A várakozások felett teljesít a Magyar Állampapír Plusz, június óta mintegy 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság az új megtakarítási formából – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Lehet, hogy a forint zuhan, de az állampapírokat veszik, mint a cukrot

A Magyar Állampapír Plusszal (MÁP+) az egész ország jól jár, a magyar emberek számára kiemelkedő hozamot kínál, egyúttal Magyarország stabilitását is erősíti – mondta el Varga Mihály kiemelve, hogy a legfrissebb adatok szerint a júniusi bevezetése óta több mint 1981 milliárd forintot jegyeztek az új állampapírból. Mint mondta: a lakossági állampapíroknak köszönhetően a központi költségvetés adósságának a devizaaránya – az Államadósság Kezelő Központ nyilvántartása szerint – 2011. évi 52 százalékról 2019. július végére már 18,4 százalékra csökkent, így jelentősen mérséklődött az ország külső sérülékenysége. A kedvező folyamat – miszerint a magyar emberek ilyen nagy mennyiségben vásárolják az új állampapírt – azt jelenti, hogy bizalommal vannak az ország jövője iránt – tette hozzá a tárcavezető.

A MÁP+ amellett, hogy képes lehet az újonnan keletkező jövedelmeket is a megtakarítások felé terelni, a lakosságnál lévő készpénzállományt is csökkentheti – értékelte az eddigi jegyzési adatokat Varga Mihály.

Felidézte, hogy a magyar gazdaság szereplői több mint 6000 milliárd forint készpénzt tartanak, ami a GDP 14 százalékát teszi ki. Ez nemzetközi és régiós összehasonlításban is magas, amelynek csökkentésében áttörést érhet el az új állampapír.

A pénzügyminiszter szerint a MÁP+ a készpénzben tartott megtakarítással szemben azért is előnyösebb, mert magas kamatozású, adómentes, továbbá a legbiztonságosabb befektetési lehetőség, hiszen a tőke teljes összegére, valamint a kamatokra teljes körű az állami garancia.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kezd beérni az unortodox ámokfutás és az analfabéta suttyó stílusú külpolitika. A magyar gazdaságpolitika (+multik lefizetése): uploads.disquscdn.com/images/133286d183a0445e19e9b81c262bd371714b1526105bb2e639f6e03e5b5c6dd8.jpg?w=600&h=869
Nem a forint gyenge, hanem az euró túl erős. Vessük össze inkább a mongol tugrikkal. Na ugye, hogy jobban teljesítünk!!!
2008-ban csak 235-öt adhattam egy euróért, most már megengedhetem magamnak a 332-t is. Mi ez, ha nem fejlődés?
Rohadjatok meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
isten adja, hogy ne kelljen sírniuk!!! =))
sokanvagyunk
A zuhanás meg Matolcsy asztala - tipikus, jó zsaru, rossz zsaru... de a pofon végül is a miénk.
szaboria1
Csak nehogy ez is az anno békekötvényre jusson. Mert az is a végén értékét veszítette. Én még emlékszem mert sokat nézegettem és bizony mikor belehetett váltani már nem ért annyit sem mint amennyiért vették a szüleim.
lampa laz
Erre is jó ám a babaváró 10millió, hitelfedezetnek, sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Így akár 20 millióért is tud kötvényt vásárolni. No meg a milliárdosok játszanak ezzel igazán.
papa.49
A forint zuhan, a gőgősgunármiska meg folyamatosan HAZUDIK !!!
Eladott Ország
Kezd beérni az unortodox ámokfutás és az analfabéta suttyó stílusú külpolitika. A magyar gazdaságpolitika (+multik lefizetése): uploads.disquscdn.com/images/133286d183a0445e19e9b81c262bd371714b1526105bb2e639f6e03e5b5c6dd8.jpg?w=600&h=869
Nem a forint gyenge, hanem az euró túl erős. Vessük össze inkább a mongol tugrikkal. Na ugye, hogy jobban teljesítünk!!!
2008-ban csak 235-öt adhattam egy euróért, most már megengedhetem magamnak a 332-t is. Mi ez, ha nem fejlődés?
Rohadjatok meg!
Horizont
Szeretném tudni hány ember mennyièrt vett min. maximum. Lehet nem is igaz...Vagy mossák a pénzüket.
kokopelli
@Eladott Ország: "...nem a zsemle kicsi,hanem a pofátok nagy!" A fatertől hallottam gyerekkoromban,
amikor mi hárman "belesek" az isten kajáját is megettük volna!A Rákosi rendszerből mentette át!
papa.49
@Eladott Ország: Ez a ,,papír,, lassan eléri a ,,békekölcsön,, szintjét, tartok tőle még névértéken se fogják beváltani a hatalmas gazdasági szárnyalást követő méretes seggre esés után !!!
papa.49
Amikor egy állam ,,PAPÍRT KEZD KIBOCSÁJTANI, ÉS KÖZBEN A PÉNZ ÉRTÉKE ZUHAN, AZ ERŐSEN EMLÉKEZTET AZ INFLÁCIÓRA? MONDHAT BÁRKI BÁRMIT !!!
Eladott Ország
@kokopelli: ma, 15:33; Marosán György, akit pék múltja miatt Buci Gyurinak becéztek.
youtu.be/zgxoIdiBrGk
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"...még névértéken se fogják beváltani a hatalmas gazdasági szárnyalást követő méretes seggre esés után !!!"

