A fővárosi közgyűlés november 5-i alakuló ülésén felfüggesztheti a korábban a XIII. kerületi Szent István parkban felállítani tervezett Szent István szobor munkáit Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára.

Ezt az építkezést már le is állíttatja Karácsony Gergely

A szükséges egyeztetések lefolytatása után olyan javaslat kerül a közgyűlés elé, ami lehetőség szerint teljes körű egyetértés mellett határozza meg a felállítás helyét.

A korábbi döntés szerint novemberben állíthatják fel a Szent István parkban az államalapító király szobrát, ahonnan korábban eltávolították Lukács György filozófus, kommunista politikus szobrát.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: index.hu

140 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csak gátlástalan és hangulatkeltő, de marhaság is

A derék index.hu – nem először – uszít az új főpolgi ellen

Méretes betűkkel virít a főoldalon: „Majdnem havi másfél milliót vihet haza Karácsony Gergely”.
Aztán persze a cikkben apró betűkkel azt is megírja, hogy
egyfelől; a fízú és a kiegészítések fillérre megegyeznek a Tarlóséval,
másfelől; a „nagyságát törvény határozza meg”!
S persze szó sincs hazavitelről:
egyfelől; az államigazgatásban nagyon kevesen kaptak engedélyt arra, hogy ne utalással kapják a fizút,
másrészt, ha haza is vinné, akkor – persze az utalásra is igaz – csak ennek a nettóját tehetné!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Már az I. Orbán kormány alatt tele rakták az országot Szent István szobrokkal.
Aki Én
Lovács László Tibor:
Akkor talán lehetne minden kertben egy-egy szobra, az talán elég kifejező lehetne. Végülis már minden egyéb rendben.
Eriksson
Szent István parkba milyen szobor illik? Horn Gyuláé?
Nessy
Nincs egy kép a szoborról? Mert újabban vagy olyan replikákat állítanak fel, amelyeket már új korukban sem igazán dicsértek eleink, vagy néha olyanokat, hogy jaj!
RonaGyuri
Nem csak gátlástalan és hangulatkeltő, de marhaság is

