2020 utan ugyis megszunik a penzfolyo , vagy legalabbis leapad -, es ezerrel rohanunk putyin karjaiba...
Es akkor mar az Isten se menti meg a magyarokat, mert elszalasztottak az alkalmat..
Peller Anikó
@Yoda69: Szerintem is ezt a bojkott őrültséget a fideSS hintette el. Ezzel is csak a megosztást szolgálja, ami neki hoz hasznot, hisz minél kevesebben mennek el szavazni, anál nagyobb aranyban nyer.

Úgy van, anál. Érted Péter?
Igen, aranyban. És ezüstben.
emerencia
@peterkelemen: Megértem az aggodalmadat, hiszen ugyanazon az oldalon állunk. A bojkott viszont szerintem sem helyes megoldás. (A többiek már leírták miért.) Szerintem a bojkott a jelenlegi helyzetben nem más mint egy erőfitogtatás. Abban pedig orbán jobb mint az ellenzék. Megöl bennünket a rutinjával. Ha tenni akarunk ellene, meg kell próbálnunk minden demokratikus lehetőséget kiaknázni mert attól fél mint mint az ördög a fokhagymától. Már képtelen békés, demokratikus légkörben létezni mi viszont csak abban érezzük magunkat jól. Sajnos nem zárhatom ki, hogy rosszra fordulhatnak Magyarországon a dolgok és még jobban eldurvul a helyzet. Erre nincs szükségünk. Csak akkor lesz tiszta a lelkiismeretünk, (nekünk még van ilyen) ha mindent megteszünk lehetőségeinken belül, hogy jövő tavasszal egy orbánmentes országban, nyugati, libereális demokráciában élhessünk mert ami most van az sajnos nem az.
two steps from hell
gyurcsány miatt ez sem működik.
Ha mindenki bojkottálná is, gyurcsány, aki nem akar miniszterelnök lenni (DE IGEN!!!), miatt nem lehet.
A két geci: orbán, meg gyurcsány.
Ezek fojtják bele a magyarokba továbblépés lehetőségének a reményét.
Ha ma István király élne, simán kivégezné ezeket a geciket.
Yoda69
@two steps from hell: Ezt most hogy vezetted le, hogy Gy. miatt nem mukodik?
A DK probalta bojkottalni a fideSSt a parlamentben, senki nem csatlakozott hozzajuk, igy sikertelenne valt.
Ha lenne egy atfogo bojkott kezdemenyezes, amihez mindenki csatlakozik kizart hogy a DK ellene lenne. De nincs ilyen es nem is lehetseges mint azt feljebb mar vazoltuk.
peterkelemen
@Peller Anikó: Hagyjad már ezt, hogy összefogástól függ. nem függ az összefogástól ezt jól tudják az álellenzéki pártok is. Ha összefognának akkor is a diktátor nyer. Csalásokra van alapozva az egész választási rendszer. nekik mindegy,mert így is meg úgy is a népen élősködnek.
peterkelemen
Mindenki hazudik, aki választásokra biztat egy diktatúrában! Egy diktatúrában csak és kizárólag a diktátor és bűnbandája nyerhet. Ezt tudják Orbánék és az általa kitartott álellenzéki pártok is. Nekik kurva kényelmes, mert csak el kell játszaniuk 4 évig, hogy itt jelentik fel meg ott jelentik fel meg bírálgatják, de semmi értelme nincs ám ezeknek se. Ez cirka olyan mintha Hitler államában feljelenteném a nácikat, hogy ezt és ezt csinálták. Minden a kezükben van az ügyészség az egész jogállam, a demokráciát leépítették. A média 99%-a a kezükben van és még felvásárolnak. Épelméjű ember látja és tudja, hogy itt nem segíthet semmi csak két dolog:

1. Megszervezni helyileg a tettre kész embereket és elkezdeni valamit azaz nekik menni ezerrel. Erre azért kevés az esély, mert nincs ellenzék ma Magyarországon holott ez lenne az ő feladatuk nem a hazudozás és a hitegetés.

2. Likvidáltatni a főgecit. Ilyet meg az tud akinek van rá elég pénze például Simicska vagy Soros.

3. A harmadik opció az a teljes megadás aminek során a most gyáváskodók gyakorlatilag besétálnak önként, mint a birkák Orbán vágóhídjára sőt a családtagjaikat is odadobják Orbánnak. A sok kis idióta magyar birka azt hiszi jó ez így neki, de nem érti, hogy ez egyre durvább lesz. Most még puha diktatúra van ahonnan már csak egy lépés a kemény diktatúra. A gyáváskodásból nem lesz jövője se igazsága senkinek sem.
Peller Anikó
@peterkelemen: ezzel a véleményeddel egyedül vagy, legfeljebb néhány marék hőzöngő kiséretében. Ehhez a hülyeséghez sehonnan nem kapsz támogatást, mert a magyar nép elsősorban békés, másodsorban annyira tespedt, hogy még választani sem mozdítja a seggét.

Erre jössz te és egymagad lavadászod a főgecit valamint arra sarkallod a népet, hogy ne is menjen el az utolsó, életfontosságú választásra, hanem hagyja nyerni őket.

A totális diktatúrához az kell amit te csinálsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.