Igen, a világ már várja a következő gazdasági világválságot, ami pl. Magyarországot fújja el legelőször, mint egy kártyavárat.
Majd akkor derülnek ki a turpisságok, az igazi gazdasági adatok. Pl. mégis mennyi az államadósság, hová párolgott el a kúszaszem kezéből a devizatartalék, ami a forint zuhanását hivatott megvédeni, stb.
Bízok benne, hogy a válság egy hét leforgása alatt bedönti orbanisztánt.
papa.49
@F_Viktor: Ez tisztára a ,,mill pengős,, világra kezd hasonlítani, Anyám mesélte ő a nyomdában dolgozott könyvkötő volt a szakmája, hazavitte a fizut, másnap a nagyanyám már csak egy vekni kenyeret tudott érte venni !!! Mindez a háború után volt...
F_Viktor
@papa.49: Igen, én is hasonlót hallottam dédszüleimtől, hogy hó végén a havi fizetésből 5 darab tojást tudott venni.
Megélniük a háborús nélkülözés után más volt, mint most, egy balkáni jólét után.
Horizont
@Eladott Ország: 2007-ben 146 ft. volt egy euró.
Eladott Ország
@Horizont: Mi a szarra lehetünk büszkék Trianon után? Hogy az átírt múlt és a széthazudott jelen szemétdombján kilóg a seggünk a gatyából, miközben egy szűk réteg dőzsöl százezrek nyomorának napos oldalán?
papa.49
@Eladott Ország: Pontosan erre büszkék a fütyiszek !!!
nevemnick
A ,,mocskos" pénz átmosása, amelyben nem vesznek részt az ormánsági, nógrádi emberek, mert ,,mibű"?
simmering73
Vegyétek, vigyétek. Megvédik a befektetéseteket.
Eladott Ország
Valóban van okunk az örömre, közepes képességű könyvelő? A nagyon nagy baj az, hogy semmilyen más szempontból sem csinálunk Európát Magyarországból. Konkrétan valami balkáni-ázsiai banánköztársaságot sikerült itt felépíteni, valószínűleg elsőként a világon. Öröm és boldogság: csak a fidesz. Dübörög a magyar gazdaság, fel is riadok rá minden éjjel. Így hát futja a közös pénzünkből a hatalom kényeztetésére. Mégse morogjunk, mert az idei első négy hónapban a bruttó átlagkereset 322 440, a nettó pedig 214 400 forint volt. Mindkettő 12,4 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. Tegyem hozzá, a KSH-nak egyetlen adatát sem hiszem el, amióta Orbán-parancsra bojkottálta a szegénységi mutatókat. Inkább legyen a neve Központi Siker Hálózat. Bánná a fene a hatalmi bukszatömést, csak… Annyit kaphat majd egy miniszter egy hónapban, mint 15 átlagkereset. Jó kis átlagnövelő summa ez az ötmillió. Mifelénk, a környezetemben, egyetlen átlagfizetést nem markol föl senki. Rossz helyen lakom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.