Ha nem lesz reform, akkor szakad igazán ketté az ország: a tehetős külföldön megy kórházba vagy ott tanul, a szegénynek meg marad "a hazai pocsék" - mondta Bokros Lajos a Népszabadságnak adott interjúban.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
furfang
De legalább marad valami a szegényeknek is, még ha pocsék is. Amerikában, amit kopírozni szeretnének Bokrosék, a szegényeknek még pocsék sem jut. Úgyhogy az ötleteivel maradhatna már, hiszen belebukott korábban. Ami a kettészakadást illeti főként ideológiailag szakadt ketté ez az ország, mert egy viszonylag jól élő 30%-al szemben van egy rosszul, és még rosszabbul élő 70%.
furfang
pardon! A mert helyett amúgy -ot akartam írni.
charlie
Nem kell ehhez olyan gazdagnak lenni. Szentgotthárdon élő rokonok már ausztriába járnak ki dolgozni, oda adóznka, ottani egészségügyet fizetik. Nincs messzebb oda kimenni orvoshoz, mint a helyi rendelőbe elmenni.
nanena
Szerintem Bokros nem Amerikát akarja kopírozni. Elvei inább Soroséhoz állnak közelebb. Egyszerűen egy jól működő, ésszerű reálgazdaságot szeretne, nem egy virtuálisat. Ha azon gondolkozunk, mit kellene csinálni, általában az Ő pontjait mondjuk, nem is tudva erről.
Én is utáltam a Bokros csomagot. De utána megindultunk felfelé. Aztán a választások után a Fidesz gyakorlatilag minden intézkedését visszavonta.
Koronix
@nanena: mire alapozod, h fölfelé indultunk?
nanena
Szerintem el kell olvasni Bokros múlt héten megjelent pontjait, s aki valamelyikkel nem ért egyet, akkor bírálja.
nanena
@Szivar: Azt az amerikai hitelpolitikát dícséred, ami a válság egyik fő oka volt.
charlie
@Szivar: az amerikai gazdaságot a túlfogyasztás, és a hadiipar éltette (és tette azzá, ami most). Azonban se a hadakozás, se a túlfogyasztás nem tartható fent örökre.

Nameg amerikában is ez a rendszer csak a hatvanas, hetvenes évek óta van, a felfutás viszont már a háború alatt/után elkezdődött.
ugyeugye
@Szivar: 15000 dollar alatt nincs szja, nincs gyes nincs gyed nincs csaladi potlek ,tehat a te gyereked nem az en gyerekem mindenki annyit vallal amit el tud tartani,Kedvezmeny csak akkor van a gyerkocokre ha dolgozol evente 3000 ezer dollar/gyerek. Ha nem dolgozol Pa Pa.

Lécci küldd ezt el a [email protected] címre is! Thx!!! :D
nanena
Úgy látszik senki sem a javaslatairól beszél. Ezért érzi úgy Bokros is, hogy senki nem akarja meghallgatni. És meghallani sem.
ugyeugye
@nanena: az a baj, h Bokrostól mindenkinek borsózik a háta...
És nem tetszik, h megint előretolták. Valamiért rossz az emberek előérzete - talán érthető-, és hallani sem akarnak újabb Bokros csomagról. Zsigerből elutasítja mindenki ezt a pasit.
nanena
Egy része:
- Nyugdíjreform bevezetése: virtuális egyéni számlán alapuló rendszer (a nyugdíjstruktúra pénzügyi stabilitásának megőrzése fontosabb a reálérték megtartásánál)
- A 77 akkreditált egyetem és főiskola közül elég lenne 20-25 intézményt megtartani – a többit bezárni
- A felsőoktatási intézményeket fenntartói tanács irányítása alá helyezni, külső tagokkal
- Versenyt már a középiskolák között is
- Járási szintű önkormányzatoka a települési szint helyett
- Az adózók körének kiszélesítése
- A mentességek felszámolása, a potyautasok kiszűrése és kizárása a rendszerből
- Értékalapú ingatlanadózást
- Megszüntetni az egyszerűsített vállalkozási adót (eva)
- Szűkíteni a fantomcégek költségleírásainak lehetőségeit
- A kisvállalkozások adómentességének megszüntetése
- Az osztalékadó felemelése az szja határkulcsának szintjére
- Az iparűzési adó eltörlése

ugyeugye
@nanena: Köszi, épp most olvasom... :)))
ugyeugye
Ma két reformellenes, etatista, státuszorientált, intervencionista, túlköltekező, élősdi párt van Magyarországon. Mi között lehetett választani? Semmi között. És most sem lehet. A Fidesz minden reformot ellenez. Az MSZP pedig hol ezt mondja, hol azt, hol radikális reformer, aztán a bársonyos reformokat is lehetetlennek tartja. Ez nem hiteles. Az egyik politikai osztály direkt szennyezi a közérthető beszédet annak érdekében, hogy az emberek csak a negatívumokat lássák meg, a másik oldal viszont képtelen elmagyarázni, miről is szól az egész. A minőség, az esélyegyenlőség javításáról, és arról, hogy nem több pénzért, hanem más csatornákon más arányban befizetett pénzért sokkal jobb minőséget kapjunk." -részlet a Bokrossal készült interjúból.
charlie
Járási önk. helyett inkább a meglévő kistérségeket kéne alapul venni, és azokon kéne önkormányzatot csinálni. Mert tényleg abszurdum, hogy Mo-n 3500 önk. van.

ÉN még azt is belevenném, hogy valami olyasmi legyen, hogy ne érje meg a cégeknek a dolgozókat minimálbérre bejelentenie, hanem rendes bérre jelentsék be.
ugyeugye
@charlie: ez a minimálbér bomba robbanni fog. Hatalmasat. A jelenlegi számítások szerint 27-28 ezer forint nyugellátás jár utána havonta. Na ez elég a mélyszegénységhez, de megélni????

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.