A macedón különleges ügyészség csütörtökön újabb két pontban emelt vádat a volt miniszterelnök ellen, így már hat eljárás van ellene folyamatban.

Ezüstpénz: újabb vádemelés Gruevszki ellen: pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás

Újabb két pontban emeltek vádat Macedóniában a volt kormányfő, Nikola Gruevszki ellen. A volt kormányfő ellen így összesen már hat eljárás van folyamatban.

Gruevszkit – aki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke – májusban ítélték két év letöltendő börtönbüntetésre hivatali visszaélés miatt. A bíróság azért találta bűnösnek, mert miniszterelnökként politikai befolyását kihasználva, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót papíron a kormány, de voltaképpen saját maga számára.

Az ügyészség további négy eljárást is indított ellene egyebek mellett hivatali visszaélés, választási csalás, bűnszervezetben való részvétel és közrend elleni bűncselekményre való felbujtás miatt. Az ügyekre 2015-ben, az akkor még ellenzéki szociáldemokraták által kiszivárogtatott telefonbeszélgetések által derült fény.

Az újabb pontokban az "Ezüstpénz" fedőnevet viselő nyomozás során talált bizonyítékok alapján emeltek vádat. A hatóságok ebben az ügyben azt vizsgálják, hogy Nikola Gruevszki illegálisan finanszírozta-e az akkor még általa vezetett jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártját (VMRO-DPMNE), és törvényellenesen, pénzmosáson keresztül építette-e fel a pártközpont épületét.

A vád szerint Gruevszki és társai legalább 4,6 millió eurót (1,48 milliárd forint) kaptak készpénzben, majd megszervezték, hogy ezt az összeget magánszemélyek részletekben fizessék be a párt számlájára.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Aleksandar Kovacevski

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Bakker! Mintha a vádpontokat orbánról írták volna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
@csipetke: Igen, csak nagyságrendekkel nagyobb mértékű lenne, ha egyszer eljutna az a sok tolvajlás az igazságszolgáltatáshoz!
csipetke
@kisrigó: 21:23 Igazságszolgáltatás nálunk?Pintér,és polt péter?Ezek az elsikálás-ügyi iroda munkatársai,miattuk van még orbán a nyakunkon a pereputtyával együtt.
percsi
Még a végén a szálak Magyarországra fognak vezetni.
Áh, kizárt dolog!
papa.49
A Gangesz parti TOLVAJ, BÚJTATJA A SKOPJEI TOLVAJT !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.