Magyarországon a világon a legszűkmarkúbb a munkanélküli ellátások rendszere. Ez olyannyira igaz, hogy még a példátlan gazdasági visszaesést hozó koronavírus járvány miatt megugró munkanélküliség idején is kevesebbet költ munkanélküli ellátásra a kormányzat, mint amennyit ezek fedezetére beszed – írja elemzésében a G7. A G7 hírportál emlékeztet arra, hogy a Fidesz 2010-ben elképesztően rövid, három hónapos időszakra korlátozta az álláskeresési járadékot, és a mértéke is csupán a korábbi bruttó bér 60 százaléka, de maximum a minimálbér összege (ez utóbbi jelenleg 161 ezer forint). Ha a 3 hónap letelt, akkor az egészen extrém alacsony összegű, 22 800 forintos szociális támogatást lehet csak kérni. Ennek összege 2009 óta változatlan. „Magyarországon a bruttó bér 1,5 százalékát kell befizetni járulékként a munkanélkülii ellátásért cserébe, 2019-ben ebből számításunk szerint 320 milliárd forint bevétele volt a kormánynak. Munkanélküli ellátásra azonban a negyedét sem költötték el...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Gyütt Mönt
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Pedig mindig az emút 8 évet szajkozzák.. Holott ők már 10 éve a kormányon vannak. Nesze családbarát kormány..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Meglátjátok ez a G7 hírportál is előbb-utóbb Navalnij sorsára fog jutni.
tudode
Nagy a család, és a csőkos, akiknek be kell tömni az etetőjüket, erre kő a lóvé:
.
---- az Orbán-család ismeretlen története első rész PartizánINFO
.
www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=mtHwBhjXeK0&feature=emb_logo
----------------------------------------
.
--- az Orbán-család ismeretlen története második rész PartizánINFO
.
www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=W6DShLlS3I0&feature=emb_logo
---------------------------
.
Nem egyéb a kormány, alias őfélesége, mint egy kétéltű akármi, aki minden népcsoporton átgyalogolt a felemás csuKÁJÁBAN!
.
Már csak a szivárványszínű lobogót kukkolja, a horizontra rajzolt ellenségképének, a csipet, csapatával karénekben!
.
Elképesztő!
Gazella
Pedig mindig az emút 8 évet szajkozzák.. Holott ők már 10 éve a kormányon vannak. Nesze családbarát kormány..
Eriksson
@tudode: Tudod-e, hogy mi az elképesztő?
Feszt azt lesni, hogy Orbán mikor fingik egyet. Hogy aztán lehessen jót élvezkedni rajta.
csak úgy....
@Eriksson: te ökör nyögdijas,má megint nem érted,hogy miröl miröl van szó?
nem minden nyugdijas ökör de te egy címeres!
tudode
@Eriksson: .
Igen tudom!
.
Nyugalmazott köztisztviselőként elképesztő az, hogy egy politikai szélhámos, és lejárt lemezű általa elhasznált pofagolójú frakcióvezetői, szócsövei özönlették el az államot szinte minden szinten!
.
Egyéb kérdés!!!
kereső
A magyar kormány ellopta a munkavállalóktól levont járulékot, amit aztán elköltött stadionra, az egyházra, a külhoniakra. A magyar kormány sikkasztott!
Eriksson
@tudode:Életed első nyolcvan évét Orbán keserítette meg. Mi lesz veled ezután?
Eriksson
Ha nincs elég munkavállaló a maga 1.5 % járulékával, nincs miből fizetni a munkanélküli ellátást. Vagy emelni kell a hozzájárulás mértékét ahhoz, hogy több jusson a rászorulóknak.
Ennek belátásához nem kell közgazdásznak lenni.
tudode
@Eriksson: .
.
Ne essünk túlzásba.
.
Az én életemet nem keserítette meg senki.
.
Azt tanultam meg az élet iskolájában, hogy a világháború előtt németül, utána oroszul tanultunk az iskolában. A rendszerváltás után angol a divat!
,
Egyáltalán hogyan lehet feltenni ilyen kérdést egy pozitív beállítottságúnak!
Eriksson
@tudode: Akkor mi a bajod most, ilyen változatos előélettel? Minden kornak meg vannak az előnyei, hátrányai, egy pozitív beállítottságú ember minden helyzetben feltalálja magát és nem másokat kritizál minden szabad percében. :)))
tudode
@Eriksson: .
Nem az én problémámról van szó, hanem aggódom a fiatalokért, hogy mi vár rájuk a kilátástalanság, bizonytalanság miatt!
.
Számomra ez az egész vircsaft csak a szürkeállományon karbantartását szolgálja, belelátva a most regnálók cinkelt kártyáiba, milyen módon vágják át a társadalom azon részét, akik még nem fordultak el tőlük!
csak úgy....
