Balogh Csaba, a külügyminisztérium közigazgatási államtitkára a tárca belföldi állományának 40 százalékos leépítésről beszélt a múlt heti nagyköveti értekezleten – értesült a Népszava.

A külügynél negyven százalékos lesz a leépítés

A lap úgy tudja, az államtitkár arról is szólt, hogy bár az állomány kisebb lesz, a maradó kormánytisztviselőket kétszer jobban fizetnék meg.

Mindez azért is érdekes, mert Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus közepén annyit ismert el: óvatos becslés szerint 15-20 százalékos létszámcsökkentés lehet a központi közigazgatásban, és a cél, hogy ezt január 1-jére el is érjék.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdemes lenne a leépítést a miniszterrel és az összes államtitkárával, sportoló barátaival kezdeni! Talán ha a valóban diplomáciához értők maradnának, kevesebb bakot lőne a külügy!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Érdemes lenne a leépítést a miniszterrel és az összes államtitkárával, sportoló barátaival kezdeni! Talán ha a valóban diplomáciához értők maradnának, kevesebb bakot lőne a külügy!
kereső
Megy a "maradék",még valamihez is értő szakember gárda.
karma1
Na, megint a takaritonoket teszik lapatra...:o((((
papa.49
@kereső: Megelőztél, pont ezt akartam írni, maradnak a futsalos csapat tagok ))))))))))))))))))))
Sziszifusz
Arról van szó, hogy már ideje van eltakarítani az Orbáni vonaltól elhajló, az apparátus politikai egységét veszélyeztető, kritikus hozzáállásra hajlamos, árulókat.
A szakmai munka nívója nem szempont, a párthűség a döntő !
Veleda
Ködösítés az egész. Innen ki oda-be! Kapnak egy másik jól fizető állást és a statisztika rendben is van!
papa.49
@Veleda: Ami nem köthető az államhoz de az fizeti !!!
cikicakk55
Mi értelme van az emberek elküldésének,ha a megmaradók megkapják azok bérét. Ebből ki is derült,hogy eddig is megtudták volna csinálni sokkal kevesebben is,ami most nyilvánosságra is került. Majd csinálnak új minisztériumot,vagy lesz egy új államtitkárság,vagy felállítanak egy új bizottságot,mert ezek a dolgozók univerzálisak,mindenhez értenek.
Nessy
@cikicakk55: Amennyiben a politikai tisztánlátásukkal nincs probléma, a többi nem lényeges!
Seregélyek a fán! Megrázzák a fát, felröppennek, és egy másik ágra vissza ülnek!
justhpeter
Indulnak a látszatkabarék. Jó lesz a látszat és kabaré a vége.
Yoda69
A kirugottakat iranyitsak at a Honved korhazba potlando a hianyzo orvosokat. Es ha meg mindig vannak, akkor azokkak potoljak a hianyzo tanarokat. Es ha ne adj isten meg mindig vannak, akkor a maradekot vegyek fel buszvezetoknek.
kisrigó
@Sziszifusz: Szerintem is, a sunyi vezető és társai megszabadulnak a szakmához értő, de óh, mily borzalom! nem szeretik a focit, sőt kifejezetten utálják! Amúgy, ha ennyi embert nélkülözni tudnak, akkor mennyi munkájuk volt eddig az ott dolgozóknak? Az meg elképesztő, hogy a pénzük ott marad! Nem lehetne esetleg a súlyosan beteg gyerekeket ápoló Tabitha házra fordítani?! Persze, a jótékonykodáshoz szív és empátia szükséges!
Commenter
Csak egyetérteni tudok. Nem kell szíjjártónak stáb. Ő mindenhez ért világszínvonalú külügyér, páratlan diplomáciai érzékkel.Ezt valamelyik csicska is mondta, ő már csak tudja. És példa erre a tegnap bejelentett óriási diplomáciai siker is:
hvg.hu/itthon/20180902_Oriasi_magyar_diplomaciai_siker_megfigyelok_vagyunk_a_turk_akademiaban
Macskaszem
A fele eddig is fölösleges volt, a másik fele a szargyártó haveri köre, nem értenek semmihez, de nem is azért vannak ott.
Sámannus
Való igaz ezek nem akarnak kormányozni, a csicskák maradnak csak.
Desischado
Elküldik a még valamihez értőket, maradnak a futsalosok, és az elmenők pénzét is zsebre vágják. Így kell ezt csinálni!
wagabund
..."A külügynél negyven százalékos lesz a leépítés"...

a tanév első napja, az új matektanár körülnéz a negyedik bé tanulóin..

-jónapot kívánok! én fogom önöknek tanítani a matekot, méghozzá azért, mert az igazgató szerint az osztály 80%-a tök hülye a matekhoz..fel kell javítanom a tudásukat...
...hátulról egy hang:
-tanár úr! nem is vagyunk annyian...hehehe..
-látom, igazat mondott az igazgató..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.