Sikkasztás miatt indult eljárás.

Felháborító: ellopta a betegeknek szánt pénzt a kórháztól az esztergomi vállalkozó

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az esztergomi kórház által részére betegfelvonó beszerzésére átutalt több, mint öt és félmillió forintot saját megélhetésére fordított.

A vádirat szerint a férfi egy budapesti gazdasági társaság képviseletében arra vállalkozott, hogy az esztergomi kórház részére betegszállító felvonót szerez be, és épít be. A kórház a vállalkozói díj felét, 5.683.250,- Ft-ot 2018. augusztus 29-én átutalt a gazdasági társaság bankszámlájára, azonban a vádlott által képviselt Kft. a felvonó építéséhez nem kezdett hozzá, a kórház megkeresésére nem válaszolt, a vádlott telefonon is elérhetetlenné vált.

A vádlott az előlegként átutalt pénzösszeget a bankszámláról több részletben felvette, azt nem a felvonó beszerzésére, hanem a megélhetésére fordította.

A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a vádlott elismerte, hogy felélte a sértett által átutalt összeget.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg.

Forrás: Ügyészéség

Kép: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A pénznek nincs szaga!
.
Kicsiben: LOPÁS
Nagyban: ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉG
.
Zusammen: közlóvé
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Ez egy pancser, nincs benne egy csepp politikus vér sem! Erre még egy baltás gyilkost sem szabad bízni, azt ügyet is elbaltázná!
Eladott Ország
Az nem vállalkozó aki a munkát pénz átutalással kezdi, illetve nagyobb összegű beruházás esetén a fizetés szakaszolását
írásban kell rögzíteni. Az semmiképen nem jó ha pénzt adunk előre amikor még egy kapavágást sem végeztek!
kereső
Tényleg felháboritó. De mi van azokkal a "vállalkozókkal",akik szétlopták a Széchenyi bankot? Fizet helyettük az OBA, és az állam(adófizetők)- olyan 10 milliárd körüli az összeg. Őket mikor fogja a rendőrség/nyomozó ügyészség kihallgatni?Nyomoznak?? Hát iszen, a banki nyilvántartásból ki kéne derülni,. hogy kik azok akik a felvett hitellel megléptek-és nem fizették vissza.
Más: azt mondja a "küszöbrádió", hogy tiborcz I. nagykorú magyar állampolgár +32 piszkos önkorm. miatt több mint 14 milliárdot nyel be az állam( az adófizetők) az EB döntése nyomán. Ja, és a fent nevezett magánvagyona is ismert. 33 milliárd, meg valamennyi apró (2,6milliárd), a tavalyi és eredményei alapján felvett osztalék.
kereső
"A fideszes Simonka György esetében egymilliárd forint úszott el, mert az állam vagy késve adta be az igényt a felszámolónak, vagy nem fizette be a letéti díjat, mindenesetre nem fogja visszakapnia azt az állami támogatást, melyet Simonka nem arra használt, amire kapta. "
nezelodo
Száz szónak is egy a vége, ez a kis lenyúlós biztos nem a Bibó Kollégium növendéke volt, de még a Farkas Flórinak, se a Simonkának sem lehetett az évfolyamtársa. A Mengyi Rolandot meg hírből sem ismerte, de még a Kósa óvónéni csoportjában sem cseperedhetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.