Béremelés mellé új autó is járt Orbán Viktor embereinek – írja a napi.hu a  Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumai alapján.

Fizetésemelést és új autót kaptak Orbán Viktor emberei
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az adatokból az is kiderül, hogy 

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki.

A miniszterelnöknél nem csak Süli János és a szintén menedzserfizetésért, bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter visz haza többet, hanem a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is (ők bruttó 3,08 millió forintot).

Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (ilyen Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád és Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót.

A felsővezetők éves cafeteria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint a lap szerint.

Személyes használatra gépkocsit (Skoda Superb) is kapnak, az államtitkárok és miniszterek pedig jutalomban is részesülhetnek a miniszterelnök által meghatározott összegben.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Dömötör Csaba parlamenti államtitkárt, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt, valamint Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárt jutalmazta tavaly novemberben a kormányfő egy havi illetményüknek megfelelő, mintegy bruttó 1,3 millió forinttal.

A dokumentumokból az is kiderült, hogy három államtitkárnak (Kovács József információs, Dömötör Csaba, Kovács Zoltán) és Süli János tárca nélküli miniszternek hivatali lakást biztosít, illetve albérletet fizet a minisztérium vagy az Országgyűlés Hivatala.

(napi.hu)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Állítólag az Egyesült Államok elnöke évi 200.000.- dollárt kap, ami kb. 60 millió forint. Ha egy magyar miniszter havi 6 millát keres, az 72 millió! Kurva gazdag ország vagyunk. Csak a nyuggerek és a közmunkások nyomoroghatnak. A többi él, mint hal a vízben, a havi 300.000.- nettóból (amiben azért benne van az urak említett jövedelme is!!! Vagy tévedek?)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Állítólag az Egyesült Államok elnöke évi 200.000.- dollárt kap, ami kb. 60 millió forint. Ha egy magyar miniszter havi 6 millát keres, az 72 millió! Kurva gazdag ország vagyunk. Csak a nyuggerek és a közmunkások nyomoroghatnak. A többi él, mint hal a vízben, a havi 300.000.- nettóból (amiben azért benne van az urak említett jövedelme is!!! Vagy tévedek?)
advocat
És a nyomorgó Svédországban - állítólag - csak 28 állami autó van. Jó. Mind Volvo.
division
@advocat: Hol olvastad, hogy Orbán havi 6 milliót keresne?
advocat
@division: Én a miniszterekről írtam! Azért a miniszterelnök és a miniszter közti különbséget még felfogom. Tudod 10-es IQ-val ennyi még megy. De add hozzá a Lőrinctől kapott pénzeket, ha akarod!
csak úgy....
hol lehet jelentkezni orbán emberének? @division: te milyen autót kaptál?
beprotezsálhatnál és majd osztozkodnánk,mint az állítólag szokás..
division
@advocat: Hozzáadnám, de nem tudom az mennyi, az én IQ - m csak 9, szóval vezetsz:-))
division
@csak úgy...: Én kaptam 10 luxusautót, de igényeltem pár trafikot is, biztos ami biztos alapon:-) Sajnálom, de lemaradtál.
Gauntlet
Remélem egyszer beleragadnak a bőrülésbe !! Ez a hazudozás bére !
tudode
A hallgatás áraként nem is olyan soKK, mert időnként fel kell venniük a nyúl csukát, mint
.
hvg.hu/itthon/20180309_A_NER_legnagyobb_menekulesei
------------------------------------------------
.
Őfélesége a népe között, a magánemBÖRKE
.
----- A magánember
.
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg
-----------------------------------
.
Az ószeresek nagyobb megbecsülésben részesülnek, mint az, aki a rendszerváltás reménysége volt, és mivé lett?
.
Szegény gazdagok!
Nessy
Mert ők megérdemlik! Jobban fizet a talpnyalás, mint az életmentés! Nem bánnám, ha pl. hazánk nagyjait Kásler dr. kezelné csak! A betegápolást meg rá lehetne bízni Novák Katalinra! Úgyis mindenhez ért.
Clavigo
A saját lábunkon állnak ezek is...hogy rohadnának meg.
advocat
@division: Az ember néha szeret túlozni.
simmering73
Munka nélkül emberek még nem kerestek ennyit ebben az általuk lerohasztott országban. És még felveszik a 200 ezer cafatériát is. Igaz 400 ezret is felvehetnének. Csak hát a szerénység, ugye.
Kookas
ezek a neres gecik így készülnek a második hullámra pusztulat rájuk.
division
@advocat: Így van, a tízzel túllőttél a célon:-)
yazo64
Nyomorult hájas illibernyák rohadékok...
csak úgy....
@division: csak egy bugyuta kérdés,ki és miböl üzemelteti a "második hullám" alatt a stadionokat és a fociális akadémiákat? szerinted a fönöknél a padláson minden rendben? nektek,okosoknak köne végre az asztalra csapni és nem vakaródzni míg valóban viszket..,persze fostok!
colibri
@Horizont: 20:47 Megmondom: semjén jóval 1 millión felüli külhoni szavazót hozott orbánnak, ráadásul nem is kell, hogy magyarok legyenek, levélben is szavazhatnak, sőt! még mindemellett személyesen is szavazhatnak itt Magyarországon. Ezen kívül elélvezve nézi és tapsolja a parlamentben, szabad idejében meg Skandináviában magán rénszarvasokra lövöldözik.
csak úgy....
@Pegero: aztán a kétballábas kölkökbe mennyi pénzt tosz havonta a focialista kormány fölöslegesen?
Gyurka80
@colibri: Ja az az "1 millió szavazat" 1 parlamenti képviselőt jelent.
csak úgy....
@Pegero: még azt sem veszed észre magadon,hogy te terelsz..,te kretén!
Csibi
@Pegero: ki ez a @csak úgy...: nevű kretén?
legott
A közpénzt fosztogató hűbérúr osztogat
csak úgy....
@Pegero: csak nem @Csibi: a kedves mama,hogy áldassék a neve?!
namihami
Kivánom nekik, hogy annyi és olyan áru gyógyszer legyen ennek a néhány fillérnek a végállomása. De ha hamarabb eljutnak oda, hogy nem kell erre költenünk, az se lesz tragédia.
colibri
@Gyurka80: Pontosan elég az, ha a 2/3 múlik rajta. Különben is, nincs bizonyítékunk semmire!
division
@csak úgy...: Szerinted olyan nem is létezik, hogy egyszerűen csak nem érdekel? Adót mindenképpen kell fizetni, a többi meg nem az én dolgom. Mehet focira is, utakra, kórházakra, akármire. Az első hullámot sikeresen vettük, bízom benne, hogy a következővel sem lesz gond. Na de te onnan a hatalmas szép házadból, külhonból honnan is láthatnád azt, itt miként mennek a dolgok? Merkel asszony mindent jól csinált szerinted?
justhpeter
Etetni kell a semmihez nem értő csürhét, hiszen még a végén ott hagyják miniszterelnök urunkat. Bizony ez lesz az Orbán rendszer vége. Fent az urizálás, lent a nyomor.
kereső
Ilyenkor mindig felrémlik lelki szemeim előtt szijjártó péter, akkor még szóvivő-ma már külügyminiszternek csúfolt- amint feltűrt nadreágszárral tocsog a Balaton sekély vizében, mikrofonnal a kezében- és "bankár, meg luxus "kormányról értekezik. Hej régi szép idők!Meg Gyurcsány Ferenc szemüvegének ára.
Gazella
@kereső: ma 7:21

