Bár nem a stadionok árából csípték le.

Miután péntektől már nem szállította el 116 Pest és Nógrád megyei településen a lakossági szemetet az ottani szolgáltató, arra hivatkozva, hogy az állami kukaholding nem fizetett nekik eleget, hirtelen megmozdultak a kormányzat kerekei is. 

Hirtelen talált a kormány 26 milliárdot a szemétszállítási káosz megoldására

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedden egy belügyi sajtótájékoztatón – amin az újságírók nem kérdezhettek – Kontrát Károly már megtalálta a felelősét az ügynek Gémesi György gödöllői polgármester személyében, de még aznap este bejelentette a katasztrófavédelem, hogy intézik a szemétszállítást a térségben (ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kötelezték a korábbi szolgáltatót a szállításra).

A 24.hu cikke szerint mindez azért következhetett be, mert hirtelen a Fidesz-kormány elővarázsolt a költségvetési kalapból 26,4 milliárd forintot, amit a november-decemberi két hónapra elosztva lehet felhasználni a szemétszállítási mizéria kivédésére.

A pénzt azonban nem a nemzeti konzultációból, vagy a stadionok árából csípik le, hanem az "az innovációs minisztérium uniós fejlesztési programokra félretett keretéből, aztán a nemzeti vagyonkezelő ingatlanvásárlásra és -beruházásra félretett keretéből, aztán a maradványelszámolási alapból, a vagyonkezelőhöz tartozó társaságok támogatásából" szedik össze.

