A határokat meg kell védeni, senkit nem szabad behozni vagy beengedni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök abban az interjúban, amely teljes terjedelemben a Bild című német tömeglap honlapján jelent meg csütörtökön.

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: Equilibrium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Azért ezt már előbb elmondhatta volna Orbán Rogán Tóninak, meg Semjénnek! Meg esetleg saját magának is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Hogy az öregapád maradt volna posványoson a posványban.
Nessy
Azért ezt már előbb elmondhatta volna Orbán Rogán Tóninak, meg Semjénnek! Meg esetleg saját magának is.
Desischado
Tőletek kellene az országot megvédeni, te pestises rákfene!
Yoda69
orban, akkor mi van a letepedesi kotvenyesekkel akiket behoztal? Korozott bunozok es terroristak is vannak kozottuk?
karma1
Azert piszkosu.l kivancsi lennek arra, hogy a fanatikus hiveinek hogy magyarazza el, hogy ennek a kijelentesenek az ellenere azert o behozott 40 000 fizetos migranst, leellenorizetlenul... Errol mit szokott mondani a szabad nep felorakon?
Clavigo
Kizárólag a kötvényesek jöhetnek... Szarházi.
lampa laz
"határokat meg kell védeni, senkit nem szabad behozni vagy beengedni "

Itt a nagy lehetőség, valaki kihúzhatná a nátódrótot a határra, mielőtt odaér.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Tizet mutass belőlük az országban!!!Ez a kötvényes duma ugyanolyan elakadt lemez nálatok,mint a fidesznél a sorosozás!!!
Commenter
@karma1: elmagyarázni? Minek? A hívek tudják hogy őkegyelmessége külön bejáratú migránsai jó migránsok...a többi nem...
Commenter
@lampa laz: késő.odaért. de kihúzhatná most még nehogy visszajöjjön!
lampa laz
@Commenter: én a visszaútra gondoltam, maradjon csak ott az erdélyi birka akolba.
papa.49
Esetleg a csuti is eltakarodhatna vissza az ŐSHAZÁJÁBA a Gangesz partjára a pereputtyával együtt, na egye fene vigye a bandáját is magával de a LÉ MARAD !!!
Clavigo
A következő lépés az lesz,,,,," a határokat meg kell védeni,,,senkit nem szabad KIENGEDNI..."...
Commenter
@papa.49: a lét, a lóvét már kimentette...csak menne már utána...
Gauntlet
Mondta, közben az általa beengedett 21 ezer fő békésen integetett neki, valamely skandináv országból...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Nem feltétlenül vannak az országban. Bár egy kínai családdal volt riport valamelyik csatornán. Ők éttermet nyitották valahol. A migransok se itt akartak maradni.
Miért lenne lejárt lemez? Most jön a java. Neked és nekem kell majd visszafizetni a 20 milliardot. Ja és orbanek újra akarják tölteni a letelepedsi kötvényes programot. A 2/3dal megtehetik
Pálinkás Pál
@Yoda69: Azért abban megegyezhetünk hogy ne hívjuk ezt letelepedési kötvénynek...inkább magyar papírok árusításának!!! A kétharmad pedig az ellenzéknek köszönhető,meg a töketlen embereknek,akik mint a birkák meneteltek két majálisi felvonulást az elcsalt választások után,azóta meg mély kuss van!!! ápr 8-óta nem érdekel mi történik itt...magam ura vagyok...ha nagyon besokallok,akkor fogom magam és átköltözök a Lajtán túlra...ennyi!!!
wagabund
..."Orbán: a határokat meg kell védeni, senkit sem szabad behozni vagy beengedni"...

a szárnysegédei olvassák el ezt..

www.origo.hu/nagyvilag/20180726-tobb-szazan-jutottak-at-a-hatarkeritesen-marokkobol-ceutaba.html

a sok pernahajder csak úgy átmászik? ... persze errefelé nincs merszük jönni..itt nem tudnának bejutni.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Pali! Te azt is kétségbe vonod amit bevallanak?
wagabund
@wagabund: ajaj...lemaradt egy ilyen kérdőjel.."?"

