A házibuli után 36 ember kapta el a koronavírust, 127 ember pedig házi karanténba került a rendezvény után.

A születésnapi buli szervezője és a fellépő zenész is koronavírussal fertőződött meg egy Sopron melletti családi rendezvényen – írta meg a Blikk. A hetven vendég mintegy fele kapta el a vírust: napokkal a parti után derült ki, hogy az egyik vendég fertőzött volt, ő volt a „szuperterjesztő”. Most újabb részletekre derült fény az összejövetel kapcsán – teszi hozzá a lap.

Ahogy korábban mi is megírtuk, harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen, és több mint 120-an kerültek hatósági házi karanténba. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, hogy Hajdú-Bihar megyében észlelték először a koronavírus-járvány halmozódását, és a járványügyi vizsgálatok során derítették fel, hogy az érintettek egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen fertőződtek meg.

Az egész onnan indult, hogy a Hajdúságból egy Sopron környéki településre költöző család tartott születésnapi bulit, így az ország keleti feléből is – Téglásról és Hajdúböszörményből – hívtak rokonokat, barátokat – tudta meg a Blikk a részleteket.

Kibéreltek egy szálláshelyet, ott pincér, konyha nem volt. De a vendégek között volt egy szuperfertőző – de ez csak 8 nappal a parti után derült ki, a 70 vendég fele elkapta a koronavírust, köztük a buli szervezője is. A fellépő zenész is elkapta a kórt, aki pedig odahaza egy családtagját továbbfertőzte.

Forrás: Blikk, 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Megérte? Muszáj volt megrendezni a bulit?
namihami
Jó mulatság, férfi-(nöi és gyerek)munka volt.
Hulljon a férgese...
SystemError
Úgy látom kezdenek gondolkodni az emberek, hogy miként is jöhet ki 2 hónapja minden egyes napra 10 fertőzött. Nyilván az egyenletes eloszlása és a napi értékek egyenletes eloszlása sem valósághű adat...

Nyílván minden góc más és más, de biztosan nem pont napi 10db, aminek amúgy egy millió az egyhez az esélye minden egyes nap...:)

Szóval, ha egy ilyen kis összejövetel 40 fertőzöttet hoz, akkor bizony már el kezdenek gondolkozni az emberek...a napi 10-ről...

Szóval ez egy egyedi eset volt jön is a kéretlen indoklás...:)

Kergessük el ezt a gyilkos patkányt, mert a nyári turizmus maxolása miatt nem számit neki az emberélet és napi 10 eset van megrendelve, hogy ne pánikoljanak az emberek.
justhpeter
70 fős születésnapi buli a fél országon át ? Rothschildék Sopron környékére költöztek ? Máshogy nem lehetett.
Pálinkás Pál
Szuperfertőző??? valaki magyarázza már el nekem ,mi is az...meg ha már itt tartunk...akkor azt is hogy lehet a fertőzési ráta 1 alatti??? írja már ide nekem valami vírus mágus ...hogy lehet megfertőzni például 0, 7 embert!!! mert ugye állandóan ezt halljuk, 1 alatt kell tartani a számot...
Eriksson
Valaki olvashatta Ukrajnában ezt a hírt, s rögtön vörös zónába sorolták Magyarországot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.