Gulyás Gergely szerint hamarosan benyújthatják a tervezetet.

A kormány elárulta, mikor érhet véget a koronavírus miatti teljhatalmuk és a rendeleti kormányzás

Május 26-án nyújthatják be azt a jogszabály-tervezetet az Országgyűlésnek, amellyel megszűnhet a veszélyhelyzet – közölte a Hír TV műsorában vasárnap Gulyás Gergely. A képviselők ezt júniusban fogadhatják el, így akkor lehet vége a rendkívüli jogrendnek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint ettől a tervtől akkor térhetnek el, ha radikálisan megnő a fertőzések száma és tömegessé válnak a megbetegedések.

Itthon a koronavírus-járvány megjelenése miatt a veszélyhelyzetet március 11-én hirdették ki és a kormány sorra hozta meg az olyan korlátozó rendeleteket, amelyekre csak ilyen rendkívüli jogrend idején van lehetősége. Ilyen volt az iskolák bezárása és áttérés a digitális oktatásra, illetve a kijárási korlátozások.

Az Országgyűlésben komoly vita zajlott a felhatalmazás kapcsán készült jogszabályról. Azzal az ellenzék is egyetértett, hogy ilyen esetben a kormánynak a gyors intézkedések érdekében különleges lehetőségei legyenek, ugyanakkor azt már határozottan ellenezték, hogy a felhatalmazásnak nem határozták meg időben a végét. Amellett érveltek, hogy legfeljebb 90 napra szóljon ez a hatalom, majd utána meg lehet vizsgálni, hogy szükség van-e még rá. Ám hiába, az elfogadott jogszabály az Országgyűlés kezébe adta a döntést, a parlamentben pedig a Fidesznek és a KDNP-nek továbbra is kétharmados többsége van.

Forrás: Magyar Hang/Hír TV

Kép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@ómió: Miért, már visszaadták a hatalmat? Majd, majd...!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ezért kellett a "kétségbeesett" bolsi nyivákolás?
Nessy
Egyrészt, most minden eddigi elképzelését O.V. két nap alatt meg tudta szavaztatni. Másrészt ezeknek a "rendeleteknek" semmi közük nem volt a járványhoz, de visszavonni nem fogják. A cél, a hatalom bebetonozása, a kegyencek dotálása, amire eddig szemet vetett valamelyik hűséges haver, azt most megkapta nemzeti ajándékként.
A jövedelem nélkül maradó százezrek, az értelmetlenül hazaküldött betegek problémája nem lényeges! Van viszont óriás plakát, mely szövegének a fele sem igaz! Miután a kormányfrakció gondolkodás nélkül továbbra is mindent megszavaz, semmi jóra nem érdemes számítani a jövőben.
tudode
Ehhez nincs mit hozzátenni:
.
---- Erdő Péter szaván fogta Orbán Viktort, hogy kifejezze alázatát
.
magyarnarancs.hu/narancsblog/erdo-peter-szavan-fogta-orban-viktort-hogy-kifejezze-alazatat-129877
Aki összevissza beszél, az akaratlanul is mondhat igazat.

.
„A szenteltvíztartók továbbra is üresek maradnak, a szentáldozás kizárólag kézbe adással történik. Perselyezni, adományt gyűjteni csak a mise végén lehet” – írja Erdő Péter, ám ha egy mondatban kellene összefoglalni mondandóját mégis csak az, hogy a hívek „gondosan tartsák meg a mindenkori állami előírásokat”, ami nálunk lassan tíz éve egyvalaki szavával egyenlő.""
.
Ámen!!!
Aki Én
@ómió: Nem. Azért kellett a bolsi nyivákolásotok, hogy megléphessék amit megléptek. Te azért nem tudsz róla, mert az M1 nem adja.
görbetükör
@ómió: Miért, már visszaadták a hatalmat? Majd, majd...!
levarosbukta
@ómió: Kérdezd a Kartonpack-ot kell e nyivákolni vagy sem.
Gyütt Mönt
@ómió: kedves mindentudó, kérlek áruld el nekem, mint tudatlannak, hogy mi volt az az akár EGYETLEN olyan intézkedés vagy döntés, amelyet a 2/3 birtokában lehetetlenség lett volna meghozni.
ómió
@Gyütt Mönt: A kérdés itt - nem tudtad(?) - nem a lehetetlenség volt, hanem - ha kell - a járványveszély miatti azonnaliság, az időhúzás elkerülése! Pedig ennek belátására normál esetben sztem még óvoda- végzettség is elég!
ómió
@Aki Én: Én a te bolsi bandádat láttam nyivákolni Budapesttől Brüsszelig, ami még a CNN-ig is elhallatszott! Vagy efftársilag már ez is a Fideszre hazudandó kategória lett?
ómió
@levarosbukta: Elég volt a bolsi bandára nézni! Kérdés nélkül is!
Aki Én
@ómiódita: ...szóval arról sem hallottál, te tájékozatlan hazug bolsi, hogy a gazdád ellenzékben kirohangált árulkodni, kérte a pénzek visszatartását?
fajankó...
ómió
@görbetükör: Netán diszlexóban szenvedsz, vagy csak azt nem tudtad elolvasni, hogy 26-án terjesztik be?
ómió
@Aki Én:Itt pénz-visszatartásért, "szankcióként" a saját bolsi tetübandád szokott esdekelni a brüsszelita efftársaiknak, "jó hazafi" módjára, bolsiék fajkreténje, miután - ahogy te is szoktad - együtt elénekelték az Internacionálétokat! Netán már ez is a Fideszre hazudandó "kategória" nálatok, "efftársaknál"?
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Tájékozatlan kretén vagy, kár a szóért te hazug bolsi.
Kb. olyan vagy, mint a ,,jól felkészült" mókus, aki a profi bűnöző önkéntes védőügyvédjének képzeli magát. Makog, csámcsog, de totál alkalmatlan a feladatra.
De hát nem lennél jó bolsi, ha nem így tennél.
görbetükör
@ómió: Akkor lassan írom, hogy megértsd: majd, majd!
ómió
@görbetükör: Ha már nem jött be az "örök diktatúra" bolsevik hazugsága, így már a "majd, majd"-dal vígasztalod efftársi egódat?
ómió
@Aki Én: Megint eljutottál a tetves bolsevik egód másikra hazudásának "kataklizmájáig", bolsiék fajkreténje!? És legalább a mai napra szóló Internacionálé-kvótádat, tetüfi, elénekelted már?
ómió
@görbetükör: A "majd"-nál fennakadt a tű a bolsevik lemezen?
Oposit
A jogszabály tervezet meg nyilván olyan bonyolult lesz, ha május 26-ig írják, hogy semmit nem fog visszaadni csak a látszatot.
Aki Én
@ómió: Még egy ilyen ostoba, mihaszna, egysíkú idiótája még a fidesznek sincs.
Gyütt Mönt
@ómió: az azonnali döntések sajnos nem álltak kapcsolatban a járvánnyal. Sokkal inkább az osztogatással határon belül és kívül. Pl. vadászati kiállítás, balatoni yacht-kikötő, foci támogatása stb.
Béla333
Szerintem hazudnak most is, mint mindig!:

""Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" "
hvg.hu/itthon/20110906_orban_wikileaks_ne_figyeljenek

Egyenlőre csak pofáznak...
görbetükör
@ómió: Először is, nem vagyok bolsevik. Bármennyire is szeretnéd hinni.
Másodszor pedig van egy régi, igaz magyar mondás: nyugtával dicsérd a napot.
ómió
@görbetükör: Nem? De akkor miért teszel úgy? Amúgy a "nyugta" rendben, ám, ha valaki "csípőből" nem hisz el semmit, az már bizony bolsis!
ómió
@Gyütt Mönt:Nálatok, "mindent előre látó bolsiknál", bizony semmi nem függött össze a járvánnyal, napláne, nem is függhetett volna vele össze! De azért jobbulást!
ómió
@Aki Én: Amig bolsiék összes fajkreténje - veled együtt - "így látja", addig megnyugodhatok!
csipetke
A politológusok azt mondták,hogy kénytelen visszakozni a fidesz/orbán,mert eztán fogják tárgyalni a költségvetést az EU-ban,és ha tényleg figyelembe vesznek ezt-azt,(demorácia,jogállamiság)akkor a fidesz miatt megszívjuk,mert kevesebb lesz a pénz.Már ott is azt mondták a képviselők,hogy orbán baráti körét nem akarják tovább gazdagítani.Ott is szemet szúrt,hogy orbán a teljes felhatalmazását mire használta.Magáncéget államosítottak,stb...
görbetükör
@ómió: Nézd, ha önhatalmúlag határozod meg a bolsi fogalmát, akkor az hiteltelen és elfogult.
Aztán meg dicsérni akkor lehet bárkit, ha valamit tett.
Ha azt mondom, feltaláltam a spanyolviaszt, ünnepeljetek -- te elhinnéd?
ómió
@görbetükör: Attól, hogy az én olvasatomban ez van, attól az még se nem hiteltelen, se nem elfogult. A mindenkori történések ebben még sosem cáfoltak meg, pedig az elfogultságot, hiteltelenséget csak a valóság történései mutathatják meg objektíve! Itt speciel van valami, amit mondtak és, amit ellenőrizni lesz lehetőséged, tehát nem a spanyolviasz esete! Ha majd utána jössz, ha nem teljesült, hogy "én megmondtam", na akkor hitelesebb lehetsz!
görbetükör
@ómió: Majd ha én is ellenőriztem, akkor mondok véleményt. Addig csak "majd"...
ómió
@görbetükör: Ha ez a mániád, akkor addig csak mondogasd a "majd"-ot! Legalább nem felejted el!
Jozefina
Vissza kell adniuk és orbánnak is le kell mondania ateljhatalomról, hiszen az EU elég kemény figyelmneztetést adott!!! A pénz elvonás pedig nagy fájdalom a lopához szokott bandának!!!??
görbetükör
@ómió: Nem bizony, mert piszok jó a memóriám! :D
ómió
@görbetükör: Akkor nem kéne állandóan azt mondogatnod!
görbetükör
@ómió: De bizony kell, mert a tiétek szita. :D
ómió
@görbetükör: A legújabb már az, hogy Fidesz-csicskának hazudod magad?
Lepényleső
Talán elmondta,- de hogy azt miképp gondolta azt nem mondta?
verőce21
Akkor mi lesz Orbán Viktor "ideiglenesen bevezetett végleges hatalmával”? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.