...?..
wagabund
@Yoda69: a Hong-Kong-i iroda változatlanul nyitva..
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Fura figura kend! Ha köll valami segítség,hogy túl lehessen a Lajtán...,ott biztosan faßa lesz! de a Lajtán túl nincs hiszti ! Remélem,ugyan azzal a szeretettel fogadnak,mint te a szerinted "betolakodókat"
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Nos...talán én tudok dolgozni...nem vagyok analfabéta...nem akarok vallási okokból lemészárolni senkit...ja...és nem szorulnék rá az osztrák adófizetők pénzére hogy eltartsanak!!! most hirtelen csak ez a pár dolog jutott eszembe...ügyelve arra hogy "rassz" dolgokat ne keverjek bele!!! így legalább láthatod hogy "rasszon" kívül is mi a baja az embereknek a parazitákkal!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: A nevét nem én találtam ki, hanem Roggyant tonyo az adocsalo.
Sámannus
A fél ország menekül erről a fasza biztonságos helyről oda ahol olyan rettenetesen sok migráns él. Sajnos a fele már magyar. ki az a köcsög aki még mindig ezeket a geciládákat védi?
Hibbant elme roggyant a fél ország.
karma1
@Pálinkás Pál: 17.44-re: Igen, ez a megfogalmazas a helyes, dehat ok maguk neveztek el "letelepedesi " kotvenynek - a bekekolcson mar egy lejaratott fogalom volt, annak megsem hivhatnak egy ilyenfajta kotvenyt, es hat megiscsak menekultek erintettek ebben a dologban - vagy inkabb gazdasagi spekulansok?)
A megnevezesen nem erdemes lovagolni, mert nem vezet sehova sem - nevezzuk, aminek akarjuk, a lenyegen nem fog valtoztatni: olyan kalandoroknak adtak el kolcsonpenzert magyar unios papirokat, amikhez az illeto "migransok" maguktol soha a budos eletben nem jutottak volna hozza rendes uton, mert 1/ ok valojaban nem menekultek, inkabb potencialis terroristak 2/ ennyire ellenorizetlenul, felelotlenul egyetlen mas orszag sem engedte volna be oket.
A baj csak az, hogy orban raszabaditotta a bomlaszto eroket a Nyugatra, es most leghangosabban o ajvekol az Unio nehez helyzeten...
Es TI fogjatok az o eszement, torvenytelen jatekabol szarmazo kart visszafizetni kamatostul, hozamostul...
karma1
@Pálinkás Pál: Abban azert nem ertek veled egyet, hogy azt allitod, mi mantrazzuk a - csaladtagokkal egyutt mar - 38 ezer letelepedei kotvenyes le'te't? Ezt mi nem az ujjunkbol szoptuk, hanem orban es rogan allitja, plusz az 1300 stikaban beengedett menekultrol - akikert valoszinu Merkelek fizettek, mert minden, magyarok altal befogadott menekult utan fejpenzt kap a magyar allam az Uniotol .
Ezek tenyek, nem pedig ellenzekiek altal kitalalt pletyka. Azert ez nagyon nagy kulonbseg meg akkor is, hogyha orbanek akkor is hazudnak, mikor kerdezed oket.
Pálinkás Pál
@karma1: Most ezt miért linkelted ide???
Gondolod én csak propellert olvasok??? orbán egy hazug szar a sleppjével együtt...azt is tudom hogy saját maga érdekében ilyen a migránspolitikája...de ez azon ritka dolgok egyike amiben igazat adok neki,bár én még radikálisabban kezelném a kérdést!! azt hiszem pár helyen írtam már mi lenne kerítés helyett!!!
És nem konkrétan Magyarországra gondolok,hanem az unió határaira!!
Pálinkás Pál
@karma1: Utoljára,,,,,mert értelmesnek gondollak...családtagokkal együtt ötvenet nem tudsz mutatni itthon,nekik a papír kellett!!!/kötvényesek/...
Ludmilla
csak a fizető vendéget,ugye,geci?Azt akkor is,ha körözött bűnöző..
