A Jobbik felkészült az ország kormányzására, és arra, hogy tisztességes, biztonságos, élhetőbb Magyarországot teremtsen – jelentette ki Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke szombati budapesti jelöltbemutató sajtótájékoztatóján.

Vona: siker a néppártosodás, a Jobbik egyedül készül kormányt váltani
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A politikus azt mondta: míg a baloldali pártok lényegében egymást akarják leváltani, addig a Jobbik a kormányt, és vállalják politikai képviseletét mindenkinek, aki ezt akarja ma.

Értékelése szerint a társadalom többségének egybehangzó véleménye szerint az ország rossz irányba halad, az emberek többet érdemelnének, ezért nem lehet 2022-ig vagy tovább várni az elszámoltatással, a demokrácia helyreállításával és a gazdaság fejlődő pályára állításával.

A pártelnök jelezte azt is, hogy

a Jobbik az elmúlt 5 évben végigment – a párt testületeiben ellenszavazat nélkül elfogadott – néppártosodási folyamaton, mint fogalmazott, ennek gyümölcseit most elkezdték leszedni.

Vona Gábor testi-lelki-szellemi megújulást tart szükségesnek, jelezve: ehhez egy pedagógusvezetőt, egy orvos-vezetőt és egy sportvezetőt indítanak egyéni jelöltként a fővárosban: Bardócz-Tódor András fizikatanárt a 2., Gyenes Gézát, a párt egészségpolitikusát a 12., és Kovács Tamás volt kardvívót és szövetségi kapitányt a 4. választókerületben.

Bardócz-Tódor András arról beszélt: szerinte az iskolák ma látszólag működnek, de sem a tanítás, sem a nevelés nem hatékony, egyre nehezebb a tanárok dolga, a gyerekek pedig túlterheltek. Céljaként jelölte meg, hogy ezek ellen tegyen.

Gyenes Géza – aki 2010-től egy cikluson át már volt a párt országgyűlési képviselője – az egészségügy egész szerkezetének megváltoztatását, benne a társadalombiztosítási rendszer helyreállítását és az ellátó apparátus problémáinak megoldását sürgette.

Kovács Tamás úgy értékelt: a Fidesz letért a keresztény útról. Céljai között a János kórház fejlesztését, a zöldterületek megőrzését nevezte meg, és azt is jelezte: vissza kell hozni a szakmaiságot a sportba, nem lehet tűrni, hogy "dilettáns politikusok" vezessenek szakágakat.

Egyedül indulnak, de két párttal együttműködhetnek

Vona Gábor kérdésre válaszolva megerősítette: a Jobbik egyedül szeretne választást nyerni, és ha a parlamenti matematika megkívánja az együttműködést, akkor mozgástere az új pártokig – az LMP-ig és a Momentumig – terjed ki.

Egy másik kérdésre azt is elmondta: elenyésző számban voltak csak olyanok, akik a néppártosodás miatt hagyták el a pártot, ezért sikerként értékeli a folyamatot.

A Jobbik elnöke az 1300 menekült befogadására vonatkozó kérdésre azt közölte: az ügyben a parlament rendkívüli ülésének összehívását javasolják.

Azt kérik, hogy a kormányfő napirend előtt számoljon be erről az ügyről – tette hozzá.

Faggatták az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságról is. Azt válaszolta: az esetleges halasztásról egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést, de önként nem fognak fizetni, mert törvénytelennek tartják az egész folyamatot.

