Béremelés mellé új autó is járt Orbán Viktor embereinek – írja a napi.hu a  Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumai alapján.

Fizetésemelést és új autót kaptak Orbán Viktor emberei
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az adatokból az is kiderül, hogy 

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki.

A miniszterelnöknél nem csak Süli János és a szintén menedzserfizetésért, bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter visz haza többet, hanem a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is (ők bruttó 3,08 millió forintot).

Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (ilyen Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád és Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót.

A felsővezetők éves cafeteria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint a lap szerint.

Személyes használatra gépkocsit (Skoda Superb) is kapnak, az államtitkárok és miniszterek pedig jutalomban is részesülhetnek a miniszterelnök által meghatározott összegben.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Dömötör Csaba parlamenti államtitkárt, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt, valamint Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárt jutalmazta tavaly novemberben a kormányfő egy havi illetményüknek megfelelő, mintegy bruttó 1,3 millió forinttal.

A dokumentumokból az is kiderült, hogy három államtitkárnak (Kovács József információs, Dömötör Csaba, Kovács Zoltán) és Süli János tárca nélküli miniszternek hivatali lakást biztosít, illetve albérletet fizet a minisztérium vagy az Országgyűlés Hivatala.

(napi.hu)

Itthon - 2020. September 21., 08:02
Orbán megint libernyákozott egy kiadósat
Itthon - 2020. September 21., 11:30
Orbán Viktor ismét akciózik – VIDEÓ

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Állítólag az Egyesült Államok elnöke évi 200.000.- dollárt kap, ami kb. 60 millió forint. Ha egy magyar miniszter havi 6 millát keres, az 72 millió! Kurva gazdag ország vagyunk. Csak a nyuggerek és a közmunkások nyomoroghatnak. A többi él, mint hal a vízben, a havi 300.000.- nettóból (amiben azért benne van az urak említett jövedelme is!!! Vagy tévedek?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@balos: Nálatok a "seggtartó" az egyik "efftársi poszt"? És ezt most kapcsiból másra hazudnád? Tuti kijár neked a "munka hőse" cím! Böszme efftársadnál még nyalinthatsz is érte! Ha meg a szar alól erőlködőket "nem szereted", akkor önmagaddal, tetüfi, már régen fasírtban lehetsz!
Aki Én
@ómió: Ez a cikk arról szól, hogyan fosztják ki az országot, ígéreteikkel ellentétében milyen fizetéseket osztogatnak, plusz egyebek. Ma már nem pofátlanok az 5 milliós fizetések?
Erről neked miért a ,,böszme" jut eszedbe? Miért nem háborodsz fel?
Vagy neked mindenről ő jut eszedbe? Szerelmes vagy???
csipetke
Két éve kaptak új autókat.Most miért is? Ez csak a fidesz urizálása,és mert megtehetik,mint ahogy a járvány közepén [email protected] el 20 milliárdot irodabútorra,ahelyett,hogy a munkájukat vesztett embereken segítettek volna,vagy ne sarcolták volna az önkormányzatokat.Nem véletlenül várja már a jónép nagyrésze "22-t,hátha megszabadulunk "ezektől",és végre arra legyen költve a köz,-és eu-s pénz,ahova már rég költeni kellett volna:-a lepusztított egészségügy,a lebutított oktatás,stb

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok