Több forrásra hivatkozva arról számolt be a Narancs.hu, hogy az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre.

Durva: 8,5 év börtönt kér az ügyészség a fideszes Simonka Györgyre

A cikk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az előkészítő ülésre azt az „ajánlatot” teszi le Simonka elé, hogy ha elfogadja a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezésről, akkor nyolc és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést és teljes vagyonelkobzást kér ellene a bíróság előtt.

A lap kereste a politikust, de nem kaptak választ a kérdéseikre. A Narancs.hu megkereste a Fővárosi Törvényszéket, akik csak azt erősítették meg, hogy a vádiratokat már postázták a vádlottaknak és védőiknek.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádhatóság szerint a bűnszervezet vezetőjeként a politikus lényegesen túlárazta az elnyert közbeszerzéseket, a megemelt összegnek pedig a 45 százalékát kérte vissza készpénzben.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, csak elszenvedője az egésznek.

A legutolsó hírek arról szóltak Simánkával kapcsolatban, hogy zár alá vette a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a fideszes politikus 160 négyzetméteres újkígyósi otthonát.

Forrás: hvg.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez vár a többi gecire is, ha elfogy a pénz és vége a "védelemnek", mert egyszer elfogy...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
A durva az lesz, ha elsikálják az egész ügyet. nem a 8,5 év börtön.
CsipkeRózsa
@Szeparepa2: Ráadásul, Zuschlag János még a börtönbe kerülése előtt befizette a 60 millió Ft-ot.
Horizont
@division: Kérlek mesélj :)
Gazdag?
Hithű?
Szemét?
Kiskirály?
Vagy mi a franc??
Nem Pusztaottlakán lakik?
kereső
DE előtte még jól kitüntették, és szelfizhetett orbánnal a karmelitában.
Vagyona nincs ( a nevén), a tárgyalás még nem volt meg- ez eddig csak az ügyészség "javaslata". Poltot nagyon támadják- hát mutatni kell valamit- ime!!! Lássátok feleim szümtükkel-----aztán majd valamikor elkezdődik a tárgyalás is.- HA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.