Őszintén vallott.

Bánsági Ildikó kitálalt a Nemzeti Színházról – ebből lett annyira elege, hogy otthagyta munkahelyét

Felmondása okairól nyilatkozott Bánsági Ildikó, aki hétfőn lépett ki a Nemzeti Színház színésztársulatából.

Betelt a pohár Bánsági Ildikónál – a Kossuth-díjas színésznő hétfőn a Facebookon jelentette be, hogy felmondott a Nemzeti Színházban. Bánsági tegnap még nem árult el túl sok részletet azzal kapcsolatban, hogy mi áll a döntése hátterében. Kedden viszont az ATV-nek adott nyilatkozatában elmondta, nem egyetlen oka van annak, hogy búcsút int a Nemzeti Színháznak. Az utolsó cseppet a pohárban viszont a Színház – és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzet jelentette. Így többek közt az is, hogy nemrégiben Vidnyánszky Attilát nevezték ki az SZFE kuratóriumi elnökének.

"Rájöttem, hogy nincs beszélgetés. Elhittem, hogy van beszélgetés, és úgy láttam, én így ítélem meg, hogy nincs. Hogy ez úgy lezáródott, mert már csak forradalmiskodni lehetett, azt láttam" – mondta a színművésznő az ATV-nek, hozzátéve: elsőként Vidnyánszkyval közölte azt, hogy beadja a felmondását. "Azt mondta, hogy sajnálja. Nem beszéltük ezt ki, hiszen mi sokat beszélgettünk."

Bánsági elmondása szerint korábban örült annak, hogy a Nemzeti Színházba szerződött, később azonban észre vette, kollégái egyre inkább elfordulnak tőle. "Rádöbbentem arra, hogy valamitől valakik kialakítottak egy olyat, hogy jobboldali, baloldali. Most ez úgy kialakult, és nekem ez nem tetszik" – mondta a 71 éves színésznő, aki szerint a lényeg a beszélgetés, a kommunikáció lenne, anélkül ugyanis nem oldódnak meg a szakmán belül tapasztalható problémák.

"Hirtelen beszélgetés nélkül történések lettek, és hogy ha mi nem ülünk le, nem húzunk egy vonalat, és nem mutogatunk visszafele, hogy te beszélsz, mikor te ezt meg azt csináltad ekkor és ekkor..." – magyarázta Bánsági Ildikó, aki elmondása szerint függetlennek, emberpártinak tartja magát, szeretné meghallgatni a többieket, hatni rájuk, vagy szeretné, ha mások hatnának rá, úgy gondolja ez az egyetlen kiút a mostani helyzetből.

Forrás: Blikk

Kép: TV2

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Idén 73 lesz a művésznő! Szerintem nem kenyérre kell neki! Nyugdíjat kap, mellette alakíthat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Egy igencsak érdekes kérdés

Látszólag lényegtelen, de valójában igencsak karakteres

Az index.hu számolt be róla, hogy az egyetem rektori tanácsadója, Németh Gábor is nyilatkozott annak kapcsán, hogy „Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke”.
Két dolog ragadott meg;
Egyfelől a fogalmazás: „a kuratórium összes tagja közel állni látszik egy nagyon egyértelmű politikai centrumhoz.” – óvatos volta.
S egy odavetett megjegyzése: „az alapítványi kézbe kerülő intézmény nevéből kikerült az 'egyetem' szó”!!
Nos ez utóbbi némi kutakodásra serkentett. Igen; eredménytelen! Nem sikerült kiderítenem, hogy mi a neve, pedig kerestem incl. a minisztérium közleményében! =))
Csizmás Kond
@Horizont: ...a politika rossz oldala...ki határozza meg hogy mi a jó oldala ?...
...miből gondolják akárki hogy csak az a jó politika amit ő művel ?
..amúgy a színésznő 72 éves..szerintem nála már nem a politika határozza meg az életet.
FLETÓ
Idén 73 lesz a művésznő! Szerintem nem kenyérre kell neki! Nyugdíjat kap, mellette alakíthat...
Nessy
Mielőtt véleményt mondtunk a Nemzetiről elmentünk megnézni két darabot. Az egyik a "Szerelem hullámhosszán" volt. Miután az első részben nem sikerült kideríteni, hogy mit gondolt a szerző, lapos volt az egész, a közönség jó része távozott. Másodszor G.B. Shaw Vadkacsáját néztük meg, mondván az nem lehet "elrontani". El lehet. Addig volt élet a színpadon, amíg Törőcsik Mari bent volt. Szarvas Gábor feledhető volt.
Nessy
@Horizont: Különösen a kontraszt miatt! Vidnyánszki előtt Alföldi Róbert idején, két hónapra előre kellett jó pár darabra megvenni a jegyet!
Elhiszem, hogy "Isten, haza, család" a jelszó, de ha propagandára kíváncsi az ember, nem megy sok ezer forintér színházba.
Csizmás Kond
@Horizont: Az ilyen megfejtések csak a te fejedben születhetnek meg. Soha egyetlen szóval sem mondta, hogy csak az Orbán politikája a jó vagy csak a Gyurcsány politikája a rossz. Ezeket te találod ki és azt hiszed én mondtam...szerintem fordulj orvoshoz amíg komolyabb bajod nem lesz.
A színésznő azt mondta hogy a politika miatt sokkolt be...de ezt sem te sem én nem tudhatjuk pontosan. Az biztos hogy aki hetvenvalahány évesen ott kell hagyja a színpadot valamit szokott mondani de legtöbbször nem az igazságot. Azt is figyelembe véve hogy ebben a korban már nagyon becsontosodnak az akaratok és az ember azt kezdi hinni hogy csak neki van igaza még nem jelenti azt hogy csak neki van igaza. A kor előrehaladtával a szerepek is csökkennek, az ízlések is és minden, és nem biztos hogy annak már bárki megfelel...és én ezt tartom a legvalószínűbbnek. Az igaz hogy jó színésznő volt, de az ilyen hisztikkel már sokat tud rontani az imázsán.
Nyírfa
@Horizont: 9.28

