Eddig nem közölt közelebbi információt a rendőrség az ügy egyetlen gyanúsítottjáról.

Veronai buszbaleset: az alkalmassági vizsgálatot lefolytató orvost gyanúsítják

A korábbi hírek szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy embert gyanúsítottként hallgattak ki a tizenhét halálos áldozattal járó 2017. januári veronai buszbalesettel kapcsolatban.

A rendőrség nem közölte, hogy kit gyanúsítottak meg, de a 24.hu információja szerint azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként, aki vezetésre alkalmasnak ítélte meg a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Vigili Del Fuoco

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Elmennek a búsba...! Volt már betonpillér , útépítő mérnök és most az orvos következik !? Ne ba...ák már meg ! Egy alvási problémát ugyan úgy ellehet titkolni mint más szervi és főleg idegi bajt, ezt lehet látni mostanában, hogy minden agresszív, barom állat kap jogosítványt, pedig még egy tyúkot sem vezethetne a kertben ! Ilyen alapon, mindenkit meglehetne büntetni és elítélni, aki hozzájárul ahhoz, hogy olyanok kaptak jogosítványt akik szándékos súlyos balesetet okoztak, mert már alapból alkalmatlanok voltak a közúti közlekedésben gépjárművezetőként részt venni !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Elmennek a búsba...! Volt már betonpillér , útépítő mérnök és most az orvos következik !? Ne ba...ák már meg ! Egy alvási problémát ugyan úgy ellehet titkolni mint más szervi és főleg idegi bajt, ezt lehet látni mostanában, hogy minden agresszív, barom állat kap jogosítványt, pedig még egy tyúkot sem vezethetne a kertben ! Ilyen alapon, mindenkit meglehetne büntetni és elítélni, aki hozzájárul ahhoz, hogy olyanok kaptak jogosítványt akik szándékos súlyos balesetet okoztak, mert már alapból alkalmatlanok voltak a közúti közlekedésben gépjárművezetőként részt venni !!!
1magyar
Honnan tudná az orvos az alvási problémát, mossák mint a szaros pelenkát az igazi bűnöst.
ittott
@1magyar: a válasz a Fideszben van. odaát. a haveri körben.
magyarbakancs
Központi zárójelentéseket tároló egység nélkül honnan a francból deríti ki valakiről ,hogy alvás zavarral küszködik?
Letilthatom az ügyfél kapun keresztül ,hogy egyetlen egy orvos se tudja elolvasni a rólam kiáltott leletet,zárójelentést.
justhpeter
Gratulálok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóinak. Úgy látszik a portás és a takarítónő nem ért rá, ezért lett a doki gyanúsított. lefordítva: ha nekem alvászavarom van és ezzel kapcsolatban ölök, akkor az orvos a felelős.
papa.49
A söndörség megint végrehajtja a sofőr utasításait a tulaj ,,JÓ EMBERÜNK,, AZ NEM LEHET HIBÁS !!!
czibor400
--_##--Itt találsz meztelen_lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Commenter
@papa.49: Miért az orvosra mutogatnak? Ilyen alapon a túlórát, a "kiégést" is hibáztathatnák.
Inferalsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
terlasz
Pont az a sofőr vallja be az orvosának, hogy alvászavara van, aki jogosítványengedélyt vár, mert meg szeretne élni a munkájából.
papa.49
Álljon meg a menet a ,,hivatásos jogsit,, mint ez NEM A HÁZI ORVOS BÍRÁLJA EL HANEM A TERÜLETILEG ILLETÉKES BELGYÓGYÁSZAT FŐORVOSA AKI ERRE JOGOSULT !!!
De még ha egy szempont labor, EKG. neurológus, szemészet, és a teljes belgyógyászati kivizsgálás, pláne ha már idősebb a páciens, mellesleg a háziorvos is ír jelentést a személy állapotáról, ez nem 1-2 napos, hanem úgy 1-2 hetes sorozat !!!
Vagy ha van a cégnek ,,üzemorvosa,, akkor ő jogosult a pácienst a vizsgálatokra küldeni és elbírálni a leletek ismeretében az alkalmasságot !!!
Amit hiányolok, az a tulaj, a vizsgáztató, a műhelyfőnök elleni eljárás ők 3 ugyanis teljesen tisztába kelletek lenni a szabálytalan átalakítás, ill. a vezénylő, aki kiadta a munkát a pacák alkalmatlanságával !!!
Még egy legvégül az ember aki a kormányhoz ül NEKI SAJÁT MAGÁNAK KELLETT VOLNA FELÁLLNIA, ÉS NEM VEZETNI, mert mindenkit át lehet verni de Ő TUDTA MILYEN ÁLLAPOTBAN VAN, ÉS TUDNIA KELLETT VOLNA AZT IS, HOGY ÍGY NEM VEZETHET !!!
DE ugye a cég, a tulaj a fütyisznek kedves vélhetően a felsoroltakon kívül a takarítónő, a portás, az üzemanyag töltő is hibás lesz a söndöröknél !!!
Commenter
@papa.49: valahogy így, sőt cégek esetében kijelölt üzemorvos végezheti csak a vizsgálatot, nem érdekes, hogy a sofőr háziorvosa még pluszban esetleg üzemorvos is.
Miért ült a volán mögé a sofőr? Nem tudom, de van az a pontja a kimerültségnek, amikor a fáradtságot sem érzékeli már az ember.
papa.49
@Commenter: Én most pont ezt élem át élesben, a szemem véget ... Történt hogy el kellett volna mennem Pécsre egy gépet megnézni, még dec. elején, el is indultunk, de kb. 50 km. megtétele után visszafordultam mert nem éreztem magamon,hogy biztonságosan tudok vezetni!!!
Karácsony hetében már sokkal jobb volt a szemem elmentünk, és éppen tegnap már vittem a szükséges anyagot, és kijavítottam a gépet !!!
De ehhez kell az, hogy feltud mérni a saját állapotodat józanul !!!
Commenter
@papa.49: te fel tudtad mérni az állapotodat a sofőr sajnos nem.
papa.49
@Commenter: De mikor a kormányhoz ülsz senki nem fogja helyetted azt tekerni tehát neked kell azt tudni alkalmas vagy-e vagy sem !!!
A buszt, az autót NEM AZ ORVOS, VAGY A SZERELŐ VEZETI, HANEM TE VEZETED, ha hibás valami, vagy te nem vagy olyan állapotban, hogy vezess, akkor NEM KELL VEZETNI ilyen egyszerű !!!
Ez megint csak a fütyisz technológiája kenjük szét a szart minél jobban hátha nem derül ki, hogy ki a felelős !!!
Commenter
@papa.49: ebben teljesen igazad van,azt hiszem annyi mindenről mondták már hogy ez okozta, pillér, lyukas kerék...vélhetően az igazság nem fog kiderülni. És az áldozatokat már az sem hozza vissza.
papa.49
@Commenter: Azokat sajnos nem, és még tegyük hozzá, hogy értelmetlen halál volt az övék, és valaki (tudod ki) gazdagodott rajta !!!
Én biztos nem viselném el a tudatot, ha az én gyermekem így járt volna !!!
Commenter
@papa.49: Minden halál értelmetlen, és kiheverhetetlen veszteség. Feldolgozni nem lehet csak tovább élni a tudattal hogy már nem élnek.Nem kötném ezt korhoz. az ember egyszeri és megismételhetetlen. Ott a sztrádán sétáló lány esete, az ő szülei most mit éreznek?
papa.49
@Commenter: A ,,sztrádán sétáló lány,, nem jó példa, mert szerintem pontosan tudta, hogy OTT NEM LEHET GYALOGOSAN KÖZLEKEDNI , a gázoló meg ott vétett nagyot, hogy nem állt meg, mert ha megáll akkor még be se vitték volna a zsaruk !!!
De lehet pl. hogy ivott és ezért ment el a helyszínről !!!
Ez az eset olyan mint amikor valaki vonat elé lép, SOHA NEM a mozdonyvezető a hibás !!!
Commenter
@papa.49: én a lány esetét csak az értelmetlen halál miatt említettem. Zaklatott volt, lehet hogy ezért nem figyelt. A gázoló majd vagy elmondja hogy miért nem állt meg vagy nem.
1magyar
@Commenter: Elmondta: sokkot kapott. Amit el lehet hinni. Józan ésszel úgyis tudja az ember, hogy megtalálják, kamerák vannak az autópályán.
papa.49
@Commenter: Így már értem, mindenesetre a srác igen nagy hibát vétett azzal, hogy nem állt meg !!!
