A július 27-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen elutasították az egyetlen alkalmas jelölt, Zagyi Edit pályázatát a helyi egyesített óvoda vezetésére – írja az Index.

"Mindig Fidesz-szavazó volt", mégis kicsinálták a pásztói óvoda vezetőjét

Az ügy azért is érdekes, mert az óvodavezető-helyettes nyugdíjba vonulásával az intézmény vezető nélküld marad. A tévéből is ismert Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere az ülés után azt mondta, nagyon szégyelli magát. 

Nem az a baj, ha nem az Edit lesz az óvodavezető. Az a baj, hogy vannak motivált emberek, akiktől elvesszük a motivációjukat. Ezekkel a piszlicsáré szurkálódásokkal elhivatott embereknek lehet elvenni a munkakedvét, életkedvét, egészségét, békéjét. Ezek bűnök. Ha van valami megalapozott vád, azt be kell bizonyítani. Ha nem, akkor ezt nem lehet csinálni emberekkel

- így Dömsödi.

Miután a korábbi vezetőt nyugdíjazták, tavaly áprilisban a képviselő-testület az egyik tagóvoda vezetőjét, Zagyi Editet nevezte ki az egyesített intézmény élére. Megbízását többször is meghosszabbították, és önkormányzati pénzen képzésen is részt vett.

Idén tavasszal újabb pályázatot írtak ki az egyesített óvoda igazgatói tisztségére, és bár csak Zagyi Edit pályázott, végül megfúrták. Az Index úgy értesült, az önkormányzat az ülés előtt nem sokkal kapott egy levelet, amit az óvoda 41 dolgozójából 12 írt alá.

Ebben Zagyi Edit „ledorongoló beszédstílusát”, autokratizmusát bírálják, a személyzeti döntéseit, és amiatt aggódnak, hogy hová lesz az óvoda korábbi szeretetteljes légköre, ha Zagyit hosszabb időre kinevezik. De mégsem azt javasolják, hogy ne ő legyen az igazgató, hanem csak azt, hogy egy évre nevezzék ki, ami alatt „bizonyíthatja rátermettségét”.

A törvény szerint ez nem lehetséges, ötéves ciklusok vannak. A fideszes képviselők folyamatosan a levélben írtakra hivatkoztak. 

Zagyi Edit szerint az egyik, meg nem nevezett kollégája a helyére tör, fél év múlva lesz meg a szakvizsgája, az egyik politikai párt (a Fidesz) őt támogatja, és időt akarnak nyerni neki. Zagyi pályázatát hárman támogatták, hárman tartózkodtak, egy képviselő pedig nemmel szavazott, így elutasításra került.

Zagyi Editnek a sorsdöntő ülés előtt rossz előérzete volt, ugyanis a szemére vetették, hogy „Dömsödi embere”, így nem sok esélye lesz, de ő erre azt mondja,

mindig is Fidesz-szavazó volt, viszont sohasem politizált, és jól együtt tudott dolgozni Dömsödivel is. 

Dömsödi Gábort áprilisban megbuktatta a képviselőtestület, így most vasárnap új választás lesz. 

Farkas Attila a helyi fideszes önkormányzati képviselő és polgármesterjelölt azt mondta:

„Egy dolgot határozottan visszautasítok: ebben semmi politika nincs.”

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Van egy még fideszesebb. Kész. Egyben jelzi a bégető nyáj sorsát is. Szempillantás alatt lecserélik őket. Mint a sztálini tisztogatás idején: sokan haltak meg úgy hogy azt kiabálták: Éljen Sztálin.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
"mindig is Fidesz-szavazó volt, viszont sohasem politizált, és jól együtt tudott dolgozni Dömsödivel is."