A derék index.hu – nem először – uszít az új főpolgi ellen

Méretes betűkkel virít a főoldalon: „Majdnem havi másfél milliót vihet haza Karácsony Gergely”.
Aztán persze a cikkben apró betűkkel azt is megírja, hogy
egyfelől; a fízú és a kiegészítések fillérre megegyeznek a Tarlóséval,
másfelől; a „nagyságát törvény határozza meg”!
S persze szó sincs hazavitelről:
egyfelől; az államigazgatásban nagyon kevesen kaptak engedélyt arra, hogy ne utalással kapják a fizút,
másrészt, ha haza is vinné, akkor – persze az utalásra is igaz – csak ennek a nettóját tehetné!!! =))
1magyar
Ez egy piti dolog, az apróságot leállítja de amit ígért a stadion stop hol van?
Nessy
@1magyar: Láttam képet a szoborról és a félkörben övező lévő fehér nöi? alakokról. . Nem apróság. Nem tudom a megrendelőnek van izlés ficama, vagy a szobrász kissé megalomán. Én a lakásával szembe állíttatnám fel, és mást ne lásson az ablakából!
Karatnai
Karigeri leállíttatja az államalapító Szent István szobor felállítását..."
Ez teljes mértékben érthető!
MIÉRT?
Hiszen a Szent István park Budapest és egyben Közép-Kelet Európa legnagyobb polgári zsidó negyedének, az Újlipótvárosnak (Lipóciának) parkja. Az itt lakó, zömében szekularizálódott, judeo-bolsevik családi hátterű, egykori kommunista zsidó népesség, --több egykori kommunista pártfunkcionárius-- pedig nem alkot sem etnikai, sem pedig történelmi eredetközösséget a magyarsággal. Semmi közük nincs a magyar történelmi államisághoz. Az Árpád-házi királyokhoz. Csupán 1867. november 25-én a XVII. tc. 1.- 2.§. által nyertek magyar állampolgári jogállást, amellyel előtte nem rendelkeztek. Egészen mások a történelmi és kulturális gyökereik. A magyar állampolgári jogállás nem jelent magyarságot, csupán esetleg megmagyarosított vezetékneveket. De ettől még senki nem azonosult a magyar nemzeti szellemmel, ahogy ezek sem!
i.imgur.com/O5Y3TjT.jpg
Nyírfa
@Karatnai: És milyen az a magyar nemzeti szellem? Fasiszta? Nyilas? A tiéd legalábbis annak látszik.
Eladott Ország
Mi lenne, ha Orbánt állítanánk a Lukács szobor helyére, bekötött szemmel - a többire biztosan lenne vállalkozó.
Hazugság, hogy "1956 után pedig kulcsszerepet vállalt a Kádár-rendszer kultúrpolitikájában". Az 50-es években ugyan megmaradt marxistának, de annak lényegi pontjait tagadta, például a szovjet típusú berendezkedést és szembefordult a sztálinizmussal, szembefordult a Rákosi, később a Kádár rendszerrel, 56-ban pedig kultuszminiszer volt, így a forradalom után Nagy Imrével együtt volt fogoly Romániában. Ez alapján a jobb oldalnak elvileg szeretnie kéne. A 60-as években rehabilitálták, de soha többet nem engedték katedrára, annak ellenére, hogy ekkor komoly nemzetközi elismertségű filozófus volt Nyugaton is. Intellektuális nagysága vitathatatlan: a fiatalkori fő műveit pedig ott nem csak hogy számon tartják nemzetközileg, de a XX. század legnagyobb filozófiai művei között tartják számon. Intellektuális nagysága alapján torony magasan a leg(el)ismertebb magyar filozófus, bőven megérdemel legalább egy köztéri szobrot.
CsipkeRózsa
@Karatnai: Személyekről beszélsz, akkor nem "ezek", hanem "ők", még akkor is, ha te döntöd el, hogy ki tartozik a magyarsághoz.
Karatnai
@Nyírfa: Milyen a magyar nemzeti szellem?
Nem hazaszeletőbb, nem nacionalistább, mint az izraeli zsidó nemzetállamé.
Csak annyira és az éppen elegendő!
De ezt nem érthetik azok a galuti szekularizált, judeo-bolsevik családi hagyományokkal rendelkező liberálissá átvedlett nonkonformista, destruktív konjunktúra és kripto-zsidók, akik zsidóknak hitványak, magyarok meg soha sem lesznek!
Ezen kártékony társulat figyelmébe ajánlom, a neves jobboldali cionista társadalomtudós ZEEV JABOTINSKY szavait> aki azt mondta: "” A nacionalizmus mindenekfelett álló érték. Nincs a nemzetnél, a hazánál magasabb ,rendű érték, nincs olyan istenség e világegyetemben, amelynek kedvéért fel kellene áldoznunk e két legdrágább kincset”. /(Jabotinsky végrendelete Jeruzsálem -Tel Aviv, 1947. Ktavim,9 kötet,110. oldal)/
Karatnai
@CsipkeRózsa: Számomra ezek a lények az "EZEK" kategóriájába tartoznak!
Nyírfa
@Karatnai: Hol tanultad ezt a sok butaságot? Tudod, a hozzád hasonló gondolkodású emberkékkel - nem írom, hogy lények, pedig, látod, a megnyilvánulásod alapján írhatnám - szokott megesni, hogy íziglen kiderül a zsidó származás, és jön a nagy meghasonlás.
Annak nyilván oka van, hogy ilyen elméleteket kaptál fel, ez többnyire egy bűnbakoló, felelősséget hárító, kompenzáló családmodell eredménye.
Sajnállak, akárki vagy.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Csakis valamilyen felsőbbrendűnek kikiáltott csoportba.
Ilyenkor jut eszembe, amiket ZorróA. annyiszor leírt: hogy milyen sorsot szánt Hitler a közép-keleteurópai népeknek.
Nem is tudják a fasiszta eszmékkel házalók, hogy milyen szerencséjük van azzal, hogy ezt megúszták , többek között a magyarok is.
Nyírfa
@Karatnai: Csak még egy megjegyzés: azt mondod, nem hazaszeretőbb, nem nacionalistább a magyar nemzeti szellem - ez a skatulya is modoros, kitalált, mi az, hogy nemzeti szellem? Még ha kultúrában gondolkodnál, arról lehetne beszélgetni, hiszen óriási témakör. - mint a zsidó nemzetállamé.
Csakhogy kihagyod a két nép sorsának, történelmének tényszerűségeit. Nem fogok órát adni, nincs is hozzá jogom ,
de, ha véleményezni szándékozol egy népet, annak bárhol , bármely időben élő tagjait, akkor nem lehet a következményekkel érvelni az okok feltárása nélkül. Ez világos, gondolom.
Törekedj mindig a tényszerűségre, csak korrekten!
Karatnai
"Nemzeti szellem".
Avagy a Hegeli-Herderi "Volksgeist "national spirit"
Az egyedi szellemhez hasonlóan a nemzet szellemét is sajátos jegyek jellemzik. Minden egyes entitás esetén, és minden cselekedetében kivehetjük e jegyeket. Egy nemzetet mindig megkülönböztethetünk, elválaszthatatlanunk a többitől: a művészetben, és a mesterségekben, a szokásokban és a törvényekben, az oktatásban, és a gyermekek nevelésében, az istenről való tudásban és a vallási szertartásokban, minden békében és háborúban elkövetett tettében, minden korszakában és hanyatlásában. Ugyanakkor az is igaz, hogy néha nem könnyű - sok ismeretet igényel - e szellemi jelenségek viszonyának, értékének és kapcsolatainak feltárása.
Magyarországon az ellentétek forrása a társadalmi békétlenség alapja az, hogy az országot benépesítő lakosság etnikai háttere csak részben fedi le a nemzet fogalmát. Holott a társadalmi béke záloga, ha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát. Az értékrend az maga az "etnosz"!
Minden olyan etnikum, amelynek eredettudata, történelemtudata, etno- szociokultúrája, —mint egykoron honosodott kisebbség— eltér a többségi államalapító etnikumétól, azzal semmiféle etnogenezisbeli közössége nem volt, az ilyen csak gyengíti a nemzeti kohéziót, csökkenti a társadalmon belüli bizalmi indexet. Különösen ez akkor válik kritikussá, ha a kisebbséget alkotó etnikumoknak egyébkén van saját nemzetállama. Lehet egyéneket kiemelni példaként, de az itt előadott megállapítást a történelem folyamatosan bizonyította és bizonyítja.
VAGYIS! Ha kimondjuk azt, hogy a "társadalmi béke záloga az, ha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát", akkor ennek az ellenkezője is igaz!
Vagyis akkor a nemzeti békétlenség és egyet nem értés, valamint megosztottság "záloga", ha a nemzet különféle etnikai csoportokból és eredetközösségekből áll. Vagyis multikulturális, multi-etnikus és alacsony a társadalmon belüli
—ember és ember közötti — bizalmi index. Magyarországon (ha tetszik ha nem) a baloldali, liberális eszmék...
Karatnai
—ember és ember közötti — bizalmi index. Magyarországon (ha tetszik ha nem) a baloldali, liberális eszmék támogatói etno-szociológiai, családgenealógiai alapon jól jellemezhetőek.
Lássunk példát!
VAJON, a "baloldali szociál-liberális, liberális" politikusok és hívei közül hány személynek a felmenője vett részt az 1848-49 -es forradalomban és szabadságharcban? Hány személynek volt egyenesági felmenője, horthysta tiszt, az 1945 előtti "Tisztinévtárban" felsorolt személy, kitelepített és kulákoknak nyilvánított emberek. A történelmi magyar családok leszármazottja, A gulágra hurcoltak közül való, vagy a "kis " fogházat megjárt osztályidegenek, valamint elítélt 1956-os forradalmár? Ezen családok genealógiai hátterét vizsgálva, és ennek nyomán elsődleges szocializációs
hatásokkal is számolva kijelenthető, hogy ez a népességhányad a magyarsággal soha nem alkotott és nem is alkothatott
történelmi sorsközösséget. Ez a probléma napi szinten ránk köszönt.
A magyarországi, magukat "liberálisoknak" nevezők szellemi elitje, etno-specifikus (hamis) kiválasztottsági és küldetéstudata révén mindenkinél okosabbnak gondolja magát. Ezt a hivalkodó önképet csak arroganciájuk képes felülmúlni .
Nyírfa
Nem vitatom, hogy vannak nemzeti sajátosságok, mint ahogy minden individuumnak is saját, csak rá jellemző specifikuma.
De az egyén, és az egyének során át a társadalom fejlődésének mozgatórugója az együttélési képesség mindazokkal, akik nem mi vagyunk. A mi alatt az adott csoportot értem.
Egy nemzet, történelmi törvényszerűségből adódóan soha nem lehet homogén. Mitől lenne az? A kezdet kezdetétől keveredünk, hódítunk és behódolunk, asszimilálódunk , integrálódunk. Ha ez nem sikerül, az egyén is, a csoport is diszharmonikussá válik. Ez az érzelmi/mentális deficit manifesztálódik, amelynek következményei a kompenzációs eszközök. Nem részletezem.
Egy nemzet békéje , véleményem szerint az egyén intelligenciájának, érzelmi-értelmi fejlettségének függvénye. Minél szocializáltabb, minél tanultabb, minél együtt érzőbb, szolidárisabb egyénekből áll a társadalom, annál nagyobb esély kínálkozik egy sokszínű, izgalmas, korlátlan fejlődési, önmegvalósítási lehetőséget tartogató élet megteremtésére. Hihetetlen, hogy van ember,akinek ez nem kell, de semmi baj, Kínában már nyíltan kísérleteznek a klónozással, meg lehet vele próbálkozni. Biztosan az is érdekes, ha önmagaddaiddal élsz.
Nyírfa
@Karatnai: Az előző is neked szól, csak elfelejtettem megcímezni.
A bizalmi indexről eszembe jutott a bizalom köre, tudod az a film Robert de Niro-val.

