A Kárpátok Géniuszának országában volt utoljára katonai kiképzés és hazafias nevelés az iskolákban. A Kádár-rendszer slampos diktatúrája a 80-as évekre már általában békén hagyta az állampolgárait (ha azok nem vonták nyilvánosan kétségbe a rendszer alapjait), Romániában viszont nem volt elég csendben maradni, látványosan és nyilvánosan kellett azonosulni a diktatúrával. Már a diákoknak is. A Magyarországra most visszaszökő paranoid militarizmus ott és akkor a mindennapokhoz tartozott: az iskolákban a tanterv része volt a katonai kiképzés és a politikai nevelés óra, a Fiatalok Felkészítése a Haza Megvédésére. Valami hasonlót a mai magyar iskolákra nézve is bejelentett már a honvédelmi miniszter, a kormány nagyszabású lőtérépítési programba fogott, de amikor már az óvodáktól is terrorellenes intézkedési tervet kért a minisztérium, az a 80-as években Romániában élő magyaroknak azonnal eszébe juttatta a Nicolae Ceausescu elborult rendszerét. Az egyikük, a kolozsvári születésű,...

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez se tűnik komoly jövőévi Fidesz-voksolónak. Lazul a fegyelem?
Csizmás Kond
...a zírója valahol ott nevelkedhetett...
namihami
Ez se tűnik komoly jövőévi Fidesz-voksolónak. Lazul a fegyelem?
Nessy
Ha Orbánra szavaznak, nem ők élvezik Orbán agymacskáit! Ők csak a dohányt teszik zsebre, amit a költségvetésből küld nekik Orbán.
cikicakk55
" A Kádár-rendszer slampos diktatúrája a 80-as évekre már általában békén hagyta az állampolgárait (ha azok nem vonták nyilvánosan kétségbe a rendszer alapjait),"
Én 1961-től 1969-ig voltam általános iskolás,makd 1969-től 1974-ig ápolónőképzős. Nekünk egyik iskolában sem volt semmilyen katonai kiképzés. Voltak tavaszokként úgynevezett diák olimpiák,úttörő csapatversenyek,amik a város szélén lévő erdőben zajlott le.Fizikai akadályok és szellemi kérdések során jutottunk el a célig.Mi ezt játéknak tekintettük,tetszett is.Semmilyen katonai kiképzés nem volt.Általános iskolában összesen 1x volt úgy nevezett tűzriadó,de csak próba,hogy mennyi idő alatt tudják a gyerekeket az iskolától biztos távolságra terelni.Az előadóképzőben már voltak ilyen dolgok,de ott már katonakönyvet is kaptunk a diploma mellé,mert néha hadgyakorlatra be lettünk mi is rendelve. Tehát nem a 80-as évektől hagyták békén az embereket és a gyerekeket a katonásdival. Szerintem a gyerekek kifejezetten élvezni fogják ezeket a felkészítéseket,mert ők ezt játéknak fogják fel. Nincs ebben szerintem semmi rendkívüli,ha csak azt nem nézzük,hogy pont a választások előtt pár hónappal döntötték el.Ez inkább a szülőknek szól,hogy rettegésbe tudják továbbra is tartani a népet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.