Soha nem állt olyan sorsdöntő húsz-harminc év előttünk, mint ami ránk, különösen a mai fiatalokra vár. Ezek az évtizedek ugyanis meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer éveket is – hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.

Áder János teljesen másképp közelíti meg a klímavészhelyzetet, mint Orbán Viktor kormánya

Áder János – egykori középiskolájában – kísérlettel, fotókkal, grafikonokkal tarkított előadásában azt hangsúlyozta:

mindenkinek, magánemberként és közösségként is tennie kell.

Az államfő diákoknak tartott ötvenedik előadásában rámutatott: orvosként, mérnökként, közgazdászként, informatikusként vagy tanárként olyan kihívásokra kell majd hatékony, olcsó és fenntartható választ találniuk a hallgatóknak felnőttként, amelyek már most jelen vannak a világ mindennapjaiban.

Ilyen az ivóvíz biztosítása, az energia-előállítás, -tárolás, vagy az aszály hatásainak kivédése.

A feladat a körforgásos gazdaság megteremtése, ahol a keletkezett hulladékra nem szemétként, hanem nyersanyagként tekintünk – mondta.

Kiemelte, hogy fontos egyéni lépés az is, ha kevesebb műanyagot használunk a mindennapokban, csökkentjük otthonunk hőmérsékletét, akár csak egy fokkal is, vagy egy liter vízzel kevesebbet fogyasztunk egy nap.

A fenntartható szemléletet tovább adásával teszünk a bolygónk védelme érdekében, így van esély arra, hogy ne reménytelen helyzettel nézzenek szembe az unokáink. Fontos, hogy megőrizzük azt a természeti környezetet, ami most körbevesz minket

- mondta.

Áder János előadásában kitért arra is, hogy az üvegházhatású gázok koncentrációja még soha nem volt ilyen magas a légkörben az emberi faj megjelenése óta, mint ma. Ugyanígy a népesség növekedése sem volt még ilyen mértékű. Jelenleg mintegy 7,7-7,8 milliárd ember él a Földön, azonban 2050-re már a tízmilliárdhoz fogunk közelíteni – mondta.

Áder János teljesen másképp közelíti meg a klímavészhelyzetet, mint Orbán Viktor kormánya

Hangsúlyozta, hogy 1980 óta folyamatos a túlfogyasztás a bolygón, jelenleg az egy év alatt megtermelt mennyiség 1,7-szeresét fogyasztjuk el.

(MTI)

(Fotók: MTI/Krizsán Csaba)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Húga Pölöskei Gáborné köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára és ő is egy időben elkötelezett természetvédők voltak. Pölöskei pedagógus volt régen és személyesen ismerem.

Bajusz már korán beadta a derekát a politikának, Pölöskei csak olyan 20 éve, de talán együtt, egymást emlékeztetve a családi ebédeken még emlékeznek a "valóságra"..., hogy kik ők és milyen elveik és motivációik voltak egyetemistaként.. Ha nem akar bajszos szarként a sírba menni és számít a tűkőr, amibe belenéz előtte Áder, akkor ő itt nem megy tovább a kormány agyhalott szarjával...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pegero: a következö kérdés,hogy azóta sem voltál még növel? a te dógod,de szerintem sokkal jobb mint minden este valakit itt baxogatni...
Pegero
@csak úgy...: Köcsögény!
Te szóltál be nekem, én hozzád sem szóltam!
Amúgy meg gyakoroljál,menni fog ez neked!
w3.csodacsiga.hu/krinya//majom.jpg
csak úgy....
@Pegero: figyusz öcsi! te csak egy szellemi hajléktalan,akinek (max)a gyogyóba az ápoló szólhat be, de az is fölöslegesen...,te így ketyegsz!
fideszes gyökér
Szerintem nem nagyon különbözik az álláspontjuk.
Csupán Mészáros Lőricztől (Orbán Viktor maffiavezér strómanja) szeretnék visszaállamosítani a Mátrai Szénerőművet a mi pénzünkből.
Ennyike.

Aki pedig hisz ennek a bajszos szarnak, az annyit is ér.

(vannak róla hivatalos dokumentumaim is)
kissé felnőttem
Jani ! a pénz beszél a kutya ugat, a milliárdosokig Öreganyám mondta : ( a szamárbőgés nem hallatszik az égig ) el sem jut senki szava mert se nem hallják se nem értik sem nem is érdekli őket
.Pénzért mindent vehetnek majd vesznek uj bolygót is maguknak.
Ja az életüket sem válthatják meg,
de azt megpróbálják
a fogyasztás a Másik ez a pazarlás. 35 % éhező ennek 20 % elhal a többi nyomorog a gazdái teszik azzá.Tanitottak neked Marxizmust: termelő eszközök termelési viszonyok elosztás stb. egyszeri , bövitett ujratermelést?
visszatértünk a rabszolgasorba lassan biztosan.Termelő erő már alig akkor mit remélsz még?a gazdagok duskálnak a javakba 1 sem de te sem fogsz 1 kifliről sem lemondani. max igéred ennyi.
Ezért semmi nem fog válltozni pedig kéne csak ti nem tudtok és nem is akartok ,
mert ti a nap hősének hiszitek magatokat pedig ez meg ámitás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.