Demeter Márta igazsága tudatában áll minden eljárás elé – reagált az LMP-frakció pénteken az MTI-nek arra, hogy Polt Péter legfőbb ügyész, fideszes politikusok tavalyi feljelentése alapján, hivatali visszaélést feltételezve kéri az Országgyűléstől a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Közleményükben azt írták: Demeter Márta a sajtóból értesült a legfőbb ügyész kezdeményezéséről.

Kitértek arra is, hogy az elmúlt hónapokban Demeter Márta "sorra nyerte a sajtó-helyreigazítási pereket azokkal a médiumokkal szemben, amelyek őt alaptalanul titoksértéssel, minősített adatok nyilvánosságra hozatalával vádolták".

Ugyanígy áll minden más eljárás elé is, hogy igazát azokban is bizonyítsa

- tették hozzá.

Az LMP szerint jól mutatja a magyar közélet állapotát, hogy míg a mai napig nem sikerült az illetékes hatóságoknak előre jutniuk abban, hogyan kerülhettek ki Demeter Mártával és édesanyjával kapcsolatos adatok a Honvédkórházból, és hogyan használhatta azokat a kormánypárti sajtó lejárató célokra, "addig fideszes feljelentésre eljárnak a NER egyik leghatározottabb kritikusával szemben".

Tavaly október 16-án Demeter Márta – aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt – írásbeli kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez fordult, annak kapcsán hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát.

Ezt minden érintett cáfolta, s kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és – engedéllyel – családja utazott a gépen.

A Fidesz Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gondolom p.p is egyszer fel lesz függesztve!!!??
balos
Lehet,hogy a foltpeti 1 másik dimenzió lakója?
Lepényleső
Ki,és miért beszél itt valaki is a jogról,az igazságról? Itt csak egyről lehet;a bánról?
Nessy
A felségsértés főben járó bűn! És ez vonatkozik a családra is!
Már régen feledésbe merült volna az egész, ha a fidesz immáron Polt segedelmével nem fúj belőle egy óriás lufit! Mit kell eltakarni NERtársak??
Sámannus
A neveket a maffia fedte fel, petya te egy sz@ralak vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.