A katolikus püspöki kar is sietett hangsúlyozni, hogy a mintegy ezer, egyházi intézményben dolgozó pedagógus állásfoglalása nem tükrözi az álláspontjukat. Tegnap este került ki a pesti Piarista Gimnázium honlapjára az új NAT-ot kritizáló állásfoglalás, amelyet több tucat egyházi iskola tanárai, összesen mintegy ezer pedagógus írt alá. A szöveg hangsúlyozza, hogy a magyar oktatás válsága régóta tart, nem az új NAT idézi elő, amelynek amúgy vannak előremutató részei is. Ezzel együtt a pedagógusok úgy látják, és ezt részletesebben is kifejtik, hogy „a magyar oktatás egészének várt megújulását – néhány részterület kivételével – a bevezetett Nemzeti Alaptanterv és a kerettantervek nem segítik, hanem akadályozzák.”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Málna: Es mire jutottal a sok gondolkodas utan? Arra is gondoltal, hogy hany 1000 tanar nem irta ala, mert FEL a megtorlastol??? Tiszta 50es evek a rendszar! NEM irashiba, a rendszer szar!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Érdekes párhuzam,

bár igazából egymás mellettiség, de ettől még bőven van benne pikantéria

A két hír majdnem egymás mellett szerepel a 444,.hu főoldalán
Egyfelől: „A református egyház szerint politizálnak és lejáratják az egyházi iskolákat a NAT-ot kritizáló tanárok” – ezzel reagáltak arra a hírre, hogy „több száz egyházi iskolában oktató pedagógus írta alá azt a nyílt levelet, melyet a budapesti Piarista Gimnázium honlapján lehet megtalálni, és amelyben a szeptembertől bevezetendő új Nemzeti alaptanterv miatt tiltakoznak. ”!
Másrészt; „Lehet-e a reformátusoktól pénzt kérni egy építkezés körüli területhasználatért? Kocsis Máté szerint szívtelenség és mohóság, ezért törvénnyel tiltatja be.” – ezzel reagált a derék fityesznyik arra, hogy a leégett Ráday utcai református kollégium újjáépítése kapcsán létrejött mutyi sikerét látja csorbulni, azzal hogy az állami pénzzel bőven kitömött projekttől a kerület a közterület használatáért pénz kér! =))
staro2
Az elhatárolódás megtörtént, püspök uraimék mehetnek a kasszához.
Málna
Elgondolkodtatóan hosszú az aláírók névsora.
teuton
@Málna: Es mire jutottal a sok gondolkodas utan? Arra is gondoltal, hogy hany 1000 tanar nem irta ala, mert FEL a megtorlastol??? Tiszta 50es evek a rendszar! NEM irashiba, a rendszer szar!
Málna
@teuton: Érdekes a következtetésed, én pont az ellenkezőjére jutottam. Látszik, hogy szólásszabadság van, hogy az emberek nem félnek a megtorlástól, hiszen ilyen sokan merték vállalni a véleményüket.
namihami
Az egyházak szinte katonai rendszer alapján felépülő szervezetek. Hasonlóan azokhoz, a kispap, a tanár és társaik hiába állnak elő, ha a főpapság (tábornoki szint) hűségesküvel áll ki a Vezér elé a szőnyeg szélére. Ez akkor működne, ha a szinte teljes garnitúra kiállna az elvei mellett. De, ahogy az egészségügyben, úgy itt is meg fogja találni, pénzért vagy rangért, esetleg zsarolás útján, a parírozó oktatók azon rétegét, akikre máris hivatkozni lehet. Ha max.10-20-30%-os az arányuk, akkor is csak azok hangja lesz majd hallható a médiában. És máris vége a dalnak.
teuton
@Málna: Na akkor tanulj meg olvasni, mielött baromsagokat irsz! vannak, akik nem felnek, de a legtöbb ember mar fel, mint a rakosi-idökben, mert sokmindent veszthet, legelöször az allasat! Talan azt olvasd el, hogy kirugtak az egyhazi iskolakbol azokat a tanarokat, akik nem az egyhaz szellemet kepviselik pl. a homoszexualisok megitelese teren, holott annak semmi köze a tanitashoz es tanagyaghoz! Vagy esetlek korabbi fideszes vezetök nyilatkozatait, hogyan nyirtak el öket, ha nem Orbant tamogattak.
