Az Index közleményben tudatta, hogy pénteken munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte a lap szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, korábbi főszerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint 80 munkatársa is kezdeményezte a felmondását.

Péntek délben az Index több tucat dolgozója indult el a Bodolai László irodájába a felmondási papírjával. Mivel Bodolait nem találták az irodájában, a szerkesztőség vezetői telefonon közölték vele a felmondásukat, amit a kuratórium elnöke tudomásul vett – tudta meg a 444.

Bodolai szerdán menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, ami ellen a szerkesztőség egységesen tiltakozott.

Az Index péntek délutáni közleményében azt írja,

azok, akik a mai napon nem adták be a felmondásukat, (egyelőre) nem azért nem szerepelnek a listán, mert elfogadhatónak tartanák a kialakult helyzetet, illetve sokan akár egyszerűen szabadságon vannak.

A közleményben hozzáteszik,

Döntésüket azután hozták meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. A lap szerkesztősége szerdán egyhangú nyilatkozatban állt ki a menesztett főszerkesztő mellett, elfogadhatatlannak nevezve Bodolai döntését.

"Évek óta hangoztatjuk, hogy két dolgot tartunk az Index független működése feltételének: se az Indexen megjelenő tartalomba, se a szerkesztőség összetételébe, szerkezetébe ne történjen külső beavatkozás. Dull Szabolcs kirúgásával ez utóbbi feltétel sérült. A menesztése egyértelmű beavatkozás a szerkesztőség összetételébe, arra nem tudunk másként tekinteni, mint nyílt nyomásgyakorlási kísérletre. Ilyen körülmények között, Bodolai döntése után a vezető szerkesztő és a két főszerkesztő-helyettes nem látta tovább biztosítottnak a független működés alapvető feltételeit, ezért kezdeményezte a távozását" – fogalmaznak az aláírók a közleményben.

Forrás: Index, 24.hu, 444

Címlapkép és videó: 444

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem minden távozó talál magának egy tisztességes munkahelyet, ahol nem kell a politikai patkányok közelségétől szenvedniük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@görbetükör: akinek humora és esze is van ,annak rögvest föltünik ,hogy orbánnak nincs,nem volt és nem is lesz!
RuthBI75
А hеlуi аnуukáкnaк anonim szехге van szüкségüк!
Сsаk üzenеt, és kérjе meg, hоgy baszd mеg!
-
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
Nyírfa
444.hu/2020/07/24/hodasz-andras-az-index-megszuneserol-vere-rajtunk

" Hodász András katolikus pap hosszabbat írt a Szemlélekre: „A napokban a szemünk előtt szűnik meg egy nagy múltú, piacvezető internetes újság. Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e az ott dolgozó újságírókkal a főbb társadalmi kérdésekben, a világ szegényebb lesz egy színnel, mi szegényebbek leszünk a vita lehetőségével, és vereséget szenvedünk kereszténységünkben, mert elmulasztottuk a párbeszédet, a jézusi utat. Vére rajtunk.” "

mert elmulasztottuk a párbeszédet, a jézusi utat.
ómió
Most akkor itt efftársi háború folyik, vagy ezután "csak" hazudozni lesz tilos?
Eriksson
@ómió: Most olvastam egy cikket a mélyen lenézet Origótól. Az üggyel kapcsolatban felemlített nevek valósak és a felhánytorgatott múltjuk is.
www.origo.hu/itthon/20200724-index-belhaboru-mszp-dk-momentum.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.