Májusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 98,4 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 85,9 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek forgalma 92,7 százalékkal csökkent – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Érkeznek a horrorisztikus statisztikai adatok májusról

A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 93,4 százalékkal kevesebb volt, mint tavaly májusban.

Az év első öt hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 56,1 százalékkal kevesebb, összesen 4,407 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 59,0 százalékkal, a belföldi vendégek 52,8 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 53,4 százalékkal csökkent, és 87 milliárd forintot tett ki a január-májusi időszakban.

Szörnyű visszaesés az iparban

Májusban jelentős volt a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása, így az ipari termelés 30,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 27,6 százalékkal csökkent – közölte kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz viszonyítva 15,6 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás májusban.

Az év első öt hónapjában a termelés 13,8 százalékkal kisebb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Májusban a feldolgozóipari alágak mindegyikében csökkent a termelés volumene. Kiugró visszaesés volt a legnagyobb súlyú járműgyártásban, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása kisebb mértékben csökkent.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Hiába fényezik az unortodox, vagy milyen figurák, hogy ez lesz, az lesz az után, hogy a járvány miatt leállt a világ gazdasága, az bizonyos, hogy a milliárdos bugászokon kívül mindenki megérzi a kialakult helyzet nehézségeit!
.
De nem szívesen mondanak le jogos járandóságaik egy részéről, mint 2008-ban amiatt, mert őfőméltósága kreszlije elvesztette tisztességét azzal, hogy közlóvé milliárdokkal rövidídítették meg az államháztartást, megfűszerezve a vér áztatta ALAPJOGOK lenullázásával!
,
Azzal együtt, hogy még a veszélyhelyzet idején sem felejtkezett meg őfőméltósága a nyája szájának a betöméséről:
.
Mint például -- többek között ---
.
----- Zsíros NER-es biznisz koronavírus-járvány idején
.
magyarnarancs.hu/narancsblog/zsiros-ner-es-biznisz-koronavirus-jarvany-idejen-128388
----------------------------------------
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+j%C3%A1rv%C3%A1ny+idej%C3%A9n+milli%C3%A1rdokat&oq=Orb%C3%A1n+j%C3%A1rv%C3%A1ny+idej%C3%A9n+milli%C3%A1rdokat+&aqs=chrome..69i57.11770j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
------------------------------
.
----- Újabb százmilliárdot vesz ki Orbán a közösből
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20200613/ujabb-szazmilliardot-vesz-ki-a-kormany-a-koronavirus-miatt-felallitott-gazdasagvedelmi-alapbol-436852
.
Ez várható el egy piros pacsis pasitól!!!
namihami
Remélem, hogy most már értitek és elfogadjátok a Főnök döntését, hogy az idegenforgalmat (Récsöl, Mészáros) szükséges volt megdobni néhány milliárdocskával. Valahogy csak vissza kellett tenni a család zsebébe a kieső filléreket. És mi volt a legegyszerűbb módja? Hát persze, a mi zsebünkből.
Hiszen:: Pénz nem vész el, csak átalakul. (miként arra Matolcsy bácsi oly bölcsen rávilágított)
ómió
@Giovanni Alba: Nem baj, hogy időközben azt is átírták?
ómió
@justhpeter:Sohanapjára akárhány százalékos a "korrekt elvárás"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.