Az Országgyűlés kedden a kormánypártok javaslatára várhatóan határozatban szab feltételeket a kormánynak ahhoz, miként támogathatja az Európai Unió (EU) koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

Feltételekhez köthetik a járvány miatti uniós hitelfelvétel kormányzati támogatását

A parlament rendkívüli ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két, kivételes eljárásban tárgyalt előterjesztésről tartanak összevont vitát.

A képviselők elsőként a járvány gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti határozati javaslatról tárgyalnak. Az előterjesztésben feltételeket szabnának a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az EU hitelfelvételét a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

Ezt követően a kabinet rövid távú szálláshelykiadással összefüggő törvénymódosító indítványáról tárgyalnak. A kormány egyebek mellett lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok rendeletben állítsanak éven belüli időkorlátot a magánszálláshelyek kiadására.

A javaslatok összevont vitái után mindkét előterjesztés esetében megtartják a zárószavazást is.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Az EU-t rohadtul nem érdekli,hogy orbán mit akar,vagy mit nem.Mindent alá fog írni,amit elétolnak,vagy elapad a della.
A fidesz-bandának meg ez a lényeg.Ha orbán nem tudja "etetni" a maga köré gyűjtött sok ingyenélőt,pillanatok alatt összedől a kártyavár
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Magyarország tudtommal az Unió tagja. Ha jól értem uniós tagként feltételeket szabunk magunknak, hogyan és miként vegyük fel a saját pénzünket.
Jozefina
Az EU nagy ívben tesz majd arra, hogy orbán milyen feltételeke akar a korunavírussal kapcsolatos EU hitel felvételével kapcsolatban. Legfeljebb nem kap manit és nincs miből lopnia. Ez elle a leg kézenfekvőbb!!??
justhpeter
Ez már inkább röhejes mint botrányos. Az egér akarja masíroztatni at elefántot. A debil törpének és a 132 bátor embernek végképp elmentek otthonról.
kereső
Ha jól értem, akkor Magyarország parlamentje ma határozatot hoz arról, hogy Magyarország nem jogállam ,és semmi köze az országnak az Eu-s alapértékekhez, az európai kultúrához. Miért vagyunk még tagjai ennek a klubnak, ha különben meg mindig xaros gumicsizmával táncolunk a megteritett asztalon. "Hitvány szószegők lettünk..."- és ez a legkevesebb amit el lehet mondani mostanság erről az országról.
Gyütt Mönt
@kereső: semmi keresnivalónk az EU-ban, itthon még az uniós zászló lobogtatását is bünteti a yard.
ómió
Pedig az anarcholiburnyák brüsszeli tetübanda akár hetente is szívesen "frissítené" nekünk, hogy mi is a "jogállam"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.