Ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a kormány le akarja uralni az egyetemet.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának nevében jelent meg a Facebookon egy tiltakozás az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteki döntése ellen – olvasható a 24.hu cikkében.

Aznap tudatta ugyanis az ITM, hogy az egyetem élére kreált alapítvány kuratóriumának elnöke Vidnyánszky Attila (Nemzeti Színház igazgatója, Magyar Teátrumi Társaság elnöke) lett.

A Színművészeti hallgatói önkormányzata nem fogadja el a Vidnyánszky vezette kuratóriumot

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatóján a debreceni Kölcsey Központban 2020. június 22-én

Fotó, címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

A testületbe rajta kívül Bacsa György (MOL stratégiai ügyvezető igazgató), Lajos Tamás (operatőr-producer), Rátóti Zoltán (színész-rendező) és Világi Oszkár (SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója) került be.

Vidnyánszky elnökletének hírére az egyetemen 1979 óta oktató Zsámbéki Gábor Kossuth- és Jászai-díjas rendező felmondott, és így tett Gáspár Máté is, az Elméleti és Művészetközvetítői Intézet megbízott vezetője is.

A Hallgatói Önkormányzat elnöksége a bejegyzésben a következőket írja:

"A sajtóból értesültünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemet szeptembertől fenntartó alapítvány kurátorainak személyéről.

A hallgatók által korábban megfogalmazott, a modellváltás megvalósulásához elengedhetetlen feltételek egyike a következő:

"Az öt tagú kuratóriumba 3 tagot az egyetem szenátusa, 2 tagot a minisztérium jelöl ki."

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egy jelölést sem vett figyelembe, és a korábbi ígérettel ellentétben az Egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között.

A Hallgatói Önkormányzat a kuratóriumot nem fogadja el."