No, bocsáss meg, de ezek a néprajzi filózgatásaid már nagyon erőltettek, az élet ennél sokkal egyszerűbb. Meg az is felmerült bennem, hogy ezeket az itt előadott fejtegetéseidet kimásoltad valahonnan, esetleg egy olyan könyvből, amelyből Hitler is ollózgatott. De tévedhetek is.
Ja: a szabadságharcban sok-sok zsidó ember vett részt. De azért ne legyél nagyon csalódott.
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Nem vagyok "Csalódott" Mert az általad említett területet évekkel ezelött kutattam: (Néhány vizualizált anyag, amely jól nagyítható, terjeszthető)
i.imgur.com/QIbjC.jpg
i.imgur.com/XTyVA.jpg
i.imgur.com/urUS7.jpg

FONTOS! megjegyeznem, hogy fenti kiemelkedő katonai személyiségek egyetlen leszármazottja sem található a baloldali liberális politikai mozgalmakban, még támogatói szinten sem!
advocat
Rosszabnál rosszabb szobrokkal telítődik a város! Persze a vidéki értelmiségnek (Fel- és Alcsút és vidéke) ennyire futja! Nekik ez tetszik. A kétharmad (48%) erre feljogosítja őket. Vélik.
karma1
@CsipkeRózsa: @Nyírfa: Bakker, megiunt van egy uj trollunk. Ki a gyasz engedi be ezeket? Ja, a modi pont egy falhozvert lofaszt er...(A vulgaritas NEM Nektek szol!)...:o)))
Nyírfa
@Gáon Mordehaj: Azt rögtön gondoltam, hogy nem vagy tudományos kutató, s úgy tűnik, abban sem tévedtem, hogy kimásolgatod azokat a tételeket, amelyek az általad vélt igazságokat látszanak alátámasztani.
Nem foglak bántani, bántottak már téged, valószínűleg nem keveset. De, azt leszögezem, hogy egészséges pszichéjű ember fejében nem fordulnak és nem fogannak meg azok a torz gondolatok, amelyeket itt is terjesztenél.
A nácizmus aberrált eszméje, melynek egyik hirdetője lettél, az emberiség legfájdalmasabb betegsége. Ki lehet belőle gyógyulni, kívánom, hogy ez veled is történjen meg. Minden emberért kár, ha elveszik. Érted is.
karma1
Az "epitkezes" maga nem kerulhet szamottevo osszegbe: en inkabb megneznem, hogy ki jegyzi a szobrot? Mert hat orbannak ahogy vannak kedvenc zeneszei, festoi, es nana', hogy kedvenc szobraszai is. Nagy valoszinuseggel Meloccot bizta meg ezzel, mert az oreg fizikailag is eleg jol tartja magat, de eleg, ha csak megtervezi a szobrot, mert azt ugyis professzionistak ontik ki. (ha fembol keszul). Esztergomban ijesztoen szar a koronazasi emlekmuve, sajnos, messzirol is lathato. Inkabb a szobor megrendeleset kell lemondani, mert az a draga. Mielott leallitja a stadionepiteseket, kell valami ertelmes munkat talalni azoknak az embereknek, akik ezaltal munkanelkuliek lesznek.
Hagyjatok dolgozni, inkabb arra kerdezzetek ra, hogyha a sintersanya 2 hetre vallalta az orszag bunugyeinek megoldasat, akkor ez miert is nem sikerult neki az elmult 9 es fel evben? Karacsony meg csak 17 napja van a beosztasaban, aki maris csak szamonkerni tud, az menjen az anyjaba., mert fogalma sincs arrol, hogy mi a felelosseg.
Nyírfa
@karma1: Megnéztem, régi, csak két néven fut. Jobb helyeken nem engedik a náci igehirdetést. Csak mondom.
A Népszabadságról úgy kivágták volna, mint macskát...
karma1
@Nyírfa: Sejtettem,... Utalom, amikor valaki egy embercsoportot an bloc lecikiz,... :o((
Nyírfa
@karma1: Sajnos ez több, mint lecikizés. Ennek az attitűdnek egyszer már gettók, haláltáborok lettek a végállomásai.
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Korábbi írásaimból szoktam "bemásolni" az ugye nem etikátlan? Hiszen, mivel nem változtatom meg véleményem ezért fölösleges ugyanazt a gondolatot levezetést átfogalmazni.
Sokan ezekből az írásokból idéznek. Többször kértem a plagizálókat, hogy legalább a forrást jelöljék meg.
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Ebben is megtalálod!
magyarsagunk.blog.hu/2017/12/01/a_frusztralt_magyarorszagi_zsido_es_gondolatok_a_judaizmusrol
Remélem levonod a tanulságot és nem értékeled magadat túl. Bár ez bizonyos etnikai eredetközösségekben (galut) etno-specifikus deviancia.
Van olyan érzésem, hogy te nem csupán zsidó vagy, hanem erős judeo-bolsevik, egykori kommunista családi hátterű és és ilyen módon szocializált, frusztrált, és ugyanakkor önhitt személy. A galut, a zsidó életet és értékrendet eltorzítja. Ez különösen a magyarországi baloldali beállítottságú zsidóságnál érhető tetten.
grincss
@Nyírfa: @karma1: Figyuzzatok, Drágák!
Miért kell egy nyíltan nyilas eszméket hirdető, saját felsőbbrendűségét beképzelő nácival "beszélgetni"?
Lépjetek át rajta, mint a lószaron, mert ő sem más!
Bocsi, de ez "csak" egy jó tanács volt részemről! :-)
Nyírfa
@grincss: Hali! :)

