A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kezelt bevételek 13 401 milliárd forintot tettek ki tavaly, ez 608,6 milliárd forinttal, 4,8 százalékkal haladta meg az előző évit – írja a Világgazdaság.

Brutálisan sokat adóztunk tavaly – 600 milliárddal többet, mint egy évvel korábban

Személyi jövedelemadóból 2024 milliárd forintot fizettünk be tavaly, 213 milliárddal meghaladva a 2016-os mértéket, ebben a béremelkedésnek nagy szerepe volt.

Az általános forgalmi adóból – az import és a dohánytermékek áfájával együtt – 6145 milliárd forint jött be, a bővülés 10,6 százalékos volt.

A társasági adóbevétel 624,9 milliárd forintot tett ki, ez 58,2 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél, ami nem meglepő, hiszen időközben leszállították a tao kulcsát 9 százalékra.

A jövedéki termékek után befolyt 1022 milliárd forintos 2017. évi bevétel 1 százalékkal magasabb a 2016-osnál.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az élőmunka Magyarországon rommá van adóztatva, az ÁFA brutálisan magas – és ezt az adózott bérünkből fizetjük pluszban, minden vásárláskor. Az országban nem növekszik, hanem szűkül a középréteg, márpedig ez a réteg lenne az, amelyik étterembe, cukrászdába jár, meg tudja fizetni a szolgáltatásokat, így a vállalkozó képes fejleszteni a béreket, a jobban megfizetett munkavállaló pedig szintén el tud menni étterembe, nyaralni, színházba, tud vásárolni (az alapvető szükségleteken túl), így segítve a gazdaságot. Mindez nem történik meg, mert az uniós forrásokat szétlopják, a piacokat elfoglalta néhány oligarcha és stróman, a vállalkozók egy része adót csal, más része tönkremegy. Ezért nem mindegy, hogy aznap milyen támogatást nyert Mészáros Lőrinc, milyen kastélyt vásárolt Tiborcz István, vagy mit vásárolgatott Matolcsy György.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
steve82
@Shikari: Hihető is lenne amit írsz, ha Orbánnak a köre nem lenne mesésen gazdag. Főleg 2010 óta...
Hellcat
Úgy hogy csökken az itthon mardott munkavállalók száma...aki itthon marad abból meg a szart is kipréseli a fidesz "adócsökkentő" kormánya...
Yoda69
@Shikari: Ezt leirtak neked, vagy magad preselted ki.
Ha az utobbi, akkor jol bizonyitja, hogy nem te vagy a legelesebb kes a fideSS fiokjaban.
Yoda69
@Shikari: Latom husegesen probalod vedeni a menthetetlen mundert. Egy szerencsetek van hogy polt kenytelen vedeni a gecit, mert o is szaros a pofazmanyaig. De jegyezd meg jol, egyszer veget er az uralmuk, es visszamenolegesen el lesznek szamoltatva.
Aki Én
@Shikari a propeller bohóca: biztos te is tudod, de azért frissítsünk.

orbánod 2010-óta megduplázta az adónemek számát, a létező adókat megemelte, kezdve a jövedéki adóval, aminek ellenzékben a csökkentéséért vonyított, nőttek az elvonások, csökkentek a támogatások és a világon egyedülállóan magas Áfát fizetünk.
Te te kártékony magyarellenes uszító propagandista, ehhez is túl buta vagy :)
Yoda69
@Aki Én: Tudja o is jol. Csak fujja a kormany propagandat.
Fizetett troll, ezert kuldte ide a fideSS hogy itt romboljon.
Yoda69
@Shikari: Hulye vagy? Miert ekeznem a magyarokat?
Nekem csak a tahoval, a csurhejevel es a segg nyaloikkal van problemam, ok pedig igen kis hanyada a magyarsagnak.
steve82
@Shikari: Sok köze van. Mondjuk ha Orbán Viktor lop, akkor minden minden amit te Orbán gazdaságpolitikájának hívsz, az nem létezik, hiszen hiteltelen minden amit csinál. Egyetlen szerencséje, hogy nincs gazdasági válság. Ja, meg hogy a migránsokkal megetetett mindenkit. És honnan tudom mennyi Orbán köreinek a vagyona? MEséld már el, hogy Mészáros hivatalos vagyona az neked mi a túró? És akkor még ott van a Tiborc, stb ügy...
Yoda69
@Shikari: Milyen tobbseg? Csalassal tudta osszekaparni a 48%-ot az 52% elleneben. Az mar csak a valasztasi szisztema rafineriaja, hogy a 48%-bol 2/3-ot tudtak gyartani , de igy is illegitimek.