@Eriksson: csak azt tudom hangsúlyozni ,hogy te nem vagy normális! nem köll a rizsa
csak úgy....
@tudode: kár a gözért,unalmában hajnalig izélgat
tudode
@csak úgy...: : -

Már volt köztünk szóváltás, ha jól emlékszem!
.
Egy idő után már válaszra sem méltatott!.
.
Eriksson
@tudode: Koromnál fogva rájöttem már arra, hogy a fiatalok nem igénylik az aggodalmat, a problémáikat szeretik maguk megoldani. Mint ahogy mi is megoldottuk a magunkét annak idején.
.
A második mondatod elejével teljes mértékben egyetértenék, magam is ezért vagyok itt.
Viszont a mostani cinkelt lapok semmivel sem cinkeltebbek az előzőek cinkelt lapjainál, ezt bizton állíthatom. Ezt egy jó kibic világosan átlátja.
csak úgy....
@Eriksson: te + a pozitív :) te egy fideszes vén nyalonc
csak úgy....
@Eriksson: a koromnál fogva én sem kéményseprö...
tudode
@Eriksson: .
Olyan messzire nem merészelt a rendszerváltás óta egyik párt sem, amit ezek már úgy művelnek még a járvány idején is, pl.a gazdaságvédelmi alappal, amelyet elvontak az önkormányzatoktól, ami minősíthetetlen:
.
www.google.com/search?q=Korm%C3%A1ny+a+gazdas%C3%A1gv%C3%A9delmi+alapb%C3%B3l&oq=Korm%C3%A1ny+a+gazdas%C3%A1gv%C3%A9delmi+alapb%C3%B3l&aqs=chrome..69i57j69i60l2.16096j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------------
.
Abban igazsága van, hogy a fiatalok nem igénylik, de én a sajátjaimért aggódom, mert úgy ledegradálták a nyuggereket, hogy segíteni sem tudnak, ha megélik azt, hogy leáldozzon ezeknek a halványuló csillaga!
Eriksson
@tudode: Ezt éppen most mondod, amikor a milliárdok millióit áldozzák a magyarok megmentésére? :)))

Én csak a sajátjaim egészségéért aggódnék, a többi az ő dolguk.
tudode
@Eriksson: .
Tessék szíves lenni tájékozódni, és örvendezni azokért a morzsáknak, amit őfélesége odavet, mint kutyának tessék, nesze neked!
.
Több évtizedig végeztem önként vállalt társadalmi munkát a sérültek érdekében, sok, sok örömet okozva azok öröme, akiknek komfortosabbá tehettem az életüket. De ma már ez a lehetőség is megszűnt, mert a focit sponzorálják, valamit valamiért!
Eriksson
@tudode: Nem tudlak értelmezni. Ha ez a helyzet, akkor miből gondolod, hogy minden probléma megszűnik az ilyesfajta mocskolódásoktól, ami ezeken az oldalakon jellemző?

Ezeknek a dolgoknak megbeszéléséhez azért választottalak téged, mert veled lehet kulturáltan. Olyanfélén, ahogy a szólás mondja: "A lányomnak mondom, hogy a menyem is értse".
Eriksson
@tudode: 20:26 Azt mondják az emberek, jobban élnek mostanában, mint a rendszerváltozás óta bármikor. Mitől lehet ez?
tudode
@Eriksson: .
Nem szokásom a mocskolódás. Igyekszem tárgyilagosan úgy hozzászólni, ami megállja a helyét, és aki nem időmilliomos talán információt is adhatok!
.
Ha nem tud tíz ujjal gépelni, akkor nem kis feladat a klaviatúra kezelése.
tudode
@Eriksson: .
Nem tudom milyen környezetben él, kik mondják, de én látom azt, hogy olyan szegénységben élnek családok, emberek, amelyre talán a ii. világháború után volt példa!
Eriksson
@tudode: Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy te milyen környezetben élsz, hogy ennyire elégedetlen vagy. Talán csaknem Budapesten?
namihami
Melyik költségvetési tételre ne lenne ez igaz? Ha nem így lenne, akkor miből etetnék kézből a sleppet? Az Unio pénze a köznépnek tabu, az a Lölő (Viktor) saját kasszája. Maradnak az adózóktól beszedettek. És még azok is mínuszos tételek.
Eriksson
@tudode: Ugye azt gondolod, hogy én nem vagyok elég tájékozott?
tudode
@Eriksson: .
Nyitott szemmel járok, és összeszorúl a szívem amikor a kirakott kukákban kotorásznak emberek.
.
