Legalább tíz olyan nap volt áprilisban, amikor nem volt jelen személyesen orvos a Pesti úti idősek otthonában.

Nem volt megfelelő orvosi jelenlét a Pesti úti idősek otthonában a fertőzések kialakulása szempontjából kritikus időszakban – írja a Magyar Nemzet. Karácsony Gergely főpolgármester korábbi állításaival ellentétben március és április során számos napon nem volt jelen orvos, aki személyesen vizsgálhatta volna a lakókat az intézményben, ahol háromszáz megbetegedés történt, amelyek közül 33 esetben életét vesztette az intézmény idős lakója.

Nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban

A lap ismerteti, hogy

a vonatkozó jogszabályok értelmében egy a Pesti úti idősek otthonához hasonló számú bentlakóval működő intézményben főállású orvosnak kell az ellátást biztosítania,

a fővárosi fenntartású otthonban március 12. után ténylegesen már nem volt jelen ilyen szakember, sőt március 20-án hivatalosan is megszűnt a korábbi intézményi orvos jogviszonya. Innentől kezdve egy hónapon keresztül az idősek otthona nem biztosította heti negyven órában szerződött orvossal az ellátást.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mohai Balázs

(magyarnemzet.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A kórházból tesztelés nélkül visszaküldött beteg akkor is szétszórta volna a vírust, ha az otthonban 10 orvos lett volna egyszerre jelen, mivel semmilyen eszköz nem állt rendelkezésére a vírusfertőzés megállapításához.
A járvány elleni védekezés az állam feladata, de még mindig Karácsonnyal foglalkoznak, a munka nélkül maradt emberek meg sorsukra vannak hagyva. Egyébként arról is kéne beszélni, hogy 700 háziorvos hiányzik a rendszerből. Ezt nem lehet Karácsony nyakába varrni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
A Magyar Nemzet és a mi pénzünkön beültetett hajú Hollik Pista görcsöl ezen a témán a legjobban bár az M Akárhány, meg aTV2 is feladatul kapta, hogy segítsenek kinyírni Karácsony Gergelyt. De nagyon odafigyelnek most a szoc. otthonokra...eddig azt sem tudták, hogy léteznek! Sajnálom, hogy nem olvassák a hozzászólásomat ezek a károgók, persze bizonyára ők is tudják, csak sunnyognak, meg huhognak mert Karácsonyt tönkre kell tenni. Arról van szó, hogy ha minden ágy mellett ott állt volna egy orvos, tehát összesen 500 orvos jelenlétében is megjelent volna az a fránya vírus, mert ki-be hordoták a kórházból a betegeket nem egyet,...sokat, aztán igy besurrant a vírus. Csak hát ki kell készíteni Karácsony Gergelyt... Üzenem, nem tudják!!!
ómió
Ennek ellenkezőjét "igazolandó" Gál J. efftárs nem adott még ki "hivatalos dokumentumot"?
cikicakk55
@Csizmás Kond: tegnap 14:03
Tudod van az a helyzet,mikor már az idős ember olyan komoly ápolásra szorul,amit otthon a család nem tud megadni. Ha jól tudom most az ápolási díj,havi 54.000 ft körül van. Ennyit kapna az a családtag aki vállalná,hogy az idős szülőt,vagy rokont 24 órában ápolja. Sajnos elég gyakran el jut az idős ember egy olyan állapotba,mikor a szeretet már kevés ahhoz,hogy az élete biztonságban legyen. A nővérek és ápolók nem véletlenül járnak 3 évig főiskolába. Meg kell tanulni,hogy kell megfogni egy beteget,hogy kell megfürdetni,hogy kell tisztába tenni,hogy nem kap sérvet maga a segítő,ha a beteget egyedül kell kiültetnie. Mindennek van egy olyan oldala,amit nem elég megpróbálni,meg kell tanulni. Na lyenkor van az,hogy nincs más megoldás,a szülőket,vagy a rokont a saját biztonsága érdekében el kell valahová helyezni.Ez nem hálátlanság a gyermek (ek) részéről,sőt inkább a gondoskodás,főleg mióta úgy felmentek a szociális otthonban az ápolási díjak,hogy a nyugdíjból már nem telik rá. Én nem ítélem el azokat az embereket,akik a súlyos beteg,24 órás ápolásra szoruló szülőjét megpróbálja biztonságba tudni
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...az idősotthon nem csak magatehetetlen emberekről szól.
Gyütt Mönt
@durbincs: néha használhatnád a google fordítót is, hogy megértsük amiket idehánytál. Pl. "picsogják a frankot", a svájci frankra gondoltál, vagy az egykori francia frankra?
Gyütt Mönt
@durbincs: látom, tartod a színvonalat, sőt még fokozni is tudod. Egyre hülyébb leszel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.