Az Országgyűlés ma tárgyal hat egyetem alapítványi fenntartási formába történő átalakításáról.

A hétfőn kezdődött ülés harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden hat általános vita szerepel.

Ma sem nyugszik a Tisztelt Ház: hat egyetem alapítványi fenntartásba adásáról dönthetnek

Fotó: pixabay.com CCO

A képviselők az elsők között mondhatják el a véleményüket a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztéséről, kivitelezéséről és finanszírozásáról az innovációért és technológiáért felelős miniszter erről szóló törvényjavaslata alapján.

Az ülésnap végén kerül terítékre a felsőoktatási törvény módosítása, amelyhez kapcsolódóan hat intézmény válthat alapítványi fenntartásra: az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

A parlament húsvét után, április 14-én, kedden fejezi be ülését, amikor a képviselők azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Csupa-csupa járványügyi törvény...igaz fidesznyikek...remélem hamarosan vége az őrületnek és eltűntök a süllyesztőban!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Csupa-csupa járványügyi törvény...igaz fidesznyikek...remélem hamarosan vége az őrületnek és eltűntök a süllyesztőban!!!
Aki Én
@Horizont: ,,az nem lehet, hogy valamit 10 évre titkosítanak. Ez a mi életünk, nem a kormány biznisze..."
Klubtag
@Pálinkás Pál:...amíg meg van az egészséges (vagy annak látszó) 133 bátor, addig játszhatják a parlamentarizmust, még hivatkozhatnak is rá - ha már nem lehet őket mozgósítani, akkor jön a rendeleti kormányzás (orbáni teljhatalom). Ennek megfelelően vannak a napirendek csoportosítva, sőt most akár mondhatjuk, hogy vegyesen létezik egymás mellett a kettő...nagy ötlet - akármilyen aljas is...
tudode
Hol van ilyenkor a NEMZETHY PECÁS, akkor amikor a láthatatlan ellenség SZEDI AZ ÁLDOZATAIT, és a kinevezettje szürkülő szeme nem a JÁRVÁNY LEKÜZDÉSÉRE irányul, hanem nem kérdezi meg a párttitKÁRÁTÓL meg, hogy pl. a Budapest-Belgrád vasútvonal mennyiben tartozik őfélesége TÖMEGES MIGRÁNCS-, és a naponta áldozatot szedő, a vírust maszatoló, számháborújában Orbanisztán munkaköri leírásába!!!
.
Bibó István forog a sírjában amiatt, hogy mivé lettek azok akik bitorolták/ják azok, akik még járvány idején az áldozatok iránti kegyeletből sem képesek EMBERSÉGBŐL jelesre vizsgázni az élet iskolájában!
kereső
Miért is a T.Ház nem nyugszik? A kormány nem nyugszik, és csupa csupa- olyan törvényt hoz, amelynek aztán az égvilágon semmi köze a járványügyi vészhelyzethez. Másodszor- ezen a házon már semmi tisztelni való nincsen. Harmadszor- miért is kell továbbra is játszani a "demokárica" látszatot a "kedves" ellenzéknek? Azok után, hogy nincs semmi jelentősége annak, hogy ott vannak-e vagy sem. Mi kötze ennek a Tv. módositásnak, a vasútvonal épités titkositásának meg a többi hasonlónak- az egyházi támogatásokank, a kikötő épitésnek...etc. a jelen helyzethez. Az ellenzék miért is asszisztál ezen törvények megtárgyalásához? Dühitő amit csináltok.
Nessy
Tisztelt hívek! Világosítsa meg már valaki az elmémet, mi köze az egyetemek alapítványi kézbeadásának (államosítása??) a járvány megfékezéséhez? Meg még van egy két olyan "saláta törvény", amelyekre a legjobb akarattal sem lehet ráfogni, hogy köze van a jelenlegi problémához!
Gyütt Mönt
@Horizont: mert lopni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen ...
vacsi
Mi az, hogy "ma sem nyugszik..."?! Hát ez a dolguk, nem?! Ezért küldtük oda őket!
Gyütt Mönt
@vacsi: neked nem tűnt fel, hogy ez csak színjáték és az ellenzék hozzá a kellék?
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, mostanig azért rúgtad a port mert a kormány a vírussal kapcsolatos dolgokról beszélt, most meg az a bajod, hogy nem azt ossza minden percben...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: nem...arra utaltam hogy állítólag a vírus miatt kellett a rendeleti kormányzás...azóta vírus kérdést kb a döntések 5 %-a képviseli...a többi a haverok pénzelését...lopott lové titkosítását.../mert ugyan magyarázd csak el gyorsan hogy lölő vasútprojektja ,magáncég...ugyan miért is kell az a titkosítás??/ aztán meg ilyen halaszthatatlan dolgok mint a várfal felújítása,kancsal marisnak épületek...no meg a vejkót is megdobták gyorsan 2 milliárddal...ezek nem lesznek elfelejtve ám!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: a rendeleti kormányzásás a vírussal kapcsolatos kérdések egymáshoz való viszonya zéró, ugyanis a rendeleti kormányzásnak az a szereoe hogy a probléma megoldása ne várasson holmi szavazások meg stb miatt, és ha zat időben megoldják egyebet is meg kell tárgyalni mert azonkívül az élet nem áll meg...
Az hogy ebből te vizsgatételt csinálsz , mert megfelelési komplexusban szenvedsz annak szintén semmi köze az egészhez.
Csizmás Kond
@Horizont: A rögtöni megoldások céljaként.
Csizmás Kond
@Horizont: ..hogy nem kelljen a lükeferi nyálaskodásait végighallgatni minden problémamentesítés előterjesztésekor...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: mintha arra kérte volna a mangalicád...visszakeressem a parlameenti felszólalását,mire kéri a teljhatalmat???
vacsi
@Gyütt Mönt: És mi van akkor, ha ez az ellenzék színjátéka, és a kormány hozzá a kellék?! Mit gondolsz, ha a mostani ellenzék kerülne végre hatalomra, m lenne az első dolga? Megmondom: a saját tarisznyáját végre jól megtömni! Aztán jöhetnek a vírusok...
Csizmás Kond
@Horizont: Sajnos vannak...és lesznek...és soha nem fogyunk ki belőlük amíg így önként lehet lükekeként képviselni.
Nessy
Ezek szerint az egyetemek "alapítványi fenntartása" , a nem változtatás megtiltása, a közbeszerzés nélküli milliárdok odaítélése, amit lehet, annak a titkosítása és egyéb "saláták", mind a járvány megállítását szolgálják!
Több tízezer munka nélkül maradt ember zéró támogatása, a szankciók, az elvonások az önkormányzatoktól, miközben feladatukká teszik az idősek problémáinak megoldását, az oktatás felemás megoldása, ezek mind a járvány veszély elhárítását szolgálják a kormány szerint! Ezt talán egy demens otthon lakói el is hiszik kb. egy órát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.