Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

Orbán kormányülésre hívta Karácsony Gergelyt

"Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához"

- írta a kormányfő.

"A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja

"természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is".

"November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére" – zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

(Kép: MTI/Máthé Zoltán)

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Orbán fogadja a Karmelita Kolostorban, kormányülés keretében... Karácsony négyszemközt kívánt tárgyalni a miniszterelnökkel. Ha az egész kormány citálja maga elé, akkor Gergely is stábbal menjen, ne egyedül.
Orbánt azzal a büntetéssel sújtanám, hogy soha többé ne tudjon hazudni. Csak igazat mondhasson, bármilyen kényszere is lenne lódításra, sumákolásra. És legyenek látványos elvonási tünetei. Parádés kormányülés lenne, de folytatódna az Országgyűlésben, Brüsszelben, Moszkvában és most Erdogannal. Húúúú, de élvezném! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Én nem mennék el. Minek? Kezdetleges hízelgés! Légy résen Geri, légy résen !
nemkati
@Gauntlet: Pedig ki kell használni a kedvező alkalmat. Tudsz olyanról, amikor ellenzéki elmehetett egy kormányülésre? Ha másra nem, arra jó ez, hogy megtudjuk, miket művelnek ezek ott.

De gondolom, Karácsony ezzel nem fog megelégedni, ő 0rbánnal akar tárgyalni, nem a kormányával. Úgyhogy ez a "szíves meghívás" nem helyettesíti az 0rbánnal való elbeszélgetést.
nemkati
"szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is" - írta 0rbán Karácsonynak a kormányülésre szóló meghívójában. Nekem úgy tűnik, ez nem az első eset, hogy a főpolgármestert (Tarlóst) kormányülésre hívják, és meg is hallgatják. Vajon Demszkyt is hívogatták 1998-2002 között?