a kukaholding amúgy nemcsak a Zöld Híd Kft-nak tartozik: Budapesten például már a szelektív szemét elszállítása csúszott az utóbbi hetekben.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Éa akkor csodálkoznak, hogy sok a patkány Budapesten??? Most már csak az a kérdés, hogy anégylábúakból, vagy a kétlébúakból??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Éa akkor csodálkoznak, hogy sok a patkány Budapesten??? Most már csak az a kérdés, hogy anégylábúakból, vagy a kétlébúakból??!!
Commenter
@Jozefina: a patkányok nyomában meg a tifusz és a kolera?
papa.49
,,Talált a kormány 26 milliárdot,, milyen érdekes ???
Talán nem vagdalkozni kéne a állattitkárnak (nem elírás) hanem kifizetni a szolgáltatónak járó pénzt !!!
kereső
@papa.49: "az innovációs minisztérium uniós fejlesztési programokra félretett keretéből, aztán a nemzeti vagyonkezelő ingatlanvásárlásra és -beruházásra félretett keretéből, aztán a maradványelszámolási alapból, a vagyonkezelőhöz tartozó társaságok támogatásából" szedik össze."- igy lesz szemét az úniós fejlesztési programokból. Bravó! Csak gratulálni lehet a kormánynak.
papa.49
@kereső: Én inkább felelősségre vonnám őket, hogy miért hagyták idáig fajulni a dolgot, ez nem a hozzáértésüket példázza !!!
Commenter
@kereső: mi mindenre jó az a "mocskos unió", ha nem lennének, kisbusz se lett volna 23.-ra, most meg a szemét borítaná el Pest megyét. Az unió (és ) a pénze védi meg Magyarországot a háztartási hulladéktól és a politikai hulladéktól is. Az innovációs keretből. Ez aztán innovatív legalább annyira mint Kontrát Károly aki tegnap feltalálta, hogy Gémesi György(igen, egyedül ő!) felelős a szemét szemétkáoszért. Gratula!
kereső
@papa.49: nem kell itt a hozzáértés,ennyit már megjegyezhettél az elmúlt nyolc év alattt.Ahol is az egészsgügyért IS! felelős??,miniszter koszos körmével reklámozzák a kórházi fertőzések elekerülésére a kézmosást,ott miért vársz még szakértelmet is hozzá? Nem elég a reklám,a propaganda,az öndicséret-és a visszahivatkozás az emmúttnyocére? Dehogynem.
Garnier ez is, "mert megérdemled"!
Commenter
@kereső: Garnier is, meg még L'Oreál is! Közben még Fabulon meg Caola se...
Commenter
@kereső: nem kell itt a hozzáértés,ennyit már megjegyezhettél az elmúlt nyolc év alattt.Ahol is az egészsgügyért IS! felelős??,miniszter koszos körmével reklámozzák a kórházi fertőzések elekerülésére a kézmosást,ott miért vársz még szakértelmet is hozzá? Nem elég a reklám,a propaganda,az öndicséret-és a visszahivatkozás az emmúttnyocére: csak az nagyon gáz, a miniszter mellett még, hogy tegnap a klórgáz is elszabadult a kosz mellett a SOTE koraszülött osztályán, kicsi off, de nem totál.
papa.49
@kereső: Én ismerem ennek a cégnek a telephelyét, jártam párszor náluk targit javítani, karbantartani ... Komoly beruházásokkal tették kompletté a telepüket, minden hulladékot préselnek bálákba, ott vannak az új (pár éves) Ivecók, tehát szerintem szándékos volt a ,,kivéreztetés,, mert megtetszett valamelyik fütyiszes tetűnek a cég !!! Csak nehogy az legyen a vége, hogy elrekvirálják a tulajtól a céget !!!
Yeromos
Hát már nagyon ideje lenne megkezdeni a szemét eltakarítását ebből az országból.
kereső
@papa.49: "államositják"-majd privatizálják.Ha jól rémlik, akkor ez egy önkormányzati!!!cég-mint általában az összes többi,amelyik a szemáétszállitást végzi.Az önkormányzatok beruháztak,megteremtették a feltételeit a szemét elszállitásának, a szelektiv hulladékok kezelésének- orbán meg tönkreteszi.Mert ő a felelős moindenért- ezért IS", ahogy az emmuttnyocévért mindenért g"gyurcsábny a hibás"- most ezért a nyolc+évért mindenért orbán felel.A szemétért,a poatkányokért,a kórházi fertőőzpésért, az elszabadult klórgázért a Sotén!!-ez is milyen már klórgáz a csecsemő osztályon???-kásler koszos körméért,MINDENÉRT!!!
Százxszáz év nem lenne elég neki büntetés mindazért amit a hazám ellen elkövetett, azon túl,hogy sikerült bennünket másod-és harmadosztályú állampolgárokká silányitanania bennünket a határontúliak ajnározásával,és "igaz" magyarokként kezelni őket.Mi nem vagyunk azok a szemében.
RonaGyuri
hirtelen talált??? ne már! erre ment ki az egész, hogy újabb milliárdok vándoroljanak a csókosok zsebébe! =))
kereső
@papa.49: Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Nonprofit Kft. Észak-Pest és Nógrád megye 116 településén felelős a szemétszállításért. A cég megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd korábban levelet írt a NHKV Zrt.-nek, amelyben azonnali segítséget kért, de most az InfoRádiónak azt mondta, hogy a csütörtökre megjelölt két utolsó tárgyalási időpontra sem reagált az állami cég,
Nessy
Hirtelen "találtak", de nem a fölösleges kiadásokat csökkentették.
Mint a Honvéd Sürgősségire is hirtelen találtak monitort és egyebet, más osztályokról!
Ők nem kisplasztikákat lopnak a közterekről, ők mindent visznek!
papa.49
@kereső: Rákerestem én is igazad van, önkoris cég, de végül is tökmindegy, a lényeg az, hogy padlóra akarják tenni !!!
Commenter
@kereső: "államositják"-majd privatizálják.Ha jól rémlik, akkor ez egy önkormányzati!!!cég-mint általában az összes többi,amelyik a szemáétszállitást végzi.Az önkormányzatok beruháztak,megteremtették a feltételeit a szemét elszállitásának, a szelektiv hulladékok kezelésének- orbán meg tönkreteszi.Mert ő a felelős moindenért- ezért IS", ahogy az emmuttnyocévért mindenért g"gyurcsábny a hibás"- most ezért a nyolc+évért mindenért orbán felel.A szemétért,a poatkányokért,a kórházi fertőőzpésért, az elszabadult klórgázért a Sotén!!-ez is milyen már klórgáz a csecsemő osztályon???-kásler koszos körméért,MINDENÉRT!!!
Százxszáz év nem lenne elég neki büntetés mindazért amit a hazám ellen elkövetett, azon túl,hogy sikerült bennünket másod-és harmadosztályú állampolgárokká silányitanania bennünket a határontúliak ajnározásával,és "igaz" magyarokként kezelni őket.Mi nem vagyunk azok a szemében...juj, szakadt a cérna?! Nyugi, kereső.
Visszaszáll ez még rájuk sokadíziglen.és ez nem áltudományos blabala. A büntetést a történelem szabja majd ki, csak hogy hány év múlva az a kérdés.
tudode
Nagytakarításnál klf. zsebekben ráleltem pár apróra. Mekkora öröm ért.
.
Ilyen átstikázáskor beindulhatnának a FOGADÓIRODÁK, hogy a HOL A PIROS, hol a PIROS picsi pacsi HONNAN varázsolt hirtelen 26 millákót, nehogy FELFALJA ŐKET A SZEMÉT!