Régen nekem is az egyik kedvencem volt, de , bármennyire is magaslott ki a tehetségével, kiábrándító volt az a politikai vakság, amiről az utóbbi években tanúbizonyságot tett. Kellemes meglepetés, hogy ébredezik, viszont meg vagyok döbbenve, mennyire nem tudja élőszóban kifejezni magát.
Az mindenesetre biztató, hogy olyanok is felvonják végre a szemöldöküket, akikről már lemondtam.
Nyírfa
@Horizont: 6.14

Kivételesen vitatkozom veled, felelősnek nem egyetlen embert, nevezetesen Orbánt jelölném meg - bár, ő lenne az első számú vádlott -, mert számos tettestársa van a kormányban és a kormányon kívül, többek között a szavazói is, határon innen és határon túl.
Nyírfa
@Horizont: A legaljasabbak közül való.
Aki Én
@Csizmás Kond: A politikának éppen a rossz oldala mutatkozik meg. Mindenbe bepofázik, amibe nem kéne. Egyik ilyen éppen a művészet. A suttyó kormánynak ehhez van a legkevesebb köze.
legott
24.p3k.hu/app/uploads/2020/07/vid1-e1596207175586-1024x576.jpg

Erről az arcszerkezettől (sokat tett azért Vidnyánszky Attila a szemétdombra való magánéletében, hogy így nézzen ki) lesír a kultúra - vagy inkább besír?

Mottó: Egy szar ember is tud alkotni valami szépet, de attól még szarember marad.
legott
"Vidnyánszky Attilát látva, besír a kultúra."

Sok hülyeséget írok meggondolatlanul (nem szeretek gondolkodni, mert akkor csapdában - egy dobozban - érzem magam), de ez benne van az első 100-ban.
ómió
A polgári demokrácia szagát a kriptobolsik se bírják!
Aki Én
@ómió: ...ebben igazad van. A kriptobolsi orbánék nem bírják a demokratikus intézményeket, ezért fentről, párt delegáltat ültetnek mindenhova, ahogy azt a bolsik szokták.
legott
@ómió: "Ne szólj szám, nem fáj fejem." Ezt akkor értettem meg, amikor kivonult hozzám a rendőrség - diszkrét bájjal.

Megbeszéltük.
Én meg a rendőrség.

Most Ernest Hemingway jutott az eszembe.
Nem tudom miért.
Valamiért.
Csak úgy.
legott
@ómió: Túl sokat adok neked.
Nem érdemled meg!
Túl sokat adok neked - az igazi életből.
Nem érdemled meg!
ómió
@Aki Én:Az Orbánra-hazudás bolsi reflexe ellenére is egyszerűbb a "képlet". Sztem Bánsági kriptoefftársnő nem bírja a polgári demokratikus szagot!
ómió
@legott: Jobbulást efftársiságodnak!
Aki Én
@ómió: ...ha te mondod, az engem megnyugtat, mert biztos, hogy nem úgy van.
ne vedd személyes sértésnek, ha orbánt nevén nevezi valaki.
legott
@ómió: Ez mi a fasz volt?
Érzek amit akarok - tőled függetlenül.

Beszélj magadról.
Honnan jöttél, ki vagy, hová tartasz, kik az efftársaid?
legott
@ómió: Mozgásban tartani a világot - NÉLKÜLED - te geci, lehet.
ómió
@legott: Jobbulást fajgyökérségednek!
ómió
@legott: Már az efftársaidat is másra oktrojálnád? Akkor "igazi efftárs" vagy!
ómió
@Aki Én: Az emberek a "dobásaikkal" mindig magukat "nevezik néven"! És ez akkor is így van, ha mindezt szívesen hazudnák a "Zorbánra"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.