Magyarország élre állt a vírusversenyben, alighanem e napokban nálunk terjed a leggyorsabban a koronavírus fertőzés – mondta a Népszavának Falus Ferenc volt tisztifőorvos a legfrissebb járványügyi adatokkal kapcsolatban. Augusztusban hagyták elszabadulni a vírust, nagyon nehéz lesz megfogni a fertőzés terjedését – tette hozzá a lapnak. Falus szerint újra el kellene kezdeni sulykolni: „maradj otthon”, csak dolgozni lépj ki a lakásból.

Hétfőn újabb csúcsot döntött az új fertőzöttek száma hazánkban: 576 új koronavírusos esetet regisztráltak. Jelenleg 164 beteget ápolnak kórházban, 11 ember van lélegeztetőgépen. 

Az elmúlt hét napban megháromszorozódott az új vírus pozitívak száma.

Falus szerint a növekedési ütem azt mutatja, hogy nem lépett időben a kormány, „hagyták augusztusban elszabadulni a járványt”, azzal, hogy engedték lebonyolítani a különböző bulikat, a koncerteket, kerti partikat, a falunapokat, a gólyatáborokat, nagyobb esküvőket – írja a Népszava.

Ennek fényében a szakember azt mondja, nagyon nehéz lesz most már megfogni a fertőzés terjedését.

A volt tiszti főorvos úgy véli,

újra el kellene kezdeni sulykolni, hogy „maradj otthon”, csak dolgozni lépj ki a lakásból, illetve egyértelműen meg kellene tiltani a 15 főnél nagyobb csoportosulásokat.

Falus szerint ezen felül azonnal elérhetővé kellene tennie a kormánynak az ingyenes tesztelést, illetve újabb laborokat kellene bevonni, valamint naponta legalább 15 ezer mintavételt végezni.

A járvány egyre erősebb és főként a fiatalokat betegíti. Ők enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen is megúszhatják a fertőzést, így szinte észrevétlenül adják tovább a vírust. A múlt hétfőn egy konferencián Oroszi Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezető epidemiológusa arra emlékeztetett, hogy

Floridában is valami hasonló történt, először ott is a fiatalok betegedtek meg, és aztán került át a fertőzés más korosztályokra is.

Mindössze öt hét kellett ahhoz, hogy a halálozások számában is bekövetkezzen a felfutás. Ő is arról beszélt, hogy új védekezési stratégiára van szükség, melynek egyik fontos eleme a minél nagyobb számú tesztelés, a kontaktok gyors felderítése és izolációja.

Forrás: Népszava

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A dilettáns operatívtörzs tehet róla és cecilke, persze ov jóváhagyását nem nélkülözve!!!
ómió
Vödörvízes zuhany előtt, vagy után?
Pálinkás Pál
"A járvány egyre erősebb és főként a fiatalokat betegíti. Ők enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen is megúszhatják a fertőzést"
ebben némi logikai ellentmondást látok...másnak ez nem tűnt fel???
Pálinkás Pál
@Málna: Rajtad egy cseppet sem csodálkozom...ha valaki tünetmentes akkor az nem beteg,csak max hordozó!!!..persze neked hiába mondok ilyen bonyolult fogalmat!!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.