Egy kicsit, v BAZI NAGY MULATSÁG erre a feladatra "bevetni" v mit csinálni a KATASZTRÓFAVÉDELMET!.
.
Jawohl!
.
-----Orbán Viktor márciusig meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet
.
444.hu/2018/09/03/orban-viktor-marciusig-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
Ki gondolta volna, hogy még a SZEMÉT is tud támadni, amelyet a katasztrófavédelem hárít el!
Gauntlet
Tyű! Biztos ezt a varázslatot tanulták a Mardekárban !
kereső
@Commenter: igen,már nagyon rongyos az a cérna-oszlik,foszlik.Egyébként hót nyugodt vagyok,mert nekem holnap is lesz mit enni.Rá kell jönnöm, hogy ezen kivül ne is nagyon foglakozzak mással- csak ahhoz az egész eddigi életemet "kukába" kéne dobni, az meg nehéz.
A hivők azt mondják, hogy Isten szeretetének bizonyitéka,hogy hagyja az embert végigmenni a maga választotta úton, bármi legyen is az út eredménye,és bármi legyen is következménye az emberre nézve .Azaz a döntés mindenkinek a magá-é.Az út is,meg a következmény is.Orbán végig mehet a maga választotta úton, de a következmények is az övé lesznek,bármi légyen is az.Akik meg támogatják, megint csak az ő döntésük.
Commenter
@kereső: igen,már nagyon rongyos az a cérna-oszlik,foszlik.Egyébként hót nyugodt vagyok,mert nekem holnap is lesz mit enni.Rá kell jönnöm, hogy ezen kivül ne is nagyon foglakozzak mással- csak ahhoz az egész eddigi életemet "kukába" kéne dobni, az meg nehéz.Ki ne "kukázd már az életedet, mert nem lesz aki elszállíccsa... :(
A hivők azt mondják, hogy Isten szeretetének bizonyitéka,hogy hagyja az embert végigmenni a maga választotta úton, bármi legyen is az út eredménye,és bármi legyen is következménye az emberre nézve .Azaz a döntés mindenkinek a magá-é.Az út is,meg a következmény is.Orbán végig mehet a maga választotta úton, de a következmények is az övé lesznek,bármi légyen is az.Akik meg támogatják, megint csak az ő döntésük...remélem orbán számára a pokol lesz az út vége. Elkezdték kirúgni a KSH-nál azembereket a sajátjaikat...gond van az adatokkal? Nem csak a szemétszállítással?
Commenter
@kereső: és de. Azok vagyunk. Mindig is azok voltak mindazok akik itt éltek és haltak. Nekem német, francia, és román felmenőim is vannak akkor én most mi vagyok? Ha jól emlékszem benned is folyik német vér, ezt írtad valamikor, ahogy a török hódoltság után betelepített német népesség miatt még sokakban...
kereső
@Commenter: nem német! Izlandi-francia/provance/-olasz ,eddig még nem irtam,de azok a felmenőim akikre én még emlékezem mindig is ezért a hazért tettek,éltek,adóztak.Itt nevelték a gyermekeiket,akik szintén ezért a hazért tették a dolgukat.-és nem forgatták a köpönyegüket a széljárásnak megfelelően.És akkor én nem vagyok magyar? aki mindezt örökségül kapta,és annak megfeleően élt?Csak azért nem,mert egy tróger hatalommániás diktátorral nem értek egyet? Nem értek egyet az embertelenségével, az ország lerablásával,a szabadság a demokrácia felszámolásával-és ezért nem vagyok magyar? Hát b+!, azért nem csoda ha már szakad az a cérna.
Commenter
@kereső: jó akkor nem német! Izlandi? Kakukktojás ide hogy kerülhetett izlandi? Én nem mondtam hogy nem vagy magyar. Eléggé multikulti vagy, nem csoda ha nem bírod a vezírt.Nem értek egyet az embertelenségével, az ország lerablásával,a szabadság a demokrácia felszámolásával-és ezért nem vagyok magyar? Hát b+!, Ennyi düh, harag és keserűség :((( azért nem csoda ha már szakad az a cérna...remélhetjük, hogy az országosan is szakad a cérna és elsöpri?
kereső
@Commenter: a tehetetlenség dühe,és keserűsége!
Commenter
@kereső: én hiszem, hogy mindenki aki ide ír ellenében, az tesz is valamit elllene ergo nem vagy, nem vagyunk tehetetlenek. Bár csak szavakban de mint tudjuk a szó (is) veszélyes fegyver.
Commenter
@Horizont: nagyot ment kereső "tehetetlen" dühében. De legalább kiadta magából és tényleg minden szava telitalálat.Ha már csak ennyi düh embert is le tudna söpörni, elfújta volna ov-t a szél...
Commenter
@Gauntlet: hát ott biztos nem, de Mardekár Malazár és a Mardekár ház alakja mögött nagyon is valós sötét alak lappang: Antonió de Oliveira Salazar portugál diktátor(innen a kiferdített név az eredetiben maradt Salazar (Slytherin).
Commenter
@kereső: @papa.49: index.hu/i2/#bloghu/alexanderplatz/2018/10/30/ti_ertitek_mert_en_nem