Ezen kívül olyan környezetben élek, ahol azt is látom, hogy a perifériára szorultak milyen mindennapi gondokkal küzdenek, hogy kerülik el a gyümölcsös polcot az áruházakban, gyógyszertárban nem tudják sokan kiváltani a gyógyszerüket, stb.
tudode
@Eriksson:
.
Elnézést, a kérdéseiből, a felvetéseiből következtetek csak!
Eriksson
@tudode: Ezen állítások egy részét a fészbúkon, meg itt olvastad. Ja, meg a gugli kormánykritikus cikkeiben.
És igen, mindig voltak és vannak is emberek, akik kukáznak. Meg nincs lakhatásuk. Meg szerencsétlenek, mert olyanok amilyenek. De nem ez az általános.
Eriksson
@tudode: Elnézését kérem, de egy közösségi oldalon vagyunk, azért mertem tegezni Önt. Esküszöm, ha élőben találkozunk, eszembe se jutott volna.
Még egyszer bocsánatot kérek.
csak úgy....
@Eriksson: nem köne belelovalnod magad a dógokba mert ha gyün az agyvérzés ,akkor az nem válogat! te különben kiket és miért védesz ha még meg sem kereszteltek és lila fingod sincs az öseidröl,akik akár migráncsok is lehettek,vagy mi a szösz
tudode
@Eriksson: .
Egyáltalán nem zavart a tegezés, mert már máskor is váltottunk szót, inkább a felvetett témájára igyekszem válaszolni.
.
Ez talán abból ered, hogy vannak dolgok, amikben konzervatív vagyok, van amiben szociális gondolkozású, van amiben liberális!
tudode
@Eriksson: .
Nem a google-on, a saját környezetemben látom azt, hogy ismerős arcok kukáznak mielőtt elvinnék a kukákat. és nem egyszer történt meg az, hogy a patikában kisegítettem a nálam szegényebbet, hogy ki tudja váltani a számára fontos gyógyszerét!
lusta
Nem mellesleg a munkanélküliek és az ellátásból kiesettek is erre a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártra és qurmányra szavaztak. Akkor meg miről beszélünk?
Eriksson
@tudode: 21:15 Köszönöm elnézését.
Az igazság az, hogy csak próbálok tárgyilagos lenni, nem szörnyülködni, nem hisztériázni. A dolgokat helyén kezelni.

21:19 Mindenkinek meg van a maga keresztje, sorsukat nem tudja sem ön, sem én, megváltoztatni.
Zárójelben egy megjegyzés: Van olyan, hogy közgyógyellátás, amely minden rászorulónak jár.
tudode
@Eriksson: ,
Ami a közgyógyot illeti, nem korlátlan
.
---- Mekkora, hány forint a közgyógy havi gyógyszerkerete 2020-ban?
.
""" Az egyéni gyógyszerkeret összege a jogosult havi rendszeres gyógyszerköltsége, melynek összege legfeljebb 12.000 Ft/ hó lehet. Amennyiben az egyéni rendszeres gyógyszerköltség a havi 1000 Ft-ot nem éri el, egyéni gyógyszerkeret nem kerül megállapításra.''''''
.
Tessék szíves lenni, ha érdekli elolvasni, nem korlátlan, és saját tapasztalatom az, hogy vannak olyan gyógyszerek, amelyeket receptre adnak ki, de nem jár OEP támogatás.
.
---- Közgyógy ellátás igénylése 2020, kinek jár a közgyógy és hány forint az összege?
,
profitline.hu/Kozgyogy-ellatas-igenylese-2020-kinek-jar-a-kozgyogy-399238
------------------------------
.
Nem szeretnék okoskodni, csak megosztom a tudnivalókat!
.
Nem ügy, hogy minden ember más gondolkozású, ettől kerek a világ!
Eriksson
@tudode: Havi 12 000.- ha nem elég csak a különbözetet kellene fizetni.
Vagy az is lehet, hogy a "páciens" nem jogosult.
tudode
@Eriksson: .
Nem kellene ilyen szőrszálhasogatónak lenni, mert ha jól emlékszem jövedelemhez is kötött a közgyógy. Elég nehéz követni, mert úgy változtatják a jogszabályokat, hogy csak arra figyel az állampolgár, amiben érintett, olyan feltételeket szabva, hogy minél keveebben jussanak hozzá!
.
Jó éjszakát! Elteszem magam holnapra!
Rockxy
lopnak!
lopnaaaak!
looopnaak!
és csak lopnakés lopnak.
deaztán abbahaggyák és továbblopnak!
egyszerú ez, mint a gyökkettő!
(1,4142136...)
Gyütt Mönt
@NancyKE74: keverj a Durbinccsal, az a hozzádvaló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.