Cicamama55
S a megbuherált busz tulaja ártatlan?! Ez keményen a" Fogjuk rá a nyuszikára" esete :(((((
Commenter
@papa.49: tegnap már azt írták hogy valóban alvászavaros volt a sofőr. Még a kezelt alvászavar is fulladást okozhat a betegnél, a szabálytalan légzés miatt. És ez az ember tudta ezt, az orvos is tudta ezt. A sofőr a volán mögé ült, az orvos hagyta...senki egyébként aki gyógyszert szed, nem ülhet volán mögé.
papa.49
@Cicamama55: Pontosan a cég ezután elnyerte a honvédségi szállítási tendert, és vígan dolgoznak tovább !!!
nezelodo
Polihisztor lehet ez a doki! Még egy pót-gázolajtartályt is beépített a tulaj tudta nélkül abba a kiváló járműbe! Vagy csak kiváló politikai kapcsolatai vannak a tulajnak, mint annak az 120 000 liter bort hamisító Balaton-felvidéki "borásznak", aki a kreditjenő szavazatszállítója volt, és bármit megtehetett, amíg el nem vitte a kiváló fideszest a whisky? Ja és mit saccol a publikum, mekkora büntetést kapott a politikusbarát?
papa.49
@Commenter: A gyógyszer szedés nem kizáró ok, csak nem mindegy milyen gyógyszerről van szó, az alvás zavarra szedett bizonyára kizáró lehet !!!
Cicamama55
@papa.49: A buszon bebizonyított szabálytalan átalakítások?! Jó hogy nem a kirándulás szervezője a fő bűnös!
papa.49
@Cicamama55: Egy 315 literes üzemanyag tank ,,SPANIFERREL,, ,,RÖGZÍTVE,, a középen levő csomagtérben, mellette az átemelő szivattyú amivel a főtankba átnyomták a az üzemanyagot !!!
3 db. pluszban beszerelt ülés ami nehezítette a hátsó sorok elhagyását mivel kb. 60 cm. nyílás volt az ülések között !!! Amit meg nem tudunk csak valószínűsíteni lehet az első csomagtérben lehetett pb.gázzal működő főző készülék, így elképzelhető miért terjed a tűz olyan viharos sebességgel, ugyan is ez a csomagtér semmisült meg szinte teljesen az ütközésnél !!!
Cicamama55
@papa.49:Igen...És akkor az orvos a fő bűnös?! Biztosan őt is felelősség terheli, na de aki a szabálytalanságok sorát elkövette, az meg a kormány kegyeit élvezve mentesül a vádak alól?! Érdekes lenne! Úgy érzem ebben az ügyben majd a végítélet Magyarország határain kívül fog megszületni, mert a károsultak nem fogják az itteni jogállam/?!/ döntését elfogadni...
papa.49
@Cicamama55: A volt tulaj (mert az eset után gyorsan eladta a céget) semmiféle felelősségre vonásban nem részesült, ahogy szintén nincs szó a ,,zárt körű vizsgáztatást,, végző vizsgabiztosról sem, ez azért már több mint érdekes, se arról a személyről aki a sofőrök vezénylését intézi !!!
Az orvos mint felelős ezek után következhet, főleg ha valóban tudott a sofőr betegségéről !!!
Ezt itthon míg a fütyisz van hatalmon nem fogják még csak tárgyalni sem !!!
Cicamama55
Én arról nem tudok, hogy Czakó eladta volna a céget...Vele kötötték a szerződéseket még utána.
papa.49
@Cicamama55: Valaki a rokonságból ,,vette,, meg állítólag ...
Cicamama55
@papa.49: Nem hallottam erről, de a baleset következményeit biztosan ez nem befolyásolhatja egy jogállamban. Az hír volt egyszer, hogy az ötösön záróvonal átlépés és gyorshajtás miatt Czakót elkapták a buszával, már a veronai baleset után...
papa.49
@Cicamama55: Igen és nem volt a busznak műszakija sem !!!
Hiába akinek a helyi király a barátja az nehezen tud hibázni !!!
Cicamama55
@papa.49: De volt egy rendőr, aki el merte kapni! :)))) Lehet hogy azóta már leszerelték?
papa.49
@Cicamama55: Az bizony könnyen megeshet ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.