Garázdaság gyanúja miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen.

Szájmaszk nélkül ment be egy budapesti üzletbe, tört-zúzott, miután figyelmeztették
Fotó: police.hu

A férfi augusztus 16-án 13 óra körül Budapest, XV. kerületében egy dohányboltba szájmaszk nélkül ment be vásárolni, így az eladó felhívta a figyelmét a szájmaszk kötelező használatára.

A férfi emiatt dühös lett és beleütött a vevőtér előtt lévő plexiüvegbe, ami berepedt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

(police.hu)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
@Pálinkás Pál: Jobb félni, mint megijedni.
Neked miért fáj, hogy egy minimális plusz erőfeszítéssel, odafigyeléssel vigyáznak az emberek egymásra vész idején?
Azok a penge csávók, akik csak azért sem?
Hát nem!

Ha egyből mindenki komolyan vette volna, és megkezdi a védekezést, mostanra kevesebb fertőzött és halott lenne (a gyógyultak sincsenek biztonságba, mert a szövődmények még sok kárt okozhatnak akár évek múlva is/), és a gazdasági válság sem lenne ekkora.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Ha mindenki így törne -zúzna csak boldog lenne a világ...már ha tényleg csak a plexi repedt be...lesz ebből a maszkhisztiből probléma még dögivel...halkan kérdezném,mivel a dohányboltban csak egyedül lehet,kit fertőzhetett volna meg??? gondolom az eladó gázálarcban volt,ha már szólt a maszkért!!!
legott
@Pálinkás Pál: Jobb félni, mint megijedni.
Neked miért fáj, hogy egy minimális plusz erőfeszítéssel, odafigyeléssel vigyáznak az emberek egymásra vész idején?
Azok a penge csávók, akik csak azért sem?
Hát nem!

Ha egyből mindenki komolyan vette volna, és megkezdi a védekezést, mostanra kevesebb fertőzött és halott lenne (a gyógyultak sincsenek biztonságba, mert a szövődmények még sok kárt okozhatnak akár évek múlva is/), és a gazdasági válság sem lenne ekkora.
Pálinkás Pál
@legott: ugye ezt most viccből mondod??? de ne is rám hallgass...hasonlítsd össze Svédországot és Belgiumot ,mindkettő kb 10 millió ember...no vajon hol volt kétszer annyi áldozat??? elárulom neked ...a szigorú karanténos szájkosaras Belgiumban!!! mellesleg nézz meg egy ilyen textilmaszkot...a gyártó ráírja..Vírus ellen nem véd!!!
legott
@Pálinkás Pál: Szerintem maradjunk annyiban, hogy mind a ketten elcsesztek valamit. Máshogy cseszték el ugyanazt, de lecseszték. Egy.
Körülöttünk dúlt és dúl a járvány (egy ember halála is sok, több embere meg még inkább - vagy neked ez mindegy?). kettő.
A magyarok nem jobbak, különlegesebbek a körülöttink élőknél, nyilvánvaló, hogy valamelyik gyerekkorban beadott védőoltás ad nekünk védelmet. Három.
Köszönjük meg Kádár Jánosnak! A halála után is megmentette sok magyar életét. Négy.
Mikor szűnt meg a kötelező tüdőszűrés? Ennyire érdekli a vezetőinket a magyarok egészsége, ha azon spórolhatnak. Öt.

Hat Valami shit duma, hogy kitöltsük az űrt, mert a lényeg a:

A hetedik - József Attila

"E világon ha ütsz tanyát,
hétszer szűljön meg az anyád!
Egyszer szűljön égő házban,
egyszer jeges áradásban,
egyszer bolondok házában,
egyszer hajló, szép búzában,
egyszer kongó kolostorban,
egyszer disznók közt az ólban.
Fölsír a hat, de mire mégy?
A hetedik te magad légy!
Ellenség ha elődbe áll,
hét legyen, kit előtalál.
Egy, ki kezdi szabad napját,
egy, ki végzi szolgálatját,
egy, ki népet ingyen oktat,
egy, kit úszni vízbe dobtak,
egy, ki magva erdőségnek,
egy, kit őse bőgve védett,
csellel, gánccsal mind nem elég, -
a hetedik te magad légy!

Szerető után ha járnál,
hét legyen, ki lány után jár.
Egy, ki szivet ad szaváért,
egy, ki megfizet magáért,
egy, ki a merengőt adja,
egy, ki a szoknyát kutatja,
egy, ki tudja, hol a kapocs,
egy, ki kendőcskére tapos, -
dongják körül, mint húst a légy!
A hetedik te magad légy.

