Rövid időn belül három főosztályvezetőt is leváltott Szijjártó Péter a tárcájától

Menesztették posztjáról Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Oroszország, Kelet-Európa és Közép-Ázsia főosztályának vezetőjét, Kudrjavcev Jenőt.

A Népszava szerint a diplomatának jelentéktelen ügy miatt kellett távoznia. Ő volt a felelős – Magyarország és Üzbegisztán gazdasági-, diplomáciai kapcsolatait, a vitás, megoldatlan ügyeket összegző – miniszteri felkészítő anyag tartalmáért, és ezzel nem volt elégedett a miniszter. A Népszava információi szerint ugyanis

az üzbég fél felvetett egy olyan témát is, amiről a felkészítő nem tartalmazott információt, Szijjártó Péter pedig emiatt váltotta le Kudrjavcev Jenőt.

Több embert is menesztett Szijjártó Péter

Nem ő az egyetlen vezető, akinek hasonló okok miatt kellett távoznia. A lap értesülései szerint nemrég szintén egyetlen hiba miatt váltották le Szilágyi Balázst, aki a visegrádi együttműködés és Közép-Európa főosztályt vezette – neki ráadásul a minisztériumból is távoznia kellett.

Korábban a Hableány turistahajó tavaly májusi katasztrófáját követően menesztették Sipos Sándort a Leggyorsabban fejlődő gazdaságok főosztályának éléről – ide tartozik Dél-Korea is –, az ok ebben az esetben egy Szijjártó Péter által nem megfelelő minőségűnek tartott kommunikációs felkészítő volt.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(nepszava.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Magán kellett volna kezdeni...
a Leggyorsabban fejlődő gazdaságok főosztálya
Mi van???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Így is lehet leplezni a hozzá nem értést?
teuton
Es ez a kakastarej akkor miert külügyer? Neki nem kell tudni semmit, csak visszahangozni amit masok felirnak neki? Ja, a gazdaja is ugyanilyen, szabadon nem tud beszelni, csak papirrol olvasva... Akkor ezert nincsenek sajtokonferenciak, ill. ami van, ode elöre irasban fel kell tenni a kerdeseket.
Emlekszem egyesetre, Szofoso külföldön valamelyik egyetemen tartott volna (propaganda)elöadast) es igen kellemetlen kerdeseket tettek fel neki a diakok a fidesz politikajarol, magyarul ugy megmarkolasztak a töket, hogy beleizzadt. Na azert nem tudott senkt elbocsatani, de nem is lehet többe nyilt forumon kerdeseket feltenni neki!
vitriol
...csak lehet, hogy rosszul válogatta ki, hogy kiket kell meneszteni. Pl. a perui nagykövettel meg volt elégedve!
Szerencsi Irma
Kérem, ha lehetne a fészbukot rúgja már ki valaki. Játsszák az eszüket a letiltósdival - de válaszolni nem lehet nekik. Nem fogadják mert akkor igazolni kellene, hogy mekkora gazemberek. "Álmodik a nyomor" ennyit írtam - ezért 30 napra letiltottak. Megjegyzem ez már a sokadik letiltásom. De nagyon szemérmesek - azt írták, hogy csak én láthatom a letiltásom! Hát nem aranyosak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.