Az MTA-tól elvett kutatóhálózatokat összefogó intézmény csütörtökön kinevezett vezetője a Magyar Hírlapnak adott interjúban szólt vissza az Akadémiai Dolgozók Fórumának, ami korábban azt nyilatkozta: elismert tudós nem vállalja el a kormányzati befolyás alá vont Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) vezetését. Maróth Miklós róluk azt mondta: „az, hogy a tudományban eddig nem túl nagy eredményeket felmutató, annál nagyobb öntudattal rendelkező emberek kvázi halállal fenyegetnek, inkább csak növeli a munkakedvemet”. Elmondta azt is, hogy „nem kell félni, hogy a hatalom belenyúlna az intézeti hálózat munkájába, ám a prioritásokat joga van meghatározni”. Hozzátette, hogy Orbán Viktor stratégiai tervezéssel foglalkozik, az irányokat szabja meg.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Vénségére nem normális lesz!!!
"Elmondta azt is, hogy „nem kell félni, hogy a hatalom belenyúlna az intézeti hálózat munkájába"
Persze, hogy nem kell félni, mert már belenyúlt!!! Mire számított??? A nagyvezér megadja az irányt és tessék végrehajtani!!! Ennyi!!
RonaGyuri
nem véletlen, hogy valamikor a 70 feletti akadémikusok - még a valóban komoly tudósok is - sem tölthettek be állásokat! =))
Sámannus
Az oroszok már ott is a spájzban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.