A gyűjtésből eddig befolyt pénz sorsát kedden vitatja meg a párt országos elnöksége – ismertette a pártelnök.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Eladott Ország: mielőtt ezen el kezdenék gondolkodni,megvárnám,hogy Vona,Volner,Toroczkay,Dúró...és az egész jobbikos alakulat, együtt és nagy hangerővel el kezdjék követelni Kövér László házelnök úrtól az EU-s zászló visszahelyezését a parlament épületére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Egyedül???
Akkor hosszan fog készülni...
Eladott Ország
A baloldali pártok osztódva szaporodnak és kiütik egymást. A bal oldalon a rövidlátó, megélhetési balfaszkodás zajlik, mint 2014-ben. Így marad a Jobbik.
quadrocopter
Vicces csávó ez a Vona, egyedül max. csak a budiig mehettek el!
peterkelemen
1. Dúró Dóra akinek a (férje Novák Előd) mi a faszt keres még a Jobbikban hisz a férje puccsot hirdetett Vona ellen.

2. Ráadásul mit keres az oldalukon még a mai napig, hogy cigányokat és zsidókat akarnak elkülöníteni? Például szavazati jog elvétele és stb.

3. Anno Vona fideszes volt és találkozgatott Orbánnal is a polgári köröben. Ki tudja miben egyezkedtek és egyeztek meg anno.

Ez így kurvára nem kóser és főleg se nem 21. századi, se nem modern párt.
namihami
@Eladott Ország: A Fidesszel? Hisz közösek a gyökerek. Pláne, hogy valóban elég gyökerek...
Eladott Ország
@namihami: Az LMP-vel és a Momentummal akar együttműködni a Jobbik. A fideszt elszámoltatja.
kereső
@Eladott Ország: mielőtt ezen el kezdenék gondolkodni,megvárnám,hogy Vona,Volner,Toroczkay,Dúró...és az egész jobbikos alakulat, együtt és nagy hangerővel el kezdjék követelni Kövér László házelnök úrtól az EU-s zászló visszahelyezését a parlament épületére.
Borsodi
Egyedül nem fog sikerülni le váltani ezt a bagázst,sajnos! Én drukkolok hozzá és bizakodok.
F_Viktor
Múlt héten olvastam egy cikket vona programjáról a hatalmon.
Ebben nem volt semmi szakmaiság, újságírói kérdésre sem volt hajlandó megnevezni egyetlen leendő miniszterét, kikerülte azokat a kérdéseket amelyek orosz kapcsolatait érintette, csak pufogtatta a közhelyes ígéreteit, mint pl. az elszámoltatást, az európai béruniót.

Eltekintve attól, hogy egy rasszista, antidemokratikus, eu szkeptikus párt a jobbik, a szakmai képességeinek hiánya miatt sem tudnék rájuk szavazni. Őket is csak a pénzszerzés, a hatalomvágy vitte a politikába.
Peller Anikó
"A jobbik egyedül szeretne választást nyerni, és ha a parlamentbe kerülési matematika megkívánja az együttműködést, akkor mozgástere az új pártokig – az LMP-ig és a Momentumig – terjed"

Nabazmeg, én is egyedül szeretnék a purparlamantbe kerülni lyó fizetésért de attól tartok ez az álommese nem fog virágbaborulni.

Üzenem hogy a választási együttműködésnek a Momentumtól kezdve az MSZP-n, DK-n, Kutyapárton, Bokrospárton és mindenféle idiótapárton keresztül az LMP-ig kell megtörténnie.

Mindenkire szükség van mert csak akkor szavaz rátok mindenki ha egyetértés van az orbánok leváltására. Ezt kell a zászlóra tűzni és együtt kell szavazni ennek érdekében.

A nagy arcból csak bukás lehet mert a gecik még az utolsó pillanatban is módosítani fognak mindent ami bármi. A pálya már így is egy 60%-os lejtő.

Kivéve ha az 5%-os bejutás vagy a fidesz segítése a cél.
emerencia
Vajon ez a nagy fideszellenesség a jobbik részéről valóság vagy kamu? Mi arra a garancia, hogy valóban el fogják számoltatni a fideszt? Holló a hollónak... Lehet, hogy ez az egész haragszom rád egy színjáték vagy csak egy családi ajtócsapkodás mely a jobbik vagy a fidesz hatalomra kerülése után egy fidesz-jobbik összeborulással ér véget? Nekem fura, hogy mindketten koldulósdit játszanak ami egyértelműen arra jó, hogy legalizálja a kampányban elköltött, ki tudja honnan származó pénzeket.
wagabund
az MTI foton a négy jobbikos politikus férfiú igen szigorú arcot vág...vajon miért? csak nem ők is tudnak valamit?
Tessék megnézni Juhászékat... bezzeg ők...
Eladott Ország
@kereső: www.berunio.hu/
A jobbikos politikusok saját szakterületükre vonatkozóan fejtették ki, miről is szól a béruniós kezdeményezés.Gyöngyösi Márton elmondta, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezése először deklarálta programszerűen, hogy a keleti államok és hazánk életszínvonalának fel kell zárkóznia a nyugati ...
Eladott Ország
@kereső: A béruniós támogatást ki lehet tölteni. Csak tájékoztatásul közlöm, hogy megpróbáltam kétszer kitölteni és a program visszajelzett, hogy ön egyszer már ezt támogatta. Nem olyan mint a csúti kancigányék konzultációs kérdőíve, hogy annyiszor töltheted ki baromsággal, ahányszor kedved szottyan és utána még bemutatnak hárommillió üres kartondobozt.
Eladott Ország
@kereső: Csak tájékoztatni szeretnélek, hogy Gyurcsánynak ismét sikerült szétverni a baloldalt. Majd a 2018-as választás után ismét szólok. Hajrá demokrácia!
kereső
@Eladott Ország: a fidesz is ezt szajkózta 2006-tól kezdődően.egyébként meg cseberből-vederbe?Hisz ők maguk mondták,hogy orbán nagyrészt a jobbik programját hajtja végre.Csak most lett Vona a "demokrácia utolsó bástyája",amikor a cicaharc kiteljesedett.Hazudnak ezek is akárki meglássa./Csak nem az az ok,hogy orbán kiénekelte a putyini,majd az iráni sajtot is szájukból?/
kereső
@Eladott Ország: 07:23 Mert engem egyszerűen nem érdekel,hogy lesz-e az lmp.-nek,a mszp.-nek, a dk.-nak,a jobbiknak frakciója,vagy egyáltalán bejutnak-e a parlamentbe,ha orbán és a fidesz marad.Az elveket majd akkor kéretik képviselni, ha a minimum programot végre tudják hajtani.Lehet,hogy némelyek közülük túl élik 2018-at,de nem biztos ,hogy az ország is.Szóval,nem szeretnék 2018.április 9-én reggel azzal szembesülni,hogy az államfő orbánt kérheti fel ismét miniszterelnöknek."Jól fontoljátok meg proletárok!"
Eladott Ország
@kereső: Gyurcsány a baloldal megosztásával, saját önzésével, nárcisztikus pofájával éppen a fidesz győzelmét segíti elő. A fidesz ilyen nagyarányú 2/3-os győzelmét is neki lehetett köszönni.
A baloldal összefogása nélkül nem győzhető le a fidesz! Sőt ehhez a Jobbik is szükséges!
kereső
@Eladott Ország: 07:05,idehozod a bérúniós javaslatot,de a jobbiknak először talán a magyar vállalkozókat kellene erről meggyőzni.Micsoda felháborodás volt vállakozói-éés kormányzati körökben,amikor az új fiú/Macron/ beterjesztette javaslatát,hogy az úniós álllampolgárok,akik kiküldetésben dolgoznak az eu.más tagországaiban azonos bért kapjanak az adott ország állampolgáraival,akik ugyanolyan munkát végeznek.Ez főleg az épitőiparban,nem zetközi szállitásban dolgozókat érintette/volna/.Megszavazták úniós szinten,csak a bevezetést-a nagy ellenállás miatt/visegrádi4/-elhalasztották.Szóval, szerintem ebben a kérdésben a jobbik nyitott kapukat dönget, csak nem jó helyen kopogtat.