Az ellen is felemeled a hangod hogy kulfoldrol beleszolnak a magyar valasztasokba? Vagy csak azzal van bajod hogy a kulfoldon dolgozo magyarokat erdekli a hazajuk sorsa? Elegge kettosbedeszedu pavatancosnak tunsz, bar van kitol tanulnod a lepeseket.
Clavigo
@Shikari: Lassan karriert csinálsz,,,Anyagyász.,,köpőcsészeként a fitymasz-székházban..
steve82
@Shikari: Jah, a szokásos duma, bizonyítsd... Ez a legnagyobb dumátok. Előbb-utóbb majd bánni fogod, hogy Magyarország legnagyobb tolvajának gyártod a hozzászólásaidat. Félek, akkor már késő lesz...
Eladott Ország
Az élőmunka Magyarországon rommá van adóztatva, az ÁFA brutálisan magas – és ezt az adózott bérünkből fizetjük pluszban, minden vásárláskor. Az országban nem növekszik, hanem szűkül a középréteg, márpedig ez a réteg lenne az, amelyik étterembe, cukrászdába jár, meg tudja fizetni a szolgáltatásokat, így a vállalkozó képes fejleszteni a béreket, a jobban megfizetett munkavállaló pedig szintén el tud menni étterembe, nyaralni, színházba, tud vásárolni (az alapvető szükségleteken túl), így segítve a gazdaságot. Mindez nem történik meg, mert az uniós forrásokat szétlopják, a piacokat elfoglalta néhány oligarcha és stróman, a vállalkozók egy része adót csal, más része tönkremegy. Ezért nem mindegy, hogy aznap milyen támogatást nyert Mészáros Lőrinc, milyen kastélyt vásárolt Tiborcz István, vagy mit vásárolgatott Matolcsy György.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 14:04 ; Dübörögve haladunk, csak nem hallja senki. A lakosság egyharmada a létminimum alatt él, továbbá mindegyik régiós ország gazdaságát/növekedését, Bulgária kivételével ánuszrózsán csókoljunk...
cikicakk55
@Shikari: Azért elég baj,hogy a létminimum alatt lévők nem érdekelnek. Pedig jó sokan vagyunk. Azt hiszik a Fideszben,hogy akinek telik internetre,az már nem a létminimumon van. Már pedig nem ott kéne a mércét beállítani. Tudod,sok embernek ez az egyetlen szórakozása, a hírforrás,mert a tv csatornák nézhetetlenek. Inkább lemondunk minden olyanról,ami a Fideszeseknek természetes,de nekünk flancnak számít. Strand,fagylalt,gyümölcs,élelmiszerből csak a legolcsóbb és csak annyi,hogy ne legyen üres a hasunk,de a hús a létminimum alatt élőknél már luxus kategória. Hétvégén talán a 2 napból egyiken futja,egy kis csirke húsra,de három tagú családnál inkább csak kóstoló mennyiségre. Sokunknak megéri az internet ezekről lemondani.Szerencsére ezt még nem emelték meg olyan mértékkel,hogy még több lemondással járjon kifizetni. Nálunk is van egy utolsó lyuk azon a bizonyos nadrágszíjon. Ráadásul nem is vagyunk olyan kevesen,csak a csuti minket nem számol bele a magyar emberek közé.
steve82
@Shikari: Meséld már el, milyen bizonyíték kell neked? Miért nem a 888-on, Origo.hu-n meg a többi hasonló orbánbérenc oldalon osztod a hülyeségeid? Ott talán még örülnének neked! Kiadták parancsba, hogy a maradék, fel nem vásárol médián osztani kell az észt?
csipetke
@steve82: 15:55 Mert csak azért fizet neki a fidesz,ha itt b@sztatja az embereket.Inkább sajnáld,hogy ilyen "kemény" kenyékereseti lehetőséget talált magának,ilyen aljamunkát...:)
csipetke
@steve82: 15:55 Ja,és látod,folyton többesszámban beszél,mintha lenne valaki.Bár lehet,hogy ő a fidesz székházban a portás.Az is valaki...:)
Eladott Ország
@Shikari: ma, 14:12; Régió összehasonlításban sereghajtók vagyunk, te ökör, annak ellenére, hogy a csatlakozáskor kedvezőbb helyzetben voltunk.
Sámannus
Ebbőé a + 600 milliárból vissza osztottak 60 milliárdot, válsztáskor és a koldúsok az egekbe emelték a tolvajokat. a nép húgyagyú, beszop mindent.
steve82
@Shikari: Jaja, persze, szóval téged miért is nem zavar a lopás? Biztosan jó zsíros minimálbérnyi összeget kapsz, hogy csicskaként kiszolgáld a gazdáidat. Gratulálok, tartalmas életed lesz így. Csak abban a hibában vagy, hogy ettől nem fogsz felemelkedni NER körökbe...
Grafix69
@Shikari: A gazdaság nem fejlődik sőt , a 2,7 százalékos GDP emelkedés az uniós tagálamok által befizetett pénzekből adódik össze méghozzá úgy ,hogy a GDP éves uniós támogatása kb 4-4,5 százalék míg ha ezt elvennénk recesszió lenne legalább -1-1,5 százalék . A népesség közel fele él a létminimumon ebből 30 százalék még ott sem . Somogy megyében az átlag fizetés 2015 ben 93 000 ft nettó volt . A kormány meg a KSH okádja a nép felé a 270 000 nettó átlagbéreket . A Budapest és vidék közt legalább ötszörös a fizetésbeli különbség . Olyan sokan dolgoznak , a híresztelések közel 4,5 millió adózóról szolnak , hogy az ország költségvetése minimum évi 18 000 milliárd ft és a dolgozók 2024 milliárd forintnyi adót fizettek be , ezek szerint 447 000 ft éves személyi jövedelem adót fizettek be átlag az emberek évente. Gondolom az a 800 000 közalkalmazott nem keresett havi 400 000 ft ot . Valami itt hibádzik .
Desischado
Kérem, csak semmi panasz! Ezt akarta a nép, vagy mégsem! legalább valamiben vezetünk!
Eladott Ország
@Aki Én: tegnap, 11:11; 58 adó van Magyarországon.
Mivel formálisan megszűnt az energiaadó, ezért van eggyel kevesebb adó hazánkban, mint amennyi tavaly volt. De végül is hivatalosan, papíron van kevesebb, mert valójában év elején bevezették a plakátadót, amelyet a helyi adókról szóló törvényben helyeztek el, és az építményadó egyik válfaja.
24.p3k.hu/app/uploads/2018/03/58ado-460x660.jpg
emerencia
@Shikari: tegnap 10:4 "Ez nagyon jó! Ha több adót fizettünk, többet is kerestünk."