Pálinkás Pál
@karma1: Sajnos ebben igazad van...birka a magyar nép...nyugodtan beállhatna az ellenzék is a "békemenetbe"! Ez van...
tulipan
Hülye barom ez a hatalommániás törpe!!! Mi lesz,az olyan nagyon "kivánatos" turizmussal, ha kizárunk mindekit??? Majd Ők is kiközösítenek és nem jönnek!! Élhetünk itt, mint egy magányos szigeten i Az oroszoknak nem jött be!!
lampa laz
@tulipan: Ajjaj, a birkák éhen vesznek, nem lesz mivel etesse őket a gazdaállat. Új ellenséget kell keresni nekik.
karma1
@Pálinkás Pál: Egyaltalan nem azt mondtam, hogy a befogadott majdnem 40 000-bol (csaladtagokkal egyutt) + 1300 rendes, ingyenes menekultbol akar egy maroknyi is Magyarorszagon van! Sot! Azt mondom, amit te: ezek szetspricceltek a szerjozsa minden iranyaba, bomlasztani a Nyugatot, mint potencialis terroristak. (Mint az a Bataclan robbantgato, aki a merenylet elott 3-szor is megfordult Magyarorszagon, es a 250 000 SIM kartyabol igazolhatoan ennel a merenyletnel fel is hasznaltak SIM-eket.
De az is benne van a pakliban, hogy ez a majdnem 40 ezer ember ugyanezzel a lendulettel akar maradhatott is volna Magyarorszagon - ki tilthatna meg nekik? SENKI! Kifizettek, kaptak legalis, az egesz uniora kiterjedo utazasi okmanyokat - mi kellene ezeknek meg tobb?
Eppen azt magyarazom, hogy a csuti nemcsak a sajat honfitarsait arulta el, hanem lehuzta azt a szemetseget is, hogy ellenorzes nelkul raszabaditotta arra a kozossegre oket, akiktol elvarja a penzbeli tamogatasokat.
Mindketten egyet allitunk, lasd be!
Nessy
@karma1: Ami a legrosszabb, hogy mindez most milliárdokba kerül, mert ki kell fizetni a lejáró kötvényeket kamatostól!
karma1
@Pálinkás Pál: 05.31-re: Nezd meg az Unio hatarait, nezd meg a 175 km hosszusagu keritest, (es hogy az milyen kis toredeke az egesz unios hatarnak), es rajossz, hogy ez kb. annyit er, mint amikor az alban legvedelem kiszalad a hangarbol, es erosen razza az oklet a B52-esek fele...
Tudomasul kene venni, hogyha Torokorszag es Olaszorszag nem vallalna abnormalisan nagy szerepet a MENEKULTEK (NEM MIGRANSOK! A ketto nem ugyanaz!) visszatartasaban, es az a par millio ott tanyazo menekult egyszerre indulna el, akkor tudod, mit tartana vissza az a vicc-kerites? Loszart se! Es azt, hogy ezek az emberek meg mindig ezekben az orszagokban tartozkodhatnak, kizarolag Merkelnek koszonheto, aki mindent elnez erdogannak, es tomi oket penzzel, hogy ott tartsak ezeket az embereket.
Mutass nekem csak egyetlen olyan bejegyzest is, amiben azt mondtam, hogy esz nelkul fogadjanak be barkit, ellenorizetlenul, plane ervenyes papirok nelkul. Hat nem fogsz ilyen bejegyzest talalni tolem, mert ilyet en sem irtam le soha.
Szoval ez az egesz hiszterikusan, mestersegesen fenntartott migrans-orulet nem mas, mint tereles az orszag iszonyu nagy belso problemairol, arrol, hogy nemsokara teljesseggel elerjuk a nemzeti adossagallomany = a GDP teljes osszegevel cimu, orszagcsod allapotot, pedig nem kene csinalni mast, csak osszeterelni az ujgazdagokat, stromanokat, na meg persze a 900 ezer forintos takarekbetettel rendelkezo orbant, es addig razni oket fejreallitva, amig ki nem kohogik az osszes, lopassal, csalassal megszerzett penzt a zsebukbol, vissza az allamkasszaba. De arra jo ez a migransozas, hogy ne legyen OLAF jelentes az Eliosrol, meg a tobbi mocsoksagrol.