Ha költenél s van rá költség,
azt a verset heten költsék.
Egy, ki márványból rak falut,
egy, ki mikor szűlték, aludt,
egy, ki eget mér és bólint,
egy, kit a szó nevén szólít,
egy, ki lelkét üti nyélbe,
egy, ki patkányt boncol élve.
Kettő vitéz és tudós négy, -
a hetedik te magad légy.

S ha mindez volt, ahogy írva,
hét emberként szállj a sírba.
Egy, kit tejes kebel ringat,
egy, ki kemény mell után kap,
egy, ki elvet...
legott
...üres edényt,
egy, ki győzni segít szegényt,
egy, ki dolgozik bomolva,
egy, aki csak néz a Holdra:
Világ sírköve alatt mégy!
A hetedik te magad légy."
legott
Aki úgy gondolja, hogy itt egy dráma zajlik, az gondolja jól.
itt bizony egy dráma zajlik - Az ember tragédiája
SystemError
Milyen érdekes, hogy ezt a "bűncselekmény" a türelmetlen, luxushoz szokott fehér keresztények űzik, akiha nem kap cigit 5 percen belül, akkor beveri a plexit..
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Van néhány előírás amit illik betartani. A bolt ajtaján a tábla : Maszk viselése kötelező. Ha nem akarja feltenni, akkor ne menjen be. Régebben még megszokott látvány volt a kocsmában a tábla : A padlóra köpni tilos. Ez eltűnt, mert a "jó szokás" kiment a divatból. Pedig ez is micsoda korlátozása az egyéni szabadságnak, ugye? Miért is ne köphetne a kultúrlény a padlóra, ha úri kedve éppen úgy tartja? Vannak dacos ellenállók, akik nem tűrik a korlátokat, de ezek jobban tennék, ha elkerülnék azokat a helyeket, ahova az emberek járnak. Mi van, ha a példában szereplő "úriember" úgy dönt, hogy a ruházkodás felesleges teher, őt éppen úgy irritálja a lenvászon érintése, mint a műszál? Most vagy betartjuk a szabályokat (akár morgolódva), vagy nem, de akkor ne csodálkozzunk, ha mindenféle furaság történik.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: nos bár helyettem már válaszoltak, de azért megteszem én is...a maszkviselési szabály egy marhaság...és mivel zavar a szabad lélegzésbe ,magasról nem érdekel...aki fél otthon marad...úgyis ezt szajkóztátok hónapokig!!! mellesleg miért én legyek a jogkövető,amikor dicső kormányunk is tesz rá...az áldozatok száma nagyjából az éves influenzaharmadánál,felénél tart..és van képetek "világjárványt" emlegetni??? ennél idén többen haltak meg közúti balesetben...akkor most tiltsuk be az autókat,járjunk megint lovon??? ma már több mint 18000 haltak éhen...ez bő háromszorosa az állítólagos mai covid halottaknak,az nem zavar??? az elmúlt évtizedekből nem tudok olyan évet mondani,ahol a flu ne sokkal több embert vitt volna el.és akkor ti ezen lovagoltok??? egyikötök sem néz utána semmi adatnak,csak fújjátok amit a politikusok a szátokba raktak!!!
Giovanni Alba
@Latyapatya: Akkor megkérlek szépen, nézzél körül a világhálón, keress több forrásból statisztikát, és ezt a felhívást tedd közzé az intenzíven ápoltak, a gyanú miatt elkülönítettek, és az elhunytak családtagjai között. Sajnos ez a háttérhatalom által terjesztett hiszti elég sok áldozatot szedett ahhoz képest, hogy csak kamu. Ilyenkor általában annyit mondok : Bolívia és elnöke. Aki érti, érti, aki meg nem annak úgyis hiába magyarázok. Ja, bocs, Szerbia közelebb van, élő példa a korlátozó intézkedések elleni erőteljes fellépés kontraproduktivitását illetően.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: A közúti baleset nagyon jó példa, szigorú előírások szabályozzák, és ott is rengeteg katasztrófát okoznak azok a szabadságharcosok, akik "mit nekem hülye szabály, én úr vagyok, az utak királya" felkiáltással mennek, mint a meszes. De, az éhen haltak is zavarnak, sok mindent nem tudok tenni értük, ám a fertőzésveszély csökkentésében csak annyi a dolgom, hogy feltegyem az a nyomorult maszkot. Kesztyű helyett marad a gyakori kézfertőtlenítés, kézmosás, mert van bizony sok agyilag alultáplált, aki ráköhög az ablakra, ajtóra, falra és ott hagyja nekem a nyálcseppekkel mindazt a kórokozót, amit összegyüjtögetett szorgalmasan. Amelyiknek van annyi esze, hogy maszkot visel, az nem szennyezi össze az összes elérhető felületet. És ezt magamtól fújom, egyik politikus sem adta a számba, mert te is tudod, régóta ezt mondom. A politikusok meg nagy ívben le vannak sajnálva, Cecilivel az élen. A minap kapta meg a kitüntetését, és minden ajánlásukkal ellentétben egy kupacban ültek maszk és kesztyű nélkül, zárt térben. Példamutatás. Szerintem még nem jutottak el odáig a szótárban, igaz, az empátiát sem ismerik, pedig az előrébb van.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Nem nézek utána semmi adatnak ... hmm, ezen most eltöprengtem kicsit. Meg tudnád mondani az influenza mortalitási mutatóját? És a legújabb COVID-19-ét?
www.google.com/search?q=covid+map&oq=covid+&aqs=chrome.3.69i57j69i60j0l5.13430j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Szerintem én megpróbálok képben lenni.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: nos ennek megint utána nézhetsz...az aktív korúak között ...tehát 0-65 éves korig a sima influenza halálosabb mint a Covid...az aggastyánoknál kétségtelen hogy a covid sokszorosa a flunak...bár ez is kérdéses ,mert egyikünk sem tudja ki halt meg covidban,és ki nem!!!
most hirtelen ezt találtam,ha akarsz ,keresgélsz...www.teaparty.org/global-coronavirus-daily-deaths-on-its-worst-day-is-still-less-than-flu-swine-flu-malaria-aids-pneumonia-hepatitis-tuberculosis-432342/
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Nem..ők pontosan tudják hogy hiszti az egész,és nem kell se maszk ,se kesztyű!!!
SystemError
@volvós: Őszintén 10mp tudtam ebből meghallgatni. Neked amúgy van érintett a családban, baráti körben? Örülj neki, ha nincs, de ennek a videónak a fele agymenés
SystemError
@volvós: Vagy most hogyan kéne érteni, hogy tanulságos. Nem biztos, hogy értem? :)
simmering73
@Giovanni Alba: Kár vitatkoznod a maszk és vírustagadó professzorral. Szerintem ő hisztizett a dohányboltban.
Amúgy a kérdésedre a válasz, amit már máshol megírtam: egy szezonális influenza 300-600 ezer halottat produkál, a covid-19 első szezonjában vagyunk 810 ezernél tartunk és még nincs vége.

