Magyarország a gazdasági versenyképesség és biztonság szempontjából egyaránt Európa élmezőnyébe tartozik – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az autóipari Modine Hungária Kft. új gyártóüzemének keddi átadó ünnepségén, Mezőkövesden.

Szijjártó Péter újabb jelentős magyar gazdasági sikernek nevezve a fejlesztést, hangsúlyozta, hogy a nemzetközi gazdasági életben "elképesztő, őrült verseny zajlik a beruházásokért, a nagyvállalatok bizalmáért és a munkahelyekért". A világgazdaságban új időszámítás kezdődött, "modernkori ipari forradalom zajlik, melynek zászlóshajója az autóipar"

- tette hozzá.

A magyar gazdaság feladata, hogy ebben a korszakban is sikeres legyen, és az eddigi eredmények alapján az ország nem csupán helytáll, de a legsikeresebbek közé tartozik Európában

- mutatott rá a tárcavezető.

Emlékeztetett rá, 2017-ben "nemzetgazdasági történelmi rekordot elérve" az export meghaladta a 100 milliárd eurót, míg az országba érkező nagyberuházások száma a korábbi 71-ről 96-ra nőtt.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
persze csak akkor ha a többi országot nem számítjuk! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
AZ autóipar, mint zászlóshajó... ja... mi van az informatikával, az űriparral, repüléggyártással?
Bocsi, ewgy kérdés, kedves szargyártó úr: ha kivezetetitek az országot az Unióból, szerinted mennyi idő alatt szereli le az Audi a gyártósorát és a Coca-Cola? És szerinted milyen érdeke fűződik majd a Suzukinak ahhoz, h Mo-n maradjon. Mit fogunk exportálni? Mangalicát és szürkemarhát?
csipetke
Bakker!A kakadunak valaki valami más filmet tett be?Mert nem ugyanazt a filmet nézzük,úgy tűnik.Szóljon már neki valaki,hogy a magyar történéseket nézze,...
balos
Ezek a fejlesztések mind EURÓPAI segítséggel valósulnak meg!Akkor Miről beszél ez a fut-szaros köcsög?Természetesen az összegben benne van a maffia kenő pénz is!Azért olyan DRÁGÁK és egyik másik többször kerül felavatásra!A stadiontól kezdve a felújjitott értelmetlen terekig!
papa.49
Szopottszar igazad az ,,élmezőnybe,, vagyunk HÁTULRÓL TE BAROMARCÚ HÜLYEZSELÉSMAJOM !!!
1bitang
Ez az ember(?) kezdetben ostoba volt. Minisztersége óta sokat fejlődött.
VISSZAFELÉ!
Így az ő szintjéről tekintve igaza is lehet.
kokopelli
@Equus1: Elárulom neked,hogy mibe kerül a leszerelés! Hagyják a francba a nehéz
gépsorokat,a könnyen mozgatható (pl.elektronikai) egységeket leszerelik,mivel a vesz-
teség nagy részét leírják a belföldi adójukból!... mint mindig ilyen esetekben! Ismerem
a Siemens-től meg a Nokia-tól mert láttam már hasonlót live! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.