Akár 2,2 millió koronavírusos beteg kezeléséhez szükséges gyógyszert tudnak előállítani Magyarországon az Alkaloida Zrt. birtokában lévő alapanyagból.

Magyarországon a tiszavasvári székhelyű Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt.-t (Alkaloida) állít elő hidroxiklorokvin-szulfátot.

Ez az a hatóanyag, amelynek a kivitelét megtiltotta a magyar kormány.

A Világgazdaság úgy tudja, a cég körülbelül négy tonna hatóanyaggal rendelkezik a tiszavasvári telephelyén, ami azért fontos, mert az eddigi kínai és olasz tapasztalatok alapján a koronavírus- (Covid-19) terápiában eredményesen alkalmazható ez a maláriaellenes hatóanyag, amelyet egyedi importtal sem lehet beszerezni, sőt az ezt tartalmazó gyógyszerkészítményt sem.

Többmillió darab koronavírus elleni gyógyszert készíthetnek Magyarországon

A lap információi szerint, figyelembe véve a Covid-19 terápiás ajánlásokat,

a jelenleg rendelkezésre álló hatóanyag-mennyiség hozzávetőlegesen 20 millió 200 milligrammos tabletta legyártásához elegendő, vagyis több mint 2,2 millió beteg kezelésére elég.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@tudode: A maláriára már régen beveszik ezt az anyagot tartalmazó gyógyszert.Amerikában isezt adják hozzá valami máshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mirü van nagyba szó!
.
Sorozzák az egyik kisebbséget!
Be van kötve a legnemesebbje:
Megkérdi a bizottság
Hát veled mi történt?
Jelentem alásan meghárápta a zsasszony
A bizotság vitatkozik: bevegyük, ne vegyük be?
Megszólal a a kisebbség:
VEGYÉK MÁR BE KÉREM, CSAK MEG NE HARAPTYÁK!
.
Azzal szemben, hogy a koronavírus ellen évtizedek óta a tudósok nem találnak ellenszert:
.
----- A SARS-COV ÉS A MERS-COV ELLEN MÁIG NEM SIKERÜLT KIFEJLESZTENI A VAKCINÁT. MI LESZ A SARS-COV-2-VEL?
.
qubit.hu/2020/03/25/a-sars-cov-es-a-mers-cov-ellen-maig-nem-sikerult-kifejleszteni-a-vakcinat-mi-lesz-a-sars-cov-2-vel?_ga=2.82363538.50287750.1584972549-2067657425.1584972549
.
Vajon ki merészeli mindenféle állatkísérlet nélkül bevenni azt a pirulát, amit ŐFÉLESÉGE hiszi, piszi!
Pálinkás Pál
Hülyeséget nem akarok mondani,de mintha vírus ellen nemigen lenne gyógyszer!!!
ómió
Azért, ha az oroszok, kínaiak eredményesen alkalmazták, nálunk se árthat.
1magyar
@tudode: A maláriára már régen beveszik ezt az anyagot tartalmazó gyógyszert.Amerikában isezt adják hozzá valami máshoz.
Nessy
@Pálinkás Pál: Ez az a szalmaszál, amibe a fuldokló kapaszkodik. Ha csak a betegek 30%-n segít, akkor már emberéletet nyertünk! Ha választani kell, hogy ez a gyógyszer esélyt adhat, vagy mehet a beteg Szent Péterhez, akkor jöjjön a gyógyszer, még ha orosz rulett is.
Pálinkás Pál
@Nessy: semmi ellenvetésem nincs a dolog ellen, csak azért legyünk tárgyilagosak a korona az egy vírusfertőzés a maláriának pedig köze nincs hozzá!!
". A betegség kialakulásáért az egysejtű plazmódiumok felelősek, melyek leggyakrabban a szúnyogok segítségével jutnak be az ember véráramába, onnan pedig a májba, majd a vörös vérsejtekbe."
Sámannus
@Pálinkás Pál: Ez terápiás gyógyszer, amikor a vírus támadja a szervezetet. Nem vakcina, amit védő oltásként fejlesztenek.
Azért még vigyázni kell, hogy ne legyen tömeges járvány.
nemkati
@ómió: Nem oroszok, olaszok! Nagyon nem mindegy. Az olaszoknál veszettül tarol a vírus, az oroszoknál még alig van.
Pálinkás Pál
@Sámannus: mondom semmi kifogásom ellene...csak vírusfertőzésre nem létezik gyógyszer..a mai napig sem tudtak még a Sars1 -re sem kifejleszteni...virusfertőzés ellenszere a megelőzés.../vakcina/ ha már megkaptad...akkor csak tüneti kezelések vannak..lázcsillapítás..stb...sajna a vírus egyetlen ellenszere az immunrendszer...nem véletlenül a legyengült ,beteg emberekre veszélyes!!! Nekik az immunrendszerük már sajnos nem jó,nem ellenálló!!!
Nessy
Azért reménykedjünk! Az idők folyamán nem egyszer játszott szerepet a szerencse a nagy felfedezéseknél!
Csizmás Kond
...úgy olvastam hogy a zellenzékieknek méreg...tehát csak óvatosan aki folyton sipítoznak nehogy megártson nekik...
kereső
idier Raoult marseille-i professzor és már mások is dolgoznak vele, mindennap beszélek velük" - mondta az orvos végzettségű miniszter az LCI hírtelevízióban, jelezve, hogy