Es folytathatnam a birokkal, az ujsagokkal, radiokkal, egyeb mediakkal! Aki nem a fidesznek nyal, kinyirjak! A rendörautoban bevett afrikai meregre sem emlekszel? Aki nem akarta a szoftvert eladni a kormanynak? Nehany het mulva meghalt "szivrohamban". Nem mindenki olyan kemeny ficko mint Gattyan! Nala bukott az allam 50 milliardot, vajon kinek a penze volt???
Rockxy
igazukis van meg nemis.
zárt osztálytermekben a tanár azt oktat, amit akar, a gyerkőcök nem fognak kritizálni.
ja, de előbb nem árt a tanárnak több lábra állni, repülés esetére...
Sámannus
A lóvácskával nem kell nekik sem elszámolni, cserébe lehazudják a napot az égről.
A papok nertársak lettek és ocsmányul politizálnak, és népellenes bűncselekményekre vetemednek a júdáspénzükért cserébe.
Má csődítik ide a moszkvai pópát, és annak is behódolnak, mint a hazaáruló pohosnak.
Nessy
Anno a "békepapok" liliomos cserkészegylet" volt a maiakhoz képest!
Bizony lesznek jó páran, akik júdáspénzért eladják a rájuk bízott diákok lelkét és jövőjét az ördögnek és Orbánnak! A sajátjukat nem tudják. mert azt már rég eladták!
Majd akkor hiszem el, hogy "tökéletes a NAT", ha hazánk nagyjainak a gyerekei, unokái nem magán iskolába, nem a haldokló nyugati országokba fognak tanulni, hanem itthon, egy lepukkant városszéli általánosba! Ha nem külön órán szereznek nyelvvizsga tudást, hanem csak az iskolában! Ha nem külön tanárok készítik fel az érettségire, az egyetemi felvételire. Addig csak üres frázis puffogtatás az egész mondanivalójuk!
Amikor az egyházak eltűrik, hogy politikusok tartsanak szabad pártnapokat a szószékről, akkor ne beszéljenek "lejáratásról"! Megteszik saját maguk!
Málna
@teuton: De ha mindenkit kinyírnak, aki nem nekik nyal, akkor honnan tudod ezeket a dolgokat? Hogyan működhet ez az oldal? A HVG, a 24.hu, stb...?
Aki Én
Amennyiben politizálás ha beleszólunk saját életünkbe, jövőnkbe, gyerekeink jövőjébe, akkor igen, politizálnak a tanárok. És miért is ne tehetnék? Hogy egy ,,klasszikust" idézzek: ,,...ez a mi életünk, nem a kormány biznisze..." Ugyan ez az alak jelentette ki, hogy amíg ő lesz a kormányfő, addig Magyarországon nem lesz fizetős a felsőoktatás.
Az egész videó egy döbbenet, de 8:08-tól maga mondja meg a tutit beleszólásról, véleményről.
@Málna: nagyon ajánlom :)
www.youtube.com/watch?v=roch3_SatNE
Málna
@Aki Én: Dehát nem is kell fizetni a felsőoktatásért, amennyiben vállalod az egyébként teljesen korrekt feltételeket.
Nessy
@Málna: Ez az oldal irányváltásba kezdett! Az egyre növekvő szexhirdetésekkel a Cogito, ergo sum helyett a Coito, ergo sum lesz az új irányelv!
Egyébként a felső oktatásért fizetni kell, kinek többet, kinek kevesebbet. A Diákhitellel meg évekre eladósodik a fiatal.
Málna
@Aki Én: Egyetemen dolgozok, de vitatkozhatunk, ha akarod...
Aki Én
@Málna: ...ja, ez egy érv. Egyetemen kívül nincsenek infók, bocs.
