Azonnal hazaindultak a nyaralók, hogy elkerüljék a karantént. Közben jelentősen megugrottak a fapados járatok árai.

Azonnal hazaindulnának a nyaralók, miután a kormány bejelentette: szeptember elsejétől gyakorlatilag lezárja a határokat a külföldiek előtt, és a hazaérkező magyarok is csak két negatív PCR-teszt után kaphatnak felmentést a kéthetes hatósági karantén alól – mondta el az RTL Klub Híradójának egy utazásszervező a HVG cikke szerint.

Halics Arnold, a görögországi Szártin üdülők csoportjának üzemeltetője a televíziónak elmondta:

a magyarok próbálnak jegyet venni a legközelebbi járatokra, ám erre kicsi az esélyük, mivel a charterjáratok többsége szeptember elseje után indul.

Eközben pedig a fapados járatok jellemzően 50-60 eurós árai hirtelen 200-300 euróra ugrottak, de így is elfogytak.

Közben a Wizz Air is közölte, módosíthatja a járatok menetrendjét az utazási korlátozások miatt

A Wizz Air már vizsgálja a kormány által bejelentett utazási korlátozások lehetséges következményeit a légitársaság üzemeltetésére és amennyiben szükséges módosítják a menetrendet

- közölte a légitársaság szombaton az MTI-vel.

Az esetleges menetrend változásokról az érintett utasok a foglalásánál használt e-mail címükre automatikus tájékoztatást kapnak. Azoknak az utasoknak, akik utazási irodán keresztül foglaltak jegyet a Wizz Air járataira – ideértve az online utazási platformokat is – kapcsolatba kell lépniük azzal a céggel, amelytől jegyet vásárolták. Kiemelték, azok az utasok, akik az utazási korlátozások miatt nem tudnak repülni, miközben járatuk a menetrend szerint üzemel, törölhetik jegyüket és visszatérítést igényelhetnek törlési díj fejében. A közlemény szerint amennyiben törölnek egy járatot, akkor a Wizz Air számlatulajdonosok az eredeti viteldíj 120 százalékát visszaigényelhetik Wizz Air pontokban, vagy 100 százalékos visszatérítést igényelhetnek a fizetés eredeti módja szerint, vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget is választhatnak.

A lehetséges változtatásokra azért van szükség, mert a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a magyar kormány bejelentette, hogy szeptember 1-jétől lezárja Magyarország határait.

A nem magyar állampolgárok nem léphetnek be az országba, míg a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak két hétig vagy két negatív koronavírus teszt bemutatásáig házi karanténba kell vonulniuk. Ezek a szabályozások egy hónapig lesznek érvényben. A légitársaság felhívta az utasok figyelmét, hogy tájékozódjanak a rájuk vonatkozó utazási korlátozásokról, arról, hogy beléphetnek-e az adott országba. Emellett arra is rámutattak, hogy az egyes országokba történő belépési szabályok megváltozhatnak a jegy megvásárlása és az utazás dátuma között, amelynek kockázatát az utasoknak kell viselniük.

Forrás: HVG, RTL Klub Híradó, MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Justitia: Nem baj, maradjanak ott. Nekik úgyis a nyaralás a fontosabb.
Justitia
@Peller Anikó: okoska! Nem veszed észre, hogy akkor hozták ezt az intézkedést, miután szíjjártó, orbán hazajött az Adriáról? Nekik is a nyaralás volt a fontosabb.
Emlékszel, mit mondott orbán?Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható.
Gondolkodjál!
Justitia
@Peller Anikó: "Gondolkodjál! " Persze ha van hozzá józan eszed!
Peller Anikó
@Justitia: Te azon gondolkodsz, hogy mit mondott orbán? Hümm.

De még ebben az esetben is a nyaralók saját felelősségükre mentek a keményen fertőzött horvát tengerpartra. Ha az ellenkezőjét mondta volna az addiktor viktor akkor is.
Justitia
@Peller Anikó: ma 7:20 "De még ebben az esetben is a nyaralók saját felelősségükre mentek a keményen fertőzött horvát tengerpartra"
Milyen esetben? A keményen fertőzött horváth tengerpart egészen addig zöld volt, amíg szíjjártó és orbán nem - meg még ki tudja melyik kormánytag - haza nem jött az adriai nyaralásból.
"Megtaláltuk Mészáros Lőrinc másik horvátországi luxusnyaralóját – Fotókkal"
"A felcsúti milliárdos nem jön zavarba a luxustól, egy éven belül két tengerparti ingatlant is vett.








Mészáros Lőrinc nagyon otthonosan érezheti magát Horvátországban: Eszéken van már saját élvonalbeli focicsapata, nyaranta ő vagy a családja egy csodás luxusjachttal szeli az Adria hullámait, és a hazai építőipari közbeszerzéseken szintén hasító Duna Aszfalttal közösen a felcsúti milliárdos egyik cége már közös ingatlanfejlesztő vállalkozást is alapított Marlera-Istria néven."
magyarnarancs.hu/belpol/megtalaltuk-meszaros-lorinc-masik-horvatorszagi-luxusnyaralojat-fotok-106096
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.