„És pont Orbán zsebel be egy csomó pénzt az EU-tól!” – így fakad ki a Der Spiegel , miután kiderült, hogy Magyarországnak több forrás jut az unió gyorssegélyéből a járvány következményeinek enyhítésére, mint a nagy bajban lévő Olaszországnak. A Bizottság döntése értelmében a diktatórikus módszerekkel irányító és a demokráciát lebontó magyar miniszterelnöknek 5600 millió euró azonnali támogatást irányoztak elő, míg az olaszoknak csupán 2300 milliót, noha a járványhelyzetet a két országban nem lehet egy lapon említeni. Hogy ez miért lett így, azt nehéz nyomon követni, de a megfejtés egy bonyolult elosztási kulcsban rejlik. Mindenesetre a magyar fél a GDP csaknem 3,8%-ának megfelelő összegre számíthat, míg Olaszország esetében ez az érték a bruttó hazai terméknek mindössze 0,1%-a. És az Európai Parlament megszavazta. Gerald Knaus, az Európai Stabilitási Kezdeményezés nevű berlini elemző intézet vezetője képtelenségnek minősíti az unió eljárását. Hiszen Orbán csak a magyar gazdaság éves...

Forrás: infovilag.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Lesz miből lenyúlni a maffiakormánymak...De érti ezt valaki,hogy Olaszország,ahol tényleg szörnyű a helyzet,kevesebb,mint feleannyit kapott,mint Magyarország?Ráadásul Brüsszelben is tudják,hogy milyen feneketlen zsebekben tűntek el az eu-s pénzek eddig is..Amennyi pénzt kaptunk 10 év alatt,és orbán annyit tudott belőle produkálni,hogy Európa országai között az utolsó előtti helyen állunk,ugyanakkor orbán pereputtya,és a haveri köre,strómanjai,oligarchái milliárdosra gazdagodtak az eu-s pénzek lenyúlásával.Ráadásul,bármennyi pénzt adnak orbánnak,folyamatosan köpködi Brüsszelt.Hát nem tudnak semmit csinálni ezzel a kicsi pökhendi diktátorral?
kereső
Meg kéne ezt duplázni "Brüsszelnek"- hiszen mi lesz a sok-sok éhes szájjal? Röhej- hogy az Európai Parlamment vigan finanszirozza az orbán maffiát- mert ebből a járvány elleni védekezésre, a vállakozások megsegitésére, a munkájukat elveszitők támogatására egy árva eurocent nem sok ,annyi sem felhasználódni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.