A krumpli sem ingyenes azért, mert a fidesz gyakran osztogatja. Van ingyenes tanulási lehetőség, vannak államilag támogatott férőhelyek, de alapvetően a magyar felsőoktatás nem ingyenes.
Attól, hogy egyetemen dolgozol, még nem vagy professzor :) Sejtésem szerint magához a felsőoktatáshoz semmi közöd.
teuton
@Málna: Irod: "Egyetemen dolgozok..." Hat ezzel a helyesirassal legfeljebb mint takarito!!! Da azt sem a bölcseszkar magyar szakan, mert akkor tudni kellene, hogyan ragozza a magyar nyelv az ik-es igeket!
kereső
A Református Egyház meg politizál, és lejáratja az egyházát, a kereszténységet- horthy szobrot koszorúz., szószékről agitál a fidess mellett, stadiont épit közpénzből az egyháznak,...etc.
teuton
@Málna: Tenyleg ennyire agyalagyult vagy?
1. Ki ennek az oldalnak a tulajdonosa? Minden oldal üzleti vallakozas, a reklambol el, függetlenül attol, milyen parti! A reklamokat pedig a latogatottsag függvenyeben helyezoik el a hirdetök. Ezert kellenek a a fizetett vagy szerkesztösegi trollok is, akik felhergelik a valos kommentelöket, ezzel felturbozva a latogatottsagot! Nem vetted meg eszre, hany kamureges, keppel-baratokkal nem rendelkezö troll müködik itt???
2. Hallottal mar Hofirol? Miert tudta öt Komlos büntetes nelkül futtatni, holott masokat sokkal enyhebb "beszolasokert" büntettek? Kell egy szelep, a fügefalevel!
3. Az internet hontalan, mint a töke, barhonnan be lehet lepni es kommentelni! Kiveve nehany Kipcsakorszagot, ahol idönkent lekapcsoljak a netet vagy bizonyos oldalakat, az illiberalismus neveben. Erdekes modon ez csak "barati orszagokban", Kipcsakföldön letezik (Törökorszag, Azerbajdzsan, Kazahsztan, stb.), demokraciakban elkepzelhetetlen!
Most aztan tenyleg leleplezted önmagad, ha ennyire agyalagyult vagy, nem hogy egyetemen dolgozol, hanem egy egyetem utcajaban sem jatrtal meg soha!!!
Málna
@teuton: 12:49 Köszönöm, hogy szóltál, én is észrevettem a hibát, de már későn.
Szóval a bölcsészkar magyar szakán takarítóknak ismernie kell az ikes igék ragozását (így írjuk, nem kötőjellel).:-)
Málna
@Aki Én: Professzornak kell lennem, hogy tudjam, fizetős-e a felsőoktatás? Ne hülyéskedj már...
Maradjunk annyiban, hogy aki akarja - vállalja a feltételeket - annak ingyenes a felsőoktatás.
Takarítok ott egyébként, persze nem a bölcsészkar magyar szakán.:-)
Málna
@teuton: 13:00 Nem tudlak követni. Most akkor van ellenzék, ellenzéki média, vagy nincs? Vállalhatod a véleményedet vagy nem? Szerintem az, hogy itt és erről beszélgetünk elég bizonyíték arra, hogy szabadság van.
Málna
@Nessy: A gyerekem olyan egyetemre készül, ahol több mint egymillió forint egy félév. Szerinted ezt mégis hogy fizetnénk ki, ha nem lenne lehetőség tandíjmentességre?
fahrenheit451
A református egyház szerint politizálnak és lejáratják az egyházi iskolákat a NAT-ot kritizáló tanárok - amit hazug, csaló, tolvaj, istentelen, antiszemita, gyűlölködő, kirekesztő politikusok és csicskáik lapátoltak össze, akik teljesen kizárták a szakembereket, a társadalmat, ennek, a jövőt évtizedekre meghatározó közös ügynek a munkálataiból.

Itt nektek van szégyenkezni valótok papok!
