"Alapítóinknak a kuratórium számára meghatározott célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású gyerekek esélyegyenlőségének, iskolai sikerességének megteremtése. Úgy gondoljuk, hogy a lehető legjobb minőségű oktatás, a modern globalizálódó világnak megfelelő készségek legmagasabb szintű elsajátítása az egyetlen kiút a nyomorból és elszigeteltségből. " Ezzel a mondattal nyit a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány(CFCF) weboldala.

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
Ha már ennyire jótékony a mostani vezetés, akkor dutyikat kellene építsen és betartassa mindenkivel a törvényt.
jokisordog
Felzárkoztatás????
Valamikor azokat a gyerekeket akik az átlag követelményeknek nem tudtak megfelelni kisegítő iskolába járatták ahol elvileg gyógypedagógusok egyedi tanterv alapján próbálták kihozni a tanulókból a legtöbbet. Azzal, hogy a gyengeképessségű esetleg szellemi fogyatékkal élő gyerekeket bekényszerítenek az átlag vagy jobb képességűek közé hátráltatva azok haladását nem tudom kinek tesznek jót? Aki gyorsabban fejlődhetne az nem fejlődhet, aki meg nem tud fejlődni annak meg tök kudarc az egész! A pedagógus fegyelmezne ha tudna, de ahol a gyerekek értelmi képességeik alapján messze vannak a normálisan fegyelmezhető kategoriától ez nem működhet. Ha mlennének kisegítő iskolák és oda járnának az értelmi fogyatékosok talán a politika oda is bezsufolna néhány nem cigány értelmes gyereket, hogy ne mondhassa senki hogy szegregáció van.
Aki éppen állni tanul azt ne küldjük a futók közé, aki pedig jó futó, ne rakjuk azok közé akiknek most kell megtanulni felállni!
Egyébként nem pénzkidobás az egyetemekre is bejuttatni olyanokat akik értelmi képességeik alapján soha nem szereznek majd diplomát? Olcsóbb az adófizetőknek ha adunk mindegyiknek a származásuk alapján hogy ne legyünk rasszisták! Ja ha tenni akar a gyerekekért menjen el foglalkozni velük egy olyan óvódába ahol a magyar csoportban 30- 28 cigánygyerek. Ott lehet felzárkóztatni! Sok sikert
zotyo
@HajosAndras: Kedves András:)) Járjatok elől jó példával. Vegyétek fel a Heti Hetesbe Győzikét:)))))
HajosAndras
@charlie: a fiam osztályában vannak cigány és kínai gyerekek is. Persze nem egy tanyasi mélyszegény iskoláról van szó, de nem is elitiskolába jár.
ugyeugye
Nem akarom bántani ezt a nőt, de van "szerencsém" személyesen ismerni. Nem őt kellene ilyen feladatokkal megbízni. Ez nagy tudást és szakértelmet kíván!
ditke27
Nekem is vannak roma ismeröseim és kollegáim,de ne igazán mondanám,hogy csak a roma néppel lenne a probléma, mert sajnos ne feledjük, hogy a magyar népnél rosszabb nem igazán kell. Egy példa erre,hogy a médiából meritsek itthon az igenelismert kutatók ,sportolok,doktorok...stb nem kellenek,de ha valami nagydolgot hoznak létre külföldön akkor mindjárt foglalkoznak velük,hogy hát ez is magyar származás csak elfelejtik, hogy itthon nem volt rájuk szükség (Ez lenne a magyar összetartás)Tehát akkor kérdezem én még mindig csak a romákkal van a probléma.Ui:ANDRÁS igazad van ,mert a kínai népek nélkül nagyon sok emberke nem híszem hogy tudna ötözködni ,és rengeteg multi cégnél sem lenne munka lehetőség ha ök nem lennének ,pl.Tv.ORVOSI MÜSZEREK STB ..BOCSNAT HA VALAKIT MEG SÉRTETTEM!!dE EZ A VÉLEMNYEM!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.