Ugyanerre a következtetésre jutottam, ezért nem is válaszoltam az utolsó kommentjére. Amíg reagálunk, addig hirdeti a fajelméletet. Csak tudod, olyan felfoghatatlan , hogy ma is élnek közöttünk ...ilyenek.
grincss
@Nyírfa: Sajnos, de talán mentségére szolgáljon, h még nem járta ki 20 éves korára a 6. általánost sem!
Egy felnőtt nem lehet ennyire agyatlan, ostoba!
Nyírfa
@grincss: Írtam neked. Többek között, hogy Vikorso néven kaptam üzenetet, és szerintem az az illető küldte, akiről beszélünk.
grincss
@Nyírfa: Olvastam, Drága, de ez nem ő!
Ő ennyire nem hülye, rasszista!
Nyírfa
@grincss: Ilyen nevű nincs köztünk. Na mindegy. Befejezem a munkám, aztán jövök vissza.
Nessy
Őszintén szólva nem a sokadik Szent István szobor a probléma, hanem "ez a szobor"! Egy, már évtizedekkel ezelőtt is elavult stílusban készült monstrum! Az egész teret agyon nyomja! Miért gondolják, hogy csak a több tonnás, monumentális tömb, alkotás fejez ki gondolatot, eszmét, állít méltó emléket bárkinek is?
grincss
@Nessy: Azért jó lenne látni a szobrot is!
Nyírfa
@grincss: Nekem már tele van a hócipőm a szobrokkal, akárkiről legyen is szó. Fát akarok, sokat, zöldelljen minden, és padokat, és gyepet., ahová le lehet teríteni a pokrócot, és lazíthatunk. Parkokat, erdőket akarok, madárcsicsergést.
Örülök, hogy a Római megmenekül, ott töltöttem a gyerekkorom. Meg a Hajógyárin.
Nessy
@Nessy: A neten láttam a képet! Egy a jobb keze mutató ujját égnek emelő, a behajlított bal kezében ország almát tartó álló a nyakától az öltözéke miatt egy tömb, ami egy nem magas betontömbön áll. Miután magas, és majdnem egy tömbből faragott szobor, agyonnyomja a környezetét. Nem hiszem, hogy egy nem túl nagy , Dunaparti parkba való. De én nem vagyok mérv adó! Pl. A Colombo szobor a "kutyával" egyik kedvenc találkozási pontunk, a Jászai megállónál.
grincss
@Nyírfa: Drága, én egy "embernek" szeretném, ha szobra lenne!
Nevezetesen Orbán Viktoré, mert az azt jelentené, h legalább 15 éve megdöglött!
És olyan jó érzés lenne levizelni a lábát és leköpni! :-)
grincss
@Nyírfa: A fákkal, fűvel tökéletesen egyet értünk! :-)
Nessy
@Nyírfa: Sőt, valamikor, jaj de régen, még fürödni is lehetett a Dunában. Volt elkerekített hely, nekünk gyerekeknek! Aztán később már csónakáztunk. Aztán már csak sétáltunk. Mára maradtak az emlékek a gerincem miatt.
Nessy
@grincss: Véletlenül magamnak küldtem a választ a szobor képével kapcsolatba! Ezer bocs! Neked akartam címezni! :-))
Nyírfa
@grincss: Orbánnak csak akkor engedélyezek szobrot, ha bele lesz vésve, hogy ez az ember ölte meg a magyar köztársaságot.
Ezek után mehet a Terror Házába, Mária majd gondozza.
grincss
@Nessy: Semmi baj, de még mindig nem látom! :-)
Nyírfa
@grincss: Elképzeltem a Gergely által megálmodott zöld szigetet, Csepeltől Szentendréig. Az nem lehet, hogy ne valósuljon meg!
Níx stadion, a természetnek visszaadjuk a földet. :)
grincss
@Nyírfa: Azé' a vizeléssel remélem egyet értesz?
Én, helyetted és sok millió ember helyett is! :-)
Nyírfa
@Nessy: Az egész gyerekkoromat a Duna mellett töltöttem, úsztunk, eveztünk, ha az idő megengedte, minden hétvégén hol Rómain voltunk, hol a Hajógyárira mentünk. Pedig ez utóbbin még tehénlepény is akadt bőven, nagyon meg kellett nézni, hová terítjük a plédet! :))
Jó volt, hiányzik, béke is volt, nyugi is volt, minden volt, ami kell egy családnak.
Nyírfa
@grincss: Nem! Inkább mondd a szemébe, hogy megtehetnéd, de Te különb vagy nála. És így is van.
Nyírfa
@grincss: Nem ugrik be, hogy ki mondta a nix ugri-bugrit. :)
grincss
@Nyírfa: Ha nem érezném magam különbnek nála, már rég jobblétre szenderültem volna! :-
Nna, vajon ki is? :-)
Borsodi
@Nyírfa: Ehhez Orbánt kéne először leállítani.@RonaGyuri: A kisebb városok fideszes polg.m is hazavisznek ennyit,és olyan jutalmakat szavaztatnak maguknak,ami nem sérti őket.Persze ők osszák a polg.mesteri dicséretet kézfogással.
Nyírfa
@Nessy: Jó régen volt, még élt az édesapám, valamikor a 2000-es években, elfogott a nosztalgia. Kisétáltam a Rómaira, kerestem a régi helyeket, a csónakházat, ahonnan elindultunk felfelé a több pár evezőssel, az üdülőt, ahol meglehetett aludni egy-egy éjszakára - mi, gyerekek sátoroztunk a kertben, hát, az nagyon izgalmas volt!
Az üdülő megvolt, lepusztulva, mint a balatoniak, a csónakháznak már nyoma sem volt. Viszont luxus nyaralók, amelyeket dombszerű feltöltésekkel védenek, bőven akadtak. Ez már nem az én világom.
Nyírfa
@grincss: Nem to'm, tessék megmondani!
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: "Csak tudod, olyan felfoghatatlan , hogy ma is élnek közöttünk ...ilyenek."... " saját felsőbbrendűségét beképzelő.."
Bizony élnek!
Méghozzá olyanok, akik komolyan veszik a tanítást, vagyis a Tórát!
""Mert az Úrnak, a te Istenednek szent népe vagy te (zsidóság); téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén." /MÓZES ÖTÖDIK KÖNYVE A TÖRVÉNY SUMMÁJA 7. fejezet, 6. mondata./
A TÓRA, azaz MÓZES ÖT KÖNYVÉNEK: ----- hu.wikipedia.org/wiki/Tóra ---- ötödik könyvében, DVARIM-ban a "törvény summájában", a 7. fejezet 3.-4. mondata egyértelművé teszi a zsidó és nem zsidók közötti házasságok tilalmát: "Ne házasodjál velük idegen népekkel össze. Lányaidat ne add fiaikhoz és lányait ne vedd el fiaidnak."
PONTOSABBAN:
3. mondat : Sógorságot se szerezz ő velök, a leányodat se adjad az ő fioknak, és az ő leányukat se vegyed a te fiadnak;
4. mondat: Mert elpártoltatja a te fiadat én tőlem, és idegen isteneknek szolgálnak; és felgerjed az Úrnak haragja reátok, és hamar kipusztít titeket. "