kereső
@Eladott Ország: hát /sic!) nem ezt mondom én is?Csak abban nem értünk egyet,hogy ezért egyedül "gyurcsány a hibás".Nézz végig a palettán.Mindenki,!,mindegyik ellenzékinek mondott párt a saját kis pecsenyéjét készül sütögetni,a finanszirozási összeget akarja megszerezni,Közlöm,az én szavazatommal nem fogja.El fogok menni szavazni,de az én szavazatom nem fogja egyik párt kasszáját sem növelni,sem a frakcióját.És szándékosan nem irtam választást.Én számomra a választás most azt jelentené-orbán,vagy európa,önkény-vagy demokrácia!Minden más csak ezután.Nem hiszem,hogy ne tudnák.
kereső
@kereső: még annyit, hogy 2018.04.08 számukra nagyobb a tét,mint számomra.Kivéve a gyevi birót-jobbik!Mert nekem nincs kétségem afelől,hogy szivesen torgyánosodni fognak,ha erre felkérik őket.
Lepényleső
Váltottak már köpönyeget,egyeduralkodót meg látjuk mi mindent megtehet. Összefogásra ha
most nem hajlandó,ha hatalomba kerül tőle mi várható? Fanyalgok,mert ki a bánnak volt,most
neki fő támogató,azt is tudjuk nekünk abból sem volt semmi jó.
szép új világ
Mindenki nyugodjon le a picsába! A fide$$ fog nyerni! A sok "kormányváltó" pártvezető meg beiratkozhat az első osztályba, hogy végre megtanuljanak számolni és felfogják már végre, hogy a teljes összefogás nélkül matematikailag 0 az esélye a csuti patkány leváltásának.
Eladott Ország
@kereső: Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örökérvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0
Pálinkás Pál
Nos..számomra erősen megrendezett a vona beszéde..nyilatkozata...hiszen ha fal szánakozó dumával is...de a Jobbik meg az LMP odaszavazgat a fidesznek komolyabb kérdésekben!!!Arról most nem is beszélek hogy a Jobbik ugyanúgy fenntartaná a határon túliak pátyolgatását,ajnározását az LMP-vel együtt,ami azért a honi magyarok többségénél kiveri a biztosítékot...A másik a migránskérdés...és ez az ami miatt orbán nyugodtan hátradőlhet...Amíg akármelyik párt nyiltan felvállalja a migrik segítését,esélytelen arra hogy komolyabb tényező legyen...
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: alfahir.hu/2017/04/29/vona_gabor_jobbik_migracio_rogan_antal_orban_viktor
A Jobbik meg fogja védeni Magyarországot. Se szegény migráns, se gazdag migráns! Magyarország a magyaroké!"
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Aha...és a határon túliakkal mi a helyzet???Linkelj már ide valamit arról hogy a Jobbiknak nem tetszik a határon túliak pátyolgatása...mert nekünk választóknak nagyon nem!!!
troll6
Ezekre még a cipőpasztát se bíznám, nemhogy országot!
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Pont ezért nem fog sehová jutni...csak a hülyék helyeslik azok szavazati jogát akik nem viselik a következményeit!!!Mivel nem vonná meg a szavazati jogot...lehúzhatja magát a klotyón!!! Próbálom úgy leírni hogy te is megértsd...az itthoniak nem akarják hogy szavazzanak!!! Ennél egyszerűbben nem tudom leírni!!
kereső
@Eladott Ország: a megvédésekből! számunkra eddig még semmi jó nem sült ki.
F_Viktor
@kereső: Írod:
"Micsoda felháborodás volt vállakozói-éés kormányzati körökben,amikor az új fiú/Macron/ beterjesztette javaslatát,hogy az úniós álllampolgárok,akik kiküldetésben dolgoznak az eu.más tagországaiban azonos bért kapjanak az adott ország állampolgáraival,akik ugyanolyan munkát végeznek."