Még mindig nem érti sok fidesz szavazó. Ők is el lesznek taposva, ha a párt úgy akarja. Akkor már hiába óbégatnak, hogy ez így rossz.
human
A hölgy (aki most is igazgató) pályázatát 28% ellenszavazat miatt akarják elutasítani. Jogosan következtetett arra, hogy akkor furcsa lenne, ha egy másik jelöltet meg 72% ellenszavazattal tartanának alkalmasnak.
Commenter
"mindig is Fidesz-szavazó volt" és mégis így járt. Lehet, hogy azzal volt a baj hogy fidesz szavazó létére még jó szakember is...(a szakértelem meg a fideszesség nem fér össze)
Lepényleső
Farkas Attilának igaza van,ebben semmi politika nincs? Bár a politikusok legtöbbje,a legalja?
Ez azonban attól is mélyebben helyezkedik el?
Gauntlet
Van egy még fideszesebb. Kész. Egyben jelzi a bégető nyáj sorsát is. Szempillantás alatt lecserélik őket. Mint a sztálini tisztogatás idején: sokan haltak meg úgy hogy azt kiabálták: Éljen Sztálin.
egyvandor
A nemzeth "stabil kormányzásának" feltétele hogy a maffia összezárjon. Gorbán és köre védelmétben az csinálnak amit akarnak bizonyos mértékű egyéni túlkapások is megengedettek, ekkor a főemberek félrefordulnak, vagy becsukják a szemüket.
tudode
Nem az első, és nem is az UTOLSÓ az óvonéni jelölt, hiszen már a régi csibészek is egyelik ki EGY, s MÁST, ha nem annak a refrénjét fújja, aki minden volt már csak akasztott ember nem:
.
www.youtube.com/watch?v=B7VjL_AChX4
.
Azok az egyesek, kettesek, akik összecsődítették az alapítónak, oszt rajtunk maradtak MAGNAK
.
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
.
Nem ér a NEVÜK, KÁPOSZTA a fejük amiatt, hogy NINCS MÁR olyan HADICSELÜK, amelyről a világhálón nem lehetne találni NÉPMESÉT, amúgy NÉPHÜLÍTÉSEST!
tudode
@tudode: .
Kieg.
.
(...) amúgy NÉPHÜLYÍTÉSEST hozzájuk illően LINKELNI
wagabund
..."egy levelet, amit az óvoda 41 dolgozójából 12 írt alá."...

69%-nak megfelel..az bő kétharmad..
human
@wagabund: Abból a 12-ből 5 technikai dolgozó volt akiknek azt mondták nyugodtan utasítsák el az igazgató pályázatát, mert ők tudják, hogy mindenki elfogja. Szépen megvezették őket.
karma1
Kivancsi lennek most nagyon division velemenyere, aki fideszes - a normalisabbja kozul valo - es akinek a felesege evek ota ovodavezeto. Jo lenne tudni, hogy ofelejuk milyen intezkedesek varhatok, es meddig fogja meg o es a neje a fideszt elonyben reszesiteni.
Ok meggyozodesbol voltak fideszesek, de divisionnek mar eleg sok minden nem tetszik ebben a "makkabre"-ban - a neje pedig kifejezetten ember- es gyerekcentrikus volt.
Erre senki sem gondolt annakidejen: mi lesz a kovetkezo lepes, hogy az illiberalis rendszer elkezdi felfalni a sajat gyermekeit, akik pedig valoban ertelmesek, okosak?
mert akkor tenyleg csak a szemet marad hatalmon...
karma1
@Gauntlet: hogy mennyire igaz az allitasod, rengetegen voltak Magyarorszagon is, akik rakosi apankat meg a csaladjuknal is jobban szerettek, es megis belepusztultak a rakosi rendszerbe - sokszor az eletuket is aldozva erte...
magyarbakancs
azért ha valaki a Fideszre szavaz nem biztos,hogy kegyenc,
Eriksson
Ha a hölgy jól együtt tudott dolgozni Dömsödivel, akkor teljesen mindegy, hogy milyen szavazó. Mivel Dömsödit menesztették, így már ő sem kell. Éppen a helyi demokrácia látszik működni.
Itt van az eb elhantolva.
human
@Eriksson: Te felfogod amit írtál??? Van egy ember aki ugyanúgy a fideszre szavaz mint te. Ez az ember munkatársai által is elismert szakmai munkát végez. És akkor te azt mondod, hogy mehet a levesbe, mert egy nem fideszes polgármesterrel együtt tud szakmailag dolgozni?
Milyen ember vagy te? Hol látod ebben a demokráciát?