És mégegyszer: Karácsony a megválasztása után többször is elmondta, "személyes találkozót fog kérni 0rbántól", amit aztán meg is tett. De ez a meghívás még nem az a személyes találkozó lesz, még ha 0rbán jelen is lesz.
Nyírfa
Orbán fogadja a Karmelita Kolostorban, kormányülés keretében... Karácsony négyszemközt kívánt tárgyalni a miniszterelnökkel. Ha az egész kormány citálja maga elé, akkor Gergely is stábbal menjen, ne egyedül.
Orbánt azzal a büntetéssel sújtanám, hogy soha többé ne tudjon hazudni. Csak igazat mondhasson, bármilyen kényszere is lenne lódításra, sumákolásra. És legyenek látványos elvonási tünetei. Parádés kormányülés lenne, de folytatódna az Országgyűlésben, Brüsszelben, Moszkvában és most Erdogannal. Húúúú, de élvezném! :)
reagens
Kezdődik Karigeri alázása. Hogy fogja előadni a Kormánynak a semmit? :-))))))))))))))))))))))
grincss
@Málna: Gauntlet nem is szólt hozzá!
Vagy Te tudsz valamit? :-)
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf!!!Dögölj már meg te mocsok szarkupac!!!
Nyírfa
@Gauntlet: A " légy résen! " nagyon is áll! De menjen el, különben rá tolják, hogy tárt karokkal várta az egész kormány, ő pedig semmibe vette őket, no meg a szavazóit, a fővárost. Tudom, csapda, de, remélem, hogy nem fog bele lépni.
dr. prédikátor
Ez a szemét mocsok O1G megint megfutamodik a pábeszld elöl!!! Most nem a függöny mögé bújik, haem az országgyűlés mögé!!!PATKÁNY!!!
grincss
Azért Gergő ne vigyen magával értékeket, mert ott lopósok lesznek!
grincss
@Nyírfa: Bocsi, figyelmetlen voltam! :-)
csak úgy....
a fölséges magához rendelé már a karácsonyt is ,na ebböl mi lesz mikulás...
csak úgy....
@reagens: két kicsi kecske baktat a hegyre...
Nyírfa
@grincss: Én is állandóan figyelem , hogy az összes kommentet tudjam olvasni, ne csak a frisseket.
Cicamama55
Ez a gesztus jelentheti az együttműködés kezdetét is. Bárcsak úgy lenne!
justhpeter
A kormány bemutatkozó látogatáson fogadja a főpolgármestert. Idáig rendben van.
A főpolgármester adja elő az összes témakört, amit gondol, várj meg a választ.
Távozása után tartson sajtótájékoztatót, amelyen részletesen beszámol a budapestieknek,
hogy miket vezetett elő és azokra milyen választ kapott.
Jozefina
Karácsony helyébe én nem mennék el, hiszen még a saját (fővárosi) testülete előtt sem tudtak menderről egyeztetni, megegyezni!!! Anélkül meg nem szabad ebbe a csabdába beleesni!!!
Nyírfa
@justhpeter: Elvileg semmi kifogásunk nem lehetne. Csakhogy Gergelyt csicskáztatni akarják. És nagyon nagy különbség egy korrekt légkörben történő bemutatkozó látogatás és a között, amit Orbán tervez.
Fantomasz
Karácsony már nem megkerülhető . Juteszembe az M1 -en meg a többin xarban lesznek az ünnepek előtti reklámokkal :-)
csak úgy....
@Nyírfa: a döbrögi félék , kiken még a lúdas is 3x verte vissza?
Klubtag
@Nyírfa: ...ahogy annak idején a Torgyánnal csinálta, több, mint egy óráig várakoztatta, hogy tudja hol a helye...
Egyébként pedig, ha az alakuló közgyűlés november 5-én lesz, akkor ugyan milyen testületileg elfogadott álláspontról tudna a főpolgármester másnap beszámolni a kormányülésen...ugyan kérem, a gyanú az nem paranoia, hanem bőven átlátni Orbán észjárásán...az idétlen palásthordozóién nem különben.
Nyírfa
@Klubtag: Abszolút. Jóságosan fogadják, aztán el kezdik kérdezgetni, Gergely meg semmilyen konkrétummal nem tud előállni.
A terv az, hogy összezavarják, és bebizonyítsák az alkalmatlanságát.
A Nap Hírében éppen az előbb tárgyalták a meghívást, Murányi András azt mondta, hogy holnap a Közgyűlésben meghoznak néhány fontos döntést, amelyet már Gergely is a kormány elé tud tárni.
Klubtag
@Klubtag: ...arról nem is beszélve, hogy Karácsony Gergely a fővárost nem úgy szeretné vezetni, mint ahogy OV az országot. Neki demokratikus elvei vannak, ezt a gyakorlatot akarja folytatni és mint tudjuk a demokrácia bizony időigényes és drága is. Neki nem módszere, hogy pénteken kigondoljon valamit, aztán hétfőn egyéni indítványként beterjesztesse valakivel és a szavazóautomaták meg leokézzák.
Nyírfa
@csak úgy...: Döbrögiék. Az a baj, hogy ennyien vannak.
Tudod, mi jutott eszembe? Hogy a szellemnek mekkora ereje van. Láttam egy képet, azon Buddha ült egy fa alatt, és nem messze tőle, egy pici tóból , az összes démon, amely el akarta őt pusztítani, a vízből kiemelkedve támadásba lendült.
Buddha rezzenéstelen arccal figyelte őket. A következő kép már azt ábrázolta, hogy ezek a démoni erők elgyengülve visszahullanak a tóba. Buddha nem ijedt meg, mert tudta, hogy ezek a sötét energiák az ő tudattalanjából törnek elő, vegyülve a kollektív tudattalanban rögzült félelmekkel. A lényeg, hogy, ha felismered, hogy milyen félelmeket tápláltatnának veled a győzelmük érdekében, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy elérik a céljukat. Persze, ez tudatosságot igényel, de valahol el kell kezdeni. :)
Nyírfa
@Klubtag: És még az is elképzelhető, hogy Karácsonynak még pendrive-.ja sincs. :)
justhpeter
@Nyírfa: Pont ezért kell a témákat és az arra kapott kormányzati válaszokat is elmondani egy nyilvános sajtótájékoztatón.
Klubtag
@Szeparepa2: ...annál is inkább ne menjen egyedül, mert mint tudjuk nem készül sem jegyzőkönyv, sem hangfelvétel a kormányülésekről, bár ez utóbbit nem hiszem, Orbán nem hagy ki egy ilyen ziccert, csak nem adja ki senkinek dokumentálásra. A kormányinfók, a sajtótájékoztatók hitelessége meg olyan, amilyen...
Nyírfa
@justhpeter: Biztosan lesz sajtótájékoztató, kérdés, hogy duóban vagy egyedül. Megnyugtató az lenne, ha maga a kormányülés lenne nyilvános.
csak úgy....
@Pegero: arru te vagy híres,kötschög és magánzó ...,már alig várjuk a témába vágó aktuális bixbaxaidat...
a babavárót már fölvetted ? állítólag a ti kerületetekben a melegeknek is dukál...csak ratyi neki!
csak úgy....
@Pegero: már megint maszatolsz ,buzeráns! nekem nincs problémám,az csak neked van...
csak úgy....
@Pegero: van húgód is,persze gondóhattam vóna..., a nyomorultak
csak úgy....
@Pegero: nem elég,hogy buzi még /verz is...,ez csak a kicsapongó kipcsak lehet benned! uralkodj magadon mert ,mint a szóban is ott van, deportálva leszel az öshazádba az ural mögé...
csak úgy....
@Pegero: anyádat öcsizd,te takony! végre egy értelmes ötlet,hogy aludni térsz..
a családi körböl a föszereplöt juttatod az eszembe,hogy : "Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak,
Nagyot koppan akkor, azután elhallgat."
csak úgy....
@Pegero: csak nem ám rám kenyed,hogy mert nem tiszta a lelkiösmereted és attu nem bírsz aludni!? faxnak építette a fidesz azt a marha sok templomot,ha nincs hol gyónnod...,te fekete lelkü! a másik lehetöség,hogy hiányzik neked egy pasi! engem,minden esetre verjél ki a buta fejedbü, még ha belém is habarodtál...
csak úgy....
@Pegero: te lelki és szellemi szegénylegény! gondolod,hogy én nézegetem a te baromságaidat? ne légy rest,nyúlj magadhoz ha már nem nyúl hozzád a kutya sem..
RonaGyuri
Mélyen, nagyon ,mélyen Szánthó gondolatik

Nálunk központja van az egyre inkább eltűnő alapjogoknak

Az az igazság, hogy már az apropó sem piskóta, amiért a derék origo.hu-s fiuk ezt a trógert előkapták: „Kié a hatalom? - Szuverenitásharcok tegnap, ma és holnapután címmel tucatnyi szakember bevonásával kutatást indít az Alapjogokért Központ”.
Azonban a derék pártkatona nem csak hozta a formáját, de igencsak érdekes okfejtésbe keveredett:
Kijelentette, hogy „Az IT óriások digitális szuverenitása az állami szuverenitással már-már vetekedő hatalom kialakulását jelenti. ”. Majd „Ezt a hatalmat pedig az emberektől begyűjtött óriási adatmennyiség biztosítja ezeknek a vállalatoknak. Szánthó Miklós kiemelte, ha ezek a cégek többet tudnak a polgárokról, mint az állam, akkor felmerül a kérdés, hogy valójában kié is a főhatalom. ”
Ebből mi következik? Az Orbáni-állam versenyre kel az IT óriásokkal!!! =)) A kutyák már kapnak … !!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.