- áll a bejegyzésben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hogy sorsotok előre nézzétek, vigyázó szemetek a Nemzetire vessétek!
Igy lehet tönkre tenni egy jól működő színházat, rossz műsor politikával, rossz rendezéssel, egy, két "szürke" színésszel. Lehet, hogy a fiatal színészek politikai tisztánlátása tökéletes lesz, de a színpadon csak a tehetség érvényesül! Azt meg hozzá nem értő pártkatonák, politikusok, nem igazán tudják felismerni. Ha nem lesznek jó tanáraik, sok el fog veszni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hogy sorsotok előre nézzétek, vigyázó szemetek a Nemzetire vessétek!
Igy lehet tönkre tenni egy jól működő színházat, rossz műsor politikával, rossz rendezéssel, egy, két "szürke" színésszel. Lehet, hogy a fiatal színészek politikai tisztánlátása tökéletes lesz, de a színpadon csak a tehetség érvényesül! Azt meg hozzá nem értő pártkatonák, politikusok, nem igazán tudják felismerni. Ha nem lesznek jó tanáraik, sok el fog veszni!
ómió
Akkor tessék azonnal egy bolsevikot választani! Fő a "hitelesség"!
Aki Én
@ómió: ...miért kell rögtön bolsevikozni, ha egy csoportnak nem tetszik a bolsevik típusú felső utasítás, bolsevik módra, a párt által kijelölt személy, a beleszólás? Miért olyan ördögtől való, hogy egy csoport beleszól a saját létébe, jövőjébe, kiáll saját érdekei mellett? Állítólag ez egy jogállam, sőt, kereszténydemokrácia. Akkor nektek miért van kifogásotok a gyakorlói ellen? Pont ez olyan bolsevik tempós.
szaboria1
Orbán és Palkovics, hogy képzeli el azt, hogy egy ember miként ül meg két lovat. Pedig a Nemzeti is csúnyán vissza esett az igazi színházi rajongók látogatásától.
Az igazi volt nemzeti színészek most forognak sírjukba.
Vidnyánszky Ukrajnában nem is volt kiemelkedő művész. Úgy látszik Orbánéknak ez kell.
ómió
@Aki Én: A Színművészetin? Kereszténydemokrácia? Na, ne má'! Még viccnek is bizarr! Túltelített az anarcholiburnyák kriptobolsevikkal, hiába is próbálnád púderezni. Amúgy meg a fenntartó, az nem tipikusan egy "bolsevik típusú felső utasítás", hanem az, ami az egész kócerájt fenntartja! Miért nem deklarálják a kriptoefftársak, hogy majd ők fenntartják saját magukat is meg az intézményt is, amiért aztán köszönik, Vidnyánszky se kell!? Vagy a fenntartás az mégis kell, de az úgy ugráljon, ahogy a fenntartottak fütyülik? Több efftársi szerénység kéne, bár, gyanítom, ilyen nem létezik.
Aki Én
@ómió: ...akkor az általad bolsinak nevezett rétegnek kuss van hazánkban? A bolsipárt első embere utasít mindenkit, mindenre, nevez ki titulusokat?
Tán nem éppen ez volna a bolsikulti?
Nem is olyan idegen ez, egy MSZMP párttikár apuka kölkétől, a libsi alelnök, volt ifjú kommunista, Soros-bérenc, libsi élharcostól...
Ha innen nézzük, még igazad is van. Viszont akkor a bolsizásod némi zavarra utal.
jesz
ha tetszik, ha nem Vidnyánszky marad...csak még nem tudják a fiatalok...egy kicsit hagyja a hatalom a hőbörgést, megfigyelik kik a hangadók...aztán szép csendben megveszik őket, és máris elcsendesül a hangoskodás...mindenki kimegy a Rákóczi útra lángosozni, és boldogan mesélik, hogy győztünk..
szaboria1
@Aki Én: Megint jött egy omio aki osztani akarja az észt.
ómió
@Aki Én: Szerinted kuss van bolsiéknak? Nemcsak a hazai közéletet, médiájukat hazudják tele, de Brüsszelt is. De ettől még nem jogosultak - bár mindent megtesznek, hogy azok legyenek - a fenntartó helyett annak képviselőjét kinevezni. Te meg talán jobb, ha nem a 30-40 évvel ezelőtti hétköznapokat élnéd - még a végén elveszted a "haladó naprakészségedet"! Amikor meg itt a bolsipárt első embere utasított mindenkit, akkor legutóbb itt szemek "hullottak"! És, hogy ki a bolsi? Amikor 89-ben az efftársak a kongresszusukra befelé még tüke bolsiként vonultak be, kifelé meg már afelől érdeklődtek, hogy kik is azok a komcsik, azóta tetves bolsiságukat már a pápára is ráhazudnák, ha annak fikarcnyi sansza is lenne! Ez náluk azóta se változott!
namihami
Roppant egyszerű a megoldás. A hallgatók között szelektálni kell, elveik szerint jobbra vagy balra (lásd a jó öreg náci szisztémát), aztán a megürült helyeket ""szamócákkal"" feltölteni.
Hipp-hopp, egy gond megoldva...
csipetke
@szaboria1: 12:52 tegnap Osztaná,de nincs neki.Annyi ostobaságot hord össze,hogy csak kapkodom a fejem (ahogy elnézem,nemcsak én) De valószínűleg ő is pénzt kap érte,mint a többi troll. Szomorú,és alantas kenyérkereset tisztességes munka helyett
csipetke
Egy biztos,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá válik. Egy a cél,mindent bekebelezni,uralkodni felette.Szétbarmoltatta palkoviccsal az MTA-t,elüldözték a CEU-t,és hasonló "dicső tetteket" hajtottak végre.Ez annyira szomorú,hogy egy csepp kis ember kitalál valami baromságot,és körülötte a biodíszlet,a bólogatójancsik csapata buzgón helyesel.Egy tökös ember nincs köztük,aki azt mondaná,hogy másképp csinálná.Persze hogy nem mond senki semmit,mindegyik félti a pozícióját,de leginkább az ezzel járó jövedelmet.Nagyon szomorú ez,de reménykedjünk,hogy '22-ben változik a dolog

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.