Az veletek a nagy gond, hogy tudatlanságotok mértéktelenségét csupán arroganciátok képes felülmúlni!
Nyírfa
@Borsodi: Hogy szokta Gyurcsány mondani? Gyerünk, csináljuk meg! :))
Nyírfa
@grincss: Megvan! De nem saját kútfőből, google a legjobb barátod! :)
Hát ennyire fog megmaradni Mr. Orbán Viktor.
grincss
@Nyírfa: Reméljük a Google is felejt!
Nessy
@grincss: megkerestem. HVG. Élet - stílus 2019.október. 05. 10.25.
Ijesztő Szent István szobor készül Budapesten. Ott a kép.
De a Startlap. hu mostani oldalán is ott van. Ott találtam eredetileg. Üdv. Nessy
Nessy
@Nyírfa: A Királyok útján remek védgát volt, csak amikor elkezdtek újgazdagék az ártérre építkezni, akkor mindenhol átvágták, hogy ne kelljen a kocsival pár métert kerülni a drágáknak, aztán mikor jött a víz, akkor jött a sipákolás! Nem ok nélkül csak csónak házak voltak a parton. Őseink nem voltak ostobák! Az utódaik annál inkább! Tisztelet a kivételnek! Tudod, csak 78 éve vagyok Csillaghegyi, illetve belső óbudai.
Nessy
@Nyírfa: Nehogy má ne emlékezz hazánk nagy fiának szavaira! :-))))
Nessy
@grincss: Köszi a segítséget, kicsit béna vagyok informatikai téren.
Tudod, a kémény az oka! A korom! :-))
grincss
@Nessy: Akkor nézd + az üzeneteidet! :-)
reagens
Karácsony bemutatta ezzel a magyarellenességét. Így szavazzatok egy nyomorult senkiházira.
Nyírfa
@Nessy: 78 éve - ez igen. Én a férjhez menéssel elhagytam a gyermekkorom színhelyét. Nem is szeretek visszamenni, más a hangulat. A Flórián téren azt a gyönyörű sarokházat, amelynek egy akkor hipermodern csemegeüzlet volt a földszintjén, képesek voltak lebontani. Meg a párját, és semmit nem ér a tér a Kórház u. és az 5-ös villamos nélkül. A régi Óbudát a szívemben őrzöm , a szüleimmel, mindennel, ami szép volt, aminek értéke volt a számomra.
Milyen kicsi a világ! :)
Nyírfa
@Nessy: Hát, erre most mit is mondhatnék...túl olcsó lenne, ha romló memóriára hivatkoznék. :)
Nyírfa
Megnéztem a képet. Olyan a szoboralak, mint egy büntető isten, aki éppen azt dörgi, hogy irány a pokol.
Gyerekeknek megmutatni szigorúan tilos!
Nessy
@Nyírfa: Az a sarok ház, a Gittingerék háza volt. Az ügyvéd fiú az Óbudai Vasipari szöviben volt segédmunkás, életempárjával együtt. Anyósoméknak vele szemben volt az illatszerboltja. Én meg a Szentlélek téren jártam a négy általánost, aztán az "megszűnt", majd amikor gimi lett, 57-ben az első érettségiző osztály voltunk, Sokan ismertük egymást az "általánosból"! Aztán hűséges lévén, a Margit kórházban dolgoztam, 40 évig.
Nyírfa
@Nessy: A Martos Flóra...:) A Fő téren volt az esküvőm, a Margitban hunyt el az édesanyám. Mindenütt van emlék.
reagens
@grincss: Mi bajod van? Te nem vagy és nem leszel magyar. Minek szólsz bele a magyarok dolgába? Húzzál haza!
Nessy
@Nyírfa: Hát, anno nem úgy hívták, pláne még az általánosba. :-))
A fiam viszont már a Martosba érett. Én is a Fő téren mondtam örök hűséget! De 53 év után életempárja "rekreációs szabadságra" ment tőlem, a külső Bécsi útra, a fiatalság szerint, így nekem még élni kell.
Nyírfa
@Nessy: Már nem okoz örömet Óbuda: apám, anyám szintén a külső Bécsi úton. Nem mondom otthon, hogy kiugrom apához, majd jövök, hazaérkezés után nem kérdezik meg, hogy mi újság a papánál. Ebbe bele lehet törődni, de nem lehet megszokni.

Hát, egy kicsit eltértünk Karácsonytól. :)
Gáon Mordehaj
@advocat: A kockafejű Marx és a szikkadt múmiaként megjelenő nyúlszájú Károlyi esztétikusabb látvány volt számodra?
Jaaa!
Az etnikum az maga az értékrend!
Gondoljad át családi genealógiád etnikai összetevőit és azok arányát és akkor megfejted saját esztétikád alapját.
grincss
@reagens: Te ostoba szerencsétlen fatojás!
Szeretnél te olyan MAGYAR lenni, mint én, de sosem leszel!
Kigúnyollak, így: muhahahahaha!!!
Pá! :-)
Nessy
@Nyírfa: Halottak napi temető látogatás után kicsit hanyagolja az ember a politikát. Ilyenkor elgondolkozik azon, hogy mennyire hagyja magát bosszantani pl. Nógrádi migráns riogatásától. Annyi értelmes dolog van még az életben.
Nyírfa
@Nessy: Igen. Annyi értelmes dolog van még. Az élet minden túlzás nélkül, csodaszép. Amikor egy emberből árad a negatív energia, és semmit nem tehetek azért, hogy ez megváltozzon, mert az az ember nem akar változni, csak kinézek az ablakon, és ott van a kék világmindenség.

