Egyre több vírusos beteget regisztrálnak.

Összesen 916 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 11 825 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu

Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 633 fő, 4058-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 7134 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Óriási mértékkel megugrott a hazai fertőzöttek száma

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása – írja a portál.

Cikk- és címlapkép: AFP

(koronavirus.gov.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Sajnos nem tesztelünk, csak ha tüneted van - és eléggé erőszakos is vagy hozzá, hogy már pedig végezzék el a tesztet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Sajnos nem tesztelünk, csak ha tüneted van - és eléggé erőszakos is vagy hozzá, hogy már pedig végezzék el a tesztet.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: Fentebb olvastad a facebookos hozzászólást??? Nos várnám itt a megoldásodat ,hogy karanténoznád a fertőzötteket hogy ne dőljön be az ország??? a lényeg benne van,akinek komoly baja lesz ,az úgyis kórházba kerül!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Igen, akinek komoly tünetei vannak, és nem mondják neki hogy ez csak influenza, majd elmúlik. A kérdés az, addig hány embert fertőz meg? Öregeket, gyerekeket, amúgyis leromlott állapotú krónikus betegeket. Ne engem faggass most, hogy mit kellene tenni. Ott vannak a járványügyi szakértők, meg a haditanács, meg az operett törzs, meg Cecília néne. Állítólag működőképes stratégiánk van, a gyorsreagálású csapat meg ugrásra készen áll. Vagy mégsem? Csak kacsa volt, hadova? Akkor az a koncepció, hogy nem számít, hányan kapják el, hadd hulljon a férgese? Mert a felgyógyult beteg, akit már egészségesnek nyilvánítottak, az is újra fertőződhet, a védettség jó ha három hónapig tart. Olaszországban -a hírek szerint- az egyik kórházba visszahívták az ott kezelt, már gyógyultakat. Nincsenek valami nagyon jó állapotban. Ha a nagy többség elkapja (és jó páran belehalnak) akkor talán remekül fog működni a gazdaság? Nem lesz aki dolgozzon.
Nessy
ha egy gyerek, vagy tanár pozitív lesz, van, hogy csak egy osztályt, vagy az egész iskolát karanténba rakják. Akinek van pénze tesztre, az hamarabb szabadul, ha szerencséje van, és nem a karantén lejártával kapja meg a teszt eredmény. Ha pedig két hét múlva megint lesz pozitív eset, kezdődik előröl. Táppénz nincs, hiszen nem igazolt beteg. Melyik munkáltató viseli el ezt hosszú távon? Olyan káosz van, hogy az ős káosz ehhez képest maga volt a logika, és a rend!
namihami
@Jozefina: Folytatódik...
És a fene érti, hogy miért?!?! Hiszen maga a Mi Istenünk nyitotta ki a határokat és a vírust még ez se tartotta és tartja vissza? Bátor gyerek ez a vírus.
Giovanni Alba
@Nessy: Ilyenkor az a megoldás, hogy lölöre ráerőszakolunk egy rahedli pénzt, hiszen bajban vannak a szállodái, és helyeslően bólogatunk, ha a 800 milliós zsebpénz ellenére 600 embernek útilaput köt a talpára. És van aki ennek tapsol. Hányinger. A vadászkiállításhoz ragaszkodunk foggal-körömmel, mert ez jár a nagyon keresztény fővadásznak. Tényleg, keresztény szóban, közben puskával a kézben lődözi a vadállatokat (néha becsúszik egy-két házi, de kit érdekel) és nem az éhség, a rászorultság hajtja, hanem kéjjel, szórakozásból öl. És még ez ájtatoskodik az ókori kínzó és kivégző eszköz aranyozott makettje előtt.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: értem... a megoldás a teljes karantén lenne, ami ugye lehetetlen...ennél fogva ezeknek a részmegoldásoknak semmi értelme,mert csak kitolja a dolog lefutását...akinek legyengült a szervezete , az el fogja kapni, legfeljebb nem ma ,hanem három hét múlva...ezért ne nálam reklamálj ,hanem természet anyánknál, vagy a Jóistennél, világnézeted szerint... leírom ,mert úgy látom más nem meri...sokkal hatásosabb lenne az érintett veszélyeztetettek elszigetelése...a fertőzés szépen lefutna ,ahogy az influenza szokott...