Van az a pénz mi, ingyenélő senkiháziak!
Inkább kussoltatok volna, de így megint sikerült hozni a formátokat - beégetni magatokat!
Azon aggódjatok, hogy mi vár rátok amiatt, hogy emberek tömegei - milliárdokról beszélünk! - nem ismerik Istent, a jövőjüket. Egy biztos: nem a mennyország!

www.youtube.com/watch?v=vm9xkRhuZ4U
Aki Én
@Málna: ...megint magyarázkodsz. Te érveltél azzal, hogy egyetemen dolgozol. Ne játszd a hülyét, kérlek.
Aki vállalja a feltételeket, annak ingyen lakás is van, meg ingyen pia... Ettől még a lakások nem ingyenesek. Ahogy a felsőoktatás sem.
Tényleg olyan veled vitatkozni, mint egy málnával :(
Málna
@Aki Én: Már mondtam, én pontosan látom, hogy mit csinálsz, nálam ne próbálkozz...
Ha ragaszkodsz hozzá, tőlem fizethetsz a felsőoktatásért, de én nem fogok.:-)
Aki Én
@Málna: Persze, persze, te mindent jól látsz :) :) :) Ez is egy módja a meghátrálásnak, habár a tények tagadása más műfaj.
Szerintem te a krumpliért sem fizetsz...
Sámannus
Az egyházak politizálnak , amikor fidesz gyűléseket tartanak mise helyett a szószékről bizony.
teuton
@Málna: Figyusz analfabeta! Tanulj meg legalabb olvasni! Azt irtam, EZ itt egy szelep! Az oldal tulajdonosa egy Mezsaros-ceg, barmikor lezarhatja!
TE miert nem vallalod magad valos reggel +keppel fent??? En ott vagyok! Ha te is ott lennel, nem csak itt lent mocskolodnal, akkor kiderülne esetleg, melyik egyetemen takaritasz? 1 kerdes csak: Melyik magyar regionalis/megyei lap a 19 megyeböl független es nem fidesztulajdon? Es hasonlitsd ezt össze a 16 nemet tartomannyal! EGYETLEN kormanylap sincs, semmelyik ujsagot nem penzeli a nemet allam, közönseges üzleti vallalkozasok, mint a sarki zöldeseges!!!
division
@teuton: " Foglalkozás: Nincs megadva
Életkor: Nincs megadva
Lakóhely: Nincs megadva
Személyes honlap vagy blog: -
Kedvenc idézet, mottó: Nincs megadva
Szeretem: Nincs megadva
Nem szeretem: Nincs megadva
Kedvenc témáim: Nincs megadva "
Ez van az oldaladon. Ez a valós kép, név?
Nem értem igazán.
teuton
@division: Primitivkem, hova tevedtel? Ne a pedofil oldalakon keresgelj, en nem vagyok ott, hanem a nagykövet! Ö rejtette el magat, vagy csak megprobalta, de eleg hülye volt hozza. Teged hol talallak? Majd üzenek neked, aztan lathatod, ki vagyok! Meg a lakcimem es telszamom is lathato!!! Tehat hol a TE VALOS fb-reged??? Lökd ide a linket!
Egyebkent pedig ne erölködj a nagyapadtol tanult nevtelen spicliskedessel, latom teljesen analfabeta vagy a neten. Ha a fb-oldalamra mentel volna, akkor latnam, ki latogatott meg es tudnam, ki vagy? Erröl ugye nem tudtal???
division
@teuton: Ezzel csak egy a baj: Nincs facebook oldalam, ami ott megy politikai szintéren elég kétségbeejtő az ellenzéki kommentelők alpári megnyilvánulásai miatt. Épeszű ember nem ott tartja a kapcsolatait az ismerőseivel, hanem telefonon. Olyan személytelen az egész. A propi pont azért jó, mert itt mindenki nick néven van. Egyébként meg nem járok pedofil oldalakra, de azért a pride - on majd megpróbálok rád keresni amikor vonulsz:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.