Bocsi, de pontosítanálak.
Ez nem Marcon ötlete (Merkel volt az első), s nem is javaslat, ez már több országban törvény:
Pl:
fuvarlevel.hu/ausztriaban-is-kotelezo-a-helyi-minimalbert-megadni-a-soforoknek/

"Január elsejétől az összes, Ausztriába belépő, ott árut vagy utast felvevő és letevő jármű sofőrjét előre be kell jelenteni az osztrák hatóságoknak. A sofőrnek meg kell fizetni az osztrák minimálbért. A mulasztás ára több tízezer eurós büntetés lehet.

Németország, Franciaország, Olaszország után Ausztria is belépett azon országok közé, ahol a helyi minimálbér kifizetésére kényszerítik a külföldi fuvarozó vállalkozásokat. Január elsejétől az Ausztriába belépő gépkocsivezetőknek kategóriától függően 1500 euró körüli munkabért kell igazolniuk."

Jól írod, az EU ténylegesen törekszik arra, hogy azonos munkáért azonos bér járjon az EU-n belül.
kereső
@F_Viktor: erre gondoltam,ez kimondottan a v4 -ek munkavállalóira vonatkozik:

A találkozó fő témája az EU keleti tagállamaiból nyugatra kiközvetített dolgozók problémája volt, melyről Macron a következőket mondta:

- Az, hogy a cégek nem a célország fizetési szabályait alkalmazzák a kiküldött dolgozók esetén, elárulja az EU alapelveit, negatív bérversenyt és szociális válságot okoz (keleten és nyugaton is).
- A jelenlegi helyzet az oka annak, hogy Európa-szerte erősödik a populista politika és gyengül az emberek bizalma az EU-ban.
- Reformot sürget: a kiküldött dolgozók esetén a célország fizetési szabályait kellene alkalmazni.

Na ezen volt nagy felháborodás nemzeti vállalkozóink körében.
F_Viktor
@kereső: Igazad van, csak annyit tettem hozzá, hogy ez egyes országokban már működik, sőt azokat a (keleti) munkáltatókat akik nem tartják be, keményen bírságolják.
peterkelemen
1. Dúró Dóra akinek a (férje Novák Előd) mit keres még a Jobbikban hisz a férje puccsot hirdetett Vona ellen.

2. Mit keres az oldalukon még a mai napig, hogy cigányokat és zsidókat akarnak elkülöníteni? Például szavazati jog elvétele és stb.

3. Anno Vona fideszes volt és találkozgatott Orbánnal is a polgári körökben. Ki tudja miben egyezkedtek és egyeztek meg anno.

4. Miért is szerepel Vona hivatalos facebook oldalán a Kedvencei között az ellene puccsot hirdető Novák Előd?

5. Vona soha nem ítélte el és nem határolódott el se az abszolút szélsőséges Zagyva Györgytől (már nem jobbikos, de akkor is), az agyhalott Orosz Mihálytól (ő sem tag már sőt új szélsőséges pártot csinált), se Torockaitól, aki rengeteg alkalommal szinte a fidesszel együttműködik.

Ez így nagyon nem kóser és főleg se nem 21. századi, se nem néppárti felállás sokkal inkább hazudozás, képmutatás, ami ott is folyik akárcsak a fideszben.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: tegnap, 16:19; Ha a hátáron túliakhoz nem áramlanak majd a milliárdok az itthoniak rovására, "elfelejtenek" úgy is Orbánra, vagy másra szavazni. A nagyobb baj inkább az, hogy a mi seggünk is kilóg a lukas gatyából és hozzá ér a hideg falhoz. Nem vagyunk mi gazdag rokon. Azt mindenki tudja, hogy a fidesz itthoni szavazóbázisa befagyott.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Pontosan,de a honi választókat erősen irritálja hogy olyanok ugatnak bele a dolgokba,akiknek semmi következménye nem lesz belőle,éppen ezért helytelen a Jobbik álláspontja!Amíg ők is ajnározzák a határon túliakat,esélytelenek...Most kéne beállni a szavazati jog megvonása mögé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.