Dömsödit egyébként senki nem menesztette. A fideszes testület feloszlatta magát ezért kellett új választásokat kiírni.
Eriksson
@human: Azzal ne takarózzon senki, hogy a Fideszre szavazott, mert az vagy igaz, vagy nem.
Teljesen mindegy, hogy Dömsödi nekifutásból hányadik pártnak a szimpatizánsa, ha a testület nem akar vele együtt dolgozni, persze, hogy tesznek ellene. S ha a hölgy Dömsödi embere, akkor ő ellene is.
A demokrácia pedig a többség akaratának elvén működik. Vagy szerinted nem az a demokrácia?

És mi ez a felelősségre vonás? Tudod te egyáltalán, hogy én szavaztam-e vagy se? Ha nem, akkor legyél szíves tartózkodj a légből kapott megjegyzéseidtől, mint ahogy én sem személyeskedek veled. Holott...
Jozefina
Minden fidesz-kdnp-és ásson egy nagy gödröt és kerényivel együtt ugorjanak bele, ha ennyire szemetek!!? Még, hogy nincs benne politika!!?? Tényleg az embernek elmegy a józan esze, amikor ilyen híreket olvas!!!?
namihami
Megtanították neki, hogy mennyit ér a Fidesz párthűsége. Nem ő volt az első, miért nem tanult a mások keservéből. Más kárán tanul az okos. -- neki nem volt elég a mások tanulópénze.
human
@Eriksson: Vagy nem ismered a saját pártod működését vagy a négy fal közt éled az életed. Ismerek olyan volt fidesz aktivistát akit fekete listára tett a pártja és nem talált munkát a városban e miatt. De ismereke olyan fidesz szavazó igazgatót is akit azért váltottak le, mert nem pártkatona módjára hajtotta végre az utasításokat.
Van abban valami undorító ahogy bárki közületek kicsit kilóg a sorból és egyből ellenségként állítjátok be. Lásd a Figyelőben kiadott sorosügynök listát. Orbán volt minisztere is rá került a listára. Mindenkit dobtok a kukába amint a párt útjába kerül.
Nem minden fideszes szar ember, de te és a hozzád hasonlók azok. Gátlás nélkül tapostok át a saját társaitokon is, mert a pártérdek az első. Jelen esetben, hogy a párthoz még hűségesebb ember kerüljön pozícióba.
Eriksson
@human: Szóval mindenki szar Fideszes, aki nem kajálja az ócska libsi dumát. Az eszedbe se jut, hogy van harmadik fajta ember, aki nem politikai szempontból szemléli és értékeli a világot?
Az az igazán szar ember, aki a saját gyűlöletének engedve mindenben és mindenkiben a gyalázkodás lehetőségét keresi. Szégyelld magad.
human
@Eriksson: Nekem nincs bajom azokkal a fideszesekkel vagy jobb oldaliakkal akik demokratikusan gondolkodnak és nem a másként gondolkodók megsemmisítésén dolgoznak, hanem vitatkoznak az ő elveikkel. Te nem ez a fajta vagy. Te az egypártrendszer híve vagy. Te rosszul érzed magad a demokráciában ahol más véleményeknek is helye van. Neked mindenki libsi aki nem a fideszes propagandát majmolja.

