Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozójával a milánói prefektúra épületében létrejött az Emmanuelle Macron francia elnökkel szembeni európai szövetség – kommentálta az olasz Liga kormánypárt vezetője és a magyar miniszterelnök előző napi megbeszélését a La Stampa című olasz napilap szerdán.

Az újság szerint kilenc hónappal az európai parlamenti (EP) választások előtt egy "másik, Macron-ellenes Európa" körvonalazódott. Salvini és Orbán barikádra lépett azzal a céllal, hogy az Európai Néppártot (EPP) – amelynek Salvini pártja nem is a tagja – a "saját politikai térfelükre vonzzák".

A La Stampa szerint Salvini és Orbán találkozója az olasz és magyar kormány közötti szövetséget fektette le a migráció terén és számos más európai politikai kérdésben. A lap hangsúlyozta, hogy a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) elhatárolta ugyan magát a találkozótól, de a római kormány migrációs politikája egyre inkább Salvini felé mozdul el.

A La Stampának nyilatkozó Antonio Tajani EP-elnök, az olasz jobbközépből érkezett politikus kijelentette, hogy aki kereszténynek vallja magát, annak szolidárisnak kell lennie. Hozzátette: reméli, nem Orbán Viktor lép ki az EPP-ból, hanem esetleg a Salvini vezette Liga csatlakozhat hozzá.

A jobbközép Il Giornale úgy értékelte, Itália ténylegesen elmozdult a közép-európai V4-országok irányába, hiszen Salvini és Orbán között kormányszintű találkozó zajlott le. Az olasz sajtó felfigyelt arra, hogy a sajtótájékoztatót az olasz és az európai uniós zászló előtt tartották.

Ezt írta az olasz sajtó a Salvini-Orbán találkozóról

Fotó: MTI

A Corriere della Sera külön cikkben mutatta be Orbán Viktor politikai pályafutását és az általa hirdetett illiberális demokrácia nézeteit. A Corriere megállapította, hogy a Salvini és Orbán közötti európai szövetség nehéz helyzetbe hozta az M5S-t, és az olasz külpolitikában megtörte a két kormánypárt eddig is gyenge egységét. A lap megjegyezte, hiába nevezte hősnek és dicsérte Orbán Viktor Matteo Salvinit, Magyarország "kapui" zárva maradnak az Itáliából áthelyezendő menedékkérők előtt.

Bruno Bonnell francia politikus, Emmanuel Macron pártjának parlamenti képviselője a Corrierében "végzetes veszélynek" nevezte a bal- vagy jobboldali populisták és a progresszív erők szembenállását, amely szerinte kemény harchoz vezet az EP-választásokon.

A balközép La Repubblica Walter Veltroni olasz baloldali politikus írását közölte, amelyben a szerző egyebek között azt írta: "ne nevezzük őket populistának, a szélsőjobbal szemben elérkezett egy új baloldal ideje".

A huffingtonpost.it olasz hírportál elemzése szerint Salvininek és Orbánnak az célja, hogy betörjék Brüsszel kapuit, és bevegyék "a hatalom folyosóit, amelyeket ötven év óta a mérsékelt néppártiak és a reformszocialisták népesítettek be".

Matteo Salvini közösségi oldalai sok képet közöltek és egyenesben közvetítették a magyar miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóját. Salvini úgy kommentált: "a mi Európánk a munkához, élethez, egészséghez és biztonsághoz való jogon alapul majd. Elég volt a pénzügyi világ és a migráció diktatúrájából."