Egyszer egy nagybeteg idős nénire vigyáztam néhány napig. A beszélgetéseink során mesélt a gyermekkoráról, amelyet falun élt meg. Bár nagyon szerényen éltek, ő mégis felhőtlenül boldog volt. Azt mondta, nem cserélt volna senkivel, mert ameddig a szeme ellátott, az mind az ő játszótere volt. :)
Egy letisztult, bölcs ember ajándék a számunkra.
Gáon Mordehaj
Soha nem értettem meg, hogy az Újlipótvárosban, az oly drága és kedves Lipóciában miért van "Szent István park?" Hiszen a városnegyedet lakó zsidóságnak, amelyik csupán 1867. november 25-én a XVII. tc 1.-2. § alapján nyert magyar állampolgári jogállást, mi köze a magyar államalapítóhoz? Mi köze a magyar patrimoniális államhoz és azok királyaihoz, SEMMI! Ez megint valamiféle, egykori megfelelési kényszer, túlkompenzálásféle volt. Miáltal a lipótvárosi zsidóság ezáltal bújt az uralkodó magyar nemzeti szellem palástja mögé. Most meg jön ez a szobor!
MINEK EZ ODA?
Ebbe, vagyis Közép-kelet-Európa legnagyobb zsidó negyedébe nem Szent István szobrot kell felállítani, hanem Mózesét, vagy egy hatalmas Menórát, vagy Esdras/Ezara szobrát, vagy NEHÉMIÁS domborművét. Zsidó királyokat nem említek, mert a zsidóság történelme során soha nem kedvelte a királyokat, még sajátjait sem. kivétel egyedül Salamon! De Salamon szobra sem mutatna rosszul. De akkor a Szent István parkot is át kellene nevezni Salamon parknak! Remélem Karigeri ebben partnere lesz az újlipótvárosi ballibsiknek. Tehát rajta!
Nyírfa
@reagens: Valóban, nem hord Bocskait, nem döngeti a mellét, bizonygatva a hitvallását. De, ha éhes lennél, még neked is adna az ételéből, pedig nyilvánvalóan egy elvadult hajtáson érkeztél ide.
Szerintem állítsd le magad. Ma már orvosi berkekben is tudott, hogy a gyűlölködés elsősorban a gyűlölködőt falja fel. Idős korodban ott állsz majd egyedül, betegen, senki nem fog rád nézni. Olyan idegenekre , humanitárius szervezetekre leszel ráutalva, akik együttérzéssel fordulnak az elesettek felé, függetlenül azok előéletétől.
Hallgass a szívedre, ott nem érzelmek vannak, hanem az a többlet, amitől jó élni.
1magyar
Kellene egy népi ülnökökből álló bizottság aki a politikusok ígérgetéseit számon kérné és ha nem váltja be vagy nyomorgat inkább azonnali hatállyal elküldeni összeszerelő üzembe dolgozni!
grincss
@reagens: Hülyegyerek!
Én nem kérkedem vele, én egyszerűen Magyarnak születtem (atyai dédnagyatyáig visszamenőlegesen - így szól a hivatalos papír) és soha nem hangoztatom!
Csak az olyan agyalágyult barmok - mint te - próbálnak vele kérkedni - míg ki nem derül, h perzsa szőnyegkereskedő volt az apja!
Felejts el, te ostoba!
reagens
@Nyírfa: Mitől gyűlölködés az ha a mocskolódó, személyeskedő alakokat kiosztom? Nem fogom hagyni hogy sertés lelkű senkiháziak röfögve tobzódjanak. Ez kötelesség és nem opció! :-)
reagens
@grincss: Figyelj kis köcsög! Ne állj le velem kötözködni és akkor nem kapsz a pofádra! Elég egyszerű felállás. Ide jöttél, belém kötöttél, most meg fel vagy háborodva, hogy visszaszóltam. Nem tetszik?
Szólíts meg rendesen és normális választ kapsz. Érthetetlen, hogy erre magadtól nem jöttél rá!
grincss
@reagens: Figyu pubika!
Kisfiú vagy te ahhoz, h engem okíts!
Nálad különbeket is lealáztam már, mert érvek nincsenek neked, csak a beszólogatás!
Tán célba talált a perzsa szőnyeg kereskedős hasonlatom? :-)
Mutasd már meg, h melyik hozzászólásod szólt a témához és utána ugass!
Pici kis puhapöcs vagy itt bárkihez képest!
"Érthetetlen, hogy erre magadtól nem jöttél rá"!
Pá, pubika! :-)
Nyírfa
@reagens: Azért irodalmi babérokra ne törj , de főleg Nobel-békedíjra ne gyúrj. És, ha azt akarod, hogy normálisan szólítsanak meg, akkor Te légy az első, aki ezt megteszi. A vak is láthatja, hogy Te kötöttél bele grinccsbe, személyeskedve, durván, sértőn. Úgyhogy fogadd el szépen, hogy grinccs kiosztott, mert ez volt a kötelessége. Van ez így.
Ja: röfögni pedig a miniszterelnököddel járjál. Hallom, is ahogy köszöntök egymásnak: Helo, Röfi! - Ez a Te Hazád.
Nyírfa
@grincss: Hagyd, nem ér ennyit. Most én mondom, hogy át kell lépni rajta.
grincss
@Nyírfa: @Nyírfa: :-))))
Átlépek rajta, mint a lószaron! :-)
Nessy
@Nyírfa: Pláne, miután nem a szobor a témája! Persze, ezt a kőtömböt felállíthatják az ő ablaka elé, aztán csodálja! mert itt eredetileg a szobor formája és mérete volt a téma. Hogy nem oda való, ahova szánták. Ennek egy nyitott, tágas tér kell, vagy egy hegycsúcs!
Nyírfa
@Nessy: Persze, inkább sehol, károsítja a környezetet. :)
Nessy
@1magyar: Az ötlet remek, csak az üzemért kár, ahova kerülnének, mert garantáltan csődbe menne ezzel a "munkaerővel"!
grincss
@Nessy: Jajj!
Vigyázz az ilyen 5letekkel, h magas hegycsúcs, mert még kitalálják, h a Gellért-hegy tetejére rakják!
Őszintén még csodálom, h nem fogant meg Orbán fejében, h eltávolíttassa a Szabadság szobrot!
Bár lehet, h naív vagyok és már megvannak a tervek is?
reagens
@Nyírfa: Tegnap 20:39 kor Grincs anélkül kötött belém, hogy szóltam volna hozzá. Így az, hogy én kötöttem bele nettó hazudozás. Kérlek, ragaszkodj a tényekhez mert ezen a felületen ez visszakövethető.
