Egy facebookos hirdetés szerint bruttó 220 ezer forintot és 200 ezer forint cafetériát ígérnek Baranya megyében azok számára, akik iskolaőrnek szegődnek.

Az érettségizett aspiránsoknak egy 40 órás tanfolyamot kell elvégezniük augusztusban, majd szeptembertől már munkába is állhatnak. 

Tanári fizetéssel kecsegteti a rendőrség a leendő iskolaőröket
2010. december 9. Rendőrök a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Szent István Szakképző Iskolájában. A sorozatos rendbontások miatt a hatóság segítségét kérte az oktatási intézmény a fegyelem megszilárdításában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét a hvg.hu-val azt közölte, hogy idő előtt került ki a hirdetmény, a toborzás a jogszabály hatályba lépését követően kezdődik.

A hirdetmény tartalmával kapcsolatosan nem utalt arra, hogy az hamis volna, sőt, annyit írt még a szóvivő, hogy az ott megadott elérhetőségek is rövidesen elérhetők lesznek.

A hirdetés egy oktatási témákkal foglalkozó csoportban már kiverte a biztosítékot, főleg amiatt, hogy egy ilyen szenzitív munkakör betöltéséhez elég egy gyorstalpaló az érettségi mellé. De azt is problémásnak érzik, hogy a jövendő iskolaőrök keresete a kezdő tanári fizetéssel megegyező lesz.

A biztonsági őrök oldalán is viccnek sejtik az állásajánlatot, mert annyira kevésnek találták a beígért keresetet. 

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Soha vissza nem térő alkalom! A jelentkezők egy része az iskolába visszatérve befejezheti tanulmányait és még pénzt is kap érte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Így biztos nem lesz túljelentkezés! Vagy eltekintenek az érettségitől és elég lesz két faiskola, meg három tánciskola!
Málna
@Nessy: Állítólag több százezer munkanélküli van. Csodálkoznék, ha nem lenne túljelentkezés.
nezelodo
@Nessy: A végén még a levelezőn végzett tánciskola is elég lesz. Persze "jutalmul" belekerülnek a KLIKK adatbázisába, Nemesmedvestől Battonyáig.
szép új világ
Soha vissza nem térő alkalom! A jelentkezők egy része az iskolába visszatérve befejezheti tanulmányait és még pénzt is kap érte.
Sámannus
Széna, vagy szalma a választék, de lehet a kutya vacsorája is villanyoltás után.
Gyütt Mönt
Jobban járnak, mint a pedagógusok, mert még kafetériát is kapnak, míg a pedagógusok nem.
Ronin2
Tévedés ne essék,nem az ő fizetésük sok,hanem a pedagógusoké nagyon kevés.
Amúgymeg aki sokallja,menjen csak el egy kisebbséggel túltelített iskolába,s vállalja az esetleges intézkedéseinek összes "előnyét",amit a népes rokonság szóvá tesz majd.
Itt nem a 8-9 évesekkel van a gond,hanem a 10-12 éve odajáró "nebulókkal".
tudode
Olyan szegény őfélesége még sohasem volt, hogy ígérgetni ne tudjon, mint pl.-- többek között:
.
----- Négy hónapja hírdették a milliárdos vismajor keretet a turizmusban, máig nem utaltak egy fillért sem
.
hvg.hu/kkv/20200709_Negy_honapja_hirdettek_milliardos_vis_major_keretet_a_turizmusban_maig_nem_utaltak_egy_fillert_sem
.
A papír beszél, a kutya ugat!
,
Nyírfa
Szóval, keveslik a tanárokéval megegyező fizetést. Ez legyen figyelmeztetés a kormány felé: hogy viccbérért gályázik a pedagógustársadalom. Horthy alatt is a nemzet koldusai voltak, most sincs becsületük. Bezzeg Rogán és Lázár, sokat érhetnek - a jövedelmük, vagyonuk alapján. Ez Orbán Viktor és holdudvara értékrendje. Igen, silány egy értékrend, vissza is fog ütni, sajnos, nem csak rájuk.
SystemError
Itt nem a biztonsági őrök piaci igényeivel és bérével van a baj, hanem a pedagógusok kommunista bérével. Lehet amúgy itt a baj, hogy túl lelkisek és azt hiszik, ha felállnának, akkor megszűnne az oktatás vagy az EÜ. dolgozók esetén az EÜ. Elő lenne adva a nagy halál kormány oldalról persze, de menne tovább az élet. Ez így a 22-es csapdája szerintem, amíg nem tudnak piaci alapon gondolkodni a pedagógusok és azt hiszik nélkülük majd nem lesz iskola és minden nekik kell vinni a hátukon, addig Döbröghy ezt ki is fogja használni. Egyik nap nem menne be egy tanár se és az ország Viktor torkára menne, higgyje el mindenki, hogy másnaptól 2x szorzóval keresnének pedagógusokat. Most tudják, hogy a szociálisan érzékeny emberekkel ezt meg lehet tenni, mert legyünk őszinték, kicsit szeretik ezt "az én tartom össze" önfeláldozást is ezek az emberek, mivel semmi baj, csak ezzel maguknak csinálják ezt...
Clavigo
@SystemError: Amig kegyes Urunktól kér itt bárki engedélyt a sztrájkra..( 2 órás figyelmeztető sztrájk,szombat-vasárnap délelőtt ),,addig itt nem lesz változás... Legfeljebb ,majd " egyeztetnek"..
Lepényleső
Az erőszak állítólag csak erőszakot szül? Oda-vissza? (Miközben van aki meggazdagodik rajta?)
SystemError
@Clavigo: Én ennél radikálabb változásra gondolok, ha mondjuk a pedagógusok fele egyszerre felmondana, azzal a tudattal, hogy árufeltöltőként(sajnos) is többet keresne másnaptól és így el is tudna tölteni 1-2 hónapot, akkor ezzel meg lehetne hackelni a rendszert. Úgy is őket vennék vissza, hiszen 2-3 hónap alatt nem lesznek pedagógusok a semmiből..

Ehhez elhatározás és egységes gondolkodás kéne és annak a hátrahagyása, amit írtam. Igaz kicsit kibasznának a diákokkal is, de nem jobban, mint a korona arra pár hónapra(amúgy ezt lehetne nyáron is csinálni és akkor nem is fájna ez annyira a diákoknak..) Összességében pár hónap kicsit kegyetlenebb hozzáállással hosszútávon mindenki csak nyerne így meg évtizedek óta megy ez a gyomorideg mókuskerék... hiába mondják el, hogy a diákokat védik és nem merik, ebben az aspektusban ez a diákokra is rosszabbul hat hosszútávon, hogy egy ilyen közben kell létezni, ha nem változik semmi
Clavigo
@SystemError: Igazad van.Viszont ... ( a privát véleményem ),,Ezt a " réteget " sajnálom a legkevésbé..,,mint orbán masszív szavazótáborát..Most nem fenyegetőznek sztrájkkal,,mint Gyurcsi idejében,,stb. Megérdemlik az alamizsnát a Gazditól..Jó étvágyat hozzá..
SystemError
@Clavigo: Nem tudom, hogy ez elmondható-e. Mármint hogy masszív szavazótábor lenne a pedagógusok közössége. Talán ez csak pszichológia és az is lehet, hogy Gyurcsány alatt elhitték, hogy em vágják le a fejüket, mert az az egy biztos, hogy túlfizetve soha nem voltak.. Érdekes amúgy, de én pont az orvosokról tudom úgy, hogy nagy átlag fideszesek. Viszont ne keverjük őket az összes EÜ dolgozóval, csak orvosokról beszélek. Viszont az orvosokból lesznek a vezetők is innentől megy lefelé a kaki, ha taposni kell. Szerintem ezek sokat változtak az elmúlt években, ki tudja már, hogy valójában ezen közösségekben milyen vélemények terjednek. Egyelőre sem a PDSZ sem az Orvosi Kamara nem tűnik nekem túlságosan kormánybarátnak az elmúlt években...:) Mindkét területen elférne a pénz és a megbecsülés, ez az egy biztos!
SystemError
@Mirabilis: Másképpen nem is lehet, csak összefogva és még így is blöffölniük kell, hiszen, ahogy @Clavigo: írta még rendesen tüntetni, sztrájkolni sem tudnak, csak ilyen törvényileg kiherélt módon sajnos. Viszont ahogy tartja a mondás. Néma gyereknek anyja sem éri a szavát! A pedagógusokat egyáltalán nem értem, mert még az EÜ félbalkáni állapotai között lássuk be foglalkozástól függően akár még egész jól is lehet halászgatni a zavarosban, annak akinek erre ad lehetőséget a foglalkozásköre. nyilván ez leginkább az orvosokról szól.. Pl egy példa. Lehet a legtöbb EU-s országban jobban keresnek az orvosok viszont, ha elfogadna hálapénzt repülne is. Ki tudja egy szülész-nőgyógyász mennyit vihet haza a kis borítékokkal és a magánnal együtt... Én tudok nem egy olyan orvosról, aki nekem a szemembe megmondta, hogy ő már "beleszocializálódott ebbe a félbalkánba, akkor megy le cigizni, amikor akar, nem kell ki-be csipogni egy kártyával, megvan a pénze, stb.."
