A kormány a Balaton mellett áll, soha nem érkezett még ilyen volumenű fejlesztési forrás a tóhoz – mondta Bóka István balatonfüredi polgármester szombaton az MTI-nek. Arról is beszélt: egyre erősödik a balatoni idegenforgalom.

Balatonfüred fideszes polgármestere úgy véli, a kormány a Balaton mellett áll
Fotó: Youtube

Bóka István hangsúlyozta:

nincs ok kételkedni a kormány támogatásában, hiszen az elmúlt években minden korábbit meghaladó mértékű fejlesztési forrásokat juttatott a balatoni térség önkormányzatainak és vállalkozásainak.

Elmondta: a koronavírus-járvány kitörését megelőzően a tavalyi és a korábbi évek jó eredményei alapján az idén rekordévre készültek a balatonfüredi turizmusban. Azonban egy olyan önkormányzat számára, ahol a turizmus meghatározó iparág, rendkívül nehéz helyzetet teremtett a járvány, és az azt kísérő gazdasági visszaesés – emelte ki.

Bóka István szerint

a kormány, valamint a helyi egészségügyi és szociális intézmények jól kezelték a járványhelyzetet, ennek is köszönhető, hogy már május második felében elkezdődhetett a balatoni turizmus újraindítása.

Fontosnak nevezte a vállalkozások támogatását célzó kormányzati intézkedéseket: egyfelől a veszélyhelyzet alatt biztosított kedvezményeket, másrészt a turisztikai szektornak nyújtott állami támogatásokat. Bóka István kiemelte a Kisfaludy-pályázat legfeljebb nyolcszobás magánszálláshelyeknek igényelhető, szobánkénti egymillió forintos fejlesztési forrását, amely jelentős segítség a turizmusból élő helyi kisvállalkozásoknak. Hangsúlyozta: a tavaszi visszaesést követően egyre erősödik az idegenforgalom Balatonfüreden. A városi szálláshely-szolgáltatók adatai szerint júliusra és augusztusra egyre több foglalás érkezik.

Már júniusra is dinamikusan nő a foglaltság, a júliusi és augusztusi adatok pedig az előzetes várakozásokat is felülírhatják – mondta. Amiatt pedig, hogy több nyári rendezvényt később, a kora őszi időszakban pótolnak, a szeptember-októberi idegenforgalmi előrejelzések is erősödést mutatnak. Olyannyira, hogy akár meg is haladhatják az egy évvel korábbi szintet – tette hozzá.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Sajnálom szegény polgármestert. De még jobban a balatonfüredieket.
human
A Balaton egy ökoszisztéma és nem pusztán egy medence tele vízzel. Ha körbebetonozzátok az nem fejlesztés, hanem a tönkretétele. Idióta, pénzhajhászó banda.
Qqberci
A qrmány a Balaton mellett áll és senki mást nem enged oda...
namihami
Szobánként egymillió ingyensumma és a Balaton parti polgármeseterek zöme még így is a Fidesz mellett? Eszembe nem jutott volna...
És ezek még csak a kishalak.
lampa laz
Nagyon rosszúl látod, te majom, mert nem csak mellette hanem már benn is áll. 2022-től ha megnyeri a választást, már csak álom és nosztalgia lesz a balatoni nyár, mert a mostani fejlesztésekkel is a saját és a purdé jövőjét épít ez hájas dög. Az ott élők legfeljebb a használhatatlan, ürülékkel teli, nádasban pancsolhatnak.
namihami
@lampa laz: Még ott sem. A vízparti telkek zöme már most is egy szűk kör tulajdonában van. A proli legfeljebb gukkerral fogja látni a vizet. Egy négytagú családnak a fizetősön csak a beugrója annyi lesz, hogy ha (HA) egyáltalán eljut a Balatonra, a 6-8 nap alatt 2-3 napra tudja kifizetni. És másféle, ún. ""szabadstrand"" nem is nagyon lesz, hiszen most is folyamatosan csökken a számuk. Ha lejut egyáltalán, mert a szállásárak is követni fogják a ""család"" árait. Ha az útiköltséget nem számítom, a z olasz másodosztály már most olcsóbb, mint a Balaton. És ez csak rosszabb lesz...
CsipkeRózsa
Csak az idegenforgalom erősödik! Nem érdemel ilyen dicshímnuszt Orbán.
human
A Balaton magánosítása jó példa arra, hogy miért hazudnak a fideszesek mikor a Tibocz, Ráhel, Mészáros, Garancsi gazdagodásra azt mondják, hogy a magyarok érdeke. A Balatonról konkrétan a többségi magyar társadalom kiszorítása zajlik éppen a pénzesebb réteg javára. A Mészáros cégeinél sem keresnek jobban a magyarok, mint egy gonosz multinál és a munkakörülmények sem jobbak. Míg Simicska 7%-os haszonkulccsal dolgozott Orbánnak köszönhetően akkor, mikor hasonló vállalkozások 2-3%-al tudtak csak addig Mészáros Lőrinc most 15-20%-os haszonkulccsal dolgozik. Az hogy ebből a haszonból külföldön ingatlanokat vesznek focisták táboroztatására, vagy focicsapatokat vesznek külföldön ez sehol nem szolgálja a magyar állampolgárokat pusztán pénzmosásra alkalmas befektetések.
Tehát a lényeg, hogy attól még hogy büszkék rá ez még lopás és korrupció. Az volt 2010 előtt is, és az 2010 után is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.