A súlyosan, halmozottan sérült gyerekek fejlesztésének kulcsszereplői a gyógypedagógusok. Sokszor ők az egyetlenek, akik hidat képeznek a fogyatékossággal élő gyerekek és a közoktatás között. Szerepük felbecsülhetetlen, mégis több ezren hiányoznak ma Magyarországon a munkaerőpiacról. Az üres álláshelyeket annak ellenére sem tudják betölteni, hogy évről-évre háromszor annyian szeretnének gyógypedagógusi diplomát, mint ahány felsőoktatási férőhely van. Hogyan látják saját szakmájuk helyzetét a benne dolgozók, és mitől megy tönkre idővel a dereka egy gyógypedagógusnak? 

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Rajtatok már a gyógypedagógusok és az 1868-ban nyitott Budai Magyar Királyi Országos Tébolyda, Lipótmező sem segítene. A 2007-ben bezárt pszichiátriai központot újra kellene nyitni, mert baj van gazdagon az illiberális fidesz bűnöző bandára gondolva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az, hogy nem omlott ránk még ez a szarkupac, az nem dicsőség, hanem szégyen. Itt már nem az a kérdés, hogy meddig tudjuk ezt még mártírtokként magunk előtt görgetni, hanem az, hogy mikor borítjuk fel az asztalt. A pedagógusi önfeláldozás nem a felnövekvő generációk érdekét szolgálja, hanem a fennálló rezsimét. Nem bátorság ez, hanem gyávaság. Nem tudom, mikor van az, amikor a társadalom különböző területein emberek – ápolók, orvosok, sportolók, pedagógusok, szakszervezetek – egyszerre értik meg, hogy már nincs hova hátrálni. Amikor tudatosodik bennük, hogy egyszerre mindenkit nem lehet kirúgni, lefokozni, rabszolgává tenni. Mivel a minisztériumi páholyokat kurvára nem érdekli a nyomoruk, nekik kell kikaparni azt a gesztenyét. Nem elég már nyíltan levelezni. Ezek csak az erőből értenek.
nezelodo
Miért szaporítanák a szakembereket a rászorulók számára. A Kásler már ácsolja nekik is, és a többi rászoruló, elesett, vagy idős, vagy csak simán alsó társadalmi réteg számára a Tajgetoszt, ahogy a kormányprogramból és a költségvetésből is látszik.
papa.49
Még mindig nincs tüntetés Pesten ??? Miért az ellenzék alukázik a langymeleg hodályban ???
MIÉRT NEM AZ UTCÁN KERESIK AZ IGAZUNKAT ???
Eladott Ország
@Shikari: Rajtatok már a gyógypedagógusok és az 1868-ban nyitott Budai Magyar Királyi Országos Tébolyda, Lipótmező sem segítene. A 2007-ben bezárt pszichiátriai központot újra kellene nyitni, mert baj van gazdagon az illiberális fidesz bűnöző bandára gondolva.
Clavigo
@Shikari: Téged eleve kihagytak a képzésből...@nyád majma.Már arra sem tanítottak meg,,hogy ha sz@rni akarsz,,üljél wc-re,te f@szfej.
Eladott Ország
@Shikari: Azért nem tudtak felzárkóztatni, mert a híd a picsába program pénzét eltüntette a cigányság Rogán Antalja (Flóri) és a kenyéradó gazdi (csúti). Nem győzünk annyit adózni amennyit loptok ! m.cdn.blog.hu/vi/vilagnezet/image/lop%C3%A1s%20vs%20ad%C3%B3.jpg
Eladott Ország
@Shikari: Látszik rajta, a tezsvírrel együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.