Libernyák! A magyar kormányfő ezzel a szóval illette azokat az európai miniszterelnök kollégáit, akik őt egyébként jelentősen lenézik, már csak a közismert műveletlensége okán is. Valószínűleg nem nagyon akad olyan külföldi tudósító, aki ezt a “libernyák” szót le tudná fordítani bármelyik más nyelvre, de hadd adjak egy kis segítséget!

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már epedve várom O.V. facebook képét, amikor a libernyákokkal a hátán neki vág a hegyoldalnak, hogy felcipelve őket, megmutassa a nekik csoda erkélyét! Esetleg Felcsútot is megmutogathatja nekik, a hátán cipelve őket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Már epedve várom O.V. facebook képét, amikor a libernyákokkal a hátán neki vág a hegyoldalnak, hogy felcipelve őket, megmutassa a nekik csoda erkélyét! Esetleg Felcsútot is megmutogathatja nekik, a hátán cipelve őket!
RonaGyuri
igen ez a dagadt törpe egy műveletlen arrogáns paraszt-suttyó, s a birkái ezért szeretik!! =))
kereső
@Nessy: na de hogyan fogják ezt a "libernyákok"-at leforditani Merkelnek, Macronnak, a holland miniszterelnöknek? Ja, és az EP-nek? mert úgy hirlik, hogy a Parlament nem engedi át a megállapodást.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, ez a ti nyelvezetetek, ez a ti szabadsajtótok...amúgy az egész egy buzernyák szófosás, úgy értelmezve amilyen a szófosó.
Nessy
@Csizmás Kond: Na, akkor lássuk az igazmondó miniszterelnököt! Mikor lesz libernyák cipelés??? Engem ez nagyon érdekel!
Szófosás témában a legautentikusabbak a kormányzati szócséplők!
Csizmás Kond
@Nessy: ...nem értem mire célzol...tulajdonképpen azt sem tudom hogy ez a kifejezés elhangzotte valahol vagy csak kitaláció.
...és tényleg nagyon sokat kell válaszolgatniuk a kormányszócipelőknek és én is szócséplésnek tartom ugyanis nem az a dolguk, hogy mindenkinek ugyanazt a szájába rágják...na de ha úgy tartják, hogy ha kérdeznek felelni kell hát az ő dolguk.
Nessy
@Csizmás Kond: Péntek reggel Kossuth rádió, Orbán Viktor.
" a hátamon elcipelem azokat a libernyákokat, akikkel vitáznom kellett"!
Nem tehet róla, vizuális típus vagyok!
A szócséplők meg csak azoknak válaszolnak, akinek engedélyezve van. hogy kérdezhetnek! Hányszor hangzik el: Honnan vannak? Maguknak nem válaszolok! Még az ország miniszterelnöke is ennyire becsüli esetenként az ország polgárait!
Csizmás Kond
@Nessy: ..kezdem a végével...szóval nem tudom hány szócipelő van de az országnak kb nyolcmillió a lakósa...és képzeld el ha mindnki kérdezni akarna...mert ugye joga az van.
A libernyák kifejezést meg minden magyar anyanyelvű ember megérti, tudja hogy az ilyen pejorative kifejezések ragozása szintén lekicsinylést, lágyat, hozzánemértőt fejez ki. Az aki ebből zsidózást meg buzeránsozást akar faragni az nem magyar anyanyelvű és azt feltételez amit akar mert nem érti. És hogy nem lehet lefordítani...hát istenem, azok az idegennyelvűek akik nem értik alkossanak olyan irodalmat ahol minden kifejezést megértenek...mert a magyar nyelv minden érzelmet, tettet, értelmet ki tud fejezni.
lampa laz
@RonaGyuri: A felmérésekből tudjuk már, h milyen iskolázott réteg szavaz a fideszre, műveletlen arrogáns paraszt-suttyók, pont olyanok mint a dagadt görény. Azért is beszél ilyen kocsmai nyelven, mert szerencsétlenek csak ezt értik meg.
Nessy
@Csizmás Kond: Akar a nyavalya tőlük kérdezni! Vagy nem válaszolnak, vagy mellébeszélnek, vagy személyeskednek! Akinek nincs vitakultúrája, önálló véleménye, aki csak feláll és felolvassa ami le van neki írva, attól max. azt kérdezheted meg, "hogy van", vagy "hány óra van"! Már megszoktam a csodás ellentétes szópárok egybeírását itt a fórumon. Pl. Liberálfasiszta = szűzqrva. Attól függetlenül, a miniszterelnöktől, aki éppen az ország polgáraihoz szól a rádióban, valamivel kulturáltabb szöveget várna az ember. Igaz, van akinél ez a színvonal a trendi.
Csizmás Kond
@Nessy: Mégis mit képzeltél, hogy kiáll és azt mond amit akar ?...persze hogy arra van egy leírt vagy betanult szöveg mert a dolgokat csak úgy lehet megmagyarázni ha egy kérdésre századszor is ugyanazt válaszolják.
A személyeskedés pedig mindig felelet a kérdezőnek, mert mindenhol mindkét oldalon van aki úgy kérdez hogy már az sértő...és arra úgy is kell felelni...persze nem ez a törvény de én is úgy teszek :)
nezelodo
A mini elnök urunk ha nyugalomba vonul, minimum a magyar kultúra nagykövete lehet, hogy széthordja hírünk szerte a világban, de minimum a diplomácia illemtanát tanítja majd valamelyik saját egyetemén. A cicus kolléga meg a segédje lehet, mint a Hupikék törpikék-ben a Hókuszpók macskája.
RonaGyuri
Nos a dolog igencsak méretes öngól, túl azon - az egyébként egyértelmű - tényen, hogy okadatolta, hogy egy kultúrálatlan bunkó, ezzel a szóképzéssel agit adott egy igencsak releváns másiknak: illibernyákok! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.