karma1
@Pálinkás Pál: 17.59-re: Jaj, az Isten szerelmere, ne legyel mar ilyen demagog! Honnan gondolod, hogy azok, akiket kibombaztak es menekulni kenyszerultek, hogy azok kozott senki nem tud olvasni, irni, dolgozni, vagy akar nem beszel idegen nyelveket? Hogy tudod ezt ilyen ex katedra kijelenteni? A Lajtan tul semmi mas nem leszel, csak egy Auslander , ha belefeszulsz, akkor is. Ha lesznek papirjaid, ha van kedved dolgozni, akkor is, ha van szuper kepesitesed - akkor is. Es pillanatok alatt ra fogsz jonni, hogy amikor a papirjaidat intezed a tartos kinnmaradashoz, munkahoz - mert ne hidd, hogy azt meguszod, es csak ugy besetalsz Hans Smidth-hez a firmajaba es elmondod, hogy te most jottel Magyarorszagrol es holnaptol dolgozni akarsz ,- mert ez nem igy mukodik - szoval amikor beallsz a sorba az immigration Office-nal, rajossz, hogy talan te vagy az egyedli feherember, mert lesznek nagyszakallu muszlimok, feketeboruek, kinaiak, filippinok, es millio mas nacio... Ha szerencsed van, osszekerulhetsz egy feherboru orosszal vagy ukrannal, hogy legalabb ti, feherek tartsatok ossze...
Nem lesz modod, hogy elmondd, te nem olyan bevandorlo vagy am, mint 70 masik ott a sorban, hanem te dolgozni akarsz, beszeled a nyelvet, van kepesitesed. Ott fogsz meglepodni, hogy a feketeboru az peldaul orvos, mint az en dokim itt, az ejfekete borevel, es aki evekig dolgozott Moszkvaban a szinten orvos edesapjaval, perfekt beszel szuaheliul, angolul, OROSZUL, es a szabadsagat mindig Magyarorszagon toltottek az edesapjaval, es Moszkvaban tudtak, hogyha valamilyen fontos gyogyszerbol kifogytak, akkor sehova mashova nem kell menni, csak Magyarorszagra. Igaz, ez 13 evvel ezelotti sztori, azota itt el, a deli szigeten. Orvos vagy? Mert akkor errefele nagyon jo allasok vannak, meglepodnel, mekkora fizetessel.
Pálinkás Pál
@karma1: No azért rögtön tisztázzunk valamit...ad egy...mivel uniós állampolgár vagyok ,nem kell sorbanállnom a bevándorlási hivatalnál...ad kettő...munkát az unióban bárhol vállalhatok!!!
és végezetül,ha én kimegyek,akkor ki költözöm,nem mosogatni indulok...ergo,veszek kinn egy házat,és ott élek tovább!!! ennek tükrében hasonlítgass össze az afrikai ingyenélőkkel!!!
libellle
@Pálinkás Pál: Ott abban az országban egy sincs mind itt van nyugaton. Itt "üzletel" vagy gazemberkedik. Te tényleg elhiszed, hogy azok azert fizetnek ott pénzeket, hogy abban a nyomorgó országban élhessenek.?
karma1
@Pálinkás Pál: Baromira TEVEDSZ! Szerintem tajekozodj, mielott elmennel dolgozni... Az unioban barhol vallalhatok munkat az azt jelenti, hogy neked prioritasod van peldaul egy indoneziai gazdasagi bevandorloval szemben, ha ugyanazok a kondicioitok a meghirdetett allasra: ha egyforma a vegzettsegetek, a nyelvtudasotok, a megkivant eletkorotok, stb. akkor pl. a nemet munkaado koteles TEGED alkalmazni kettotok kozul.
De az Immigration Officeban MUSZAJ magad regisztraltatni, hogy matol te a Jung strasse 79 alatt fogsz lakni, es kell egy hivatalos munkavallaloi kartyat -ADOSZAMOT- kerned, bankszamlat nyitnod, mert mindenhez kellenek az allam altal leellenorzott adatok!
A munkaado meg veletlenul sem fog teged adoszam, bankszamla nelkul, es balesetvedelmi tanfolyam nelkul alkalmazni, mert ezeket meg az ottani szakszervezetek kovetelik meg a te es a munkaltato erdekeben!