Levendula
Nem minden rendőrnek van érettségije... Szerintem itt is jó lesz majd minimum a "nyócátalános"
ómió
Az "etnikummal civakodást" is meg kell fizetni.
Clavigo
@ómió: A rühes Gazdaállatod is etnikum...Ebben az esetben nem olyan kényes az izlésed...nyelved.. Csak a segg legyen kellőképpen szaros,,ami előtted van..Gyagyás.. Fénykorodban,,nem voltál te munkásőr,agyalágyult ?
SystemError
@ómió: Főleg az ilyen faszkreténekért fizetünk sokat a közből, mint te is vagy.. Csak tudod belőlük még lehet valaki..
ómió
@SystemError: Agyadra ment a leninizmus, vagy csak megtelt veled a latrina?
ómió
@Clavigo: Attól, hogy a latrinatöltet fajtád ezt hazudja rá? Kevés! A segg-allűrjeidet is jobb, ha megtartod magadnak, meg a tetvesbolsi pufajkás fajtádnak! Bármilyen szívesen hazudnád is másra!
Clavigo
@ómió: Te még iskolaőrnek is hülye lennél,,gyagyás..
csak úgy....
hurrá! shikarinak lesz végre állása és kedvére pofozhatja a libsiket! :)
azt meg jól kifundálták,hogy ezek a verölegények a tanarakkal hasonló bérezést kapnak! aki, manapság pedagógusi pályára lép magyarországon, az hülye..
SystemError
@ómió: Óvatósan anyámmal prosti srác, mert a fostos kis troll pofádnak több nyoma is van neten, mind gondolnád.. Nincsenek határok, de egymás anyját ne izgassuk, mert szegényeknek semmi közük ezekhez a dolgokhoz. Bizonyára jóérzésű emberként ebben egyet tudunk érteni...
advocat
Sajnos a mai rendszer szerint ennyi elég. Mert a pedagógusokat ennyire becsüli pártunk és kormányunk.
Gyütt Mönt
Megyek iskolaőrnek, mindig karrierre vágytam. Már beszereztem könnygáz sprayt. Kockás ingem is van, így akár pedagógusnak is nézhetnek.
ómió
@Clavigo: Bolsi fajkreténként mindig magadból indulsz ki? De legalább az aláírásod most hiteles!
ómió
@SystemError: Hol láttál te tőlem utalást anyádra? Bolsi fajkreténként gyakran delirálsz, vagy csak a "latrinaélményed" teszi?
SystemError
@ómió: Jogos, félreolvastam!...de látod ilyen elismerést soha nem fogsz olvasni a faszkretén pedopolitikai Prosti Srác oldaladon
ómió
@SystemError: Ne "szerénykedj"! Nektek, efftársaknak az nem szokott jól állni!
SystemError
@ómió: NER faszkretèn tahóképzőben felfoghatatlan..
SystemError
@Mirabilis: Mondom "törvényesen" mondjanak fel egyszerre, úgy is őket tudják csak visszavenni..:) Ehhez minimum közös, tudatos gondolkodás kéne...
ómió
@SystemError: A Foximaxi ilyen "szakán" végeztél? És most automatice hazudod a nerre? Akkor te a "faszkretén tahó" szak summa cum laude-sa voltál!
SystemError
@ómió: Annyira szzelemes és változatos vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.