érdemes elovasni. Ausztria? Talán inkább Kongó vagy más banánköztársaság-
Ludmilla
azért került elő a pénz,mert megijedtek,hogy ebből már komoly baj lehet
Desischado
@kereső: Ezzel én is így vagyok!

@papa.49: Ez a cél, valamelyik bélféreg el akarja lopni a céget, ahogy a gázosokkal is csinálták. Aztán lehet az árakat emelni, és lopni ebből is rogyásig. Mikor fizetnek már a sok sok bűnért amit az ország aaés a nép ellen elkövettek?! Mikor???
Commenter
A zöld bicske is kuka. Nem kellene megvárni míg a Parlament elé borítják.
Commenter
Elmennek már a fenébe. Olyan szusi bárban dolgoztam ahol nekem kellett kivinni a szemetet. na volt ott minden. Pont a Mammut plázában van. Mosogattam, a rákot pucoltam, sütöttem napi 4 órában.Majd leszakadt a lábam a nap végére. és nagyon fájt. Már csak 45 kiló voltam akkor és a lábamon is alig álltam.
Lepényleső
...miután kivették valamelyik svájci bank magánszámlájáról?
nezelodo
Remélem megveregetitek a saját vállatokat, amiért az elb...tt kukaholding (Orbán), átmenetileg megoldotta a saját magatok által generált, előre tudható katasztrófát. Persze nem számoltatok azzal, hogy azok a KFT nem mondanak le a strómanok javára a profitjukról. Gondolom, most az következik,, hogy egyenként töritek ki a nyakukat a Tállai kommandó közreműködésével. Van még üres szoba a Czeglédié mellett...
evacica
Tényleg igaz, hogy ezek amihez hozzányúlnak azt vagy ellopják, vagy tönkre teszik! Miért kellett ahhoz hozzányúlni ami jól ment? Kellett valamelyik talpnyalónak valami zsíros állás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.