Nehogy azt hidd, hogy ugyanazok a kriteriumok ervenyesek rad munkavallalas eseten, mint amikor csak turistakent csamborogsz ket hetig Berlinben.
Asszem, nagyon nagyot fogsz csalodni, ha ezekrol nem tajekozodsz elobb. Nagyon szivesen segitek, ha erdekelnek ezek a dolgok.
(Peldaul ha lakast akarsz berelni, a berbeado egy nagyon komoly szerzodest kot veled, es abban is szerepelnie kell az adoszamodnak - AZ OTTANINAK, nem a magyarnak! -, a bankszamlaszamodnak, es a munkaltato adatainak is, hogyha kart csinalsz a lakasban az ott-tartozkodasod alatt, akkor a foberlo tudja honnan lehivni az esetleges penzt.)
Bankszamlat itt peldaul csak ket fenykepes, megegyezo nev alatti okmannyal tudsz nyitni, es egy olyan kozuzemi - peldaul villany- szamlaval, ami igazolja, hogy egy bejelentett lakcimed van, ahova a szamlaid erkeznek. Ez nem lehet postafiok cim, csak fizikai, es peldaul nem kaphattal kolcsont itt eleg sokaig, csak ha volt vonalas telefon is az igazolt berlemenyben.
Magyarorszagon a tizedet sem tudjatok annak, hogy milyen nehez kulfoldon uj eletet kezdeni.
Pálinkás Pál
@libellle: Ezt a marhaságot te honnan veszed hogy én azt hiszem?? tudsz olvasni??? szövegértés???mindenhol írom hogy húsz kötvényes nincs Mo-on...mert csak a papír kellett nekik!
libellle
@Pálinkás Pál: Hahaha, veszek kint egy házat. a legolcsóbb ház itt valahol a pampán, 380 ezer €-nal kezdödik. Akkor valószinü 2-3 orát vagy uton, hogy a munkahelyedre érj. Minnel közelebb egy nagy városhoz annál drágább a lakás vagy ház, de még a berlemeny is. Ezenkivül nem ugy van, hoyg te idejössz és már munkába is állhatsz. Annak van egy paar elözménye. Ezenkivül miután a nyugati világnak szeüsége van szakemberekre annait enged be amennyit szeretne. Te ne akard már megmondani, hogy más országokban kik mit tehetnek. Rakj rendet az ottani teljes kaoszban és azután probálkozz mások esetleges problemáját megoldani. Ezenkivül az afrikai ingyenélöket nem neked kell eltartani, de egy masik példa mit gondolsz kik tartják el Magyarországot. Talán ottani, már lassan nem létezö adófizetök. Miert nem vagy ezen felháborodva?.
Pálinkás Pál
@karma1: Te melyik részét nem értetted a kiköltözömnek??? ha megyek,akkor végleg megyek...és nem bérlek,hanem veszek!!!Kölönbséget érted???
libellle
@Pálinkás Pál: Mit veszel? Ja természetesen lehetseges, hogy te ötszázmilliokkal rendelkezel. Neked nincs fogagalmad milyen árak vannak nyugaton az Ingatlanoknak.
libellle
@Pálinkás Pál: privatbankar.hu/makro/kibujik-a-szog-a-zsakbol-magyarorszag-megsem-biztonsagos-320376 " Nos...talán én tudok dolgozni...nem vagyok analfabéta...nem akarok vallási okokból lemészárolni senkit...ja...és nem szorulnék rá az osztrák adófizetők pénzére hogy eltartsanak!!" Irod te. Akkor ott miert mészarolják egymást az emberek. Achso, csak ugy szórakozásbol.
Clavigo
@Pálinkás Pál: 11.05. Gondolom arról is hallottál,,,hogy 1-2 " fontosabb " kötvényes szarházinak a magyar állam előlegezte meg a " belépőt" is. :) :) :) Egyébként igazad van..Sem egy kötvényes,,,,sem egy normális állampolgár ,,nem akar kegyes Urunk 93 ezer n/m-es tébolydájában élni...Sokba kerül ez a rühes plebejusi qrmány...
karma1
@Pálinkás Pál: Nalunk peldaul addig nem vehetnel ingatlant, amig legalabb az allando letelepedesid nincs meg. Es az minimum 2 ev.
