Együttműködési megállapodást írt alá az Ember Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kedden; a dokumentumot Kásler Miklós miniszter és Svébis Mihály, az MKSZ elnöke látta el kézjegyével.

Kásler: "a közös cél a magyar lakosság egészségének megóvása"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszter az aláírás után azt mondta, a kormányprogramban megfogalmazott új egészségkultúra jegyében a kormány arra törekszik, hogy az egészségügy minden szereplőjével kiváló kapcsolatot alakítson ki.

Mint mondta,

a közös cél a magyar lakosság egészségének megóvása, különös tekintettel a gyerekekre, illetve a beteg emberek gyógyítására.

Ennek érdekében indult el az alap- és sürgősségi ellátás átalakítása és az öt nemzeti egészségügyi program kidolgozása és megvalósítása.

Kásler Miklós kiemelte, hogy a kórházaknak ebben nagy szerepe van, és hasonlóan más szakmák érdekvédelmi szervezeteivel, úgy a kórházszövetséggel is partneri viszonyt kívánnak kialakítani. "Tudjuk, hogy a Magyar Kórházszövetség mit képvisel és mennyit ér" – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ennek jegyében írta alá a szövetség elnökével az együttműködési megállapodást.

A kiosztott sajtóanyag szerint a felek kinyilvánították, hogy a társadalmi egyeztetés elősegíti a jó minőségű és az életviszonyoknak megfelelő jogszabályok megalkotását.

A dokumentum értelmében a minisztérium időről időre konzultál a kórházszövetséggel az egészségügyet érintő kérdésekben, továbbá az MKSZ jogosult jelezni a minisztérium felé, hogy milyen témákban tartja szükségesnek jogszabály-tervezetek előkészítését, és jogosult ezekkel kapcsolatban javaslatait előterjeszteni.

A Magyar Kórházszövetség szerdától Egerben tartja három napos kongresszusát, amelyen a szakma képviselői vitatják meg az ágazat legfontosabb kérdéseit.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Valóban?
Biztos ezért kaptam a 2018. júliusában kért szakrendelésre időpontot 2019. májusára !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Valóban?
Biztos ezért kaptam a 2018. júliusában kért szakrendelésre időpontot 2019. májusára !!!
Kookas
bazdmeg kájsler a kórház szövettség az is ti vagytok akkor most magaddal működsz együtt??
Eladott Ország
Ha szabadna kérni, Kásler úr és a kormány többi tagja addig ne vegyen levegőt amíg felemelkedünk a "nemzethy" agymenés alapján. Csak az a baj Kásler elvtárs / úr (ossza be magának , de gondolom manapság már szégyelli hogy egykor hithű elvtárs volt) hogy az Isten fizesse meg, meg az Isten segedelmével és hasonlókkal ez a nép még mindig qurvára ráb@szott.
Klubtag
..és a magyar lakosságnak az része, aki nem felel meg a fidesz-kdnp elvárásainak - például öreg vagy beteg - azoknak minél előbbi megsemmisítése...ez az aljas, közös célod a regnáló kormányoddal...
Persze mindig hozzátéve, hogy kivéve a gyevi bírót...akik majd VIP ellátást kapnak...
görbetükör
Teljesen igaza van!
Mert ha a lakosság beteg lesz, akkor annyi!
Akkor legalább családonként tíz gyerek kell a magyarság megmaradásához... :(
tudode
Meg lehet vizsgálni, hogy hol van a HADI csavar. Lehet aláírogatni ezt, azt amazt, de melléktermékből nem lehet várat építeni.
.
concordeblog.hu/2018/11/29/egeszsegugyi-kiadasok-az-eu-ban/
.
"""" Az első ábrán az egy főre jutó egészségügyi kiadások összege látszik euróban. Magyarország 853 eurós összeggel a hatodik legkevesebbet költő ország – a skála egyik végén Románia (432 euró), Bulgária (555 euró) és Lengyelország áll (731 euró), a másik oldalon Dánia (5014 euró), Svédország (5126 euró) és Luxemburg (5612 euró) áll. Portugáliával (1630 euró) kezdve 15 olyan uniós ország van, ahol legalább kétszer annyi jut fejenként egészségügyi kiadásokra, mint nálunk. (A háromszoros szorzó nagyjából Olaszországnál lép be, ott 2477 euró az egy főre jutó összeg.) """
.
Azzal szemben, hogy
.
----- 1342 milliárdot költött az Orbán-kormány sportra és vallásra 2017-ben
.
mfor.hu/cikkek/makro/1342-milliardot-koltott-az-orban-kormany-sportra-es-vallasra-2017-ben.html?utm_source=rss&utm_medium=referral
.
És NINCS AKI MEGÁLLÍTSA azt, aki esztelenűl VISSZAÉL a HATALMÁVAL, azaz kalózkodik, hiszen ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBA sodorta az országot, és jogilag nem is miniszterelnök, csak egy MAGÁNZÓ .. k a l ó z !
papa.49
Bolondkasler ha esetleg nem tudnád EZ CSAK PÓTCSELEKVÉS marharépa, először, másodszor, harmadszor PÉNZ KELLENE BELETENNI AZ EGÉSZSÉGÜGYBE, NEM SAJTPAPÍROKAT ALÁÍROGATNI !!!
colibri
Kamu duma, hazugság! Az únió által támogatott vastagbél-rákszűrés sem indult el már évek óta! Csak az őket jól kinyaló Szandinak nyomják a milliókat semmire!
kokopelli
@Levendula: (10.55)
Hat hónapja amikor a háziorvostól kapott listából egy valahonnan ismerős nevű szakorvost
felhívtam időpontot kérve,azt kérdezte kisasszony,hogy ma még be tudok-e jönni,de ha nem ak-
kor holnap délelőtt is jó lenne?Ilyen egyszerű,akár "jatt" nélkül is! A "daktari" tíz év múlva még a
nevemre is emlékezett,mert nála voltam egy "kavics" ügyében,de még az "öreg-rendelőjében,
és ökörködtünk egy kicsit a szabiról,mivel látta a T-shirt-töt rajtam!A jó hangulat és udvariasság
nem kerül semmiben sem!
kulabombaafityiszre
@kokopelli: ma, 13:23
Ez amit ide böfögtél az semmi
Nekem például az orvos egy órán belül mikrobusszal kihozta hozzánk az egész renedelőt.
Késett ugyan öt percet,de alázatosan elnézést kért.
Nessy
@kokopelli: Milyen szakorvos volt? Hol rendel?
Nessy
Drága proff.! Tudja vannak esetek, amikor a "kézjegy rátevés", és a papírok "rá/elolvasása" nem igazán oldja meg a beteg problémáját!
Amikor heteket kell várni egy mezei diagnosztikai vizsgálatra, hacsak nincs több tízezer forintja a kedves betegnek, amikor órákat kell várni még időponttal is, ezeket a szép szólamokat már a szomszédasszony macskája sem hiszi el.
Azt mindenki tudja, hogy az egészségügyi ellátásból csak egy zavaró tényezőt, a BETEGET, kell eltávolítani, és minden remek lesz.
ágimami
propeller.hu/itthon/3411128-tobb-mint-harom-hetet-kell-varni-egy-szakrendelesre

Addig amíg ilyen hosszú a várakozási idő, addig miről beszél ez az ember???
Sokan meg sem érik azt az időpontot amit kaptak (pl. 50 nap!!!) ezen kellene sürgősen változtatni, nem mindig mellébeszélni!!
simmering73
A ti célotok a nép megtizedelése. Profin csináljátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.