Ez nem feltétlenül igaz. Nekem pl. az a mániám, hogy az alacsony fizetésem mellé kapott kafetériámat a céges kafetéria szabályzatunk lehetőségével élve egy az egyben egy önkéntes nyugdíjdíjpénztárba fizetem. Orbán és rendszere viszont keményen bünteti, hogy nem szórakozom el a pénzemet! Számomra jelentős összeget kellett emiatt a személyi jövedelemadóként befizetnem.

Itt jön be az orbáni cinizmus amit ilyenkor az ember képébe szoktak vágni az orbáni rendszer haszonélvezői: így is jóljártál nem? Igen "jól" jártam, hiszen a kafetéria nem kötelező. Ha kibírom még az idős koromban is meghosszabbított nyugdíjkorhatáromig azt a pár évet, akkor lesz egy kis +pénzem a várhatóan létminimum alatti nyugdíjam mellé. Elég lesz talán egy ideig gyógyszerre...
kereső
Azért az nem kicsit fura,hogy a beszedett adók közül,a fogyasztáshoz köthetők nőttek a legjobban- ami egyértelműen a lakossági terhek növekedését jelzi.Mondjuk okozhathatja ezt a lakossági fogyasztás növekedése, de a ksh. kisker.volumen statisztikájából nem ez derül.A szerint a fogyasztás ici-picit nőtt,de inkább stagnált 2016-hoz képest IS!.Akkor mitől nőtt az áfa?Csak nem az árak/infláció befolyásolta? Ebből,hogy jön ki akkor a 2% körüli infláció?
tényleg már akkor is hazudnak,amikor kérdeznek?
Yoda69
@Shikari: Nagy az arcod, kar hogy az eszed nem er fel hozza.
Eladott Ország
@kereső: Nyilvánvaló, hogy az állampárt ott hazudik ahol tud. A tényleges infláció se annyi amennyi. Az elcsalt választás után ez már csak gyerekjáték.
steve82
@Shikari: Aha, akkor legalább a fele köröd Soros csicska, mert nem a fideszre szavazott. Nagyon nehéz lehet neked. Azt azért elárulom, hogy mivel Orbánék a minél nagyobb lopásra játszanak, ők a hazaárulók, hiszen a saját népük ellen cselekednek, te meg támogatod őket némi alamizsnáért cserébe. Gratulálok! De mint írtam, a NER nem fog befogadni, ahhoz több ész kéne...
Yoda69
@steve82: Szerintem azert gorcsol itt ez a felnotas shikari, hogy valamelyik habony csicska felfigyeljen ra, es igy hatha kap valami zsiros unios tamogatast, netalan egy helyettes allamtitkari poziciot.
Grafix69
@Shikari: Az a hiba ,hogy nem a statisztikát kell nézni , mert ha neked hasmenésed van és nekem meg szorulásom az statisztikailag azt jelenti , hogy kurva egészségesek vagyunk :)))
emerencia
@Shikari: Nem ingyen adják. Keményen megdolgozom érte, ha kell betegen is mert hiába fizetem/fizettem egész életemben az adókat és járulékokat minden megkeresett fillér után, csak részleges, esetleges egészségügyi ellátás jut velem együtt a társadalom jelentős részének. Sajnálom, hogy nem tudod, a kafetériának éppen az lenne a lényege, hogy egy un. "étlapból" azt választunk amit akarunk. Tisztességes országban nem rónak ki büntetőadót arra, aki nem a hatalom kedve/zsebe szerint választ.
Grafix69