Franciaország két hét múlva biztos eredményeket tud felmutatni a klorokin hatásait illetően.
"Mindent meg kell mozdítanunk, hogy igazoljuk a hatékonyságát. Ha bebizonyosodik, akkor mindent megteszünk, hogy a franciák haladéktalanul hozzáférhessenek. Két hét múlva biztos adataink lesznek. Ez esetben ki fogok állni a franciák elé nyilatkozni" - tette hozzá.

Olivier Veran ugyanakkor óva intett a csodavárást illetően. "Nem lenne felelős addig kezelésről beszélni, amíg ez hivatalosan nem bizonyított" - hívta fel a figyelmet.

A francia egészségügyi kutatóintézet, az Inserm vasárnap európai szintű tesztelést indított Discovery néven, amely négy terápiát tesztel a koronavírus-fertőzés kezelésére, köztük a klorokint.
Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban összesen 3200 fertőzött, Franciaországban pedig nyolcszáz, Covid-19 fertőzéssel kórházban ápolt beteg vesz részt a tesztelésben.

"Először öt francia kórházat vonunk be (a párizsi Bichat kórházat, valamint Lille, Nantes, Strasbourg és Lyon egy-egy kórházát), majd további intézmények is, legalább húsz, vesz részt a programban" - mondta a miniszter.

Sokak azonban nem szeretnék megvárni a tesztelés eredményeit, miután a marseille-i professzor saját állítása szerint már többeket meggyógyított a terápiával.

A tesztelés bejelentése előtt néhány órával Christian Estrosi, Nizza polgármestere - aki fertőzöttként otthoni karanténból irányítja a dél-franciaországi várost - bejelentette, hogy a helyi kórházban már klorokinnal kezelik a koronavírusos betegeket, és ő maga is ilyen kezelés alatt áll.
kereső
Nem oroszok, nem kinaiak- hanem a franciák. Ja, és bár nem hivatalos- de a gyógyulási arány, 75-80%-os, 1 hét kezelés után.

Csak nem zsarolni akar a mi kis ducenk az alapanyaggal?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Mindent lehet készíteni, amíg hisznek benne. Egy gyógyszer kifejlesztése évekig tart, tesztelése-ellenőrzáse újabb évekig, engedélyeztetése pedig kivárhatatlan.
Ne higyjetek az ilyen híreknek. Nem támasztják alá semmiféle dokumentációval, képekkel, visszakövethető klinikai vizsgálatokkal. Addig az ilyen információ sz@rt se ér. Akárhonnan származik is.
Sámannus
@Csizmás Kond: Má ez nekem úgy hangzik, hogy a pohos fedezte fel, hogy a tyúxar nem robban. mert mindenhez is ért. Máskülönben nincs is senki ebben az országban csak olyan léhűtők akik mindenféle tiltás ellenére tanulnak, sőt uram bocsá gyógyítani is képesek, annak ellenére hogy leszarnak egy demagóg diktátort. Mert hát vehetjük ezt úgy is hogy a tudás rombolásának eredményei ellenére, még marad néhány ütődött aki nem megy világgá, és rohadás közben is többet tesz, mint aki össze harácsolja magát, és a vagyonkáját jachtokra költi, és kupira.
Csizmás Kond
@Sámannus: Manus...a robotlószarod nem érdekel...fújof mint aegy gőzmozdonya süketségeket...miért nem tudsz értelmesen társalogni mint ember ?
Macskaszem
Attól tartok, ez csak a fidiótáknak lesz elérhető, mivel csupán 2,2 millió áll rendelkezésre.
jesz
tegnap még a mérvadó országok tudósai azt mondták nincs gyógyszer a vírus ellen.

Akkor mi jók vagyunk, most a gyártó hülyére keresi magát.
1magyar
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: ÉT SZER, AMELYET A HIV-VÍRUS ELLEN HASZNÁLNAK, GÁTOLJA A VÍRUSOK REPLIKÁLÓDÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ENZIMEKET, ÁLLATKÍSÉRLETEKBEN MÁR CSÖKKENTETTÉK A KORONAVÍRUSOK KONCENTRÁCIÓJÁT.

Kutatók januárban azt jelentették, hogy az Egyesült Államokban egy ilyen kísérleti gyógyszerrel (remdesivir) kezelt beteg túlélte az új koronavírus-fertőzést, és hasonló sikerről számoltak be thaiföldi kutatók is, akik sikeresen kezeltek súlyos Covid-19-vírusos megbetegedéseket influenza- és HIV-vírus elleni - lopinavir és ritonavir - gyógyszerek kombinációjával.
www.portfolio.hu/gazdasag/20200218/egyre-tobb-gyogyszert-tesztelnek-a-koronavirus-ellen-416331
1magyar
KÍNAI KUTATÓK EGY MALÁRIAELLENES SZERREL, A KLOROKIN VEGYÜLETTEL IS PRÓBÁLKOZNAK, AMELY SEJTKULTÚRÁKBAN ELPUSZTÍTOTTA AZ ÚJ KORONAVÍRUST.

Tanulmányozzák azt is, hogy szteroidokkal lehet-e csökkenteni a gyulladást a súlyosan fertőzött betegek körében.

Egy másik tanulmányban 300 ember bevonásával tesztelik a Covid-19 fertőzésen átesett betegek vérplazmájának hatékonyságát, vagyis azt, hogy a vírus elleni harcra termelődött antitestek segíthetnek-e más frissen fertőzöttön a betegség leküzdésében.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@1magyar: Nem kell nagy betűket írnod. Olvastam ezeket a híradásokat. Bár igaz lenne.
Sámannus
Tudjátok, ahol egy vasúti szerelvény gázolajat trombitának néznek, addig ennek is ez lehet a sorsa. Lehet,hogy a sereg is kevés lesz hozzá .
Még a jegybank széfjében sem lenne biztonságban ám. Ott is elég későn vették észre a trombitarezet...
1magyar
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Nem én írtam, így másoltam be.
Sámannus
Ha nincs egy zsidó gyógyszerész akkor most befoghatnátok a pofátokat is. No kipcsakok lehet a trágyát takarítani magatok alól.
Lepényleső
Nem engedik kivinni,s betegeinknek mégsem fog jutni? Meglesz ez majd mint pl. a stratégiai búzatartalékunk?
Szalmabálák búzával takarva,a búza meg nyom nélkül eladva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.