És hát az a bizonyos kettős mérce most visszaüt
írtad: "Dömsödi nekifutásból hányadik pártnak a szimpatizánsa"
Érdekes. Ezt Kerényinél miért nem hozod fel negatívumként?
MSZMP tag -> FSZDL -> MDF -> FIDESZ
Nessy
Száz szónak is egy a vége, ha van olyan fideszes, aki beljebb van a virágkosárban, akkor övé a státusz!. Egy a lényeg, hogy politikai tisztánlátást még véletlenűl se homályosítsa el a legkisebb szakmai ismeret se. Ez van az iskolaigazgatói kinevezéseknél, egyáltalán minden vezető státuszban.
Eriksson
@human: Azt hiszem ez esetben te akarod belém fojtani a szót, azt vetve szememre, ami éppen a te indíttatásod. Akinek véleménye van valamiről, és nem egyezik a tiéddel, az szar Fideszes.
S mivel én soha, egyetlen párthoz sem kötődtem (kivétel a gyerekkori kisdobosság), nem vagyok az agymenésedhez valódi vitapartner. Fáraszd a magadfajta béna bölcseket.
koszpeko
@Eriksson: "A demokrácia pedig a többség akaratának elvén működik. Vagy szerinted nem az a demokrácia?"
Meséld el a 48% mióta a többség!!!
Eriksson
@koszpeko: 11:29 Te miről beszélsz?
Mert én arról, hogy a képviselő testület nem akar Dömsödivel együtt dolgozni, ezért feloszlott. Ez többségi döntés a polgármesterrel szemben, tehát demokratikus. Vagy nem jól gondolom?
Edmond Dantes
Arról ismerszik meg a politikai döntés,hogy mindig azzal indokolják,hogy nem politikai döntés.
Desischado
@Eriksson: Bocsi téves lájk.

Nem tudom sajnálni, mert fideszes. Most megtanulta, mennyire törődik a fidesz a saját szavazóival is.
"A mór megtette a kötelességét, a mór mehet."
Yoda69
Hasit a naszad a tenger fenekere. Es lesz ez meg rosszabb is, majd amikor a maganvagyonokat kezdik el zarolni. En szoltam.
Eriksson
@Desischado: Oszt honnan tudja bárki is, hogy ki, kire szavazott? Mert azt mondta? A szavazás titkos.
De ez se rossz politika. Fideszes érdekeltség esetén lehet állítani, hogy rájuk, más körökben pedig: Ó dehogyis, csak nem képzeled, hogy én a Fideszre!
Hát valahogy így.
koszpeko
@Eriksson: A 48% mióta 2/3, TE matek zseni???
Eriksson
@koszpeko: Ne idegesíts már a hülyeségeddel!. Éppen tegnap írtam le ki tudja hanyadszor:

Gulyás Gergely megnevezte az EU sírásóit

@Lepényleső: Utánanézhetnél:
A 2/3 nem a pártokra leadott szavazatok aránya, hanem az összes PARLAMENTI képviselők Fideszre eső számaránya.
Miért olyan nehéz megérteni?

tegnap, 22:05
koszpeko
@Eriksson: 48%%%%%%%
Mióta 2/3???
Meséld el!!!
koszpeko
Az érdekel, hogy te mint narancsködös szavazó, hogy csinálsz 48%-ból 2/3-ot ???
Eriksson
@koszpeko: Sajnálom, hogy ilyen nehéz a felfogásod, helyedben én nem dicsekednék vele.
koszpeko
@Eriksson: MAGYARÁZD meg miért 2/3 a 48%!!!
Eriksson
@koszpeko: A 2/3 nem a pártokra leadott szavazatok aránya, hanem az összes PARLAMENTI képviselők Fideszre eső számaránya.
koszpeko
@Eriksson: Hogy 48%?
Amikor 100%-nak 2/3 66,6666666666666???
Ez érdekelne.
A narancs huszárok hazudhatnak a számok nem.
Azok tények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.