A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerint ugyan a koronavírussal fertőzött fiatalok kisebb eséllyel kerülnek kórházba, de betegek lehetnek ők is.

A főorvos az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy az elmúlt napokban folyamatosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, ahogyan a környező országokban is. Úgy látja,

valóban lazul a fegyelem, és sok az olyan családi rendezvény, sportrendezvény vagy akár esküvő, ahol sok ember van, de nem viselnek maszkot. Szerinte ezért a mai döntés, vagyis a határok lezárása mellett fel kellene hívni az emberek figyelmét arra, hogy használjanak maszkot.

Az infektológus kifejtette: a határok lezárása mellett az is fontos lenne, hogy felhívják az emberek figyelmét: sokkal több helyen kellene maszkot hordani.

„Látjuk, hogy olyan helyeken sem hordanak maszkot, ahol korábban igen”

– mondta Szlávik, hangsúlyozva, az is terjesztője lehet a vírusnak, aki nem betegedik meg súlyosan tőle. „Nemsokára indulnak az iskolák, tanárokkal, idősebb emberekkel találkozhatnak a fiatalok” – mondta.

Szlávik szerint az egyéni felelősség szerepe megnő az elkövetkező időszakban: „én a tesztelés helyett sokkal inkább az emberek gondolkodásában viselkedésében látom a járvány megakadályozását” – mondta.

„Nem szabad azt elérnünk, hogy a túlzott lazasággal a járvány tovább terjedjen. Mindenki kicsit gondolja át most, hogy hol tartunk most, mennyi beteg van, miért van ennyi beteg, hogy kell viselkedni a társadalmi terekben. Próbáljuk meg az olyan rendezvényeket elhalasztani, ahol esélye van annak, hogy tünetmentes fertőzöttek másokat megfertőzzenek”

A műsorvezető felvetésére, hogy a szeptember végén Budapesten rendezendő UEFA szuperkupa-döntő nem egy ilyen rendezvény-e, Szlávik azt mondta: „rizikós próbálkozásnak” tartja, hogy a szervezők szurkolókat engednek erre a sporteseményre. Hiába lehet ez fontos tesztje annak, mennyire működnek a járványügyi biztonsági előírások egy focimeccshez hasonló tömegeseményen, az nagy kérdés, hogy a szurkolók mennyire tartják egyáltalán be ezeket a szabályokat – mondta.

Címlapkép: atv.hu

(atv.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Szlávik nagyon okos, jólfelkészült ember...de lehet, hogy pont ez lesz a veszte...
Ugyanis az okos intelmei előtt fel kellene hívnia a kedves vezetőnket, és megkérdezni, ma mit is mondhat...mert ha nem teszi, akkor nemsokára elfogy körülöttwe a levegő..
Persze lehet, hogy már ezt csinálja, csak nem tudtam én butus
Nessy
@Eladott Ország: Modern boszorkány már porszívón közlekedik! :-))))
Pálinkás Pál
@simmering73: Téged kéne keményen büntetni a hülye dumádért...mondtam m ár neked,fosol...otthon maradsz!!! Pont a teféléd tartja életben ezt a Covid hisztit!!!
cikicakk55
Szerdán vittem a férjem Hódmezővásárhelyről Szegedre a Klinikára. Busszal mentünk,maszk volt rajtunk. A buszon minden második ülés sor le volt sárga szalaggal kerítve. Szegeden a végállomáson egy vöröskeresztes karszalagos férfi megállított egy 20 év körüli fiú és megbüntette,mert az orrán nem volt rajta a maszk,csak a száján. Csongrád megyében egész nyáron nem csökkent a fegyelem és figyelték is az embereket. Itt a mai napig be sem léphetünk még a legkisebb boltba sem maszk nélkül. A szemüvegesek szívják meg nagyon( én is az vagyok),mert mire a pénztárhoz érek,már semmit nem látok,úgy bepárásodik a szemüvegem. A kínai boltokban lehet kapni 300ft-ért olyan maszkot,ami szerintük nem párásítja be a szemüveget és lehet rendesen is levegőt venni. Nem igaz,ne higgyétek el. Én vettem,de épp úgy bepárásodik a szemüvegem.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.