és szinte áldozat sem lenne...csak persze akkor a világon mindenhol elvesztenék a politikusok az idős szavazóbázist...egy rendeletet mondj, ami védené az időseket!!! volt a hülye vásárlási sáv...igaz hogy az érintettek ugyanabba a boltba mentek be, helyiség fertőtlenítése nélkül, ahol előtte esetleg a látens hordozók vásároltak...ezek annyira alap dolgok, csodálom hogy nektek ezek nem tűnnek fel!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Kérlek szépen, ne rajtam kérd számon a kormányzati tehetetlenkedést, az összevissza kapkodást. De, nekem is feltűnt a felelőtlen viselkedés, de ez annyiban érthető (én mélyen elítélem) hogy nem volt egyértelmű, világos állásfoglalás még akkor sem, amikor már rendelkezésre álltak nemzetközi tapasztalatok. Operett törzs a kaspóban egyszer azt mondta viselj maszkot, aztán azt hogy mégse, mert káros az egészségre, aztán azt, hogy csak a betegeknek kell (de nem tesztelünk), most éppen mindenkinek kellene. Mintha szándékosan akarnák elbizonytalanítani a lakosságot. Igen, szemét politikai taktikázás megy, kozmetikázott adatokkal. Megy az üzengetés, a kormányfő cinikusan azt mondja a főpolgármesternek az ország fővárosában, hogy építsen ki információs kapcsolatot, együttműködést az arra illetékesekkel, miközben már februárban leintették azzal, hogy egyelőre dolga nincs, várjon, majd szólnak. Ez egyértelmű szemétkedés, de megismétlem, ez a mi bőrünkre megy, ez nem felelős kormányzás, ez óvodás veszekedés a homokozóban. Karácsony próbálja komolyan venni a dolgát, de hangosan kiröhögik. 01G, ha valakinek esetleg még nem tűnt volna föl.
kokopelli
@namihami: "...a fene sem érti... " én sem,mert villamosszakon végeztem! "Marhára örültem amikor a két tesóm
(sofőr ill. bördíszműves) a villamos hálózatokról vitatkoztak "áramkimaradáskor")Még azt sem értették,ha az egész
család nyaralni megy akkor sem "folyik" áram (a hűtő is kikapcsolva) de a ti "konektorotok"(!) úgy vág pofán mint a
Fater anno gyerekkorunkban! (Valaki azt találta mondani:"Amennyiben az emberek csak ahhoz szólnának hozzá,a-
mihoz értenek,úgy elviselhetetlen lenne a csend!"
Giovanni Alba
@kokopelli: Ne sutor ultra crepidam. Varga, ne tovább a sarunál, elterjedtebb (hazai) változatban A cipész maradjon a kaptafánál. Ha viszont következetesen betartjuk ezeket a megszívlelendő tanácsokat, akkor ki mehet szavazni az országgyűlési választásokon? Van még egy nagyon aranyos. Ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásoljon, de azért a gombaszakértőt hallgasd meg.
namihami
@kokopelli: @Giovanni Alba: Ha eddig reménykedtetek benne, gyorsan tegyetek le róla. Ti se lesztek ""bakondik, cilinénik"" (stb., gazdag a merítés) a Fidesz kebelén belül. Nem elég nem érteni ahhoz, amihez hozzászólsz, még a Viktort is imádni kell.
És ez a mi legfőbb hiányosságunk.
kokopelli
@namihami: Miből hámoztad ki,hogy valaha Bakondi vagy Cili-nénike szeretnék lenni a Fityisz kebelén!! (;-))
A Viktort pedig max. annyira fogom imádni,mint a falinaptáromon a légyß@rt! Két tesót és két sógornőt vesztet-
tem el az ő "uralkodása" alatt,ill. az általa felvirágoztatott és az ország promenensei által dícsért EÜ rendszeré
ellenére! (;-))
namihami
@kokopelli: Mert reménykedek benne, hogy végre ezeket a ""szuper orbánkreatúrákat"" valakik képesek elzavarni (én már a koromnál fogva kiesek), de Ti talán még változtathattok rajta. És akkor a bakondik, cilinénik mennének vissza a süllyesztőbe és ha jó sokáig nem is, de jobb talán lehet. Ha nem így vélném, akkor a fene ette az egészet.
Az én korosztályomnak már levágták az aranytojást tojót, de talán a második garnitúra léphet néhányat előre. Az unokámnak talán nem kell elmennie innen.
kokopelli
@namihami: .. időben gondoskodtam az én anyagi jövőmről,amivel a még élő apánkat is normális anyagi helyzetben
tarthattam és a két tesómat is segítettem! Sajnos a magyar egészségügy nem ismert kegyelmet!Az életem során rájöt-
tem,hogy "Magad uram,ha szolgád nincs!" a valódi tanács!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.