@Shikari: Igen , de nem mindenhol , viszont kérdezném ,hogy szerinted mondjuk Mészáros Lölövics amikor bizonyítottan óránként 10 millió forintot keres tisztán , szóval ő hogyan idomul éves jövedelem szempontjából KSH átlag szerint a 250 000 közmunkás béréhez akik óránként 500 ft bruttót keresnek , szóval mennyire túlozza el a valóságot az átlagolás.?
Eladott Ország
@Grafix69: Az is lehet, hogy a KSH nem mediánt számol, csak számtani átlagot, vagy csak azt amit a fidesz üzen neki, mint Választási Ilonka néninek és Jogtudós Patyi Bandinak a végeredményt.
Grafix69
@Shikari: Kis segítséget adnék tehát 250 ezer közmunkás éves bruttó bére 240 milliárd forint .
Mészáros Lölövics mivel 1 óra alatt kb 10 milliót keres nettó akkor éves szinten minimum 1920 óra alatt 192 milliárdot vagyis évente 160 órával számolva a 250,001 ember összesen 432 milliárdot keres vagyis egy emberre 1.7 milliót keres havonta 150 ezer bruttó . fasza nem .? Akkor mér 50 ezret
Grafix69
@Grafix69: elírtam csak , 19,2 milliárd , de amúgy a 192 milliárd is stimmelne globál. Mondjuk érdekes ez így is meg úgy is. A 19,2 milliárdal is 25 ezer közmunkás bérét keresi meg egyedül
Gauntlet
annyira jól teljesítünk, hogy mindenen sáp van. Autónál péel: üzemanyag (áfa is, meg jövedéki adó is rajta van), műszaki, zöldkártya, ha külföldi akkor regisztrációs adó IS.
emerencia
@Shikari: tegnap 7:51 Jó, tegyük hozzá. Amerikában is az a jellemző az amerikai állampolgároknál, hogy bejelentett, teljes munkaidős emberek tisztességes adó és járulékfizetés mellett halnak sorban bele pl. a torokfájásukba vagy nem megy ki a mentő értük, ha életveszélyes helyzetben vannak mert sem pénzük, sem biztosításuk nincsen és szociális alapon sem jár nekik semmilyen ellátás. Ne etessél kérlek régi elvtársi pártállami agitációs propaganda szöveggel. Már ez akkor sem jött be.
emerencia
@Shikari: Amerikáról nem álmodozom, ők köszönik megvannak. Itt és most, a saját hazámban szeretnék megélni civilizált ember módjára.
Grafix69
@Shikari: Nem zavar már semmi , nem ott élek . Viszont ha így megy és egyre erősebb a gyanúm ,hogy fasiszta ország lesz , szóval a tiétek az ország és a nép , nekem már nem kell .
Grafix69
@Shikari: Lehet, ezt nem gondolom , de a totális önkény azért jellemzi már Magyarországot, persze ez később még erősebben lesz érezhető.
CsipkeRózsa
Vigasztalódjatok, idén még többet adózunk, mint tavaly.
Grafix69
@Shikari: Abban igazad van ,hogy megszavazták a rendszert , azért én szkeptikus vagyok a dolog miatt , én azt mondom nem lesz jó vége , nagyon nem törődnek a szegényekkel a középréteget is leamortizálták és kiskirályokat készítettek közpénzből . A diktatúrát aki nem érzi az pont az a réteg akiknek már semmijük sincs , sajnos a saját értelmi képességeik csapdájába estek bele. A gondolkodók vagy nevezzük értelmiségnek , egy része haszonélvezője a rendszernek az önálló véleménnyel rendelkezők vagy akik a kormány politikáját kritizálják , bírálják már kevésbé fogadják el a felülről való egyszemélyes irányítást. Azért azt sem kell elfelejteni , hogy 2,5 millió ember nem 9,7 millió.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.