Szijjártó=kakadu... nem érdemli meg a név leírást..
Gazella
Igen. A balga marha magyar meg tűri az urizálást.
colibri
@Gyurka80: Ja, és qrva sokba fáj nekünk az az "egy képviselő". Vagy inkább az a sok új állampolgár-társ??
ómió
És ehhez még országkifosztást se kell rendezniük, mint még anno a Böszme spanjainak?
balos
@ómió: Miután omiókkal nem érdemes ezért fordulj a legközelebbi seggtartódhoz!Annál még lehetsz egy nyalógép!Nem szeretem,mikor egy csicska erőlkődik a szar alól!
ómió
@balos: Nálatok a "seggtartó" az egyik "efftársi poszt"? És ezt most kapcsiból másra hazudnád? Tuti kijár neked a "munka hőse" cím! Böszme efftársadnál még nyalinthatsz is érte! Ha meg a szar alól erőlködőket "nem szereted", akkor önmagaddal, tetüfi, már régen fasírtban lehetsz!
Aki Én
@ómió: Ez a cikk arról szól, hogyan fosztják ki az országot, ígéreteikkel ellentétében milyen fizetéseket osztogatnak, plusz egyebek. Ma már nem pofátlanok az 5 milliós fizetések?
Erről neked miért a ,,böszme" jut eszedbe? Miért nem háborodsz fel?
Vagy neked mindenről ő jut eszedbe? Szerelmes vagy???
csipetke
Két éve kaptak új autókat.Most miért is? Ez csak a fidesz urizálása,és mert megtehetik,mint ahogy a járvány közepén sz@rtak el 20 milliárdot irodabútorra,ahelyett,hogy a munkájukat vesztett embereken segítettek volna,vagy ne sarcolták volna az önkormányzatokat.Nem véletlenül várja már a jónép nagyrésze "22-t,hátha megszabadulunk "ezektől",és végre arra legyen költve a köz,-és eu-s pénz,ahova már rég költeni kellett volna:-a lepusztított egészségügy,a lebutított oktatás,stb

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.