Nem ért véget a Magyar Tudományos Akadémia vesszőfutása a kutatóintézetei elvételével: egy a hvg.hu birtokába jutott levél szerint Palkovics László egykori jobbkeze, a kutatóintézet-hálózatot átvevő ELKH Titkárságának jelenlegi főtitkára nemrég arra utasította az intézetek főigazgatóit, hogy könyveljék át az eddig az MTA tulajdonába tartozó ingóságokat saját – vagyis végső soron állami – tulajdonba. Több százezer tételről van szó a számítógépektől a laborberendezésig. Az összesen közel 70 milliárd forint értékű vagyont várhatóan nem adja önként az Akadémia, pláne, hogy a mostani lépés analógiájaként később akár az értékes ingatlanvagyonra is rámozdulhat az állam.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a retardált gonosz törpe mindent megenged magának! =))
RonaGyuri
ez a retardált gonosz törpe mindent megenged magának! =))
Nessy
Akkor ez is meglesz "védve", mint a MANYUP, meg minden, amire az állam ráteszi a koszos, enyves mancsát!
kereső
Ez csak a felvezetés( olyan sok mindent mészáros nem tudna kezdeni a labor felszerelésekkel,...etc)- az ingatlan vagyon, és a felhalmozott kulturális-és képzőművészeti kincsek a fő célpont. Az kell nekik.Ki vetett szemet az Akadémia épületére? Mire fogják "hasznositani"?
CsipkeRózsa
Nem értem, ezt csak úgy megtehetik, akkor mindenkitől mindent elvehetnek?
SystemError
Bárkitől lopnak erkölcstelenül legyen a ahaza szellemi terméke vagy akár Orbán Viktor. Mocskos, gerinctelen to9lvajok bandája ez, akik egymás szemét is kivájnák egy kis kokós kurvázásért. Viktornak persze pont ezért alkalmazta őket, de a kis naív elhitte, hogy majd ő nem ebbe fog belebukni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.