(MTI)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari a qrvabuta propagandista: Ide Soros egy darab idegent be nem engedett, egyet el nem zavart a ténykedésével.
Ellenben orbán több tízezret engedett ide illetve az EU-ba, és közel 1 millió embert üldözött el a ténykedésével.
Csakígy tovább te hazaáruló kretén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Lényeg, hogy az ov(r)ális szobában tárgyaltak kettesben...mert viktorka perfekt olasz nyelvű...
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 11:49
Ha az első sornál tovább is olvastál volna, akkor tudnád, hogy a Propeller a La Stampa, Il Giornale, Corriere della Sera , La Repubblica ,huffingtonpost.it olasz hírportál lapokat idézte,
amelyeket az MTI szemlézett.
Mivel a Propeller tulajdonosa és az MTI menedzsmentje is kormánypárti, kissé melléfogtál. Ennél többre tartottalak eddig, ezt nagyon elnézted!
"Si tacuisses, philosophus mansisses."
Eladott Ország
Összességében is, részleteiben is szép volt a milánói sétagalopp, lehetett bátran és következmények nélkül mellébeszélni, patetikusnak lenni, és a távoli, valószínűtlen jövőbe projektált nagyívű ígéreteket tenni arra, hogy majd Magyarország segít Olaszországnak visszavinni a bevándorlókat Afrikába. Egy istenverte országos vastagbélrákszűrést nem bírnak összehozni, mert nincs eszköz és szakember, de majd a bevándorlók hurcibálásában… na, ott aztán nagyon segítenek majd. Hogyan-miként, mikor, pontosan hova? Az mindegy. A lényeg az olasz és a magyar nép megbonthatatlan barátsága. Hogy természetesen az olasz és a magyar kormány a migrációs kérdés két, egymástól lehető legtávolabbi, egymásnak leginkább ellentmondó oldalán áll (kvótarendszer versus nem kvótarendszer), arról szerencsére egy árva szó nem hangzott el.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...ne fáraszd magad az értékelésemmel mert nem érdekel...és tovább olvastam az első sornál de te nem biztos...
íme az előző véleményem alapja: " kommentálta az olasz Liga kormánypárt vezetője és a magyar miniszterelnök előző napi megbeszélését a La Stampa című olasz napilap szerdán."
ez a harmadik-, negyedik-,és az ötödik sorokban van...
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 12:21
Én OV segítségét csak úgy tudom elképzelni, hogy ő Európa hős védőjeként - mint végvári vitéz - kiáll az olasz tengerpartra és mindenkire lő, aki a tengerben úszik.
Egy végvári vitéz nem tartja magát a nemzetközi egyezményekhez, amelyek a tengeri mentésre vonatkoznak!!!
De mi lesz közben a görög partoknál? Lesz olyan elvetemült híve, aki ott kiáll helyette egy géppisztollyal???-:((((
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 12:30
A többi újság meg utána, szép sorban...
anima
Ezután Orbán megy Bagesztánba, ahol azasztán lesz minden, mert Bagesztánban mindig történik valami.
magyarbakancs
@Shikari:" Körvonalazódik Európa ellenállása a Sorosista betelepítéssel szemben!"
Lédszi,lédszi,lédszi mutasd már meg ,hogy kik a sorosisták?
És kik akarnak ide betelepíteni évi 1 millió migránst .hol olvasható,ez?
silber13
@magyarbakancs: Hol olvasta, hol olvasta? Hát a fityoiszer Vademecumban, ott vannak lyae eszement dolgok!onnan ollózza a krapek, mert saját gondollóata semmi,nulla!
Eladott Ország
@anima: Fontos hetek és hónapok következnek, ugyanis – mint azt Szijjártó Péter elmondta korábban – kőkemény időszak jön. Az Európai Parlamenti választások a nyakunkon vannak, a tét pedig – természetesen, mi más lehetne? – az ország sorsa. Orbán Olaszország után Kirgizisztánban, majd pedig Oroszországban folytatja harcát az elnyomó nyugattal szemben, amihez minden erejére szüksége lesz. Talán Németh Szilárd pacalja még segíthet rajta, hogy visszanyerve régi erejét újra megvédhessen bennünket a migránsoktól.
csipetke
@Eladott Ország: 12:21 Jajjjmá miket beszélsz?!Hát nem tudod,hogy tömegek mozgatásában orbán több,mint kitűnő?Hogy migráncsokat köll hurcibálni,vagy vásárolt szavazókat innen-onnan,szervezetten,az neki egyremegy.A többivel egyetértek.De az is érdekes,hogy orbán nem írta alá azt a megállapodást,hogy a bajban lévőket az országukban segítsék,ne jöjjenek Európába.Úgy tűnik,orbánnak baromira nem érdeke,hogy megszűnjön a migráció,ő ezt élvezi láthatólag,és játszhatja a janit,ő ebben tobzódik.
csipetke
@Horizont: 13:02 Bárcsak máshol fénylene,ne nálunk.Tőlem ragyoghatna akár Szibériában is,pár jegesmedvét megmentene az éhhaláltól.
csipetke
@magyarbakancs: 13:52 Erre én is kíváncsi lennék!
anima
Ezt írta az olasz sajtó a Salvini-Orbán találkozóról:
Koto pramnto csillo bello, amigó mijó.