"Az adatok azt mutatják, hogy a szezonális influenza halálozási aránya 0,1-0,5% körül mozog világszerte. Ugyanakkor a koronavírus esetében ez az arány ̶ még megfelelő intenzív ellátás esetében is – általában kb 3%-ra tehető, bár a halálozási arány jelentős földrajzi eltéréseket mutat, amelynek a pontos okait jelenleg is kutatják Az okok között mindenképpen jelentősége van pl. az intenzív ellátás kapacitásának, a járvány terjedési sebességének, demográfiai tényezőknek stb. Egyes számítások szerint, ha nem lennének korlátozó intézkedések, a koronavírus egy-másfél év alatt a világ lakosságának akár a 70%-át is megfertőzhetné, és így a szezonális influenza által okozott haláleseteknél nagyságrendileg több halálesetet okozna. Azért hoztak/hoznak szigorú korlátozó intézkedésekre világszerte, hogy ezt elkerüljük. Szintén beszédes adat, hogy míg az influenzás betegek kevesebb, mint 1%-a igényel kórházi kezelést, addig az új koronavírussal megfertőzötteknél ez az arány elérheti a 15-20%-ot."
www.synlab.hu/lakossagi/magazin/koronavirus-vagy-influenza
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: 16:41, Pali te egy megveszekedett hazug lázító balfasz vagy.

"az áldozatok száma nagyjából az éves influenza harmadánál, felénél tart.." és van képed ekkorát hazudni???

Every year an estimated 290,000 to 650,000 people die in the world due to complications from seasonal influenza (flu) viruses. (egész évre számítva komplikációkkal együtt, worldometer)

covid halálozás eddig, felfutóban: 810 000 fél év alatt (márciustól aug23.ig worldometer)

Amit te művelsz az mármár nemzetbiztonsági kockázat, nem tudom magadtól vagy ennyire hülye vagy fizet valaki érted.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: akkor olvass kicsit utána ,abba bele sem megyek hogy senki nem tudja ellenőrizni a valódi halál okot...a legtöbb helyen nem boncoltak...de magasról teszek az egészre...továbbiakban nem érdekel, majd az utókor eldönti,kinek volt igaza...
volvós
@SystemError: hallgasd végig a videót...megéri !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.