Nyírfa
@reagens: Hát, ez egy perdöntő érv, valóban. Miután azt írtad Gergelyről, amit értelmes, kulturált ember nem tűzne a pennája hegyére, grinccs véleményezte a megjegyzésedet. Az a helyzet, hogy tényleg ostobaságot szóltál.
Én ezt a felesleges diskurzust be is fejezném, ha nem veszed zokon, mert csak értelmesen érdemes, vagy sehogy.
A viszont nem írásra.
Nyírfa
@grincss: Pszt! Már megfogant, csak valamiért nem mert belevágni. Nehogy felkeltsük a figyelmét!
grincss
@reagens: Hogy én is csatlakozzak Nyírfa kritikájához: nem válaszoltál arra, h melyik kommentárod vonatkozott a cikk témájához?
Én is ugyanúgy búcsúzom!
grincss
@Nyírfa: Sztem az a halála lenne! :-)
Nyírfa
@grincss: Ha belegondolsz, hogy ez az ember - mármint orbán - állandó halálfélelemben élhet...jó lenne, ha valamilyen módon kikerülne a közéletből. Mondjuk, hazavinné az apukája, elkél otthon a dolgos férfikéz, elvégre falusi fickó, büszkén hangoztatja is.
grincss
Az is lehet, de inkább egy jó szemű snipert tudnék elképzelni!
grincss
@Nyírfa: ... és még a rutinja is megvan a disznóól takarításához!
Ott mond6ná, h "Helló röfik"!
Nyírfa
Száz szónak is egy a vége, a szobor ijesztő, a készítője kapja a hóna alá, és vigye hazába.
Én pedig megyek munkába, házimunkába, de majd még jövök.
Nyírfa
@grincss: A sniper ruha, nem? Megnéztem, mert a google még mindig a legjobb barátom.
Nyírfa
@grincss: Igen, a tapasztalat előny, felvételt nyerhet Bözsi nénihez. Vagy nem Bözsi? Mindegy.
Nyírfa
@grincss: Mi nem vagyunk olyanok, mint Kövér és társai. Demokraták vagyunk.
Nessy
@grincss: A Gellért hegy tetején már egy szobor, szent Gellért szobra! Az ő jobb kezében egy kereszt van, amivel felmutat az égre. Úgy is szól az ének: Szent Gellért keresztje, felmutat az égre...
A Szabadság szobor eredetileg Horthy repülővel lezuhant fia emlékére készült, a pálma ág helyett egy propeller lett volna a szobor kezébe. Talán ezért békén hagyják! Arról nem is beszélve, hogy sok évtized alatt Budapest egyik jelképévé vált!
grincss
@Nessy: Igen, így van!
Én ezt azért hoztam fe, mert Orbán könyörtelenül leszámol mindennel és mindenkivel, aki, ami nem az ő érdekét szolgálja!
Épp ilyen érthetetlen számomra évek óta, h még Persányi Miklós az Állatkert igazgatója! :-)
Nessy
@grincss: Ennek az állatkertnek rendben van a kerítése, nem úgy, mint Isten állatkertjének! Nem csak nagy, de kerítése is alacsony!
reagens
@Nyírfa: Hidd el nekem sincs kedvem liberális fanokkal sehová nem vezető vitákat folytatni. Tehát mivel véleményem van a falkatársad már okkal személyeskedik. Viszont ha benneteket szól le valaki acsarkodás van. Na ez a fasizmus liberálisnak álcázva! :-))))
reagens
@grincss: Nincs miről beszélgetnem fasiszta kettős mércével mérőkkel. Paskoljátok egymás virtuális popóját nagy elégedetten, de az idő már túlhaladt rajtatok.
karma1
@Nyírfa: A "nix ugri-bugrit" egy hires regi focistank mondta, aki lapostetut kapott, es elment egy osztrak patikaba a tetu ellen valamilyen szert kerni, es ugy akarta a bolhatol megkulonboztetni az o kis "allatkait", hogy azt mondta, "nix ugri-bugri", vagyis nem bolhara keri, es meg azt is mondta, hogy "langsam spazieren" vagyis "lassan setalo" bogarra keri a szert.
Lehet, hogy epp a Puskas mondta ezt, nem tom, de kb. az o idejeben volt, es biztos, hogy nem az Albert Flori volt.
karma1
@grincss: @Nessy: Atyavilag! Dragam, eloszor is koszi a linket , de kar vo't megneznem... Ha ennek a keralnak a jobb keze picit nem hajlana meg ennyire konyekben, akkor akar mondhatna azt is, hogy "heil hitler", bakker... Gyartjak a szobrokat ezerrel, holott pont Istvan kiralyrol nem maradt fenn egyetlen festett kep sem, azt se tudjuk, hogy nezett ki.
Nyírfa
@karma1: Hát ez sem Orbán kútfőjéből pattant ki? Van valami eredeti, amit csakis hozzá köthetünk? A fasizmust másolja, a pénzt elbiitorolja, közmondásokkal él, és még a nix ugri-bugrit is plagizálta. Orbánt ezennel kinevezem nemzeti főmásolónak, igazán megilleti ez a titulus, jószerivel az egyetlen, mert senki nem másol úgy, ahogy ő.
Nyírfa
Nem vagyok meghatva István királytól, erőszakosan térített, ráerőltette az itt letelepedő magyarokra a kereszténységet, amit sem akkor, sem azóta, soha meg nem élt a nemzet.
Engem Koppány sokkal jobban érdekel, ha történész lennék, az ő életét, pályafutását, bukásának a mai napig tartó hatását kutatnám. Vele együtt veszett el az az ősi kultúra, amely identitást jelenthetne a magyar népnek. Ugyanis ennek a hiánya vetül rá az egész történelmünkre, ez a forrása a múlni nem akaró kettéosztottságnak. Európában nyilván csak úgy maradhattunk, hogy integrálódunk a többi nép kultúrájához, ezt Koppány - már, ha létezett egyáltalán - és az őt támogatók , ha kényszerűen is, de feltehetően belátták volna. Ennyit a kezdetekről.
A kereszténység pedig egy kreált, politikai- vallási ügy lett, teljesen utat tévesztettek a jézusi tanítások.
Ezért is tartom károsnak az egyházak többségének működését, mert semmi közük az élet valóságos értékéhez, amely minden emberben, születetten megtalálható.
Gáon Mordehaj
Kedves @Nyírfácska: A nyolc dédszülőd közül hány személy, hány felmenőd visel magyar vezetéknevet, amelyet nem vezetéknév megmagyarosítás által szerzett?
Vélelmezem, hogy téged sem történelmi, sem eredetközösségbeli, sem sorsközösségi alapon nem érint a magyar államalapítás és annak személyi vonatkozása.
Többször sikerrel bizonyítottam, hogy a leghangosabb bírálók felmenői a 18. század előtt még a magyar királyság közelében sem éltek. Zömmel a 19. században telepedtek be Magyarországra.
Nyírfa
@Gáon Mordehaj: A beteg emberekre rá kell hagyni, mindaddig, amíg nem válnak közveszélyessé. Te már jó úton haladsz, hogy azzá válj.
Távozz tőlem.
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Látom előadtad kislányos zavarod. Érzékelem, hogy a Propeller liberális véleménybuborékának te vagy az egyik rangidős lakója.
Gáon Mordehaj
Ti azt hiszitek magatokról, hogy vitaképesek és felkészültek vagytok! Holott üres önhittségeteket csak mérhetetlen arroganciátok tudja felülmúlni!
grincss
@Nyírfa: Valamit megbeszéltünk Drága!
Ne etesd a trollt, főleg, ha agyatlan náci! :-)
Nyírfa
@grincss: A lényeget nem hagyhattam ki! :)
reagens
@Gáon Mordehaj: Azt hiszem egyetértek! Kettős mércével mérő, személyeskedő és érvtelen massza, amelyik felsőbbrendűségének tudatában bambán vigyorog.
Azonnal rárontanak arra, aki ellent mer mondani a beteg nézeteikre. A liberalizmus fekély a nemzet testén és ezek abban a gennyben élősködnek!
karma1
@reagens: 29.36-ra. Azt hiszem, ideje lenne levenned neked is a loszemuveget,. Veletek, trollokkal a fo"ni meg mindig a vizet predikaltatja, de o mar tajt siker a jo kis misebortol... Szoval hogy is van az, hogy Karacsony telepit be mindenkit? Hulyegyerek, olvassal sajtot is, mert aztan igy kirohogteted magad...:o))))
olkt.hu/2-milliarddal-tamogatja-haromezer-torok-migrans-behozatalat-a-fidesz/
reagens
@karma1: Nem vetted észre, hogy a társalgásban csak akkor durvulok, ha az ellenfél rászolgál, illetve provokál? Nem lenne neked is jobb ezt a módszert követned, mint nem Magyarországról írogató, a magyar nyelvet idegen nyelvként megtanuló magyar fóbiásnak?
Igazi troll vagy aki a magyarság ellen acsarkodik és mindenbe beleüti az orrát, amihez köze nincs, mivel nem magyar!
Jó lenne ehhez tartani magad és nem szennylapokat ajánlgatni a magyaroknak! Ne kötözködj és akkor nem kapsz kritikát te libsi fasiszta!
Nyírfa
@Eladott Ország: Majd megmagyarázzák, hogy az egyik jó arab, a másik meg megélhetési menekülő. Imádnak listázni, ülnek otthon a noteszuk felett, és osztályozzák az emberiséget a hagymázas elgondolásaik, no és az aktuális érdekeik szerint.
Némelyek tudják, hogy, amit csinálnak, az abszurdum, de muszáj kompenzálniuk a vélt, valós hiányosságaikat valahogy, hát ezt az eszközt választják. Némelyek szintén tudják, hogy az ideológiává kikiáltott tanok szemben állnak a saját, keresztényinek vallott hitükkel, de csatlakoznak, mert könnyebben igazodnak ki az autokráciában mint a felelősséget kívánó, szabadságot kínáló demokráciában. Némelyek azonban nem rendelkeznek az önálló élethez , gondolkodáshoz szükséges képességekkel, alulszocializáltak, közülük sokan retardáltak.
A demokratáknak dolga az elfogadás, de az elfogadás nem azt jelenti, hogy magunkra nézve érvényesnek találjuk mások életszemléletét.
karma1
@reagens: Hulye vagy, ha azt hiszed, ha azt allitod, hogy " a magyar nyelvet idegen nyelvként megtanuló magyar fóbiás" lennek, mert azert valahogy el kellett eldegelnem a szuletesemtol fogva Budapesten, 46 eves koromig, nem gondolod?
Nem is tudtam viszont, hogy Erdely meg Romania mar Magyarorszaghoz tartozik, mivel te sem Magyarorszagrol osztod az eszt.
Belem meg ugysem tudsz belem kotni, elobb pukkadsz meg te attol...:o))))
Mindenesetre ha mindenki akkora "libsi fasiszta " lenne, mint en, akkor Magyarorszag nem orban lazalmaban elne, mint most, hanem normalis demokraciaban.
Tudod, nekem sikerult, te meg ott kapaszkodsz a trutymoban, megprobalsz szinten maradni... Hat nem nagyon fogsz.,...:o)))))
reagens
@karma1: Sikerült nagyon megcifráznod a beírásod, annyi már biztos. Egyszer erdélyi vagyok, egyszer meg magyarországi? Nem kéne a saját beszólásaidnak ellentmondani három mondaton belül. :-)))))))))))

Elmondtam, mit gondolok rólad és te is megtetted ezt. Annyira mosolyogtató, mikor olyan frázisokat pufogtatsz, mint " normalis demokrciaban" és hab a tortán, hogy az ékezeteket sem ismered! Ilyen egy tősgyökeres magyar honleány, aki nem felnőttként tanult meg magyarul! :-)))))))

Véletlenül sem akarok beléd kötni, hiszen, ha figyelmes vagy, rájöhetnél, te kötöttél belém. Én aztán nem szóltam hozzád, de te kényszert éreztél mocskolódni! Nem csalódtam! Ilyen a liberális nyomorék lélek. Nem tűri a valóságot! :-))))))))))))
Szóval te csak pancsolj a szellemi mocskodban és győzködd a többi fasisztát, hogy csak nektek lehet igazatok! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.