Orulnek, ha sikerulne kimenned, es megtalalnad a szamitasodat.
Csak akkor lehet, hogy amikor majd ide irsz, egy halfarok vagy csikari kinevez teged hazaarulonak, es rakerdez, hogy ugyan minek irogatsz erre az oldalra...:o))

Erdekes am mindket oldalrol egy szituaciot megelni.
En megtettem, tudom, mit beszelek - az en esetem meg nem is volt olyan tulzottan nehez, de nem is volt faklyasmenet.
Hat lehet utanam csinalni...:o)) Neked is ezt kivanom...
(Csak mellek-infokent: Valaki a lanyomat kerte meg tolmacsolasra, mert egy Magyarorszagrol erkezett ugyved-hazaspar itt akart letelepedni es hazat vasarolni nyugdijas eveikre. Rengeteg penzuk volt befektetni valo, de SEMMI nem lett belole, mert nem volt allando letelepedesi engedelyuk. Nem tudtak angolul es 62 evesek voltak,.)
karma1
@Pálinkás Pál: Azert ha ilyen felkeszuletlenul mesz neki bizonyos dolgoknak, ne csodalkozz, ha mindenedet elveszited.
Tudod, nem minden orszag arusitja ki a vagyonat, foldjet, hazat,... Egyenlore csak a kapzsi habzsi-do"zsi orban teszi, de erre hosszutavon nagyon ra fog faragni.
A mi orszagunkban az ittlakok az elsodlegesek, az allampolgarok, akik IDE adoznak, es nem offshore-okba mentik ki a penzuket...
Gondolom, ugyanez a hozzaallas a nemeteknel, franciaknal de az osztrakoknal is...:o)
Peller Anikó
@libellle: 11:23, A faszt ugatsz bele mindenbe amihez nem értesz análfabéta?

Mikor láttál osztrákot sínekkel telepakolt kamionnal gyaur kutyákat irtani, kitaposni a belüket amennyit csak bírsz. Kussolj már, ideje lenne felfognod már mit képviselsz gyagyás..
Pálinkás Pál
@karma1: Csak hogy ez az unió, ahol bárhol,bármikor vehetek ingatlant...és pont az általad elmondottak miatt gondolkodom csak az unión belüli költözésre,ha úgy alakul!!! Az asszony évekig dolgozott dél-tirolban,németül,olaszul beszél...ha nem is irodalmi szinten,de az utcai angollal elboldogulok én is...nagy problémát nem látok...
karma1
@Pálinkás Pál: Hidd el, oszinten drukkolok neked, hogy minden az elkepzeleseid szerint sikeruljon. De mielobb tedd meg a lepest, mert lehet, hogyha egy nagyobb tomeg lodul meg, akkor a puhos eszbekap, es mar nem tudsz lepni, hoz valami szar torvenyt, ami megneheziti a tavozast...
Pálinkás Pál
@karma1: köszönöm...mellesleg szerintem a puhos nem húzza ki a négy évet...belülről fogják megfúrni azt az elmebeteget!!!
karma1
@Pálinkás Pál: Korulbelul igy gondolom en is...:o)) Van egy olyan erzesem, hogy mar ezev vege elott meg lesz buktatva...Ha szeptemberben elkezdi beteljesiteni az Alkotmany felulvizsgalatat, meg a Karpat medence atepiteset, akkor az szerintem mar ki fogja vagni a legbeketurobb embereknel is a biztositekot... Es hat Brusszel is elobb-utobb lepni fog, mert komoly hataridok jarnak le. (Valaszokat varnak az OLAF jelentesekre, es ha nem kapnak kielegito valaszt, akkor elinditjak a 7. cikkelyt)...
karma1
@Eladott Ország: Baromi jok voltak, koszi!...:o))))
libellle
@Peller Anikó: Félázsiai primitiv bugris paraszt. Attól tartok, hogy te nem értesz semmihez ellenben azt perfectül uralod.
papa.49
@Eladott Ország: Nagyon jó mindkettő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.