Mija fasz, belló, amigó mijó?
Unó, due, tre kvátro, baszd meg !!!
Aki Én
@Shikari a qrvabuta propagandista: Ide Soros egy darab idegent be nem engedett, egyet el nem zavart a ténykedésével.
Ellenben orbán több tízezret engedett ide illetve az EU-ba, és közel 1 millió embert üldözött el a ténykedésével.
Csakígy tovább te hazaáruló kretén.
colibri
Ez a nemzethy ME sötétebb bőrű, mint az eredeti olasz politikus. Tényleg visszamehetne az őshazájába, ahová való: ott legalább nem lógna ki kinézetével a sorból.
papa.49
Ezt a mti. hozta le MÉG A FELE SE IGAZ !!!
babp1982
@bencemacska: mivelsoda a propeller tulajdonosa kormànypárti? Na akkor ezért tűrik meg a IQ mentes halat meg a szőrös talpú szekus besúgó okádásait-:)))
babp1982
@magyarbakancs: tènyleg érdemes a szőröstalpú besúgó síkagyú az foglalkozni?-:))) Az egysejtünrk több esze van mint ennek a hülye románnak-:)))
babp1982
Na megjelent debil halacska az IQ nélküli-:)))))
silber13
@durbincs: " opusol" Apááám!! Qrva jó!!!:-))))) Ez tényleg ilyen hülye!:-))))) Opusol!!!:_))))))
csipetke
@babp1982: 20:06 Ahogy elnézem,leégett a szénkeféje is...Igen nagy nála a baj...
babp1982
@csipetke: ideges az IQ mentes baromja, látszik mennyire debil még azt sem tudja, hogy a kenyérnek nem haja van hanem héja-:))) Hülye szegénykèm olyan sötét mint a felcsúti medvetáp seggelyuka-:))))
babp1982
@Horizont: hagyd már ez a hülye azt sem érti mit ír teljesen értelmetlen az egész ! Szerintem a vigyorgoból szabadult a kuszaagyú barma-:))))))))))))
babp1982
@Szeparepa2: @Horizont: kéne a címe aztán elbeszélgetnénk a két marhából-:))))
babp1982
@babp1982: az előbbi horizont baj szólt-:)))
magyarbakancs
@Shikari: Én szociáll liberális keresztény gondolkodású vagyok, de egyetlen egy nem menekültet sem szeretnék befogadni.
De kinek az élete veszélyben van átmenetileg oltalmazott ként miért nem élhetne addig itt, míg hazájában nem rendeződik a helyzet.?
Te és a Fidesznyik mindenkit egy kalap alá vesztek.
Kereszténység nevében dumáltok és álltalánositatok.
Keresztény kultúrát féltitek és mindennap meg sértitek a Tíz parancsolatot.

II. Isten nevét hiába ne vedd!
VII. Ne lopj!
VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
X. Mások tulajdonát ne kívánd!
babp1982
@Szeparepa2: oké csak nézz már utána, hogy kiről vanazó mielőtt belém szállsz-:))) Ami az írást illeti ne engem szidj, hanem a telefonomat mindent átír! Mellékesen megjegyeznèm Horizont értette amit végülis neki írtam és nem neked!!!
Lepényleső
Foltját a zsák megleli,uralomért a pórt zsigerli?
Sámannus
Orbán a ruszkik csinovnyikja nincs semmi más ami ezt a politikát fel képes fújni.
Az egyik fél a szabályokat követi, a másik ott rombol ahol tud.
Sámannus
@magyarbakancs: Kiküldték a szarjankót, mondták neki vidd ki a bilit e kiitta és most nagyon be van baxva tőle:DDDDDDDDDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok