Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 392 forintra nőtt, a gázolajé pedig 402 forintra emelkedett.

400 forint fölé került a gázolaj ára

Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott, akkor a 95-ös benzin bruttó 7 forinttal, a gázolaj bruttó 8 forinttal drágult, a benzin literenkénti átlagára 388 forintra, a gázolajé pedig 397 forintra nőtt.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@wpym: Egyszer biztosan kinövöd, de addig is tanulmányozd todode írását, hátha okulsz belőle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Igen, a kormány megfontolhatná, hogy szociális alapon csökkentse az árakat (jó, mondjuk ennek tényleg ellentmond az, hogy Magyarországon nincsenek szegények), bár az egységes csökkentés (lásd rezsicsöki) nem annyira jött be: Szijjártó és Rogán jól járt, Mari néni és Józsi bácsi meg se érezte. Igen, valóban nem ördögtől való, hogy szociális alapú megközelítéssel próbálunk segíteni azokon, akiknek alacsonyabb a vásárlóerejük. Annál is inkább, hogy ma Magyarországon az üzemanyagár több mint 50%-a adó.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/11/benzin.jpg
Vagyis igen, az államnak óriási lehetőségei vannak arra, hogy ebbe belenyúljon. Csak ennek nem az a módja, hogy a vállalkozónak odaszólnak, csökkentse már az árat. Miért nem csökkenti az állam? Rengeteg a jövedéki adó, a környezetvédelmi díj, az áfa. Csak ugye, ha ehhez hozzányúlnak, akkor nem mondhatják, hogy Mezőkövesden csökkentik az áfát és állítsunk szobrot Tállainak, aki meghallotta a nép hangját. Ahelyett, hogy Tállait kitüntetné, mondhatná a kormány, hogy egységesen csökkenti a benzin árát. Ez esetben viszont hatalmas állami bevételkieséssel járna a benzin ÁFA-jának akármilyen minimális csökkentése is, és akkor kevesebb pénzt lehetne baromságokra szétszórni, lenyúlni. De ha itt a hétköznapi ember gondjai olyan nagyon érdeklik ezt a kormányt, akkor tessék csökkenteni azt a böszme sok adót. Ne Mezőkövesden, hanem mindenhol.
Jozefina
Az EURÓ 317.4744.-ba kerül. Na most tessék elindulni külföldre nyaralni. Szivatás van honfitársak, nem kicsit nagyon!!! Ha nem tud külföldre menni a balcsi parton mészérosnak (vagy rühelkének) fizethetsz áttételesen 500-800.-FT-os lángost és akkor még hol a többi!!!???
Eladott Ország
@Jozefina: Bármily furcsa, az Adria mellett szólnak az árak. Akár apartmant, akár szállodát választunk, akár a ma oly népszerű Airbnb megoldást, azt tapasztaljuk, hogy a horvát tengerpart olcsóbb, mint a Balaton. De még a vízibicikli kölcsönzés vagy egy kávé is kevesebbe kerül, pláne, hogy az Adrián a presszó kávé mellé a citromos szódavíz is szinte kötelező kellék. Az Adria mellett szól az is, hogy könnyen találunk vadregényes partszakaszokat, s nem szorulunk be a tömegnyomortól szenvedő strandokra. És ugye az időjárás is fontos tényező. Mert a Balatonon semmi biztosíték nincs rá, hogy zavartalan lesz a hetünk. Míg a mediterrán vidéken ilyenkor hónapszám nem esik eső. És a legfőbb előnyt a végére hagytuk: az Adria mellett szól a vendéglátás kultúrája. Vagy irány Görögország. Igaz több az utazás összege, de olcsóbb a szállás. 100-140.000 két hétre. Lehet vinni kaját, de 2.20-2.50 juróó a gírosz. Tuti jó az idő, akár októberben is. És a lényeg meleg a tenger, még ott lent is. Kedvesek a görögök, bár egyszerűek. Lehet pont ettől. Lehet árat emelni a Balatonnál, és lehet csodálkozni miért lesz kevesebb a vendég. De ha csúti strómanja Mészáros Lölö megveszi az egész Balatont, még belépődíjat is fognak szedni, nem beszélve a további áremeléstől.
simmering73
Még csodálkozik valaki? Omlik össze a forint, mint a kapcarongy.
namihami
Hátrmenetbe kapcsolták a két Böbe-zsugát és a gáztámogatást.
És ez csak rosszabb lesz. Hiszen azt a pénzt valahogy vissza kell tenni a közösbe, ahonnan majd ki lehet emelni.
Hiszen tudjuk:: hogyan veszíti el a közpénz közpénz jellegét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.